lauantai 27. lokakuuta 2012

Ovet talteen

Tänään meillä oli tehokas purkupäivä. Ensinnäkin siksi, että pääsimme liikkeelle jo aamuhämärissä. Keli oli saariolosuhteissa aika extreme - ensilunta ja pakkasta -6 astetta. Tyhjässä saaristossa on kuitenkin tällaisella säällä oma viehätyksensä.


Toiseksi, meillä oli tehokasta siksi, että poikien serkut halusivat tulla mukaan auttamaan. Varsinkin vanhimman serkun - rakkaan kummipoikani -  työpanos purkutyömaalla oli loistava. Hänen suurin urakkansa oli makuuhuoneemme lattian avaaminen. Ja kuten osasimme odottaa, sieltä löytyi romahtanut tukihirsi. Lahot rakenteet on syytä korjata ennen kuin alan suunnitella sisustusta ja maalata seiniä valkoiseksi : ) Pieni viivästys siis. 


Vääntelin sorkkaraudalla seinistä hirsiseiniä esille 60-luvun tapettien, pinkopahvien ja levytyksien alta ja koko porukka kantoi purkujätettä poltettavalle nuotiolle, joka jossain vaiheessa lähenteli mahtavinta juhannuskokkoa, mitä koskaan olen nähnyt. Vammoittakaan en tällä kertaa itse ihan selvinnyt: kiinteää kaappia purkaessani raskas puuhylly tipahti sormelleni, mutta onneksi vasemmpaan, ei oikeaan, käteen, minkä jälkeen jouduin vähän vain hidastamaan tahtia. Jossain vaiheessa päivää sen jälkeen tosin huomasin, että oikean käden hauis oli kipeytynyt liiasta kunnianhimosta kantamisen suhteen. No, ei se mitään, vaihdoin taas toiseen käteen sormeani vähän säästellen. 

Päivän paras juttu oli ovien irrotus ja saattaminen turvaan liiteriin. Ovet ovat yllättävän hyvässä kunnossa - samoin kuin ikkunankarmit sisäpuolelta. Niidenkin kunnostaminen olisi tosi kova urakka, mutta tässä suhteessa pääsemme siis vähän helpommalla. Kivaa.

7 kommenttia:

 1. Meidän ovet myös olivat aivan priimaa ja vieläpä valkoiset niinkuin piti! :)
  Tsemppiä purkuhommiin ja suunnitelmiisi, takuulla jään seurailemaan liikkeitänne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on iso etu, että alkuperäiset ovet ovat ensinnäkin olemassa ja jos ovat vielä hyvässä kunnossa, niin parempaa tuuria ei voisi olla. Edellisessä kaupunkikodissa halusimme kunnostuttaa ammattilaisella kaikki vanhat huonikuntoiset peiliovet ja se ei ollut kovin edullinen urakka. Tervetuloa lukijaksi!

   Poista
 2. Oi oi kylläpä näyttää ihanalta ja mielenkiintoiselta, Torpan väki jää mielenkiinnolla seuraamaan :)

  VastaaPoista
 3. Voi miten mielenkiintoinen projekti kaikin puolin! Jään ilman muuta seuraamaan minäkin :)

  VastaaPoista
 4. Hei Jonna, Kaisu ja Taru. Kiva kun löysitte tänne. Viimeisimpiä kuulumisia luvassa lähiaikoina - olen viikonlopun purkuhommien lisäksi penkonut virkattuja liinoja ja pitsejä, joten niistä lisää piakkoin. Mukavaa sunnuntain jatkoa!

  VastaaPoista
 5. Piti tulla heti vastavierailulle. Upean paikan olette ostaneet. Pitkää pinnaa korjauspuuhiin!

  VastaaPoista
 6. Kiitos Katja ja kiva kun poikkesit kylään!

  VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...