keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Asetuimme taloksi



Saavuimme juhannuksena saareen mukanamme hirrrmuinen muuttokuorma. Miten ihmeessä olisimme saaneet kaiken tarvittavan kulkeutumaan ilman peräkärryä?? Lattialankkujen lisäksi se täyttyi  useamman päivän sapuskoista, kaasupulloista, patjoista, liinavaatteista, vaatteista ja niin edelleen.

Juhannusaaton hommana oli rantamökin lattian teko ja komea siitä tuli. Vaikka ensi yöpymisemme saaressa onkin tarkoittanut vielä retkimeininkiä ja alkeellisesti patjoja lattialla, uuden puun tuoksu ja kova rehkiminen päivisin on siivittänyt meidät suloisiin uniin. Ovelta tervetulleeksi toivottaa vanha matto veneestämme.



Olemme siis vihdoin asettautuneet taloksi, yöpyneet ja laittaneet lämmintä ruokaa. Jo oli aikakin! Hyvästi retkiruoka, tuntui ihan luksukselta laittaa ensimmäisenä iltana valkoviinissä haudutettua risottoa...




Juhannuspäivän urakkana nikkaroin toisen pojan kanssa pihaan kunnon kokoisen ruokapöydän, jonka ympärille mahtuu 10-12 henkeä. Siitä tuli tosi kiva ja käyttökelpoinen... sellainen pihan kokoontumipaikka. Lankut valikoitiin liiterin vintiltä. Tukevat pukkijalat otin venevajan apupöydästä, jonne kelpaa pienemmät. Jos monien asioiden kuljetus saareen onkin hankalaa, helppoa on toisaalta se, että materiaaleja löytyy joka lähtöön. Ihan kaikkea ei tarvitse kaupasta hakea ja kuljetttaa, kuten tässä tapauksessa. Vernissasin pöydän kevyesti.





Viimeisen kuuden päivän aikana on saatu myös muita hyödyllisiä asioita aikaiseksi pienissä askelissa. Peltisepät saapuivat tiistaina ja asensivat sekä saunaan että rantamökkiimme hormit, piiput, kiukaan ja kamiinan.


Saunaa ei kuitenkaan vielä saatu käyttökuntoon, sillä palosuojaukseen tulevat levyt on asentamatta. Lähellä h-hetkeä kuitenkin jo ollaan. Saunan uupumisen vuoksi suuntasimme toissailtana retkelle aiemmilla purjehduksilla hyväksi havaittuun Jussarön saaren saunaan. Sinne on meiltä muutaman merimailin matka.





Etenkin tällaisella säällä saaristo tarjoaa parhaita puoliaan. Olen kiitollinen jokaisesta hetkestä. 

Tunnelmallista kesäiltaa kaikille,

38 kommenttia:

  1. Ai vitsit ku kuulostaa makeelta touhulta!! Siis kaikki, yöpyminen, kunnon ateria jne. Mä mietein yöpymistä omalla pihalla asuntovaunussa, ehkä viikonloppuna! Onhan sekin jotain pikku luksusta arkeen. heheee. Kivaa ja tunnelmallista kesäisen viikon jatkoa myös teille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Helinä! Tunnelmallista asuntovaunuretkeä myös sinulle :) Irrottautuminen arjen, kodin ja helppojen fasiliteettien ääreltä osaa rentouttaa!

      Poista
  2. Teillä on tekemisen meininki. Kivalta näyttää. Itse tehtyyn syntyy ihan omanlaisensa tunnesiteet ja jaksaa pitkään fiilistellä lopputulosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on juuri näin. Ja kun olen tällaisesta isosta pöydästä haaveillut, niin tällä tavalla sain sen myös melko edullisesti :) Pojalle maksoin mittaus-, suunnittelu- ja sahauspalkkiota 5 € ja olemme ylpeitä aikaansaannoksestamme.

      Poista
  3. teillä on kyllä oikea idylli siellä ! ihanaa ! ruoka kuulostaa tosi herkulliselta! kivaa kesän jatkoa saaristoon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nautin kyllä täysin rinnoin, vaikka tekemistä riittää, ja oikeastaan juuri siitä. Päivittäinen ruokahuolto on myös iso urakka, kun nälkä iskee työn lomassa porukalle vähän väliä. Risoton ohjeen laittanen jossain vaiheessa tänne blogiinkin. Mukavaa kesää myös periferiaan!

      Poista
  4. Vautsi mikä pöytä. Ja kaikki nuo tuolit siihen ympärille!! Nyt näyttää sille kuin pitääkin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiitos Ammari. Totta tosiaan, nyt alkaa näyttää paikka paikoin kivalta. Vähän oli vaikeuksia ottaa kuvat pöydästä, ettei rojukasat pilaa fiilistä :) eli usko pois, sellaistakin vielä meillä on...

      Poista
  5. MUKAVIA HETKIÄ TEILLE SINNE SAARISTOON <3 kuulostaa niin mukavalta tuo teidän oleminen siellä. ystävyydellä: SARA

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta viestistä Sara. Mukavaa eloa ja oloa myös Vanhaan torppaan sunulle!!

      Poista
  6. ihania kuvia..ps:palkinto saapui tänään postissa. kiitoksia oikein kovasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että tuli perille. Upeaa kesän jatkoa sinne teidän koko katraalle ja kovasti onnea viimeisimmästä tulokkaasta/sulokkaasta!

