lauantai 9. helmikuuta 2013

Kuin uusi mutta vanha

Muu perhe katseli vähän nenänvartta pitkin, kun syksyllä pelastin Villa Idurin irtaimistosta likaisen ja tunkkaisen näköisen maton ruokailuryhmän alta. Ja siinä vaiheessa jouduin oikein monisanaisesti selittelemään, kun survoin tätä melko epämiellyttävää rullaa autoon kotiin tuomisiksi. Oikeasti on vaikea kuvailla, missä kunnossa matto oli. Vähän jopa hävetti pesulaan vietäessä.

Tänään hain maton pesulasta ja olin todella utelias näkemään, oliko matto vain pintalikainen, tuliko siitä käyttökelpoinen pesun myötä ja minkä värinen se oikeastaan onkaan. Oli kuin joululahjaa olisi avannut! Kun aloin kovaäänisesti ihailla olkkariin levitämääni mattoa, istahti koira siihen heti saadakseen myös hieman huomiota. 


Upeat värit olivat tulleet esiin. Sehän on suorastaan raikas, joten matto pistetään taatusti sopimaan meidän  sisustukseen (ei liene mikään vaikea tehtävä). En malta odottaa, miltä tämä näyttää Idurin vastamaalatulla lankkulattialla. Nyt se menee takaisin rullalle ja autotalliin odottamaan. Matto on tanskalainen, 240 x 170 cm:n kokoinen villakangasmatto. Jonkinlainen 'aitoustodistus' löytyy kääntöpuolelta.


Värikästä viikonloppua! 


31 kommenttia:

 1. Voi miten kaunis! Kannatti käyttää pesulassa ja ottaa käyttön!

  VastaaPoista
 2. Upean värinen matto. Minä tykkään villamatoista, on lämpösiä jalan alla ja helppoja huoltaa. Ja parasta on että koiran karvat jää siihen nukan päälle, helppo imuroida.

  VastaaPoista
 3. Tulipa sieltä upeanvärinen matto, kyllä kannatti pelastaa!

  VastaaPoista
 4. Voi miten upea! Ihanat väritkin - vau!

  VastaaPoista
 5. Tuossa on kaunis sinisen väri!

  VastaaPoista
 6. Villamatto on aina villamatto, kannatti pestä! Harmi vaan kun ei ole sitä ennen- kuvaa :D

  VastaaPoista
 7. IhanaIhanaIhana!!! Hyvä juttu, kun tuli noin kaunis:)
  Terkkuja!

  VastaaPoista
 8. Oh, ompa kaunis ja ihanan värinenkin vielä. Huippuu että raahasit "rumiluksen" pesulaan. :) Varmasti nyt hyvä mieli.

  VastaaPoista
 9. Voi kun on ihanan kaunis! ♥ Ja sopii niin täydellisesti saaristolaisväreihin :)

  VastaaPoista
 10. Koira on suloinen ja matto kaunis! On hieno taito nähdä asioiden todellinen sielu eli tässä tapauksessa nähdä maton kauneus likaisuuden takana, lopputuloshan on loistava.

  VastaaPoista
 11. Voi minkä aarteen pelastit! Upea matto ja upea koira :)

  VastaaPoista
 12. Ihanat värit ja malli. Pelastamisen arvoinen aarre.

  VastaaPoista
 13. No kyllä kannatti pelastaa! Upea matto :)

  VastaaPoista
 14. Voi kuinka kaunis matto, kyllä kannatti. Pesulassa saavat kyllä ihmeitä aikaan, minullakin kokemus yhdestä kudotusta vitivalkoisesta matosta missä oli auto öljyä aika lailla (älä edes kysy miten se on mahdollista. Pesulan jälkeen matto oli kuin uusi.

