sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Rumilus

Päätalon rumiluksemme on jossain määrin aiheuttanut minulle ahdistusta – kuten kaikki keskeneräiset työt – joten päätin listata talon suurimmat plussat ja miinukset. Tavoitteena on havaita, että kai siinä nyt jotain hyvääkin on. Mielenkiintoista nähdä, kumpi pää vaakakupissa tulee lopulta painavammaksi. Aloitetaan listaus niistä minulle helpoimmista, eli miinuksista. 

Miinukset:

1. Karmea ulkolaudoitus; se ei mukaile alkuperäistä tai mitään muutakaan johtoajatusta, vaan sitä on uusittu sivu kerrallaan ja joka seinällä on vieläpä erilainen ulkolaudoitus! Todennäköisesti talosta on kustannussyistä tullut sellainen kuin on tullut, mikä on tietysti ymmärrettävää. 

2. Ulkolaudoitus on maalattu lateksilla. Tosin tällä ei tavallaan ole merkitystä, koska verhoilu menee vaihtoon joka tapauksessa. 

3. Merelle päin antavan julkisivun (kuva yllä), pääikkunat ovat liian pienet talon mittasuhteisiin nähden. 

4. Kivibetoniperustus 1920-luvulta ei ole maailman kaunein. (Ehkä sen voisi maalata?)

5. Ikkunoita on vaikka minkälaisia! Joku linja pitäisi saada aikaiseksi ja poistaa edellisten vuosikymmenten hätäratkaisut. 
6. Ns. tyylikausia on monia, 1890-luku ja 1920-luku ovat vallitsevat, mutta myös 40-luku on edustettuna.

7. Rännit puuttuvat.

8. Kakluunit on poistettu.9. Hirsitöitä pitää tehdä ja lattialankut uusia, sillä muovimatto on aiheuttanut lattiarakenteiden lahoamista.

10. Sisäpinnoissa riittää hommaa… = työläys ja kalleus

No niin, aika pitkä miinuslista tuli, mutta kaiken kirjaaminen ylös hieman helpotti 😁. Entäpä sitten ne hyvät puolet?

Plussat:

1. Talon sijainti kukkulan päällä on sen paras ominaisuus, eli talo on tilan muihin rakennuksiin nähden ns. oikealla paikalla. Myös näköala talolta merelle on hieno.

2. Katto on pidetty kunnossa. Se ei vuoda mistään, eli on täysin kelpo ja siten suojannut talon.

3. Hirsitöitä rakenteisiin pitää tehdä vähemmän kuin aluksi pelkäsimme: seinät ovat ok.

4. Talo on sopivan kokoinen: ei liian iso, ei liian pieni ja huonejärjestys on mainio.

5. 1890-luvun ikkunoita on vintillä kahdella sivulla ja niistä saa osviittaa tyylivalintoihin.
6. Sähkö on ja märkätiloja emme aiokaan tehdä, mikä vähentää sekä työmäärää että päänvaivaa.

7. Kivibetoniperustus on kunnossa, vaikka ruma onkin.

8. Kamarien 1890-luvun ovet ovat tallella ja ehostettavissa. 9. Tuvassa on Högforsin hella/leivinuuni (pahoittelut sekamelskasta).

 
10. Se, että päärakennusmateriaali on hirsi, on iso plussa.

11. Kaikesta epämääräisyydestä ja -esteettisyydestä huolimatta olen alkanut pitää talon muotoja viehättävinä ja näen siinä paljon potentiaalia (yeah! remontoijan unelma)


Tässä vaiheessa toimitus huomauttaa, että Mikko tuosta olan yli kommentoi: "kannattaako sinne nyt noin rumia kuvia laittaa?" Heh heh, niinpä. Kauniimpiakin päivityksiä on täällä nähty.

Takaisin kokonaisarvioon: Taitaa olla niin, puntit menivät yllätyksekseni aika tasan. Kaikki nuo miinukset ovat onneksi sellaisia, että ne on mahdollista muuttaa tai kokonaan eliminoida, kun taas plussapuolella on asioita, joita ei pystyisi edes muuksi muuttamaan. Talon sijoittuminen tontilla esimerkiksi on ihan oleellinen juttu. Jokaisesta plussasta pitää ymmärtää iloita.

