tiistai 18. helmikuuta 2014

Surrur


Eilen saapuivat päiväpeittokankaat ja kirjaimellisesti hihkuin ilosta; ne olivat todellisuudessa vielä piirun verran paremmat kuin kuvissa. Pitkin iltaa suukottelin ja kiittelin poikaani, joka oli osallistunut niiden valitsemiseen. Hän pyöritteli hämillään silmiään ja ihmetteli, miten joku voi saada tällaisesta asiasta näin voimakkaan reaktion, heh.


Karautin heti kankaiden saavuttua kangaskauppaan hakemaan tikkikangasta ja oikean sävyistä lankaa. Illalla huristelin peitot valmiiksi. Vanhat talonpoikaissängyt ovat muuten aika kangastaloudellisia (hmm mikä sana) mallinsa puolesta: päiväpeitoille ei leveyttä eikä myöskään pituutta tarvita liiaksi, koska on korkeat reunat ja päädyt, joiden väliin ne sijataan.

Laitoin kumpaankin päiväpeittoon toiselle reunalle kapean nauhan, mikäli peitteen haluaa etupuolelta sijata sängynreunan yli. Jos poikia (joiden käyttöön nämä ensi vaiheessa tulevat) nämä 'pitsit' häiritsevät, voivat he sijata reunan piiloon tai jättää näkyville toisen, reunustamattoman, puolen. Kätevää. Oletus tosin on, etteivät he tällä detaljitasolla huomaa näitä edes tarkastella :).



Mikkokin kehui ja hämmästeli kankaiden kauniita sävyjä, joten olemme niin sanotusti kollektiivisesti tyytyväisiä! Ajatelkaa muuten, kankaat maksoivat saman verran kuin pelkkä tikkikangas Eurokankaassa. Näin ollen materiaalien, kuljetuksen ja veron kanssa näistä tuli yhteensä alle satasen päiväpeitot.


Nyt en vilauta näitä enempää, vaan peitot menevät käärittynä varastoon kesää odottamaan. Minä taidan vielä huristella tänään iltapuhteeksi parit tyynyt sänkyihin jäljelle jääneistä paloista. 

Hih heh hihkuen, 




34 kommenttia:

  1. Oi mitä ihanuuksia siellä surrutellaan. Kesä tosiaan on jo ovella, tai jos ei nyt vielä ovella niin ainakin rappusilla jo :) Ihanaa saada nuo kesällä sitten käyttöön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on tosiaan mun ensi kesän namupalat :)

      Poista
  2. Kauniit niistä tulikin - ja edullisia olivat nuo päällyskankaat. Sopivat niin hyvin niiden räsymattojen kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Uskalsin tilata, kun kankaat oli edulliset. Tullimaksuista mulla ei ollut tietoakaan, joten tilaus oli vähän niinkuin kokeilu, ja ajattelin, että ei ne tullimaksut tälle satsille voi mitään ihan älytöntä olla - eikä ollutkaan. UPS toimitti kotiin asti ja hoiti tulli-ilmoituksen, joten kätevästi hoitui.

      Poista
  3. Voi vitsi, näyttääpä hyvältä! Arvaa vaan iskikö hillitön halu sukeltaa nettiin Amy Butlerin kankaita ihastelemaan!! :) Sulle on haaste blogissani (ilman vastaamismispakkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos. Nyt sinne mars ;) suosittelen vilpittömästi tällä kokemuksella. Kiitos haasteesta, tulen kurkkaamaan!!

      Poista
  4. Tulee siitä :)
    Kaunis siis, siitä kuististasi! Ja jaarditkin sitten riitti, hyvä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiitti Pepi, ehkä näillä eväillä ei enää voi epäonnistua kuistin kanssa tai sitten tulee tehtyä emämoka! Jaardit riitti, joo, mutta nyt mietin, että olin siltikin ehkä vähän turhan pihi määrän suhteen. En oikeastaan ymmärrä, miksi?! Olisin aivan hyvin voinut ottaa runsaamminkin kangasta ja vuorata suurinpiirtein sängyt tyynyillä. Nyt kangas riitti poikien toivomiin "putkityynyt". Pelkäsin kai, että tullimaksut nousee liian koviksi, kun siitä ei ollut tietoa.

      Poista
  5. Ihania. Orastava ompeluinto lisääntyy katsellessani kuviasi ja lukiessa tekstiäsi :-). Haluatko kertoa vinkkejä kankaan tilaus tai ostopaikasta :-) ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerroin tilauksesta pari postausta sitten, mutta kerron mielelläni uudestaan :). Eli fabric.comista löytyy tuhansittain upeita kankaita. Menekki suositulla sivustolla on nopeaa, joten suosikkikankaan varastomäärä kannattaa panna merkille.

