keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Patinaa ja uutta lautaa
Hirsirunkoinen päätalo tulee saamaan - toivottavasti - kesällä uuden lautavuorauksen. Muissa vajoissa, joista kuvat otin, on kaunis patina laudoissa. Niihin emme koske. Ai että silmäni lepää niissä! 

Mikä ihme siinä onkaan ollut, että päätalo ja venevaja on pilattu hilseilevällä lateksilla ja muut ovat saaneet jäädä siltä säästöön. Liekö ollut ajatus, että vedetään lateksilla suojaa tärkeimpiin tönöihin. Vaan toisinpa kävi. Juuri ne ovat nyt huonoimmassa kunnossa.

Kaivoimme Mikon kanssa muistikirjat joululoman aikana esiin kuten suunniteltu oli, ja listasime ja laskimme valmiiksi päätaloa varten tarvittavan puutavaran määrän. Olemme nyt vertailleet netissä ja puutavaraliikkeissä käymällä puulaatuja ja leveyksiä. Aikamoista tutkimustyötä on tämäkin näin noviisille. Onneksi Mikko 'näyttää' suht itsevarmalta.

Nyt olemme päässeet melkein siihen pisteeseen, että voimme alkaa pyytää sahoilta tarjouksia. Päätöstä vailla ovat enää lattialankkujen sekä ulkovuorauksen koriste-/räystäslautojen leveydet. Heti, kun niistä pääsemme yhteisymmärrykseen, tarjouspyynnöt voi lähettää.

Etsin viideltä piensahalta yhteystiedot, jonne pyynnöt lähetämme. Suunnittelu alkaa siis konkretisoitua - jibii. Olenko tullut hulluksi, kun niin innostun tällaisesta?? (En olisi itsestäni uskonut.) 

Näitä tarvitaan: 

- ulkolaudoitus
- ylä- ja alakerran lattialaudat
- sisäkatto vintille
- alapohjan tukiparrut
- koolauspuut
- räystäs- ja ikkunanpielilaudat


Ja sitten vähän lisää tätä silmäniloa kuvitukseksi.
Laudat vaan poikki ja pinoon ja meille mars!


Tehokkaasti kohti kevättä,
27 kommenttia:

 1. Vanha on kaunista, ei siintä pääse mihinkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, ei mitään lisättävää!

   Poista
 2. Lisää patinakuvia, ovat niin kauniita, että silmä lepää niissä toden totta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä oli viikonlopun kuvasaldo, katsotaan, josko tulis lisää taas jossain vaiheessa.

   Poista
 3. Hulluksi se on tullu... :) Ei vaan, sehän on vain hyvä että innostuu. Muutoin homma alkais pian tökkiin ens kättelys. Ei siitä mihinkään pääse, vanha patinoitunut puu vaan on niin kaunista!:) Toivottavasti pääsette yhteisymmärrykseen sekä miehen että hyvän tarjouksen suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No melkein olen ; ) myönnetään.

   Poista
 4. Kyllä vanha lauta on kaunista kaikkine kuvioineen. Voi kun kaikkea vanhaa olisi osannut arvostaa muutaman vuosikymenen takana, vaan kun ei, silloin sitä ei osannut arvostaa yhtään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on varmaan käynyt monelle! Nyt siis säästetään senkin edestä.

   Poista
 5. Tuo suunnitteluhan on juuri se kivoin juttu. Oma mielikuvitus siinä laittaa kaiken puutavaran jo paikoilleen, vaikka konkreettisesti sahalta vasta tavaraa tilaakin. Muutenkin tämä vuodenaika on niin kivaa odotuksen aikaa. Kevät on tulossa, mutta vielä on talvea jäljellä, jonka voi hienosti käyttää suunnitteluun ja mielikuvitusmatkoihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo taitaa olla kivampaa tämä suunnittelu kuin itse raskas toteutus, hee. Mielikuvituksissa kaikki on tosiaan jo valmista, taidat tietää tunteen!

   Poista
 6. Ah mitä kuvia, vanhaa patinaa ja historian havinaa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tällaisista pienistä detaljeista löytyy kauneutta ja tunnelmaa.

   Poista
 7. Mua kiinnostaisi mihin leveyksiin päädytte, noista vanhoista lautojen ja listojen mitoista löytyy aika kitsaasti painettua tietoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin laittaa sulle meiliä tarkoista mitoista. Ulkovuorauksessa noudatamme alkuperäistä leveyttä, vielä pohdituttaa ikkunanreunus- ja lattialankkujen leveys, sillä niihin olisi kiva valita vähän leveämpi kuin alkuperäiset aika kapeat.

   Poista
 8. Ajan patinoima puu on kaunista!

  VastaaPoista
 9. Kauniita kuvia!

  Minulla olisi sinulle tunnustus :)

  VastaaPoista
 10. Ihania pintoja.

  Minullakin on sinulle tunnustus: http://koti1898.blogspot.fi/2013/01/kiitos-tunnustuksista.html ;)

  Anu

  VastaaPoista
 11. Ah ihana paikka teillä ja sitä myöten ihana blogi myös!! Voi että miten mielenkiintoisia projektejakin tulossa. Meilläkin kesällä tiedossa hirsien vaihtoa ja muuta pientä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, tämä lämmittää! Ai sellaista 'pientäkö' teilläkin? : D Seuraillaan puolin ja toisin!

   Poista
 12. Hei, vastavierailulla ollaan - mikä ihanuus täältä löytyikään. Mielenkiinnolla ja suurella innolla jään odottamaan tulevaa. Aivan mahtava juttu oma saaristolaistila (kuolaan ja kadehdin ;))! Itse olen merenrantakaupungista kotoisin ja lapsuuteni/nuoruuteni kesät saaressa viettänyt. Haaveilen täällä sisämaassa, että elämäntilanne olisi joskus sellainen, että voisi palata "juurilleen" tai ostaa oman saaren, jossa olisi paljon paljasta kalliota. Ja kallion koloissa kasvaisi villinä ruohosipulia ja muita ihastuttavia kasveja... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentistasi, ymmärrät siis saariston viehätyksen : ) Olen myös merenrannalta pikkukaupungista kotoisin ja siitä se pakko asua ja touhuta meren äärellä kai jäi. Ehkäpä sinullekin joskus jokin luoto jostain löytyy!

   Poista
 13. Sinulle on tunnustus blogissani :)

  VastaaPoista
 14. Hei Pilvi, todella piiiitkästä aikaa :) En ole ehtinyt lueskelemaan kenenkään blogeja viime syksynä, nyt yritän kiriä kuulumiset kiinni :) Hienoja kuvia ja tunnelmia!

  VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...