Ehkä eniten meille päänvaivaa aiheuttaa julkisivun ikkunaratkaisu (ks. ensimmäinen kuva). Nuo  kaksi ikkunaa pitäisi vaihtaa, sillä meidän tekisi mieli saada tilalle hieman isommat ikkunat, jotka tekisivät talosta kaikkiaan sopusuhtaisemman näköisen. Lähteäkö etsimään uusia, vanhoja ikkunoita kierrätyksestä vai teetättääkö ikkunat jollakin halutulla tyylillä ja juuri toivotulla koolla?

Talon porstuassa on tällaisia vanhoja puhalletulla lasilla olevia T-ruutuikkunoita, joista voisi ottaa mallin etupuolellekin. Tällaiset sopisivat myös vinttikerroksen alkuperäisten T-ikkunoiden kanssa yksiin.Tuleekohan tästä rumiluksesta joskus kaunotar?

Pohtii,
72 kommenttia:

 1. Kun on seurannut remontointejanne jo pidemmän aikaa, tietää, että siitä tulee kaunotar!

  VastaaPoista
 2. Mä en Pilvi nää tässä postauksessa mitään rumaa. Ihan tosi <3

  Mutta tiiän ton tunteen. Hieroinhan itsekin vuosia taloani ja loputonta remppaa kohti jonkinlaista täydellisyyttä. Vaikka itselleni uskottelinkinkin, että tavoittelen vain siedettävyyttä, tai jotain sellaista :D Ääh. Toi on joskus tosi vaikeaa, varsinkin sisukkaille ihmisille. Kuten säkin olet, senkin supernainen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauneus on katsojan silmässä ;). Dilemma on tosiaan käsillä: saisipa edes kaiken siedettäväksi, mutta pakkohan tätä on yrittää tehdä pedantisti, ettei joudu korjailemaan jälkikäteen tai katumaan tekemisiään. Kiitos Taru, supernaiselta saatu kannustus tuntuu niin kivalta! :D

   Poista
 3. Plussat ovat kuitenkin niin tärkeissä kohdissa! Hyvä ja kaunis siitä tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kiitos Sussi tsemppauksesta!

   Poista
 4. Kaunis siitä väistämättä tulee, ajattele nyt mikä kaunotar venevajakin on! Miinukset on korjattavissa olevia ja kuten sanottu, plussat kohillaan 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa, pitää uskoa, että hyvä tulee ja katsella taakseen niitä onnistumisia - hyvä muistutus!!

   Poista
 5. Kaunis se on jo nyt kun katsoo kuluneen pinnan alle. Sopusuhtainen ja ryhdikäs rakennus. Ikkunoita kannattaa tiedustella puuvalmiina ja kokonaan valmiina, toinen säästää ehkä rahaa ja toinen aikaa. Sisätiloista sanoisin että pinnoissa voi säästää huimasti kun ei lähde suoristamaan hirsiseiniä mikä on minusta täysin turhaa, keittää liisterin itse ja jos ei halua tapettia niin laittaa paperin ja maalaa sen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyvä kommentti, Katja. Sisäpinnoissa voi aivan varmasti säästää monessakin kohdassa. Etenkin, kun meidän suosima tyyli muutenkin on yksinkertaisuus. Ei tästä tule herraskartanoa ja kukkarokin kiittää siitä, että kyseessä on kalastajatila. Mutta, hitusen huvilamaisuutta voisi taloon loihtia ja kuistillekin sellaista jo syntyi budget-ratkaisuin.

   Poista
 6. Ei mun tartte oikeastaan sanoa enää muuta kuin että yhdyn edellisiin kommentaattoreihin! Joo, vaatiihan se "pientä" laittoa, mutta kokonaisuutena hyvin sympaattinen talo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ihan pientä vaan ;). Hauskaa, että sanot taloa sympaattiseksi. Välillä näen sen sympaattisena - ehkä enemmänkin omissa mielikuvissani - välillä taas ihan jonain muuna, mutta toivottavasti muodonmuutos tulevina vuosina tekee siitä pysyvästi sympaattisen.

   Poista
 7. Teidät "tuntien" talosta tulee vielä kaunotar! Minusta ikkunat ei ole liian pieniä, vaan seinältä puuttuu 1 tai ehkäpä 2 ikkunaa. No...te tiedätte huoneet sisältä parhaiten mikä ratkaisu on paras tai yleendäkään mahdollista. Paljon on puuhaa edessä, mutta tiedän että lopputulos on jotain upeaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä kävin kurkkimassa kuvaa, yksi ikkunahan siihen mahtuisi...ei kahta taitaisi mahtua millään : )

   Poista
  2. Toivotaan, että ennustat lopputuloksen :))
   Olet ihan oikeassa ikkunoiden määrästä - jos ulkoa päin katsoo. Mutta sisältä huoneista käsin katsottuna nykyiset ikkkunat ovat tismalleen keskellä ja huoneiden (ikkunoiden) keskellä on väliseinä. Näin ollen noiden ikkunoiden väliin ei voi lisätä ikkunaa. Tästä syystä olemme ajatelleet, että näitä olemassa olevia ikkuna-aukkoja voisi leveyssuunnassa suurentaa, jotta symmetrisyys sisältä katsottuna säilyy.