      Nämä minun tilaamat kankaat on suunnitellut Amy Butler, joka itselleni oli uusi designer-tuttavuus, mutta kertoessani tilauksestani, muutamat lukijat tiesivätkin tapauksen. Myös paljon muita suunnittelijoita ja kivoja kankaita tuolta löytyy. Toimitus oli nopea ja tullimaksut kohtuulliset; UPS toimittaa kotiovelle ja hoitaa muodollisuudet. Jos tilaat, muista muuntaa mittayksiköt. Jaardi on noin 0,9 metriä. Kankaat olivat aika kapeita, joten tuumissa ilmoitetut leveydet kannattaa myös tsekata huolella.

      Poista
  6. Kätevä emäntä hurautti peitteet heti valmiiksi ja paketoi muuttokuormaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. LOL :D Niin tässä tais käyrä ;)

      Poista
  7. Niin se käy, kun osaa :)
    Hyvältä näyttää kuistin tulevaisuus kaikinpuolin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina :) Kuistin tulevaisuutta odotellessa ehtii kaikenlaista. Saakohan se jo vähän liian isot mittasuhteet mielessäni...

      Poista
  8. Hienosti tehty, homma purkkiin kerralla. Erittäin hyvälltä näyttää peitot ja matot! Nuo kankaat ovat todella kauniit.
    (Nyt vaan hankit vielä sen hydrokopterin;) Ihan perusteltu hankinta naisihmiselle tässä tapauksessa;);)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hyvä Mieli! Kyllä, hydrokopteri seuraavalle joululahjatoivelistalle, esim. ;)

      Poista
  9. Eihän tässä jaksaisi odottaa, että näkee nuo komeudet oikeilla paikoillaan. Onneksi todellisuudessa aika lentää, vaikka välillä tuntuisi matelevan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että voin jakaa tämän kärsimättömän vaiheen siirtämällä edes pikkuisen siitä sinne ruudun toiselle puolelle, helpottaa vähän, hih ;) Totta puhut, äkkiäkös tässä taas ollaan kesässä!

      Poista
  10. Lukaisin nyt useampiakin postauksiasi ja hih, mikä sisustusinto sinulla onkaan menossa! Se ihan tarttuu <3 Miten maltatkaan päästä takaisin saareen ja ajattele KOKO KESÄ EDESSÄ <3 Oikein hyvää keskiviikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta :), olen laittanut tuulemaan tällä rintamalla! Tavallaan tämä vuodenaika on kutkuttavakin juuri tuosta syystä - ihana kesä vielä edessä. Kivaa keskiviikkoa myös sinulle!

      Poista
  11. Mahtavat värit :)

    VastaaPoista
  12. Sulla on nyt kyllä iso pyörä pyörimässä tuon sisustuksen suhteen. Että sait peitotkin jo valmiiksi asti. Hienoa! Hyvältä näyttää! Jään mielenkiinnolla odottamaan sisustuskuvia sitten paikan päältä :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kovasti! Voi, kun pääsisikin pian siihen paikan päälle -vaiheeseen!

      Poista
  13. Viimeksi kävin ihastelemassa pellavaverhoja ja nyt kun ehdin tänne, niin jo on pirteät ja raikkaat räsymatot hankittu ja todella kauniit päiväpeitotkin ommeltu :) Mitähän muuta vielä ehditkään suunnitella ja toteuttaa ennen saareen pääsyä? ;) Inspiroivaa ja iloista viikon jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hee, tämä oli vähän tällainen pyrähdys. Nyt olen asentanut koneeseeni eston kaikille tekstiilejä tarjoaville internet-sivuille :)

      Poista
  14. IHANAT KANKAAT !! JA nopsasti saitkin ne valmiiksi...ihan tässä itellekin tuli ompelufiilis :)

    VastaaPoista
  15. Oho. No jopas sä oot reippaana siellä ;)

    Hyvältä näyttää. Kiva kuulla, että kankaat oli odotusten mukaiset.

    VastaaPoista
  16. Tuo keltainen kangas! OOooooooh! Huikean ihana! Mulla on sirtuunakiisselivärikutinaa ollut ja tuo on niin täydellinen! Tohtiiko kysyä mistä nuo on tilattu? En tietenkään tuota samaa olisi tilaamassa, mutta noiden kankaiden perusteella voisi löytyä joku tuonne saliin sirtuunakiisselikakluunin kaveriksi - siis tyynyihin tms :)

    Toi kangas, molemmat, mutta toi keltainen! Oih!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, jaan tämän keltaisuusinnon :))

      Viherrys tuolla ylempänä kyseli samaa, mistä kankaat on tilattu, joten katsotko vastaukseni sieltä. Eikä mua haittaa, vaikka ottaisit samaakin!

      Poista
    2. Miyten multa meni tuo ohi?! Taisin olla liian mesmeroitunut tyykeistä kun en lukenut kommenttiosastoa lainkaan :D

      Kiitos hurjasti! Tämä aamu alkaa ilmeisimmin kangaskatselmuksella ;)

      Poista
  17. Nuo kankaathan toivat jo harppauksen kesää tullessaan! Varsinkin tuo keltainen vei sydämeni ja nyt tekisii mieli pitää virkkuutauko ja ommella välillä jotain kivaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, aika kesäiset ovat ja se oli tarkoituskin. Oma mielenikin oikein piristyi näistä :)

      Poista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...