Mauro ja Iivari - koiramme


Mauro 2008-2020

Mauro on läsnä enää lämpimissä muistoissamme; tavoissa, jotka yhdessä omaksuimme; hetkissä, joita meidän oli tapana yhdessä viettää. Mauro oli iso osa blogia, pääsivuosan esittäjä, melkein yhdeksän vuotta. Jätän alkuperäisen "luonnekuvauksen" siksi tälle sivulle - mutta myös muistoksi itsellemme siitä, millainen rakas Mauromme oli.

Orion alias Iivari tuli meille keväällä 2022 surtuamme liiaksi Mauron poismenoa. Iivarista tuli uusi elämämme leppoistaja ja käytämme siitä näitä molempia nimiä, alkuperäistä ja itse antamaamme. Hauskaa näissä unkarinvizsloissa on se, että ne kulkevat kaikessa tekemisessä mukana, mitä vain halutaankaan tehdä.

Tässä Iivari pentuna ja aikuisena. (Kuvien jälkeen on alkuperäinen tarina Maurosta.)


Orion alias Iivari vuosina 2022 ja 2023


 

Teksti vuodelta 2015:

Mauro on niin tärkeä osa perhettä ja elämäntapaamme, joten päätin, että se ansaitsee oman sivunsa. Blogipäivityksissä hän näyttelee vain sivuosaa, vaikka kuvauksellinen kaveri onkin, mutta Villa Idur ei kuitenkaan ole koirablogi. Useimmiten sitä on kuitenkin mahdotonta rajata ulkopuolelle. Onhan se ihan koko ajan läsnä puuhissamme ja toiseksi, aika usein se varta vasten asettuu kameran linssin eteen eikä väisty. Silloin se on huomannut, että jotain kiinnostavaa tapahtuu ja ollaan kuvaamassa - olipa kyse maisemasta, tuunaamastani huonekalusta tai remontoiduista pinnoista.

Mauro on rodultaan unkarinvizsla. Toimme sen Budapestin lähistöltä jouluksi vuonna 2008. Se on siis maahanmuuttaja. Seisova lintukoira, uskollinen ja tottelevainen. Se on nopea oppimaan ja vielä nopeampi opettamaan meitä muita, miten sitä tulee kohdella, jotta sen elämä olisi mahdollisimman mukavaa.

Mauro äitinsä ja isoäitinsä välissä. Tässä lienee syy siihen, miksi se tunkee öisin meidän väliin. 
(Kuva kasvattajalta)


Merellä, maalla ja metsästämässä. Nämä kolme M:ää kuvaavat Mauroa parhaiten. Koko ajan se touhuaa jotain, mutta pysyttelee meidän lähettyvillämme eikä karkaa. Syy miksi hankimme tällaisen aktiivisen koiran on oma ulkoiluharrastuneisuutemme. Mutta on Mauro liikuttanut meitä entistä enemmän näiden vuosien aikana. Villa Idurin tiesimme vastaavan täydellisesti myös koiran tarpeisiin päästä jolpottamaan vapaana useita tunteja päivässä.

Alla vielä pari pentukuvaaTässä kuvassa Mauro kaivaa pyynnöstäni kuoppaa viinimarjapensaille.


Tämä koira ui, ui ja ui. Aina, joka paikassa ja mieluiten joka päivä monta tuntia. Kylmän veden aikaan se hankkii itselleen reumaattisen kuumeen ja parantelee mieluummin itseään sohvalla särkevän hännän kera kuin vähentäisi uimista.


Metsässä se tekee hakukuviota ja etsii kuusien alta metsäkanalintuja, jotka se osoittaa seisomalla. Samalla se varmistaa, että omistaja on lähettyvillä valmiina itse metsästystilanteeseen. 

Mestästäjä-Maurolla on hyvä vietti - sillä on myös hommaan tarvittavaa malttia ja tottelevaisuus. Tapahtuman jälkeen se löytää vielä pudonneen saaliin, mutta sen ainoa puute on noutamisen jättäminen sikseen.Metsän poika on kuvauksellisin metsässä.Lintukoiran kanssa voi myös linnustaa merellä.Mauro saa vähintään yhden hepulin / päivä. Siksi sen kanssa on juostava kunnolla ulkosalla päivittäin.Mauro pitää linjoistaan huolta. Se ei ylensyö eikä kerjää. Välillä se kuitenkin muistaa, että nälkä kourii tai koko päivän uinneista on tullut kylmettynyt olo. Alla olevassa kuvassa on kylmä ja nälkäinen koira takki päällä. Mauro ei kerjää, mutta tällaisissa tilanteissa luo intensiivisiä katseita ruokaan.


Omien touhujensa lisäksi Mauro on elämämme leppoistaja ja vaativa seuralainen, joka ei suostu jättäytymään perheen tärkeistä tilanteista ulkopuolelle. Kun se huomaa, että olemme esimerkiksi pakkaamassa tavaroita Iduriin lähtöä varten, se luikahtaa kärppänä ovesta ja hyppää hyvissä ajoin auton takakonttiin varmistaakseen, ettei sitä jätetä kotiin. Se on siis omaksunut samat kiinnostuksen kohteet elämässään kuin me muut. 