   Poista
  3. Löydätte varmasti vielä jotku ihanat isommat ikkunat sitten ja lopputulos tulee olemaan hieno. Melkein jo tekisi mieli alkaa hoputtamaan teitä urakassa...pääsisimme näkemään miten talo kohentuu ja millaisia ratkaisuja tulette tekemään ;) Mutta hieno siitä tulee, siitä olen aivan varma!!

   Poista
  4. Hehee, hauska kuulla - kärismättömyys tarttuu ;))

   Poista
 8. Näen kuvissasi vain kauneutta! Todellinen kaunotar siitä vielä tulee. Olen myös sitä mieltä, että ikkunat eivät ole liian pienet vaan siinä voisi olla enemmän ikkunoita. Tiedät varmasti mielipiteeni ikkunoista: vanhoja kauniita ikkunoita en vaihtaisi uusiin, kunnostus niiden kohdalla.
  Niin paljon kauniita yksityiskohtia päätalossa on ja tuo vintin ikkuna on todella kaunis, huoh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, jos näin näet! Kyllä minäkin pidän yksityiskohdista ja niille täytyy vain saada arvoisensa kehys :).

   Tiedän kyllä kantasi vanhojen ikkunoiden suhteen, mutta tilanne julkisivun jäsentelyssä on problemaattisempi kuin miltä ensin näyttää: kuten tuossa yllä Johannalle avasin, julkisivuun ei pysty lisäämään ikkunoita, esim. näiden kahden keskelle. Siiinä kulkee seinä ja mikäli näiden nykyisten ikkunoiden ihan viereen laittaisi uudet (siinä tapauksessa siis molempiin, eli kaksi), se ei enää mahtuisi. Ja tämä ratkaisu voisi vielä ulospäin näyttää hyvältä, mutta sisältä epäsymmetriseltä. Ainoaksi vaihtoehdoksi taitaa jäädä a) joko hyväksyä nämä nykyiset, tai, b) kasvattaa nykyisten ikkuna-aukkojen kokoa molempiin leveyssuuntiin hitusen. B-vaihtoehto tarkoittaa silloin ikkunoiden uusimista.

   Sellainen lisäys vielä, että nämä julkisivun ikkunat eivät ole "wanha-wanhat". Ne on uusittu jossain vaiheessa ja mm. lasi on ihan teollista. Tarkkaa ajankohtaa en kuitenkaan tiedä. En kuitenkaan pidä suurena häväistyksenä sitä, jos ne vaihtaisi nyt uudestaan sillä varjolla, että talosta saisi sopusuhtaisemman ja sisään saisi enemmän valoa tulvimaan :).

   Poista
 9. Voi - kyllä tuosta saatte oikean kaunottaren!
  Luulenpa, että ulkovuoren kohdalla on päädytty siihen, mitä sahalta on saatu tai millainen terä kulloinkin on ollut käytössä/ työn alla. Aivan ihana tuo pikkuruutuinen ikkuna. Mielenkiintoista olisi kuulla, miten taloon on tullut laitettua myös erikaisia ikkunoita - jokin tarina siinäkin varmaan on.
  Hiljaa hyvä tulee ❤︎

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on varmasti juuri noin, että on pikku hiljaa laiteltu ja suojailtu taloa sillä, mitä on ollut saatavilla. Kunpa olisit oikeassa ja tästä vielä jonain päivänä kuoriutuisi kaunotar!! En kyllä suostu itsekään muuta vaihtoehtoa ajattelemaan, joten kiitos Anu :)

