sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Valmis divaanisänkyEdellisessä postauksessa esittelin divaanisängyn alkuperäisenä (katso täältä: klik). Nyt luvassa lopputulos.

Päätin tehdä muutostyön tosi pedantisti, etten pilaisi tätä kivaa huonekalua. Huolellisuudesta huolimatta koko juttu valmistui ihmeen nopeasti. Yhteenlaskettuna käytin tähän aikaa ehkä yhden työpäivän verran, jos materiaalien hankintareissuja ei lasketa mukaan. Operaatio oli myös helpompi kuin luulin, koska kyse oli yksinkertaisesta päällystyksestä. Ja kuivan, käsittelemättömän puun maalaminen nyt on hommaa helpoimmasta päästä. Kuorittuani sängyn rungon esiin, maalasin puuosat antiikinsinisellä.Pingotin maalailun lomassa vanhan säkkikankaan päälle tukevan kankaan kaksinkertaisena, jotta sängyllä uskaltaa ihan oikeasti rötköttää eikä se jää pelkäksi koristeeksi. 


Jossain vaiheessa olin kai niin työn touhussa, että unohdin kuvata vaahtomuovivaiheen. Etolasta olin hakenut sängyn kokoiseksi leikatun 180 x 60 cm palan ja sen päälle laitoin vielä verhoiluvanua pehmeyttä lisäämään. Pehmeys oli lasten toive. 

Verhoilukankaan hankin tätä varten jo vuodenvaihteen tienoilla Scandinavian Design Centerin verkkomyynnistä. En olekaan aiemmin ostanut kangasta verkkokaupasta. Kun sen löysin, tiesin siltä seisomalta, että vaaleudestaan ja arkuudestaan huolimatta haluan tämän Ljungbergin tekstiilipainon vanhaan kuosiin perustuvan Ekebyholm-kankaan enkä mitään muuta. Kun katson sitä, ajatukseni lentävät valoisaan ja kuumaan kesäpäivään, joka houkuttelee levähtämään.
Metalliosat jätin alkuperäiseksi. (Maaliroiskeen huomasin kuvatessani, lähtee helposti hiekkapaperilla.) 


Ne, jotka eivät jaksa koirajuttuja, voivat lopettaa katselun tähän, nimittäin jossain vaiheessa läheisriippuvainen Mauro-koira tepasteli paikalle huomattuaan, että taas kuvataan ja voi olla mahdollisuus, että hänkin pääsee huomion keskipisteeksi.Kuvakulman vaihtuessa, koirakin vaihtaa puolta...


...ja taitaa itsekin väsähtää patsasteluunsa. Tässä sillä on jo melkein silmät kiinni: 'lopeta jo se kuvaaminen!' 


Lapset aion jossain vaiheessa rekrytoida tekemään neljä tupsua villalangasta. Niiden avulla kiinnitämme muutamalla pistolla päälikankaan, pehmusteet, alus- ja säkkikankaan kiinni toisiinsa syvyyssuunnassa. Ne tuovat päälipintaan myös sopivasti struktuuria, mutta tämä jää myöhemmäksi.Ai että olen iloinen, kun sain tämän tehtyä itse, kannatti yrittää. 

Antoisaa sunnuntaipäivää!


43 kommenttia:

 1. Divaanista tuli mahdottoman kaunis ja ihana. Vaikka kangas on arkan värinen se on valtavan upea ja sopii saareesi juuri siihen oikeaan tarkoitukseen.
  Olet taitava käsistäsi!
  p.s. Muusakin oli kuvauksellinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju! Uskon kans, että istuu lopulliseen sijoituspaikkaansa hyvin. Syytä ehkä suojata torkkupeitolla käytettäessä, niin vaalea kangas säästyy.

   Poista
 2. Siitä tuli todella hieno!

  Tuota kangasta pitääkin käydä katsomassa nettisivulta, tuollaiselle olisi käyttöä, ihastuttava malli.

