tiistai 9. lokakuuta 2012

Kustannusseurantaa (päivitetty 16.11.2012)

Aloitin blogin ajatuksella, että työmäärä, ratkaisut ja aikaansaannoksemme projektissamme tulisivat dokumentoiduksi, koska tästä väistämättäkin tulee useamman vuoden tarina. Samalla päätin liittää mukaan kustannusten seurannan, mikä tuleekin olemaan varsin mielenkiintoista pidemmän päälle. Toisaalta vähän hirvittää... haluanko edes tietää, mitä kaikki on lopulta maksanut? No, kyllä kustannuksia on järkevä seurata. Uskon, että se myös hillitsee turhaa hankintaintoilua, jota itselläni vähän on havaittavissa tuon sisustuspuolen suhteen, myönnetään.


Tähän mennessä kustannukset yhteensä 5.617,00 € ja menoerät eriteltynä:

Kiuas ja hormi 787,00 €
Kuljetuslautta 3.100,00 €
Työkalut 1.300,00 €
Työvaatteet ja -hanskat 430,00 €Mitään hillitöntä remonttibudjettia meillä ei ole, joten ajatuksena on, että ensimmäisenä kesänä rykäistään pakolliset asiat kuntoon, ts. estetään viime aikoina hoitamattomina olleiden rakennusten 'tuhoutuminen'. Sen jälkeen kustannukset on jaettava useammalle vuodelle ja rahat löydyttävä normaalista palkkapussista.

Myös mitä tulee sisustukseen, mennään tarkan euron budjetilla. Tilalla on paljon alkuperäisiä kalusteita ja tavaroita, joita pystymme hyödyntämään. Osa kalusteistakin kaipaa kunnostusta, mutta en usko sen vievän suunnattomia summia. Tällä sivulla seuraan kuitenkin pelkästään pakollisia, remontointiin kohdistuvia kustannuksia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...