   Poista
 10. Minä lähtisin varmaan suurentamaan noita ikkunoita. Jos ne nyt jättää pieniksi, tämä varmasti harmittaa tulevina vuosina. Tässä vaiheessa se on vielä helppoa, kun ikkunoita muutenkin veivaatte. Kannattaa selvittää, löytyisikö vanhoja ikkunoita jostakin sopivan kokoisina. Niiden mukana saisi ihanat vanhat lasit, joita uusissa ei ole. Tunnelma on ihan eri.
  Eikä mun mielestä haittaa, vaikka eri vuosikymmenet kohtaavat talossa, näin se on useimmiten vanhoissa taloissa, joita on laajennettu... Toki tuoreimmat uudistukset kannattaa päivittää takaisin menneeseen.
  Kyllä te tuosta vielä kaunottaren teette, kunhan pidätte päät kylminä ja muistatte, että ihan heti (lue ensi tai seuraavana kesänä) ei tarvitse olla valmista! Kun on kuitenkin muutakin elämää...
  Mukavaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurentamiseen mekin taidamme kallistua, kun kerran jossain vaiheessa tähän ryhdytään. Asiaa on siis mietitty eri kanteilta jo aikamoinen tovi ja miettimisaika on ollutkin todella tarpeellinen! Joo, on varmasti syytä ainakin kartoittaa, löytyykö vanhoja ikkunoita jostain. Aika sitten näyttää, onnistuuko etsintä.

   Totta puhut, ja sen mekin olemme jo oppineet, että kaikki ottaa aikaa moninkertaiseti. Oma tavoitteeni on, että saisi tuon ulkoasun kuntoon jossain vaiheessa vuoden, parin sisällä. Siitä olisi sitten mukava kunnostella huoneita yksi kerrallaan.

   Poista
 11. Hieno siitä tulee!! Vinkkinä: jos alimmat hirret ovat lahonneet, kannattaa varmistaa, että alapohja on muutoin toimiva (kallistukset talon ympärillä ja ilmanvaihto). Meillä alimmat hirret olivat kunnossa, vaikka päällä oli monta kerrosta muovia eli se ei välttämättä ole ainoa syy lahoamiseen. Ikkunoista: pistäkää navetta.comin suvuille hakuilmoitus kera kuvan! Puuseppä tekee tarvittaessa karmit. Tai sitten aktiivisesti hakua netistä. Löydettiin juuri puolen vuoden haun jälkeen aivan samankokoiset ikkunat karmeineen meidän torppaan, mitä aiemmatkin olivat :) Ajan kanssa hyvä tulee; erittäin hyvä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tosi hyviä pointteja! Itse asiassa vähän oikaisin tuossa postauksessa. Lahoamiseen on muutama muukin syy, mutta yksi varmasti juuri tuo muovimatto. Kissanluukut olivat myös kiinni ja yhdessä huoneessa ei ole alapohjasta lainkaan ilmanvaihtoa. Tuvan alla taas oli paljon rakennusjätettä, jonka putsasimme jo neljä vuotta sitten. Näin lahoamisen eteneminen jo pysäytettiin ja syykin siis tosiaan monimuotoisempi, mutta myös selvillä.

   Ikkunanmetsästys alkakoon näillä vinkeillä!!

   Poista
  2. No hyvä, lahoamisen eteneminen siis toivon mukaan selätetty :) ja instassa ymmärsin, että teillä ei ole kiire tämän kanssa, joten uskon kyllä, että löydette vielä täydelliset vanhat ikkunat paikalle :) jos talo on hirsirunkoinen, on siellä varmaan pahvien alla näkyvillä vanhojen ikkunoiden kootkin? Ja tulipa mieleen, josko talosta löytyisi jostain ullakon syövereistä valokuvia? Tai jostain paikallisista historiikista? Ihan elän täällä teidän haasteissa, kun ovat niin samanmoisia meidänkin haasteiden kanssa. Ja tuo talo sekä sen paikka on helmi; niin hienoa, että olette ottaneet sen hoitaaksenne :)

   Poista
  3. Kiitos ja kiva kun on kanssaeläjiä!! Joitain valokuvia on talosta 1920-luvulta, mutta se on tuotu muualta, eli vanhempi alunperin. Minkä aikakauden sitä ottaisi ohjenuorakseen, se on se vaikea valinta! Tosiaan kiire ei ole, mikä on älyttömän hyvä juttu!

