Tänään tein pitkästä aikaa raparperikiisseliä, kun kaupasta löytyi niin herkullinen nippu. Jos hyvin käy, raparperi siellä meillä jo varsineen odottaakin, kun pääsemme paikalle!
Tuleekohan kellekään mieleen hyviä ehdotuksia leivonnaispuolelta, missä valmistukseen ei tarvita uunia? Itse keksin vain juustokakun ja tiramisun. Ainakin ne pitäisi vielä testata ennen kesää.
Raparperinkuorikiehkurat näyttivät niin hienoilta, että ikuistin ne.
Nämä palat näyttävät ihan karkeilta.
Sillä aikaa kun raparperinpalat, mansikat, yksi lohkottu omena, tilkka sitruunanmehua ja sokeri kiehuivat hetkisen kattilassa, vatkasin kermavaahdon jo valmiiksi.
Lopuksi suurustin kiisselin perunajauholla. Sitten vain valmis kiisseli kulhoon jäähtymään.
Tätä syömme tänään päivällisellä jälkkäriksi. Erityisen hyvältä se maistuu kylmänä kesähelteellä - ja jos vaikka sattuisi olemaan vaniljajäätelöä kyytipoikana.
Makeaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa!
Nam! Ihan tuli kesä mieleen!
VastaaPoistaOletko kokeillut banoffeeta? Tosi makea herkku, suosittelen :-D
En ole kokeillut ja olin sitä paitsi unohtanut tuon herkun nimen. Luinko kenties juuri sinun blogistasi siitä? Kiitos kun muistutit - arvasinkin, että sinulta saisin vinkin ;)
PoistaVarmasti monessa muussakin blogissa, mutta myös minulle :-D
PoistaTeiniemme mielestä "älyttömän hyvää"!
....tai minullA.
PoistaAi miten ihanaa herkkua, ja tosi hyviä ruokakuvia :)
VastaaPoistaTästä tuli tosi hyvää, vaikka itse sanonkin :) Kaunis kiitos, värit olivat kuvaukselliset!
PoistaOi! Tuo onkin ihan uusi yhdistelmä :) Itse tykkään lisätä raparperijuttuihin usein mansikkaa, vaikka olen kyllä suuri raparperin ystävä ihan sellaisenaankin. Kasvaisipa minullakin sitä hehtaarikaupalla!!
VastaaPoistaSiis missä kasvaa tähän aikaan vuojesta tuota ihanuutta...Kasvihuoneessako??:)
VastaaPoistaIlmeisesti! Kotimainen ostos oli kyseessä.
PoistaKesä <3. Meillä olisi pakastimessa vielä raparperikuutioita. Jostain syystä ne jäävät aina käyttämättä, vaikka joka alkukesä niitä pakastetaan kiisselin toiveessa. Pitäisikö tehdä poikkeus ja keittää kiisseli nyt.
VastaaPoistaErilaisia hyydykekakkuja voit tehdä ilman uunia. Mansikkarahkakakku ainakin on ihana ja maistuisi varmasti Villa Idurissa. Valiolta löytyy hyviä ohjeita valmiista mansikkarahkasta.
Oi että, hyvä vinkki, kiitos! Nyt vain raparperikiisseliä keittelemään :)
PoistaMulla heräsi sama ajatus kuin edellisellä kommentoijalla eli käyttää pakkaseen unohtuneet viime kesän raparperikuutiot :) Ainut ongelma on, että kiisseli pitäisi muistaa tehdä niin ajoissa, että se ehtii jäähtyä ennen syömistä. Kuumana kiisseli ei musta ole yhtään hyvää. Muuten, jos kaipaat uunittomia leivonnaisia niin tutustu raakaleivontaan. Raakeittiöstä löytyy muitakin ihania herkkuja ja monet ihan helppoja tehdä.
VastaaPoistaHuippuvinkki - kiitos. Raakaleivonnastahan voikin tulla mun juttuni. En ole tutustunut aiheeseen, kuullut kyllä, mutta tästä ehdotuksesta otan ehdottomasti vaarin. Arvasin, että kun otan täällä asian puheeksi, saan hyviä vinkkejä!
PoistaNam, raparperi ja kiisselit ylipäätään! Alkoi tehdä mieli kiisseliä kermavaahdolla. Harmi kun ei ole omaa raparperipuskaa (vielä) - eikä näin ollen raparperia omasta pakastimesta. Kiisselit ja vispipuurot on kyllä oiva tapa hankkiutua talven marjavarastoista eroon - että on sitten taas syksyksi tilaa uusille pussukoille :)
VastaaPoistaMullakin on puolukkaa paljon pakkasessa ja vispipuuro onkin yksi suuri lasten suosikki. Jos en itse muista aina sitä tehdä, minua kyllä muistutetaan aiheesta :) Nyt vaan odotellaan niiden raparperipuskien kasvua, ei mene varmaan enää kovin kauaa!
PoistaPaistetut letut eivät ole ehkä ihan sitä mitä hait, mutta olivat meidän uunittoman viimekesän helppo herkku. Ja niistähän voi tehdä kakun laittamalla kerrosten sisään marjoja & rahkaa. Letut taipuu myös väliruoaksi laittamalla suolaisen täytteen, joten samalla paistamisella ratkaisee etu- ja jälkiruokadilemman. Oi, tulispa jo kesä!
VastaaPoistaNämä on hyvä kaikki listata :). Teen myös lettuja usein kesäisin, joten se säilyy vakituisessa repertuaarissa! Tuota "kerroskakkua" en ole tosin ikinä kokeillut, eli pistetään muistiin.
PoistaTämä postaus heitti kertaheitolla mielen kesään. Kuumaa raparperikiisseliä ja samalla lautasella sulava vaniljajäätelö. Mitä herkkua! Nam!
VastaaPoistaKyllä - se on yksinkertaisesti iso NAM! :))
Poistaherkulliset kuvat kiisselistä :)
VastaaPoista:)
Poista