sunnuntai 25. heinäkuuta 2021

Rappauksia

Tulisijojen ehostus etenee muiden töiden lomassa pieninä askelina. Rapattavien pintojen tasoittelu ottaa aikansa, kun materiaalia pitää lisätä pieninä määrinä ja odottaa kuivumista päivän tai pari. Sanoisin, että olemme suurin piirtein puolivälissä rappaustöiden osalta juuri nyt.

Tuvassa seinän paikkausrappausten lisäksi on tehty betonivalua lattiaan, mitä vielä jatketaan. Väliin laitoimme ammattilaisen suosituksesta kerroksen Finnfoamia, jotta betonilattia ei olisi talvisin jääkylmä. Tässä onkin ainoa kohta, jossa olemme käyttäneet synteettistä materiaalia! 

Kirjastokamarin tulisijan paikka näyttää jo kohtuu hyvältä, mutta rappausta täytyy vielä lisätä, että saadaan seinästä suora.

Makkarissa on tehty myös lattiaan uunia varten betonivalu, ja se on valmis. Seinän paikkailu jatkuu vielä. 

Alunperin toivoin, että tekisimme yhden huoneen kerrallaan valmiiksi ja sitten vasta siirryttäisiin toiseen, jotta näkisi vähän nopeammin ihan valmista. Kaikkien huoneiden työstö rinnakkain on kuitenkin ollut järkevin etenemistapa esimerkiksi juuri näiden uuninpaikkojen osalta. 

Jaksaa jaksaa, toteaa,8 kommenttia:

 1. Kyllä olette ahkeria. Nuo tapetit näyttävät niin kauniilta.

  VastaaPoista
 2. Jaksaa jaksaa Pilvi! Sitten kun on valmista niin voitte olla vain tyytyväisiä, että tuli tehtyä urakka kertarykäyksellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kiitos, yritämme jaksaa :). Nyt alan jo joka tapauksessa uskoa, että joskus loppukin häämöttää ja se on positiivinen tunne!

   Poista
 3. Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
 4. Ei teiltä kyllä taitoa ja tarmoa puutu! Näyttää tosi hyvältä ❤

  VastaaPoista
 5. Melkein hihkaisin kun näin yhdessä mieliohjelmassani "talot huokuvat historiaa",melkolailla yksyhteen saman tapetin,kuin tuossa ekassa kuvassasi. Tapetti oli siinä vanhassa ruotsalaisessa talossa,jonka historia oli esittelyvuorossa ja tuli niin mieleen,että Villa Iduriin tulee samaa tapettia!😊
  Onpa teillä hieno leivinuuni/hellakin!
  Niin ihanalta näyttää kaikki,voi kyllä jo hyvin kuvitella,miten nättiä on kun on valmista!
  Jaksaa jaksaa!👍😉❤

  VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...