   Poista
 12. Ei välttämättä rumilus, olisikohan ennemminkin kätketty jalokivi ;-D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, tämän ilmaisun otan heti käyttöön!! Niin upeasti sanottu :D

   Poista
 13. Anonyymi18.41

  Hiomaton timantti siellä mäellä odottaa! :) minustakin ikkunat ovat kauniit noinkin mutta jos vaihtamaan rupeaisin niin vaihtoehtona sopisi myös T-ikkuna kolmijakoisena. :) Meillä rakennusvaiheessa olevassa siirretyssä hirsikehikossa on tavallisia T-ikkunoita ja noita kolmijakoisia sekaisin ja kokonaisuus on minusta oikein sovelias :) Tsemppia urakkaan, olisin itsekin halunnut remontoitavan kohteen kodiksi mutta sopivaa ei löytynyt joten päädyttiin siirtämään kehikko ja se uudelleen rakentaminen vasta kamalaa onkin tämän lainsäädännön kanssa.. Mutta hiljaa hyvä tulee ;)
  Joulunodotusta, Jenni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hee, selvä se! Itse asiassa olemme myös miettineet kolmijaollisena T-ikkunoita, joten hyvä kuulla teidän kokemuksesta! Tsemppiä ja kärsivällisyyttä teidän projektiin - pian sitä tarvitaan jossain määrin täälläkin :)

   Poista
 14. Tulee kaunotar ilman muuta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin sen täytyy olla :) Kiitos Ammari!

   Poista
 15. Hei, hyvä siitä tulee. Julkisivu kuntoon, ikkunoiden vaihto ja sisäremonttia. Kaikki tärkeimmät asiat kunnossa kuten hirsirunko, katto, sisäovet ym. Meillä samanmoinen paikka saaressa ja tunnistan niiiiin hyvin turhautumisen mikä iskee kaiken keskeneräisyyden keskellä aika usein. Paljon saa tehdä ja aina on tuhat asiaa vielä tekemättä. Suosittelen maalaamaan kivijalan tummanharmaalla jos pidätte talon punaisena. Näin toimittiin samanlaisen betonisokkelin kanssa ja toimi hyvin. Ikääntyneiden hävisi maastoon. Kiva lukea muidenkin samantyyppisiä projekteista 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikääntyneiden=ikäänkuin

   Poista
  2. Kiitos kivasta kommentista - minustakin on kiva kuulla samanlaisista projekteista! Aivan, tuhat asiaa aina tekemättä… :) Hyvä idea tuo tummanharmaalla maalaaminen. Olemme ajatelleet pitää talon punaisena. Värinvaihtoakin on mietitty nyt monta vuotta, mutta lopputulemana aina päädymme punamultaan, jotta rakennusten kokonaisuus säilyisi yhtenäisenä.

   Poista
 16. Minä näen tuossa kaunottaren. Vesirännit laittaisin ekaksi ja sitten miettisin järjestystä. Meilläkään ei ollut minkäänlaisia vesirännejä ja ne mies tilasi ekaksi, ettei seinät enää kastu. Teillä on vapaa-ajan koti, niin ei sen ole niin kiire, mutta meillä on ympärivuotinen asunto joten vaatimukset on vähän kiireempää lajia.Betonisokkeli on meilläkin ja mies otti vaan tuuletusaukot esiin, kun joku idiootti oli ne tukkinut. Ihana olisi kaunis sokkeli, mutta tuo saa kelvata. Meidän koti on kaupungissa,ja usein kuulee, miksei tuotakaan ole rempattu tuon enempää, mutta se lottovoitto on vielä tulematta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kun niin moni näkee repsahtaneen ulkokuoren takaa kaunottaren - kiitos elina, se tosiaan kannustaa! Sama oli meillä, tuuletusaukot olivat ummessa, kun tultiin paikalle ja niinpä kosteus oli päässyt kertymään alapohjaan monen vuoden ajan. Sadevesi ei niinkään tätä taloa kastele, koska onneksi sijainti kukkulan päällä valuttaa vedet pois. Mutta seinälaudoituksen uusimisen jälkeen rännit on ihan must, että uusi vuoraus pysyy mahdollisimman hyvässä kunnossa! Kaikki aikanaan, kiire ei tosiaan ole. Lottorivejä täytellessä… :)

   Poista
 17. Kyllä talo on ehdottomasti kaunotar, eikä hirviö.♡ Työtä siinä varmasti riittää, mutta sitä ei taida pakoon päästä, kun vanhoja taloja ihannoi.;) Tsemppiä teille urakkaan, teette siitä varmasti upean.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti, tällä jaksaa uskoa, että hyvä tulee ja etenkin, että kannattaa tehdä :))