  Komea poseraaja siellä myös:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti ja tsekkaa ihmeessä kangas. Saa kopioida käyttöön : ) Se pitäisi löytyä ihan googlaamallakin kankaan nimellä 'Ekebyholm'. Maksoi jotain 55 € / metri eli ihan kelpo hinta verhoilukankaaksi.

   Poista
 3. Kylläpäs tuli hieno - ja kangas on kaunis. Ja aika valloittava on tuo linssiludekin;)
  Ihanaa sunnuntaipäivää sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ihanaa sunnuntaita myös sinne! Olen monet kerrat tyrkkinyt tuota meidän linssiludetta pois kuvatessani jotain, mutta toisaalta koiran väri ja koko antavat hyvin perspektiiviä kuvattaviin asioihini : ) !

   Poista
 4. Kyllä ehdottomasti kannatti! Tuli tosi kaunis ja niin kivasti viimeistelty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Taru. Olen tosi happy, kun vähän olen epäilllytkin kykyjäni, mutta oikeasti tämä oli todella helppo tehtävä, joten sain itseluottamusta kasvamaan.

   Poista
 5. Upea lopputulos! Kannattaakin olla tyytyväinen :)
  Voi tuota toista ihanuutta myös... niin valokuvauksellinen :))
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marrulle myös iso kiitos kannustuksesta! Joskus on kuvauksellinen, toisinaan ei, mutta aina kameran edessä ; )

   Poista
 6. Hieno! Ihanan värinen ja kangas on tedella kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Minustakin on kaunis: perinteinen, mutta raikas kumminkin. Muissa väreissä sitä ei taidakaan edes esiintyä tai en ainakaan havainnut.

   Poista
 7. OOOh!WoW! Tuo on itse unelma! Hieno toteutus kaikin puolin ja T o d e l l a kaunis kangas (mitä muuten teit sille vanhalle kankaalle?) Ja filmaattiselle kastanjasuklaaturkkiselle koiralle terkkuja meidän linssiluteilta, jotka rönöttävät tiukasti molemmin puolin kylkiäni ruudulle tuijottaen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kauniista kommentista. Nuorempi poika olisi halunnut sen vakisängykseen, mutta tylsä äiti pistää divaanin muoveissa varastoon, voitko kuvitella?!

   Vanhan kankaan olen pessyt ja säästän kyllä. Päälipuolen sävy on haalistunut, nurjalta puolelta kangas on tosi kirkas. Kohdat, jotka ei ole kuluneet liikaa, voi käyttää johonkin. Täytyy keksiä jotain.

   Terkut samanhenkisiltä rotukavereilta meni perille ; ) On noi koirat välillä uskomattomia - käyttäytyvät vähän liiankin omaperäisesti tai inhimillisesti, että välillä sitä miettii, että kuka täällä oikein meininkiä pyörittää...

   Poista
  2. Ihme äiti teidän lapsilla ;D

   Ajttelikin, ettet varmaankaan sitä pois heittäisi. Mä varmaan käyttäisin kangasta tauluina ja ehkäpä muutamassa tyynyssä koristeraitana.

   Ja tuohon oira-asiaan on helppoa vastata; ne koirat ;D

   Poista
 8. Kokonaissu on upea, kyllä kannatti hommaan ryhtyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mummeli! Ihana tunne, kun näkee, että työ palkitsee. Säästin myös pitkän pennin, kun tein itse. Se yhtenä motivaationa olikin ; )

   Poista
 9. Todella kauniin kankaan olet löytänyt. Siitä tuli upea!
  Ja tuo koira on kyllä mainio, aivan ihana;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Joo, on toi koira mainio persoonallisuus. Jotenkin tuntuu, että se ottaa tällaisia anelevia ilmeitä vain silloin, kun kuvaan jotain muuta ensisijaisesti. Sitten se on ihan normaalilla ja terhakkaalla ilmeellä, jos kutsun sen paikalle ja kuvaan vain sitä : ) En ymmärrä, mutta näin on tapahtunut monta kertaa!

