sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Kaihoisa kamari

Muutamassa päivässä on ehtinyt tapahtua vaikka mitä. Puhkun sekä intoa että onnellisuutta, kun alkaa vähitellen näyttää siltä, että täällä asutaan.


Laitoin kesäkäyttöön tulevaan kamariin sen alkuperäiset messinkiset verhotangot paikoilleen ja ripustin niihin talvella ostamani pellavaverhot. Samoja verhoja minulla on varalla näiden kahden ikkunan lisäksi vielä toiseen huoneeseen.


Esineet, jotka päätyivät pöydälle tai seinälle ovat pääosin vilahtaneet jo blogissa - omia tuunailujani tai aiempia hankintoja, jotka ovat odottaneet käyttöä. 

Käsinpiirretyt kasvikirjan kuvat löytyivät vuoden takaiselta Italianmatkalta. 


Huutokaupasta löytämääni tinareunaista peili-lampetti -asetelmaa en ole aiemmin blogissa näyttänyt, koska vasta seinälle ripustettuna siitä saa kunnon käsityksen. Ai että, tykkään kovasti.


Elleivät työt kuistilla olisi kutsuneet, olisin jäänyt tunnelmoimaan tänne vaikka kuinka pitkäksi aikaa. 

Pojat valloittivat kamarin välittömästi ja ilmoittivat, etteivät aio tänä kesänä muuttaa enää muualle. Alunperin ajatus oli, että he yöpyisivät kuistilla sen valmistuttua. Näin ollen kamarin käyttö on sitten tältä kesältä sinetöity ja kuisti saadaan oikeaan käyttöön: yhteiseen oleiluun. Se muuttaakin hieman suunnitelmiani kuistin sisustuksesta - hyvään suuntaan - kun ei tarvitse tunkea sinne kahta sänkyä.

Olin ollut aikeissa tuoda kamariin pojille vanhat talonpoikaissängyt, mutta jostain kumman syystä he halusivat kokeilla hetekoja! Niitäkään ei enää ensimmäisen yön jälkeen saanut siirtää pois, joten nukkukoot niissä :). Oli kai tarpeeksi paksut patjat.


Sängyn päädyssä näkyy muovilla ja puuvillaverholla peittämäni oviaukko, jonka takana on ruma, ikävä ja pölyinen rossipohjaansa purettu huone. Poissa silmistä, poissa mielestä!


Taidanpa jättäytyä tänä iltana kamarin kajoon, joten muista aiheista kirjoittelu jää seuraavaan kertaan. 

Tekisipä jo mieli toivottaa teille tunnelmallista kesäiltaa, mutta sitä vielä odotellessa. Nyt siis vain

Tunnelmallista sunnuntai-iltaa!57 kommenttia:

 1. Ai että, siellä on niiiiin kaunista ja tunnelmallista. Ja ihan huippunäkymä ikkunasta. Jännästi tulee näitä katsoessa kaipuu johonkin, mitä ei oikein osaa määrittääkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eena, samanlainen tunne itsellänikin - siitä postauksen otsikkokin...

   Poista
 2. Vanhat talot ja niiden kamarit... oi ihanuutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännää, miten voikaan tunnelma näin muuttua täydellisestä työmaasta tähän, melkein hetkessä!

   Poista
  2. Tiedän tunteen :)

   Poista
 3. Ihanasti aurinko kultaa puiden latvoja ikkunan näkymässä. Kyllä poikien kelpaa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loppuiltapäivän aurinko, jossa kuvia otin, oli aivan uskomaton. Kyllä onneksi osaavat arvostaa ja nauttivat tunnelmasta, ihme ja kumma ;)

   Poista
 4. Ihanannäköistä! Minkäikäiset pojat?

  VastaaPoista
 5. Aivan mielettömän ihana!! Tunnelma on niin kohillaan kuin vain voi olla :)
  Ja hetekat on kivoja nukkumapaikkoja jos ja kun on kunnon patja!
  Nyt saat vanhat sängyt mukaviksi lököttely/päiväunipaikoiksi johonkin, eiks vaan ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pepi! Hyvä, etten vielä ehtinyt upottaa hetekoja merenpohjaan ;).

   Olet täysin oikeassa - talonpoikaissängyille löytyy kyllä (parempaakin) käyttöä. Kuistille ehkä kahden sijaan yksi..?