   Poista
 18. Keekis10.28

  Kappastarallaa, bittitaivas näkyi imaisseen eilisiltaisen kommenttini mustaan aukkoonsa. Otetaanpa uusiksi.
  Kun olimme ostamassa omaa kesämökkiä 1990-luvun puolivälissä, mieheni meren rannalla asuva serkku ohjeisti, että kaiken muun voitte tarvittaessa muuttaa, parantaa ja rakentaa uudelleen, mutta valitkaa mökkipaikka tarkoin, se on ja pysyy. Teillä on upea paikka ja talo lisäksi upeimmalla kohdalla tonttia, joten nou hätä. Olen minä hassummankin näköisiä taloja tavannut ja "pienellä laitolla" niistä on tullut entistä ehompia. Rumilus tuo teidän Idur ei missään nimessä ole!
  Hissukseen ja pala kerrallaan; aikaa Jumala loi eikä kiireestä mittään virkant sanoo sananlasku :)

  Käytännön ohjeita olet jo saanut niin paljon, etten niihin puutu sen enempää. Toteanpa vaan, että kotikirkkoni tapulin seinissä on edelleen eriparilautoja vaikka kuinka. Aikoinaan talkoilla rakennettu kellotapuli
  vuorattiin sillä puutavaralla mitä taloissa sattui olemaan ja 1700-luvun lopulta tuo on siinä seissyt ja virkansa hoitanut kunniakkaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taas oli ilo lukea Keekiksen kommenttia! Kiva, että siis jaksoit rustailla sen uudestaan. Juuri niin, talo on virkansa hoitanut vaikka vähän hassummallakin vuorauksella :).
   Alan jo uskoa tämän sinunkin kannustuksen myötä, että tästä loihditaan vielä jotain. Jännä juttu, että olemme loppujen lopuksi viettäneet talolla vasta vähäisiä aikoja, kun kaikki elomme on keskittynyt alas rantaan. Uskonkin, että talon sijainti mäen päällä tulee olemaan jotain, mitä osaamme vasta tulevaisuudessa oikein arvostaa. Sen alkaa nyt tajuta, kun suunnittelu siirtyy tuonne mäen päälle. Toivottavasti asiat myös konkretisoituvat pikku hiljaa ja päästään tekemään!

   Poista
 19. Bilnäsissä on rakennusapteekki, jossa myydään 1700-luvulta 1960-luvulle kaikkea vanhoihin taloihin. Varasto on Bilnäsissä ja myymälä on myös Helsingissä Korkeavuorenkdulla. Netistä löytyy haulla Bilnäsin rakennusapteekki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka onkin tuttu ja luulenpa, että suuntaamme rakennusapteekin varaosapankkiin tässä joku viikonloppu talvella - ikkunat mielessä totta kai :). Kiitos Tarja!

   Poista
  2. Anonyymi23.15

   Käykää myös metsäkylän navetalla, jos haette vanhoja ikkunoita. t. elina

   Poista
 20. Ihana tuosta tulee!! Kokonaisuus kuin namu ja osaavat, intohimoiset tekijät! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, sait minut täysin vakuuttuneeksi! Intohimoa ei puutu - ehkä johonkin kohtaan kuitenkin ammattilaisia apuun, jos oma osaaminen ei riitä ;)

   Poista
 21. Teidän kädenjälkiä seurailleena, talosta tulee upea! Ja toisaalta nyt voitte ainakin laittaa juuri haluamanne ulkolaudoituksen ja ikkunat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kaunis kiitos :). Se on juuri näin ja hankkeen hyvä puoli!

   Poista
 22. Talo näyttää erittäin kauniilta, eivätkä perustukset mitenkään häiritsevät ole. Minun silmääni nuo ikkunat eivät häiritse ollenkaan. Loppujen lopuksi kaikki ikkunat sopivat hyvin keskenään itse talossa, mutta tuo kuisti näyttää siltä kuin olisi vain lätkäisty toisesta talosta tuohon. Jos siihen muuttaa ikkunat, sekin istuu paremmin. Mutta jos nuo ikkunat omaa silmää häiritsevät, niin sitten on tehtävä jotain. 20-lukuinen hella-leivinuuni antaisi hyvän pohjan suunnitella lisää sitä aikakautta. Talonpoikaisjugend sopisikin valtavan hyvin. Teillä on oikeasti hyvässä vaiheessa jo, kun voi alkaa rakentaa uutta ja valmista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyvä kommentti! Joo, kuisti on toden totta lätkäisty päälle, eli sen sisään on jäänyt pala ulkoseinää, kun se on rakennettu 40-luvulla. Se edustaa siis talon uusinta aikakautta. Kuisti on sisältä kiva (olemme sen jo kunnostaneet sisältä) ja olemme miettineet senkin ikkunoiden vaihtoa jonkinlaisiksi ruutuikkunoiksi. Mutta ensin täytyy saada muu talo kuntoon, jotta tietää, mitä kuistin ilmeelle kannattaisi tehdä. Olemme myös suunnitelleet kuistin lautaverhoilun saattamista samaan asuun sitten, kun talon verhoilu uusitaan.

