lauantai 16. helmikuuta 2013

Längtans trädgård



Kävin Tukholmassa parin päivän työmatkalla (lopussa hieman taideasiaa) ja piipahdin nopsaa Åhlénsin ja NK:n sisustusosastoilla. Kävin kiireisen ohjelman keskellä vähän fiilistelemässä, en sen enempää shoppailemassa. Yritän nimittäin malttaa mieleni kaikkien houkutusten suhteen, etten vain tulisi hankkineeksi mitään turhaa. Koska itse remppakaan ei ole päässyt vielä alkuun. Ja koska talo on jo muutenkin täynnä tavaraa.

Kuitenkin, yksi erittäin välttämätön asia tuli hankittua! En ollut sitä etsimässä, koska en ollut  vielä tajunnut sitä ajatellakaan. Nyt olen hirmu iloinen, että osuin sen eteen ja sain hankittua sen hyvissä ajoin: nimittäin vieraskirjan. Se tulee olemaan historiallinen hetki, kun joku ensimmäisenä astuu jalallaan saareemme ja on meidän ihka ensimmäinen vieras. Kyllä harmittaisi, jos siinä tilanteessa huomaisin vieraskirjan puuttuvan. Kevät koittaa kohta, joten vieraita voi tulla piankin.

Tästä hyvänkokoisesta ja suht paksusta ja tukevatekoisesta kirjasta saamme pitkäikäisen vieraskirjan. Kirjaa on tehty rajoitettu erä. Kannen design on Ernst Kirchsteigerin malli Längtans trädgård, 'kaipuun puutarha'. Kannet on päällystetty Ljungbergin ekologisella puuvillakankaalla.






   
Toivottavasti tähän värikkääseen kirjaan vieraamme intoutuvat kirjoittamaan värikkäitä juttuja!

Toinen väriläiskäni Tukholman reissulla oli työohjelmaan sisältynyt Hilma af Klintin upea ja energisoiva näyttely Modernassa. Klintin maailma sopii niin tähän samaan tunnelmaan, että ilahdutan teitä vielä parilla näyttelykuvalla. Käykää ehdottomasti katsomassa, jos matkailette Tukholmassa kevään aikana.







Väreistä saa kummasti voimaa. 
Sitä kaikille toivottelee,


20 kommenttia:

  1. Vieraskirja näyttää hienolta! Pitää sitten muistaa aina pyytää kaikkia vieraita kirjoittamaan siihen. Helposti unohtuu.

    Yksi mun tuttu tekee kirjoja itse. Häneltä saa kirjoihin jos jonkinlaisia kansia ja hän tuunailee niitä vaikka vanhasta käsilaukusta. Tosi persoonallisia ja yksilöllisiä.

    Tuossa yks esimerkki, jos kiinnostaa kurkata. http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/73523_10150339217175553_2359205_n.jpg

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. totta, täytyy varustautua patistamiseen! Käyn kurkkaamassa saittia, kiitos vinkistä.

      Poista
  2. Hieno vieraskirja saareenne! Siihenhän onkin kiva puumerkkinsä vieraiden jättää!

    VastaaPoista
  3. Kaunis vieraskirja. Meiltä moinen puuttuu ja tuntuisi tylsältä aloittaa vieraskirjaperinne "kesken matkan". Olisi pitänyt hankkia kirja ajoissa, kuten sinä teit :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äh, hanki ihmeessä vaan, ei kai koskaa ole liian myöhäistä tehdä mitään : ) Tai ota käyttöön vaikka erikoisjuhliin ja merkkipäiviin liittyen.

      Poista
  4. Kiehtovaa värienkäyttöä!

    Vieraskirjan designilla on kaunis nimi, sopii erinomaisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vain, nimi osui symboliikallaan niin omaan tilanteeseeni - jatkuvaan kaukokaipuuseen saaritilallemme - että se varmaan myös nopeutti ostopäätöstäni.