   Poista
 6. Pilvi ( huoh!) , miten kaunista ja mikä ihana, rauhoittava, kuvankaunis näkymä ikkunasta! Pellavaverhot ovat perfect, kuin kasvitaulutkin... kaikki istuu paikalleen pikku hiljaa ja mieli hymyilee. Nautinnollisia hetkiä Iduriin ja hienoa aikaa keväästä kesään. Voimia edelleen projektiinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos ihanasta tsemppauksesta! Rauhoittava on juuri oikea sana. Voisin vain katsella hentojen verhojen takaa tätä näkymää ja meditoida :).

   Poista
 7. Ihana tunnelma, täydellinen :). Tuo postauksen viides kuva on erityisen sykähdyttävä. Siinä on jotain sielua hyväilevää :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on omakin lempparini. Mietin, että oiskohan jopa ihan kaikkien aikojen paras, jonka olen ottanut :). Tunnelma&maisema tallentui siihen juuri sellaisena kuin oli. Kaunis kiitos!

   Poista
 8. Voi kun ihana tunnelma huoneessa, verhot on upeat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari, hiljaisuus ja pysähtyneisyys kuin kuumana kesäpäivänä... Verhoihin olen toooosi tyytyväinen. Hankin ne Country by mail -putiikista ja olivat juuri toivomani kaltaiset.

   Poista
 9. Aivan ihana huone... oi, mikä tunnelma <3

  VastaaPoista
 10. Niin eleetöntä ja kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eleettömyys on joskus riittävästi, sinäpä sen sanoit! Toimii ainakin tässä yhteydessä.

   Poista
 11. Voi mikä rauhan tyyssija! Ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Tähän kun vielä lisää vaimeat lintujen äänet ja ympäröivien honkien huminan, niin rauhan tyyssija on kyllä täysin oikea kuvaus.

   Poista
 12. Ihan täydellistä! Ihanan rauhallinen ja seesteinen tunnelma.

  VastaaPoista
 13. Voi mikä tunnelma. Ihan täydellistä, kaunista, ihanaa... ja kivat verhot! ;) Ja tuo näkymä ikkunasta peilityynelle merelle on jotain käsittämättömän mahtavaa. Miks mä oon päätynyt tänne sisämaahan asumaan? En ehkä kestä! ;) Vaik on meilläkin toi järvi tossa, mutku ei se oo meri...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Voikukkapelto! Eiks ookin hienot verhot ;))

   Eri paikoilla on eri viehätyksensä - onneksi, eikö vaan!

   Poista
 14. Enpä ihmettele, ettei viitsisi tuosta pois astella! Kaunista, tunnelmallista, ihanaa... Ja tuo näkymä ikkunasta!! Mikä olisi tuossa tuolilla istuskella ja nauttia näkemästään - niin ulkona kuin sisällä.
  Pojille(kin) luodaan ihania muistoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojat ovat välillä nurisseet paikan tylsyydestä ja ymmärtäähän sen, kun ollaan vaan työn, työn ja työn keskellä sekamelskassa. Nyt kun he pääsivät tänne vetäytymään omilleen, ei kuulunut pientäkään valituksen puolikastakaan yhtenäkään päivänä. Kiva, jos voivat sitten joskus muistaa, että paikka oli viihtyisä ja siellä oli lapsena kiva olla - niin viitsivät tulla meitä katsomaan :))

   Poista
 15. Voi ihanuutta mitä olette saaneet aikaan. En yhtään ihmettele että pojat varasivat tämän ihanan huoneen itselleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin ottanut sen minäkin, mutta ehtivät ensin ;)

   Poista
 16. Voi Pilvi, miten kaunis ja tunnelmallinen kammari ♥ Huokailen täällä ihastuksesta ja vaivun haaveisiin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos, ihana kuulla! Siitä vaan ;))

   Poista
 17. Hyvältä näyttää. Erityisesti lämmittää mieltä huoneen nimeäminen kamariksi. Alussahan tämä oli makuuhuone muistaakseni ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistat oikein ja myönnän, että etenkin tässä hyvin perinteisessä asussa sopii tätä kutsua kamariksi. Mutta mutta, taannoinen kommenttisi muistui mieleeni juuri viikko takaperin lukiessani yhtä perinnerakentajan opusta, jossa huonetyyppejä ei kutsuttu perinnenimillä vaan eri etuliitteillä -huoneiksi, joten molempi parempi ;)

   Poista
 18. Niin tunnelmallinen, kuin kohtaus menneestä ajasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ihan kuin olisi palannut ajassa taaksepäin.

