maanantai 5. heinäkuuta 2021

Saunan uusittuja yksityiskohtia

Saunan perusteellinen kunnostus alkaa olla viittä vaille valmis ja ai että, kun olemme nauttineet. Nyt enää sähkötyöt - ulko- ja sisävalot - puuttuvat, minkä jälkeen voi edetä pukuhuoneen sisustamiseen. Tällä hetkellä, kun on niin kuuma, emme lämpöeristettyä pukkaria kaipaile, mutta syksyn tullen siitäkin saadaan varmasti ilo irti :). 

Kesäasukkaina toimiva pääskysperhe on ottanut saunanräystäät haltuun, kuinkas muuten :). Tänään pesässä oli vielä yksi poikanen viidestä jäljellä. Yhden päälle meinasin toissapäivänä astua, kun se kökötti ensilentoa suunnitellen oven edessä portaalla. Eiköhän tämä pahnanpohjimmainenkin pian lennä pesästä, kun on jo puoliksi ulkonakin.

Nyt nautin jokaisesta saunan pienestä yksityiskohdasta ja pienistä muutoksista, joilla paransimme saunojien viihtyvyyttä. 

Itselleni yksi suuria haaveita on ollut saada johonkin rakennukseen pyöreä ikkuna ja nyt sen sain! Myös neliön malliset ruutuikkunat uusittiin. Käsityönä tehdyt kkunat tilasin tällä kertaa Ruotsista Qvesarumista ja olen ollut niihin enemmän kuin tyytyväinen. Pientä noottia lähetän samalla suomalaisille ikkunanvalmistajille: olisin tilannut ikkunat mieluusti Suomesta, mutta pyöreän ikkunan hinta olisi pompannut kaksinkertaiseksi ja ruutuikkunoiden kolmanneksen kalliimmaksi. Ikkunat on valmistettu ruotsalaisesta ydinpuusta, joten tiedä sitten, onko Ruotsin suurempi volyymi syynä alhaisempaan hintatasoon.  

Vaihdoimme lauteet toiselle seinustalle, jotta saunasta näkee merenlahdelle. 

Oviin löysimme Helakauppa.com:ista messinkiset ovenkahvat. 

Nopeasti ne näissä suolaisissa oloissa patinoituvat...


Pyöreäikkunaisen ja massiivipuisen saunan ja pukuhuoneen välioven löysin Saunainter-nimisestä virolaisesta kaupasta. Toimitus kesti aika pitkään, mutta yrityksestä kommunikoitiin asiaa kyllä hyvin. 
Minikokoinen pukuhuone oli aiemmin vain raakalautaseinäinen. Se eristettiin ja vuorattiin hirsipaneelilla.


Jotenkin tästä työn jäljestä näkee, ettei olla itse tehty, heh. Olemme kyllä supertyytyväisiä luottorakentajamme Oy Bygg Ale:n työhön! Saunan lattian pyysin jättämään käsittelemättä, koska halusin tehdä valkokuullotetun suopakuurauskokeilun siihen päätalon lattioita silmällä pitäen. Käsittelin lattian kolmeen kertaan, mutta nyt täytyy sanoa, että ei ehkä sittenkään mene suopaus jatkoon. Mattojen ulkopuolelle on jäänyt jo jälkiä, joita ei pysty pesemään pois. Suopaus on siis melko työläs, koska sitä pitäisi pystyä uusimaan jatkuvasti. Ehkä vielä tämän pienen kuusineliöisen tilan suopaakin monta kertaa uudelleen, mutta taloon on saatava helpompi lattia.
Nyt kelpaa saunotella, myhäilee,13 kommenttia:

 1. Kyllä on nyt hienot puitteet saunoa. Pyöreä ikkuna on piste i:n päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, on :). Meille sauna on tosi tärkeä ja paljon käytössä, joten osataan kyllä arvostaa nyt!

   Poista
 2. Ihana sauna, söpö kuin karkki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, täällä myhäilen :)

   Poista
 3. No kyllä kelpaa!
  Kaunista on ja viimeistellyn näköistä,ja uskon,että merenlahdelle on ihanan rauhoittavaa katsella löylyissä,oli vuodenaika mikä tahansa.
  Teillä siellä valmistuu vaivihkaa.Mukavaa kesän jatkoa!❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Kiitos! Joo, on kiva, kun valmistuu välillä muidenkin avittamana. Nyt on tosiaan kiva, kun voi saunoa miellyttävästi kylmälläkin kelillä. Sitä samaa sinulle, nautitaan kesästä ja löylyistä!

   Poista
 4. Aivan ihana! <3 Kaikista näyttää priimaa pukkaavan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hee, kiitos kivasta kommentistasi!! Ihanaa kesää :)

   Poista
 5. Voi miten ihana sauna teillä onkaan❤️! Ikkunoista sen verran, että komppaan sua Suomen korkeasta hintatasosta. Uusimme torpan kaikki ikkunat hiljattain ja kilpailutuksen jälkeen päädyimme virolaisen toimittajan kilpailukykyiseen tarjoukseen. Emmekä voisi olla tyytyväisempiä työn laatuun👌. Heleää heinäkuun jatkoa🌾!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana kuulla, että tykkäät! Luulen, että Suomessa on niin pieni kysyntä, ettei tänne ole oikein muodostunut näihin ikkunoihin sellaista liiketoimintaa, mikä olisi järkevää sekä tuottajalle että asiakkaalle. Hyvä, että löytyy vaihtoehtoja kuitenkin läheltä molemmin puolin. Ihanaa kesää myös sinulle!

   Poista
 6. Kyllä on kaunis sauna! Ja hyvä kun tuli kokeiltua sitä suopakuurausta vähän pienemmässä tilassa, niin ei sitten tarvinnut menettää hermojaan isommassa. Meitä aina miehen kanssa hymyilyttää näköalaikkunat saunassa - me ollaan kumpikin niin umpilikinäköisiä, ettei nähdä mitään näköaloja ilman silmälaseja. Mutta onhan se varmaan kiva kun on näköalaikkuna jos näkee jotain :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Minä en näe lähelle (mitään!), mutta kauas näen selvemmin kuin omiin ajatuksiini ;) joten minulle maisemaikkuna toimii!

   Poista
 7. Todella idyllinen sauna. Kyllä tuolla todella kelpaa saunoa. Meillä alkaa myös pian olla remontti siinä vaiheessa, että olisi sähköasennuksen vuoro. https://www.oulunsahkotek.fi/sahkosuunnittelu-ja-sahkoasennus/

  VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...