tiistai 20. marraskuuta 2012

Yöllisiä vieraita

Metsän valtiaat käyskentelevät tontillamme ja pitävät tilaa asuttuna poissaollessamme. Asensimme pari viikkoa sitten riistakameran saareen, joka lähettää heti sähköpostiin reaaliaikaista kuvaa, kun tontilla liikkuu joku. Mikko jätti viime viikonloppuna parin kassillisen verran lanttuja, perunoita ja porkkanoita pellolle, ja tällaisia kapitaalipukkeja (peuroja) siellä nyt käy herkuttelemassa.


Peurat jättivät jotain sentään tälle kauriskolmikollekin.Tämä kurkkaaja on ihan paras; se on selvästi huomannut kameran! Ja mitkä sarvet!


Herkullista viikkoa!
16 kommenttia:

 1. Ihanat yölliset kaverit teillä.
  Meidän pihalla oli taas viikonloppuna kettu joka "haukkui" tai äänteli jollaintavalla...
  Heräsin siihen omiyuiseen ääneen, luulin jo että MrJärki kuorsasi omituisesti.
  Muutenkin se käyttäyty omituisesti...taisi olla nuori ja lapsellinen. Komea kyllä!

  Terkkuja Monica

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kotipihalla ihan samoja havaintoja - viime yönäkin koira taas heräsi näihin ääniin ja hänen ääniinsä sitten heräsi muukin perhe. Emme ole nähneet eläintä, mutta veikkasimme myös kettua.

   Poista
 2. Kiva idea laittaa riistakamera tontille. Ja saitte kuvaakin heti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan hauskaa seurata, mitä mailla tapahtuu poissaollessa!

   Poista
 3. Miten hyvä idea! Kuinkahan pienen kulkijan tuollainen kamera rekisteröi... Meidän Pömpelin tontin reunassa kulkee liito-oravien baana, mutta sellaista tuskin riistakamera huomaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kameran herkkyyttä voi säätää, eli meillä se on säädetty niin, ettei se rekisteröi myyriä, lintuja tai ketunkaan kokoisia pieneläimiä. Mutta haluttaessa se siis onnistuu ja ilmeisesti ainakin linnun kokoiset eläimet se taltioi. Eri asia on, mikä on kuvan laatu, jos kohde on pikkiriikkinen.

   Poista
 4. Voi miten ihanaa, kun saa seurailla vierailijoita herkkujen kimpussa :D

  VastaaPoista
 5. Onpa tosi kiva idea, kun saa kotonakin seurailla, mitä tontilla tapahtuu. Ja näyttää tapahtuvankin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marru ja Siirisofia: yllättävän paljon on vierailijoita saatukin : ) ja yllätyksekseni tuo aika vähäinen ruokamäärä näyttää riittävän tosi monelle, eli hyvä niin!

   Poista
 6. Ihania! Meidän pihalla on vieraillut sekä peuroja että poroja....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistankin lukeneeni "teidän" poroista jostain blogikeskustelusta ja siitä sainkin idean laittaa näitä meidän kotielämiä tänne näytille : D

   Poista
 7. Sitten vaan isäntä paikalliseen metsastysseuraan, niin saatte lähiruokaa. Nuo ovat sitten kenkkuja jos on omia viljelyksiä. Syövät omenapuutkin pilalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo haku on päällä jo, vaikkakin kauriita saa metsästää omilta mailta - peuran ja hirven metsästykseen tarvitaan seuran kaatolupa. Pieni ristiriita on vaan siinä, että muu perhe pitää näitä vähän enemmän lemmikkeinä kun taas isäntä jo rassailee hirvikivääriään... No onneksi kauris on aika arka ja vikkelä eläin!

   Poista
 8. Kauniita eläimiä, joita katselisi mielellään, vaikkei ehkä omassa puutarhassaan :)

  Löydät blogistani tunnustuksen!

  VastaaPoista
 9. Voi mitä vieraita! :) Pitäisköhän tehdä sama temppu omalla takapihalla...Asutaan nimittäin ihan metsän laidassa ja toistaiseksi todistetusti täällä on vieraillut vain pari kyytä ja yksi kettu - vietävä oli syönyt pupun poikasen, vain korva jäi jäljelle :(

  VastaaPoista
 10. Niin tosiaan, jos haaveilee kukoistavista perennapenkeistä ei ehkä kannata houkutella näitä eläimiä tontilleen, mutta muuten ovat tietysti hauskoja seurattavia - tai maistuvaa lähiruokaa : )

  VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...