Purjehdus


Saaritilan hankinnassa tärkeänä kriteerinä oli, että se on myös suojaisa satama omalle purjeveneellemme. Uskon vakaasti, että haaveet voivat toteutua, kun oikein määrätietoisesti työskentelee niiden toteutumisen eteen. Purjevene on se seuraava suuri haave. 

Purjehdus on ihana harrastus ja ollut monin tavoin osa elämäämme toistakymmentä vuotta. Saaritilan kunnostuksen aikana emme ole omistaneet omaa purjevenettä, vaan harrastus on saanut muotonsa  poikien jollapurjehduksessa, Kroatian purjehduksissa ja satunnaisilla matkoilla tuttavien veneellä. Nyt sivu kääntyy: saaressa iso työ tukikohtamme kunnostamiseksi on tullut vaiheeseen, mikä mahdollistaisi jälleen päivä- ja retkipurjehduksen omalla veneellä. Mahtava tunne!!


Juniori E-jollalla

Veneen yleiskriteerit:

Vene ei saisi olla liian suuri, mutta sen tulisi olla meri- ja matkantekokelpoinen. Tärkein vaatimus on hyvä purjehtivuus, mutta vene tulee harrastuskäyttöön, ei kilpailuun. Joitakin mukavuuksia sisälle tarvitaan, kuten nukkumapaikat, pentteri ja wc, mutta emme ensisijassa ole etsimässä täydellisen tiikkisisustuksen omaavaa "kesämökkiä". Puutöitä on saaressa ihan riittämiin! :D Kokoluokaltaan vene voi olla 30-36 jalkaa.

Aikataulu:

Vene hankitaan syksy-talvi-kevätkaudella 2020-21. Kaikki riippuu tietysti taloudesta, pysymmekö aikataulussa vai venyykö se.


Yllä oleva Beneteau First 35 on ollut pitkäaikainen haave, mutta katsotaan, löytyykö sille kilpailijaa. Kuva: Boattest.com. Yksi vaihtoehto voisi olla myös Salona 35. 

Alla: Pogo 30, hieman kallis, mutta muuten oiva vene! Se ei kuitenkaan ole paras mahdollinen vene suomalaisille vesille, koska veneen kryssiominaisuudet eivät ole parhaat mahdolliset ja saaristossa joutuu usein purjehtimaan vastatuuleen kapeilla väylillä.  Kuva: Pinterest.


Veneilyn ympärille kietoutuu paljon muutakin kuin itse purjehdus, kuten lukuisia hyviä, purjehtivia ystäviä vuosien varrelta ja uusia sellaisia, joita esimerkiksi seuraan blogien ja instagramin kautta. Toivottavasti nähdään pian laitureilla!
TallennaTallenna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...