tiistai 3. toukokuuta 2022

Kevätiloa ja talvivaurioita

Kylläpä oli pitkällinen talvijakso - hei taas kaikille! Pääsimme vasta vappuviikonloppuna ensimmäistä kertaa saareen. Talvitauosta tuli pisin ikinä, kun talvi alkoi aivan yhtäkkiä viime vuoden marraskuussa. Joinain vuosina poissaolomme on kestänyt vain muutaman viikon, eli vuosissa on huikeita eroja. 

Kevät ei ole vielä saapunut saareen. Omien muistiinpanojeni mukaan kevät on noin yhden kuukauden verran myöhässä. 

Uusi perheenjäsenemme, 3,5-kuukautinen Orion, pääsi tutustumaan saariolosuhteisiin ja seurailemaan tavanomaisia kevätpuuhia, kuten risusavottaa, veneen vesillelaskua ja nurkkien siivousta. Mieltä ilahdutti seurata koiran luonnollista asettautumista! Se hyppi ja pomppi, ravasi ja raivasi, hyöri ja pyöri - ja simahti vähän väliä nukkumaan pennun unta. On hienoa, että se sopeutuu niin luonnollisesti tänne. Kysyinkin siltä, että onko Mauron henki asettunut suhun, kun olet ihan kuin olisit ollut täällä aiemminkin. Orion katsoi poispäin eikä halunnut tunnustaa :). Mauron paikka sydämessäni on edelleen iso ja ammottava. Nyt vielä vähän tuntuu oudolta, että on Mauron kaltainen pentu talossa, mutta kuitenkin eri tyyppi. Aika näyttää, minkälainen yhteys meille syntyy. Nyt voi toki jo sanoa, että ilon hetkiä on päiviin mahtunut. 

Risusavotan ohessa nautimme vappupäivän lounaan laiturilla. Oli paikoitellen ihanan lämmintä. Talvi oli meille paitsi pituutensa, myös vaurioiden näkökulmasta poikkeuksellinen. Lahti on tosi suojaisa ahtojäiden suhteen, mutta jää oli kuitenkin moukaroinut venevajan laiturirakenteita :(. Ilmeisesti nämä tuhot ovat vielä itse korjattavissa. Aina tulee uutta hommaa!Tästä se kausi taas käynnistyy. Yritämme jonkin verran päästä olemaan täällä nyt toukokuussa etätöitä tehden ja siinä sivussa pieniä tilan hommia aloitellen. 

Vihreämpää kevättä odotellessa,13 kommenttia:

 1. Onnea uudesta perheenjäsenestä!
  Ihanan keväisen näköistä, tosin tietäen, kuinka hyytävää meren äärellä on. Toisaalta se tieto tuo oman lisänsä, ikään kuin ihotuntuman kuviin. Minä kun asun täällä saaren keskiosissa, muutaman sadan metrin päässä rannasta, olen oppinut pukemaan paksun topatun talvitakin päälle, kun menen laivarantaan hakemaan postia, vaikka kotipihalla tarkenee jo kevyemmässäkin.
  Aivan ihastuttavan näköinen vappulounas, ei tuosta miljöö enää parane. Aurinkoista ja antoisaa toukokuuta, ihana kuulla, että etätyö mahdollistaa tämän vuodenkierron ihanimman kuukauden ajan oloa saaressa! Tässä ajassa on luonnossa niin kova tohina päällä, että sitä on kiva saada seurata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista, Saila! Ja minähän en talvitakista luovu kuin vasta heinäkuun ensimmäisellä viikolla ;). Paitsi että olemme kyllä siinä onnekkaita, täytyy myöntä, että usein meille tulee aurinkoisina päivinä oma superlämmin mikroilmastomme tänne.

   Luonnon heräämisen seuraaminen on tosiaan ainutlaatuista. Jo päivässä tapahtuu paljon sitten, kun se tohinalla lähtee etenemään.

   Poista
 2. Onnea uudesta perheenjäsenestä! Herkullisen näköisiä parsoja. Upea miljöö vappuaterialle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3. Kyllä, miljöö aterialle oli täydellinen!

   Poista
 3. Ihan ekaksi,lämpimät onnittelut uudesta perheenjäsenestä!❤Voi suloista Orionia!
  Eihän ne haukut koskaan toisiaan korvaa,uusin tulokas tuo aina ihan oman ja omanlaisensa ilon tullessaan.
  Pitkä oli tämä talvi,huh,huh kaikkineen.Tuollaisia talven aiheuttamia vaurioita näkee täällä kotiseudullakin paljon,lumella ja jäällä on voimaa.Ihan koristekivetyksiä siirtelee ja myllää tuosta vaan.
  Parsakausi parhaillaan ja vappulounaanne toi ihan veden kielelle.Oma hollandesen pyöräyttäjäni on Kreikassa,joten oli tyytyminen vain sitruunaiseen rakuunaöljyyn.😊
  Niin ihanat kuvat laiturilounaastanne!Ja muutkin kuvat toivat raikkaat kevätterveiset Idurista.
  Mukavia etäpäiviä teille sinne,rapsut Orionille!❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimät kiitokset <3. Orion on suloinen... ja suurimman osan ajasta hirveä riiviö. Se yhdistettynä vähäiseen järkeen vaatii hermoja, mutta koiravauva-arki menee nopeasti. Yritän siis olla vertaamatta tätä kahjoa liiaksi viisaaseen Mauroon ;).

   Parsaa voisin syödä pääruuakseni joka päivä, joten kiitos tuosta sitruunarakuunaöljy-vinkistä! Hollandaiseen kun kyllästyy. Parmesan-juusto toimii myös hyvin parsojen kanssa, tai ihan vaan rehellinen voi :).

   Kiitos kivasta kommentistasi!!

   Poista
  2. Hih,tyttären perheessä sielukkaan,viisaan ja rauhallisen Sisun jälkeen,saamme edelleen tutaa kohta 3-vuotiaasta touhukkaasta ja "perseilyn"maailmanmestarista,Rikosta.😉

   Poista
  3. Heh, no näinhän se on. Aika kuultaa muistot, koska Maurokin kohelsi elämänsä ensimmäiset 5-6 vuotta. Meillä on syytä nyt vaan pitää lehmän hermot päällä!

   Poista
 4. Orionilla onkin paljon tutkimista uudessa paikassa. Olette onnellisia kun voitte etätöitä tekemällä nauttia ihanasta paikastanne. Vappulounaan paikka on ihan täydellinen. Mukavaa kevään jatkumista ja lämpimämpiä säitä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, tutkittavaa Orionilla tulee riittämään, kun vielä päästäiset ja madot nousevat koloistaan kevään edetessä!

   Laiturille oli hieman työläs kuljetella aterioita, mutta oli niin houkutteleva mahdollisuus juhlistaa vappulounasta laiturilla kuohuvien kera, etten malttanut olla toteuttamatta :). Kuulumisiin!

   Poista
 5. Oi ihana Orion <3 Vappuateria ulkona nautittuna maistuu aina hyvälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3. Kyllä, ulkoilma saa ruuan maistumaan monin verroin maukkaammalta!

   Poista
 6. Nam. Parsaa!
  Nyt varmaan kesäkin on teille saapunut. Parissa viikossa hurahti vihreä puihin. Meillä vene on laskettu, meri sininen, ja kesä alkanut! Aurinkoa teille!

  VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...