      Poista
  5. Kiitos hienoista kuvista, Hilman näyttely on ollut haaveena, mutta ikävä kyllä talvella on vaikea päästä matkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä. Jos et pääse näyttelyyn, suosittelen katalogin tilaamista suoraan Modernasta. Itse en myöskään jaksanut kantaa sitä mukanani käsimatkatavaroissa, joten sovin myyjän kanssa, että tilaan sen sähköpostitse jälkikäteen. Se oli hienosti toimitettu kirja ja lukaisemalla vähän lisää taiteilijan henkisistä pyrkimyksistä, kuvatkin aukeavat paremmin, vaikkei teoksia livenä olisi nähnytkään.

      Poista
  6. Åhlénsin ja NK:n sisustusosastot, uuuh! Sulla on rautainen itsekuri! ;) Tämä "kulutustietoisuus" mitä minäkin nykyään harrastan, on kyllä välillä niin tosi vaikeaa.

    Todella kauniin vieraskirjan olet löytänyt, ja vallan upean näköinen tuo näyttely!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myönnän, että itsekuri oli NIIN koetuksella. Olisin halunnut ostaa koko perheelle isot Linum sense -merkkiset pyyhkeet (aitoon käyttöön vieläpä), mutta olin päättänyt, etten hirveästi nyt ostele mitään.

      Kiva uusi profiilikuva sinulla!! En meinannut heti tunnistaakaan, kenestä on kyse : )

      Poista
    2. Kiitos :D Räpsy on viime kesän reissulta. Voihan kesä ja aurinko, tulkaa jo! :)

      Poista
  7. Upean pirteä näyttely ja tuo tuliaisesi on kaunis. Noista näyttelyistä tuli mieleen, että olen ajatellut taloon tekeväni jonnekin tuollaisen ison kanvaasin levystä, joka tapetoidaan. Sen voi sitten halutessaan tapetoida myös toiselta puolelta ja kun vääjäämättä jossain vaiheessa haluaa hieman vaihtelua sisustukseen, voi levyn toisen puolen kääntää esille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea. Olen alusta asti miettinyt myös kuumeisesti, mitä seinille laitan. Ongelmana on lämpötilan vaihtelut, kun torppa on kylmänä talvet, jolloin ainakaan aidot öljy- ja akryylimaalaukset eivät kestä. Mieluiten haluaisin mennä oikeilla taideteoksilla (alalla kun olen), mutta se ei ole ainakaan näillä perinteisillä maalaustaiteen menetelmillä mahdollista. Mietinnässä on siis edelleen, miten asian ratkaisisi tai 'kiertäisi'.

      Poista
  8. Todella viisas hankinta, vieraskirja! Mukavia vierailuja on kiva lukea jäljestäpäinkin, vielä monta kertaa. Ja kannen väri just minunkin mieleen;)
    Upea näyttely, ihania tauluja, positiivista voimaa täynnä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi kirjan nähtyäni tajusin, että vieraskirjahan puuttuu ja tarvitaan. Ajattelin ihan ensin pihistellä ja siirtää hankintaa myöhempään, mutta sitten mietin, että Tukholmaan en tule, joten tämän kauniin kirjan hankkimatta jättäminen jää takuulla harmittamaan ja ehkä joudun ostamaan jonkun kalliin tylsän vaihtoehdon vaan hätäpäissäni.

      En voinut olla laittamatta näyttelykuvia esille ja jakamatta niitä, koska sain näistä töistä niin paljon energiaa itse!

      Poista
  9. Mielenkiintoinen näyttely. Toivoisin pääseväni Tukholmaan. Kiitos näistä kuvista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Irene, huomasin kommenttisi näin jälkikäteen, mutta toivottavasti pääset näkemään sen. Näyttely on avoinna kesäkuulle 2013 asti.

      Poista
  10. Todella upea kirja. Ihan "kadettaa" Mielenkiintoinen reissu Tukholmassa, väriterapiaa.

    VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...