      Poista
  7. Ihan mielettömän ihana pöytä!♥ Just sellainen kuin pihalla pitääkin.
    Ja mikäs sen mukavampaa kuin kaivella tarvikkeet omista "varastoista" ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se kyllä kiva, olen itsekin innoissani!

      Kuule, olen kiinnostunut siitä sun astiatelineestä. Jätin vastauksen edellistä edelliseen postaukseesi, toivottavasti olet nähnyt sen!!

      Poista
    2. Nähty on, joka paikassa!
      Laitoin sulle toisen meilin just - laitapa mullepäin jollei kuulu!
      En tiedä mihin mun meilit välillä häviää :(

      Poista
  8. Ihania kuvatunnelmia ja kuulumisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mukavaa kesäistä viikon jatkoa!

      Poista
  9. Kyllä tuon pöydän ääressä kelpaa kokoontua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä, nyt vain odotellaan vieraita :)

      Poista
  10. Paljon siellä on jo saatu aikaiseksi. Pöytä on kyllä upea - kelpaa tuossa syödä ihan kunnon tulilla laitettua risottoa;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, on todellakin palkitsevaa, kun joka päivä saa jotain ihan konkreettista, näkyvää aikaiseksi. Ja ulkona tämän pöydän ääressä maistuu ateriatkin paremmalta kuin kotioloissa :)

      Poista
  11. Hienoa, että pääsette asettumaan ja iso pöytä lienee todella tarpeen...voisin kuvitella, että vierailijoita on jonoksi asti :). Tuo merimaisema on vaan niin jylhän upea. Täältä järvenrannalta kun välillä pääsee merenrantaan, voi aistia näiden maailmojen erot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että saadaan kesävieraitakin tämän pöydän ääreen koolle :)

      Järvellä on tosiaan eri fiilis, itselläni on aina järvimiljööstä sellainen viipyilevä, utuinen mielikuva, mikä on myös tosi kaunis ja omanlaisensa!

      Poista
  12. Ihana saaristoelämän alku alkaa selvästi konkretisoitumaan. Tunnen nenänpäässäni uuden puulattian ja meren tuoksun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se kesän ja meri-ilman tuoksuttelu vaan niin mukavaa :)

      Poista
  13. Yhdyn edellisiin kommentoijiin ja pöytä ansaitsee erityismaininnan! Aivan mahtavan hieno ja sopii niin hyvin noiden tuolien kanssa yhteen.Toitteko tuolit sinne vai oliko ne valmiina?

    Ihania hetkiä kesäänne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, tulihan siitä ihan toiveiden mukainen, vaikken ole sitten koulun puutyötuntien mitään tehnyt. Poika oli kyllä isona apuna ja osoitti taitonsa. Ilman häntä ei lopputulos olisi ehkä ollut ihan näin siisti ja suora.

      Poista
    2. Ai niin ja tuoleista kun kysyit, niin ne ovat peräisin päätalon kuistilta. Samaa sarjaa on olemassa myös siro penkki ja pieni arkku, joita en vielä ole ottanut käyttöön. Ovat mielestäni hauskan väriset.

      Poista
  14. Mielettömän ihanaa kesäasumista teille. Kyllä olette tehneet hyvää jälkeä ja maisemaa kunnioittaen. Kyllä nyt passaa joskus ottaa vähän rennominkin. Mukavaa kesää sinulle ja lukijoillesi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Eisku. Iltaisin ihmetellään tämän pöydän ääressä aikaansaannoksia ja lasketellaan päivällistä. Päivisin melkein sormet syyhyävät niin, ettei juuri aloillaan meinaa pysyä :)

      Poista
  15. Ihanaa kesäkotoilua :) Erityisesti tykkäsin noista huvikumpumaisen iloisista "Heja Sverige!" -tuoleista. On teillä siellä paljon kivaa puuhaa koko kesäksi - useammaksikin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä termi - kesäkotoilu sopii tähän ihan nappi silmään. Tykkään kans tuosta tuolisarjasta ja mietin, kukakohan ne on maalannut tuon väriseksi. En nimittäin usko, että kalastajaukolla on ollut siinä osuutta, vaan ehkä joku kesävieras on ollut asialla.

      Kyllä, puuhaa riittää, mutta syksyllä sitten nähdään, millä tahdilla hommat jatkuvat vai kiilaako vielä kilpaileva aikasyöppö eli purjehdus tuleviin kesäsuunnitelmiin.

      Poista
  16. Komea ja ympäristöön sopiva pöytä. On tosiaan kätevää, että kaikenlaista tarvittavaa löytyy omista nurkista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Cheri, se kyllä istuu ympäristöön ihan kuin olisi aina ollut siinä. Vielä kun se sopivasti patinoituu muutamissa sateissa!

      Poista
  17. Ihanaa! Varmasti mahtava tunne, kun vihdoinkin saa asettua "kesäiseen kotiin" <3
    Oikein mukavia päiviä teille sinne saareen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin on, enää ei tarvitse odotella kärsimättömänä. Upeita kesäpäiviä myös sinne sinulle!

      Poista
  18. Ihan uskomaton tekemisen meininki teillä siellä kyllä on! Ja aivan mahtava tuo pöytä! Syystäkin voitte olla ylpeitä aikaansaannoksestanne. Mukavia kesäpäiviä teille sinne ihanaan "Idylli Iduriin" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihana Ansku, kiitos tuosta mairittelevasta lisänimestä!! :)) Kauniita kesäpäiviä myös sinne!

      Poista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...