sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Moottori ja 8 lusikkaa

Teimme tänään reissun Billnäsiin, jossa fiskarimme on säilytyksessä. Saimme tälle päivälle sovittua trukin paikalle moottorin irrotusta varten, sillä Volvo Penta matkaa huoltoon Lauttasaareen. Peukut pystyyn, että siitä tulee vielä peli. 

Paikallisilla on kontakti ruiskumaalaajaan ja jätimme tiedustelun sisään, järjestyisikö paatin maalaus myös täällä. Se olisi kätevää. Mikko on hionut vanhan maalin pois, mutta ennen maalausta täytyy tehdä vielä pieniä lasikuitutöitä. Uudeksi väriksi olemme ajatelleet kiiltävää syvän tumman sinistä. Mitä mieltä olette, pitäisikö laittaa raita toisella värillä kulkemaan reunaan? 

On se kaunis, muoto hivelee ainakin omia silmiäni. Aiottua nimeä en vielä paljasta!

Samalla reissulla tein sattumalta täydentävän aterinlöydön! Hankin noin vuosi takaperin hopea-aterinsarjan, johon kuului 12 haarukkaa ja 12 veistä, mutta vain 6 lusikkaa. Nyt löysin samanlaiset 8 lusikkaa 12 eurolla. Ei kahta kysymystäkään, että otanko mukaani vai enkö. Kuvat alkuperäisestä  hankinnastani löytyvät täältä: klik. Postaus, jossa selvittelin vähän English King -mallin alkuperää, löytyy täältä: klik 


Ison seurueen kattaus odottaakin sitten sopivaa tilaisuutta. Nythän meillä on iso ruokapöytäkin tilauksessa - samaisesta paikasta muuten, mutta seppä ei ollut vielä aloittanutkaan meidän pöytäämme :(. Oli ihan hyvä käydä vähän kyselemässä ja muistuttelemassa. 

Aurinkoista sunnuntaita!


16 kommenttia:

 1. Ihana vene. Tummansinisenä olisi varmaankin upea. Meillä olisi tuollainen vanhapuuvene tuossa rannassa, tosi pienempi ja kunnostusta vaatisi että vesille uskaltaisi sillä lähteä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Puuveneet ovat kyllä ihan omassa kategoriassaan mahtavia, mutta niiden ongelmana on hillitön työ. Ei tiedä, jos joskus saisitte rykäistyä sen kuntoon? Meillä on käsillä tämän paatin kanssa nyt iso remppa, mutta sen jälkeen se tulee olemaan onneksi suht vaivaton.

   Poista
 2. Veneestä tulee hieno, moottori taitaa olla mallia -put, put-? Ehtii nähdä maisemia :-D
  Kävisikö reinaan turkoosi raita? Veneestä tuli ihan Kreikka mieleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, se on put put :) Ja kovaääninen sellainen. Kone on prikuulleen samanlainen kuin meillä oli edellisessä purjeveneessämme ja siitä onneksi tiedämme tehdä tähänkin paattiin kunnon äänieristyksen moottorin ympärille. Tällä veneellä kuuluu katsella maisemia, kiihdyttely jää muille ;) Tän mallisia veneitä on edelleen etelässä kalastajilla käytössä, eli mielleyhtymä on varmasti ihan oikea!

   Poista
 3. Hieno vene jo nyt - ja sitten maalauksen jälkeen vielä hienompi. Ja lusikat on kyllä loistolöytö tuolla hinnalla!
  Jos kevät tätä menoa jatkuu, pian pääsette jo saareen oikein kunnolla touhuamaan.
  Kivaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja varmasti aika pian päästään touhuihin käsiksi, jee. Katsotaan, missä vaiheessa päästään sitten tällä veneellä sinne putputtamaan. Voi mennä aikaa vielä, jos jään kovin pitkäksi aikaa pohtimaan raidan väriä ;)

   Poista
 4. Komiat on hopiat. Tottakai veneen laidassa pitää olla raita, muutenhan se on ihan möykky.

  Teillä valmistellaan ihanaa tulevaisuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kyllä se raidan varmaankin vaatii. Sitten, kun runkomaalaus on tehty, visio sen väristä ehkä ilmaantuu.

   Ihanaa tulevaisuutta odotellessa yritetään nauttia tekemisestä lasikuitupöly silmissäkin :)

   Poista
 5. Veneen muodot todellakin hivelevät silmiä. Minäkin olen raidan kannalla. Lusikat ovat erinomainen löytö sarjan täydennykseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cheri, olen kovin innoissani, että veneprojekti etenee. Pitääpä pistää oikein kunnon värigallup reunaraidasta pystyyn! Nyt itselläni on vielä liian monta vaihtoehtoa mielessä.

   Poista
 6. Onpas tosiaan hieno vene! Itse olen niin ulkona noista veneilyhommista kuin vaan voi olla, mutta kylläpä ihailen noiden vanhojen puuveneiden muotokieltä, myös ne sellaiset lakattupintaiset vähän isommat veneet ovat niin upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tästä tulee vielä kaunotar :)

   Poista
 7. Eka ajatus: toi pitää kovaa ääntä! Ja siitähän olikin täällä jo puhuttu. Lapsuudenkodissani oli avofiskari huonosti eristetyllä moottorikopalla. Ihan tuskaa :D
  Mut kaunis se on. Kotona oli lakkapintainen, kaunis sekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo pitää paikkaansa: äänieristys on käyttömukavuuden kannalta a ja o tässä tapauksessa! Mäkin haluaisin tästä sellaisen täyskiiltävän, mutta katsotaan, mitä tältä pajalta saamme :)

   Poista
 8. Mä tekisin kapean punaisen ja valkoisen raidan :) Muuten, luin kommenteista että vene taitaa olla mallia pin up :D vaikka kyllä siinä put, put luki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvät ehdotukset, nämä menevät harkintaan.

   Juu, mallia pyhäajelua put put & kukkamekko, ei pin up :)

   Poista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...