keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Hopeainventaario

Juhuu, tänään alkoi syyslomani ja huomisesta lähtien loppuperheelläkin. Tämänpäiväinen sade ja suhmura ei haitannut, sillä olin jo päättänyt hyödyntää rauhallisen yksinoloni Idurista keräämieni ja kotiin kantamieni hopeoiden kiillottamiseen. Aika pinttyneitä olivat, mutta sain työn tehtyä. No, ei niitä hopea-astioita mitään kasapäin ollutkaan - harmi ; ), mutta nättejä senkin edestä näin kiillotettuina. No, myös kokonaisuuden hahmottamisen näkökulmasta läpikäynti oli erittäin tarpeellinen: ainahan voi toivoa joulupukilta täydennystä tai tehdä itse löytöjä talven mittaan vanhojen tavaroiden myymälöistä.

Sateesta puheenollen, vaikkei se tänään haitannutkaan, toivon, että huominen on kirkkaampi, jolloin starttaamme taas kohti saarta koko perheen voimin. Olen ajatellut tuoda sieltä kotiin pienissä erissä muitakin tavaroita, joita voin talven aikana kunnostaa tai muuten vain tutkailla. Yksi operaatio, minkä suhteen sormeni myös jo vähän syyhyävät, ovat pöytälaatikon vanhat paperit ja valokuvat, jotka kertovat tilan elämästä. Olisi mahtavaa päästä tutustumaan niihin jo tosi pian, tähän mennessä olen niitä vain nopeasti vilkuillut. Nyt, kun tilan sivu on kääntymässä, ja uudet historian kerrokset alkavat toimestamme siellä rakentua, tuntuu tärkeältä painaa mieleen viitteitä ja palasia vanhoista ajoista ja elämästä siellä. Jokin pieni kunnianosoitus täytyy sitten keksiä sisutukseen: kehystetyt valokuvat tai jotain muuta. Ja tietenkin mahdollisimman moni vanha tavara tai huonekalu saa käytössämme uuden elämän, uusien tuulien rinnalla. 
9 kommenttia:

 1. hei!
  Kiitos tervehdyksestä sivullani, sen avulla löysinkin tänne!
  Onpa teillä mielenkiintoinen projekti!! Vaikka nyt lohduttomalta tuntusikin, on tunnelin päässä valoa. .. (nim merk kokemusta on)

  Paras ohje teille: älkää laittako deadlineä- se ei kuitenkaan tule pitämään. Mutta muistakaa ottaa lomia väillä ja tehdä jotain ihan muuta välillä- sen avulla me selvisimme läpi viiden vuoden talonsiirtourakan.

  VastaaPoista
 2. Nimetön19.34

  Olen samaa mieltä, eli onnea, sitkeyttä, kärsivällisyyttä ja nautintoa teille! Projekti vaikuttaa erittäin kiinnostavalta. Muuten, eksyin tänne sattumalta hakukoneen kautta, kun itsekin etsiskelemme väljästi saaristokohdetta. Kylläkin vähän erilaista kuin teillä.

  Terv. Ritva

  VastaaPoista
 3. Kiitos Kamomilla - olet taatusti oikeassa. Nyt sitä on vaan vähän kärsimätön, vaikka totesimme alusta asti, ettei pidä edes lähteä tämmöiseen projektiin dead linen kanssa. Muuten ei saa kuin harmaita hiuksia ja stressiä itselleen aikaiseksi. Itse projekti on parhaimmillaan elämys sinänsä. Sormet pahasti syyhyävät ja mieli siintää projektissa pitkällä, mutta uskon, että kun keväällä pääsemme itse remontissa vauhtiin, sitä näkee pienissäkin yksityiskohdissa työn jäljen, mikä palkitsee.

  Sinulle myös Ritva kiitokset osuvista toivotuksistasi ja puolestani toivotan teille menestystä oman paikan etsinnässä. Joskus hiljaa ja harkiten hyvä tulee. Meilläkin ajatus taisi kypsyä yli kymmenen vuotta ja sitten se oikealta tuntunut paikka vain osui kohdalle ja päätös syntyi nopeasti.

  VastaaPoista
 4. Kiva kun löysit blogiini. Teillä onkin melkoinen ostos ja mielenkiintoinen urakka edessä. Itse vain haaveilen tuollaisesta, en saisi miestäni koskaan mukaan tuollaiseen projektiin! Jään innolla seuraamaan muutosta ja löytöjäsi!

  VastaaPoista
 5. Hee, kyllähän tämä molempien sitoutumisen vaatii ja täytyy myöntää, että osa tulevista rakennushommista on toki vähän enemmän ns "miesten hommia", vaikka yritänkin parhaani mukaan tehdä ja opiskella itse myös kaikkea. Silti, jos toinen yksinkertaisesti osaa käyttää luontaisesti sirkkeliä ja moottorisahaa paremmin kuin toinen, niin tehtäviä voi jakaa vahvuusalueiden mukaan!

  VastaaPoista
 6. Hei, pistäydyin vierailulle toisesta blogistasi. Aika mageen paikan löysittekin.

  VastaaPoista
 7. Hej. Kiva kun kävit minun luona niin löysin tänne.
  Mikä ihana paikka teillä. Tätä projektia on pakkoa seurata... siitä tulee ihana.

  Terkkuja Monica

  VastaaPoista
 8. Löytyipä ihana blogi :) Meillä myös veneillään ja mietitään vanhan saaripaikkamme kunnostuksen aloittamista. Pitääpä liittyä lukijaksesi, jos vaikka tuo innostus remonttiin tarttuisi!
  Tervetuloa vastavierailulle♥

  VastaaPoista
 9. Monica, kiitos vastavierailusta ja kannustuksesta!

  SisustEllen, voi kiitos, kiva että tykkäät. Veneilijä tarvitsee aina hyvän sataman, eikös?

  VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...