   Talonpoikainen tyyli onneksi vallitsi monella vuosikymmenellä, joten jonkinlainen synteesi varmasti sisätiloissa saadaan hyvin aikaan!

   Poista
 23. Taidan olla huononäköinen, näen vain huolenpitoa kaipaavan kaunottaren <3 Teidän käsissänne siitä tulee varmasti aivan unelmainen mökki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, ihana kommentti :). Pakko uskoa :)

   Poista
 24. Voihan Villa Idur! Hän on jo hieman ikääntynyt, mutta hyvärunkoinen lady, ja tulee teidän taidokkaissa käsissänne kaunistumaan vielä entistä ehommaksi =D

  Aikanaan sitten ihailette Idurin ikkunoista silmienne eteen avautuvaa ainutlaatuista merimaisemaa ja nautitte leivinuunin lämmössä ehkäpä punaviinissä tai oluessa herkulliseksi haudutettua lammaspataa....slow food, slow life... vaan mahdattekohan te kovin pitkään pysyä aloillanne? ;)
  Ai niin, melkein jo unohdin! Sitä vartenhan se purjevene siellä lahdellanne sitten jonain päivänä keinahteleekin!

  Tsemppiä! Lopputulos on taatusti upea ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. NImenomaan, Villa Idur on alun perin tarkoitettu päätalon nimeksi. Blogin myötä nimi on alkanut kuvata koko tilaa. Mutta ei, tilallahan on ihan oikea toinen nimi olemassa, eli talo tulee ottamaan vielä jonain päivänä tämän uuden ristimänimensä kantaakseen :).

   Mikä kuvaelma, liian hyvä ollakseen totta!! Mutta kun nyt tuollaisen näkymän maalasit mieleeni, niin kyllä me sitten pysyttäisiin aloillamme, jos näin olisi ;) … kai ;). Juuri niin, siis siihen asti, kunnes suotuisat tuulet koittaisivat!

   Tämä ihana visio nyt mielessä :)

   Poista
 25. Katselen kyllä noita kuvia vaaleanpunaisten lasien läpi. En juuri rumuutta näe vaan paljon mahdollisuuksia. Paikka on upea ja talosta kuoriutuu vielä kaunotar. Paljon vaatii tietysti työtä, mutta hitaasti hyvä tulee. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, miten tänne on kerääntynyt teitä vaaleanpunaisten lasien omistajia kommentoimaan :). Ei mutta, on ihan mielettömän kivaa saada kannustusta, kun oikeasti tietää sen pitkäpiimäisen prosessin, mikä lopputulosta edeltää. Kiitos, kiva kun kommentoit!!

   Poista
 26. Minäkin näen tuossa kaunottaren, jolla on vain hieman nuhjaantuneet vaatteet. Tästä tulee vielä upea, pääasia, että katto on kunnossa ja hirretkin enimmäkseen. Kaikkeahan ei tarvitse tehdä kerralla. Olipa kiva nähdä nämä "rumat" kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kiva määritelmä :). Juu, realistiset kuvat ovat niitä kiinnostavimpia, mitä sitä niitä siis peittelemään... ;).

   Poista
 27. Mitäpä tähän lisäämään, kyllä se on kaunis - ja persoonallinen. Ikkunat minunkin mielestäni on hyvät noinkin, mutta ymmärrän kyllä isontamisajatuksenkin. Mittasuhteiden vuoksi, mutta myös sisältä päin ajateltuna, valoahan ei voi koskaan olla liikaa. Hieno siitä tulee ja nostan hattua, että jaksatte pohtia valintoja kunnolla ja loppuun saakka, ettekä lähde heti hätiköimään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on juuri näin - myös valon tarve on yksi syy, miksi pähkäilemme ikkuna-asiaa. Mikäli mahdollisia muutoksia tehdään, on niitä pohdittu ainakin monta vuotta! Ei tee mieli tehdä vääriä, myöhemmin harmittamaan jääviä ratkaisuja näin isossa asiassa!