Ennen Iduria se tykkäsi purjehtia


Tällainen on meidän Mauro


32 kommenttia:

 1. Ihana Mauro <3 eihän teille sinne auton takakonttiin enää muuta tilaa jää kun Mauro sinne hyppää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä juuri jää. Mikon mielestä mahtuisi toinen samanlainen. Mutta onneksi on peräkärry, niin kulkee tavaratkin :)

   Poista
 2. Ihana koira :-). Ylväs ja samalla hauskan oloinen persoona :-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentistasi, hyvä että persoonallisuuskin välittyi jutusta ;)

   Poista
 3. No kyllä noin ihanalle koiralle pitääkin omat sivut tehdä!!! Todella komea poika ♡

  VastaaPoista
 4. Kiva päästä lukemaan Maurostakin, koirajutut kiinnostaa mua aina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, ehkä pitää muistaa laittaa Mauro-postauksia väleihin - silloin, kun koira seikkailee varsinaisen aiheeni ytimessä.

   Poista
 5. Ihana Mauno :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mauro ei yhtään häkelly vaan kiittää kauniisti :)

   Poista
 6. Kaunis ja lämmin kuvaus perheen rakkaasta jäsenestä;) Ihana. Minä jään seuraamaan Mauroa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se rakas. Fanikunnan myötä minulle kertyy lisää paineita kirjotella siitä ;)

   Poista
 7. Anonyymi23.55

  Mauron sivu on paras :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonih, koira meni edelle. Olen aina sanonut, että koirat ne tätä maailmaa pyörittää. Niillä on jokin korkeampi älykkyys, että saavat meidät ihmiset toimimaan miten vain haluamallaan tavalla.

   Poista
 8. Mauro on komea poika ja pärjäisi vaatemallinakin. Nuo pentukuvat ovat niiin hellyttäviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Se on jopa voittanut pari kauneuskilpailua, ne ainoat, mihin osallistui, mutta sitten päätimme yhteistuumin, että metsässä juokseminen on hauskempaa ja lopetimme näyttelykäynnit.

   Poista
 9. Ihana kaveri:) Pidän itsekin kovasti koirista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Jälleen yksi uusi fani :)

   Poista
 10. Kyl-lä, Mauro ansaitsee ehottomasti omat sivunsa!
  Mahtavan oloinen tyyppi kerrassaan. Mielellään lukisi Mauron kuulumisista jatkossakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla, eiköhän hänestä jotain juttuja tule jatkossakin. Mahtava tyyppi yleensä, toisinaan yli-innokkuudessaan kovin rasittava. Mutta pitää meidän mielen virkeänä ja patistaa touhuamaan :)

   Poista
 11. Ihanat noi harrastekuvat: Mauro lukee, ulkoilee, ui, metsästää, purjehtii jne. Ihana tyyppi muutnkin, mitä aiemmista jutuistasi muistelen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, hyvin kiteytetty: harrastekuvia olis ollut vielä muitakin, mutta taidan jättää kalastamiset ja tietsikan käytön myöhemmäksi ;))

   Poista
 12. Hyvä idea tehdä Maurolle oma sivu! Mutta näkyyköhän mun lukulistalla, jos päivität Mauron sivua? Luultavasti ei. Seurailen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Yläsivupäivitykset ei näy lukulistalla. Normipäivityksissä varmaankin kerron myös tyypin tekemisistä - yleisön pyynnöstä. En olisi arvannut, että Mauro on suositumpi kuin rakennushankkeemme ;)

   Poista
 13. Täällä ilmoittautuu yksi Mauro-fani lisää! Voi ihanuus miten ilmeikäs ja persoonallinen koiruus tämä herra onkaan ♥ Minäkin taidan seuraavaksi haluta moisen vaatemallin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oujee, suosio on huipussaan :) Luulen, että sukulaiskansan koira soveltuu paljon paremmin tänne, ottaen huomioon, ettei Unkarissa ole metriäkään merenrantaa ja miten innoissaan Mauro siitä kuitenkin on. Sopii laivakoiraksi hyvin :)

   Poista
 14. Olipas kiva lukea Maurosta, hauskan oloinen kaveri! Siitä huolimatta remppajutut kiinnostaa edelleen kovasti, toivottavasti pääsette pian jatkamaan puuhia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, edes joku muistaa blogin varsinaisen aiheen ;) Toivomme yhdessä Mauron kanssa, että pian päästään saareen - kumpainenkin vain vähän eri syistä :)

   Poista
 15. Anonyymi12.31

  Mauro muistuttaa kasvoiltaan meidän saksanseisojia, jotka ovat myös seisovia lintukoiria. Ruumiinrakenne on hieman erilainen meidän koiriin verrattuna. On varmasti mahtavaa kun voi juosta vapaana siellä saaressa.
  Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mannermaista kanakoirien rotuperhettä on, eli vizslat ovat hyvin lähellä saksanseisojia. Se on aavistuksen matalampi säkäkorkeudeltaan. Voit arvata, että mielellään juoksee :)

   Poista
 16. Mauron tulee olla ehdottomasti esillä, koska hän näyttää viihtyvän huomion keskipisteenä! Ilmoittaudun ehdottomasti yhdeksi Mauro-faniksi! Näin koiraystävänä on pakko laittaa yksi lempi- sanontani tähän päätteeksi: "Se joka sanoo, että timantit ovat naisen paras ystävä ei ole koskaan omistanut koiraa"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että, osuit naulan kantaan - loistava sanonta! Okei okei, uskotaan jo, että tästedes en yritä enää niin paljon rajata tätä herraa ulkopuolelle kuvauskohteistani :))

   Poista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...