   Poista
 10. Todella hieno siitä tuli!! Kyllä todellakin kannatti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Rouva Kivitikka. Eihän sitä tällaista pientä 'päiväunisänkyä' tietenkään ensisijaisesti tarvitse eikä esim. ostaisi, mutta on se varmasti tässä asussaan kivan näköinen joskus lopullisessa sisustuksessa.

   Poista
 11. Tulipa hieno divaani! Ja mikä koira, tuli ihan meidän Kaapo mieleen. Samanlainen tyyli asettaa kuono kohteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kuule, kuonokuvia tuli pelkästään tässä yhteydessä taltioitua useita! kuono patjalla, Kuono tyynyllä, kuono kulmalla jne jne. Hassuja ovat!

   Poista
 12. Hieno on. Sopii loistavasti wanhaan makuukamariin tai tupaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti... tai förmaakiin = olen oppinut uuden sanan, joka tarkoittaa olohuoneen esiastetta, salista pienempää oleskeluhuonetta. Luulen, että meillä on sellaiseksi sopiva pikkuhuone tuvan ja kamarin välissä.

   Poista
 13. Hieno lopputulos, sait sen myös kuulostamaan tosi helpolta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja onnittelut vielä tän päivän Hesari-esiintymisestä : )

   Se oli ihan oikeasti tosi helppoa. Kokemustahan mulla ei juuri ole, joten tämä on totta!

   Poista
 14. Voi oletpas sinä ollut nopea! Ihanan raikkaan näköinen kokonaisuus. Loistava juttu, että loppujen lopuksi noin pienellä työllä saa upean divaanin pelastettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari lomapäivää auttoivat asiaa : ) Kiitos Vellamo kommentista!

   Poista
 15. Hei Pilvi ja hauska tutustua:) Ihana tarina Idurista ja Augustista, ja te sitten ketjussa viimeisin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Maarit ja tosi kiva, kun löysit tiesi tänne. Teillä on siellä Korppoossa ihan mahtavan näköistä ja upeaa, että joku asuttaa saaristoa ympärivuotisesti!

   Poista
 16. Ihanan raikas ja kaunis divaani!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana sanoistasi. Juuri raikkaus on se, mitä kautta linjan ja ensi sijassa yritän tavoitella tulevassa sisustuksessamme!

   Poista
 17. Heippa! Olipa ihana löytää tänne blogiisi :) Pari vuotta sitten rakastuin saaristoon ollessamme eräiden ystävien mökillä. Teillä on mielettömät puitteet siellä. Mukava jäädä seurailemaan touhujanne :)

  Kaunis divaani!

  Mukavaa kevään odotusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva, kun tulit! Ja kiitos, puitteet on hyvät, vaan ei kunto ; ) Pakertamista riittää, mutta yritämme pitää tekemisen hauskana projektina.

   Poista
 18. Upeaa jälkeä sait!
  Antiikinsininen sopii hyvin tuohon ja kangas on raikkaan kaunis.
  Kyllä siinä kelpaa kesällä nukutella päikkäreitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sulle Irene. Niinpä, voi olla, että tästä päikkäripaikasta tulee vähän kiistaa. Ehkä tosi hyvällä sovulla tähän voi mahtua kaksi nukuttelemaan, pitäisi kestää ainakin : )

   Poista
 19. Kaunis blogi sinulla, Pilvi. Kuvat ja kertomukset vievàt mennessààn...
  terveisin, Terhi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos kommentistasi Terhi, se ilahduttaa kovasti!

   Poista
 20. Tosi kauniin päällisen olet löytänyt, värit rimmaavat hienosti yhteen :).

  VastaaPoista
 21. Tosi kauniin päällisen olet löytänyt, värit rimmaavat hienosti yhteen :).

  VastaaPoista
 22. Tosi kaunis lopputulos! Tuolla kelpaa kelliä ja lueskella.

  VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...