  VastaaPoista
 15. Hienot värit ja kuviointi muutenkin tuossa matossa. Harvemmin näkee tuollaista kauniin iiriksen sinistä kudottua villamattoa. Mua tulee vastaan vaan ne ruskeat ja tiilenpunasävyiset. Höh :D

  Tuo lappunen on hyvä olla olemassa ja pitää tuossa matossa. Tuo ei meinaan ole ihan halpahallimatto. Asuin Tanskassa jokusen vuoden ja noista käytetyistä vintagematoista saa pulittaa useammankin sata euroa nykyään. Esimerkiksi Verner Panton suunnitteli mattoja Højerille. Tuota mattoa ei varmaankaan suunnitellut, kun tyyli ei ole Pantonille yhtään ominaista, mutta ihan taatusti matolla on enemmän arvoa rahallisesti mitä sinne pesulaan meni.

  Tosi hieno matto!

  VastaaPoista
 16. Kiitos ihanista kommenteistanne ja kuten ehkä arvaatte, maton kunto ja ulkonäkö on pienoinen hämmästys minulle. Siksi sitä Pepin toivomaa 'ennen'-kuvaakaan ole, koska olin todella skeptinen, että tästä tulisi mitään kivannäköistä mattoa käyttöön - saati kaunista. Myös minua viehättää tämä värimaailma, siitä olen melkoisen innoissani. Yleensä tällaiset matot ovat juuri puna/ruskea -sävyisiä ja jotenkin tummemman oloisia.

  Jovelan emännälle kiitos vihjeistä ja mielenkiinnon herättämisestä maton alkuperästä. Ajattelinkin, että jossain vaiheessa pitäisi tutkia asiaa tarkemmin, vielä en ole siihen ehtinyt/jaksanut ryhtyä.

  Kiitos myös Mauro-koiralle osoitetuista kehuista, rapsutan ja suputan ne hänen korvaansa.

  VastaaPoista
 17. Vau upea matto!Minäkin löysin kirppikseltä 5euron superison punaisen villamaton.Sitä epäiltiin rumaksi mut tuli kauniiksi joulumatoksi.Täytyy nyt etsiä toista mattoa keittiöön.Sen pitäisi olla superiso..Toivottavasti löydän samanlaisen maton kuin teillä.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se menee, kun käy tuuri ja onnea seuraavan etsintään!

   Poista
 18. Kaunis! Todella kaunis yksilö! Minullakin olisi autotallissa odottamassa isovanhempieni vanha, viimeiset kymmenen vuotta vähintään, terassilla ollut matto. Tulisipa siitä vielä yhtä hyvä Pastorilan käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos. Miksei tulisi, kannattaa kokeilla!

   Poista
 19. Voi minkä ne siellä pesulassa löysikin, siitä tuli aivan ihana. Kyllä kannatti!!

  Terkkuja Monica

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä. Hyvä osoitus pienestä viitseliäisyydestä ja ehkä myös optimismista, kun ajattelee lähtöpistettä tässä tapauksessa : )

   Poista
 20. Upean värinen matto! Samoissa ajatuksissa Jovelan emännän kanssa. Jotain samantapaista myös minulla kiikarissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minustakin värit ovat kyllä kohdallaan tässä. Onnea etsintään!!

   Poista
 21. Onpa todella, todella kaunis matto. Onneksi näit sen kauneuden kaiken alta! Meillä naisilla on tämä kyky;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, haa, niinpä taitaa keskimäärin olla ; )

   Poista
 22. Voiko matto enämpi merelline olla...Terveisin ikunen saariston rakastaja :)

  VastaaPoista
 23. Loistava päätös viedä matto pesulaan! Upean värinen!!!

  VastaaPoista
 24. Todella upea. Harvinainen löytö tuollainen kirkas sinisävyinen. Punaisia on kyllä vaikka muille jakaa.

  VastaaPoista
 25. Voi kiitos teille ihanat Lovviisa, jaana ja Rouva Vadelma! Matosta taitaa tosiaan väreineen tulla todellinen katseenvangitsija, kun sen saan lopulliseen sijoituspaikkaansa joskus. Kivaa.

  VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...