   Poista
 19. Jos tuo antaa osviittaa siitä, millaiseksi Idur teidän käsissä tulee, niin voi autuus ja ihanuus! Niin rauhallinen, niin kutsuva. Ainoastaan verhoja heilutteleva suvituuli ja lentämään opetelleiden linnunpoikasten iloinen laulu puuttuu. Voin myös kuvitella sateisen päivän, kun vesi valuu ikkunoita pitkin. Miten mukavaa tuolla on köllötellä kirja edessä ja vaan nauttia olemisesta. Tuossa huoneessa asuu rauha, tai miten sen nyt ottaa jos nuoret herrat ottavat siitä vallan ;)

  OT. On jännää kun toiset sanoo kamari ja toiset kammari. Sama huone kuitenkin. Onkohan se alueellinen juttu vai vaan tottumusasia? Toisille kamari on makuuhuone, toisille se viittaa poliisilaitoksen tiloihin ja ihan samalla tavalla vice versa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä ihana kuvaus - nyt aloin jo ihan odotella sadepäiviäkin! Ja kiitos Johanna, toivon, että onnistun tämän meille niin kovin arvokkaan paikan henkiin puhaltamisessa sillä tavalla sopivan vähäeleisesti, mutta kuitenkin kodikkaasti :).

   Poista
 20. Nuo läpikuultavat pellaverhot ovat todella kauniit rypytyksineen ja kammarissa on muutenkin upea mennen maailman tunnelma. Hienoa työtä! On varmasti upea fiilis saada yksi huone nyt käyttöön ja pojatkin ihastuivat siihen heti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossain nurkassa saisi juuri sopivalla tavalla henkiä mennyt maailma kun taas toisaalla näkyä enemmän meidän aika ja puuhat - sopivassa suhteessa! On upea fiilis, kiitti!

   Poista
 21. Tulipa niistä verhoista hienot, juuri niin kuin kuviteltiin. Ja se maisema!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Enpä osannut ajatellakaan silloin verhoja hankkiessa, että ne muodostaisivat maiseman kanssa kokonaisuuden, joten se tulikin kaupan päälle! :)

   Poista
 22. Voi kun teillä on jo valmiin näköistä kaunista tunnelmaa siellä. Palkitsee varmasti saa verhot paikalleen kaiken työn jälkeen. Aika nauttia hetki työn tuloksista. Ja verhot ovat aivan ihanat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valmista ei kuin yhdessä nurkassa, mutta sitähän osaa tässä arvostaa ;) Kiitos Saga!

   Poista
 23. Aivan mielettömän ihanan näköistä ja tunnelmallista! Ihana päivitys, innostuksesi oikein huokuu energiaa. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienistä kauniista nurkista saa uskomattoman paljon energiaa paikassa, jossa siellä täällä repsottaa vähän muullakin tavalla kuin idyllisellä, romuromanttisella tavalla ;)

   Poista
 24. Aivan ihana tunnelma kamarissa, samaten tosiaan tässä postauksessa! Ihana kesäkausi saapuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Nonna, itsellenikin tuli oikein kesäinen olo!

   Poista
 25. Ihana tunnelma! Ja kuin kesäinen tuulahdus olisi levinnyt tännekin :) Ihanaa kesäkautta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Nyt toivotaan, että se kesätuuli alkaa ihan oikeasti puhaltaa meille tänne pohjolaan ;)

   Poista
 26. Ootte ehtineet siellä vaikka mitä tehdä ! Näyttää niin hyvältä teidän mökki sisältä. Teidän katosta tulikin näköjään melkein saman värinen kuin täällä tuo eteisen katto :) ainakin väri näyttää miltein samanlaiselta. Eli siis hyvältä totta kai :D aurinkoista toukokuuta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu paljon on puuhattu! Kuule, tämän kamarin katto on ihan alkuperäinen, jos viittasit siihen. Me jatketaan tässäkin huoneessa remonttia sitten joskus, mutta nyt oli kiva saada se asuinkäyttöön. Aurinkoa toukokuuhusi!

   Poista
 27. Voih mikä tunnelma ♥
  Teillä on aivan upea paikka siellä! Onnelliset!

  VastaaPoista
 28. Oih, kiitos Laura :)

  VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...