   Poista
 28. Hieno siitä tulee! Upea suorastaan. Kun ikkunoita sitten joskus uusitte, niin säilyttäkää ikkunat julkisivun ulkopinnassa, kuten nyt. Vanhoissa taloissa on aina niin. Nykytaloissa ikkunat on pienessä syvennyksessä eli ikkunalauta ulkona (helpompi kuulemma estää kylmäsillan synty). Vanhan talon kauneus tulee juurikin siitä tasaisesta julkisivusta, jossa seinä ja ikkuna on yhtä linjaa ja siinä voi olla monenlaisia ikkunoita. Vanhoja taloja kun katselee, niin ikkunoiden erilaisuuskaan ei haittaa ja vaikutelma on siro, jos julkisivu on tasainen. Samalla saa ikkunalaudat sisälle! Jos teetätte korjaussuunitelman, niin rakennepiirtäjät usein ehdottavat lisäeristystä ja ikkunoiden "syventämistä" sisälle eristysteknisesti. Älkää suostuko, se pilaa ilmeen ja tekee julkisivusta raskaan. Itse pidin pääni, vaikka suunitteluväki oli toista mieltä. Ja meidän talon laajennusta ei kukaan usko uudeksi. Ja toinen vinkki; julkisivulaudotukseen sekaisin erilevyisiä lautoja (mielellään vannesahalla sahattuna suoraan sahalta), niin tulee valmiiksi vanhan näköinen. K-Raudan standardilla tulee liian priimaa😊.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa hyvä kommentti!! Kiitos Paula! En ole itse tullut ajatelleeksikaan tuota ikkunoiden sijoittumista syvyyssuunnassa, mutta nyt kun sanoit, niin pitää paikkaansa!

   On totta, että vanhoissa taloissa ja vajoissa - meilläkin täällä tilalla - on käytetty eri leveyksiä ja siitä tulee hieno ilme. Mutta luulen, että päätaloon en saa "ylipuhuttua" erilevyisiä lautoja. Tietty huoliteltu yleisilme on ollut puheissa, kun olemme miettineet eri vaihtoehtoja aina pontatuista vuorilaudoista raakalautaan. Pohdinta kyllä jatkuu ja tämäkin on erittäin hyvä huomio, mikä pitää pohtia tarkkaan läpi ennen lopullista päätöstä!

   Poista
  2. Meidän koti on Espoossa Tuomiokirkon lähellä. Sitä voi käydä kurkkimassa. Uusin osa vuodelta 2015. Ei erota vanhasta juuri tuon laudotuksen ja ikkunoiden ulkoseinällä olon takia. Julkisivulaudat ovat myös vanhoissa taloissa aina montaa eri leveyttä, tulos elävämpi.

   Poista
 29. Idur on niin kaunis! Siinä on jo paljon, kun hirsirunko on kunnossa, ikkunat ehjät ja ovet tallella;) Lattialankujen irrotus, käsin koneella hiominen ja alapohjan tyhjentäminen on itsetehden edullinen, mutta isotöinen vaihe. Meinaan jos on ajatuksena vaihtaa ja parantaa eristeet;) Ja haluaa palavasti tarttua toimeen;) Oman kokemuksen mukaan lattiahomma ensimmäisten joukossa on ollut jäljestäpäin katsoen se järkevin juttu.
  Mukavaa joulunodottelua Sinulle Pilvi;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos :). Paljon on kunnossa, olet oikeassa! Ehdottomasti sisätiloissa aloitetaan lattioista. Kaikkein tärkein on varmistaa ensin hirsien kunto ja tehdä tarvittavat korjaukset. Ulkolaudoitus meitä houkuttaa tehdä siksi ensimmäisten joukossa, että ulkomuoto toisi paljon iloa tilan kokonaisuuteen. Mutta sitäkin ennen siis hirsityöt!

   Poista
 30. Kaunis se on nyt jo! Tykkään talon mallista. Minä tykkään ikkunoista noinkin, en välttämättä isontaisi. Mutta ehkä kun paikanpäällä katselee niin voisi olla eri mieli 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari, kiva kuulla! Se on siinä rajoilla, kannattaako vaiko ei vaihtaa ikkunoita. Pähkäilyä on jo jatkunut jonkin aikaa ja varmaan vieläkin jatkuu, huoh! Jossain kohtaa pitää vaan tehdä päätöksiä...

   Poista
 31. Hienoa, että teillä on tärkeimmät asiat torpassanne kunnossa! Hyvä siitä vielä tulee. Mukavaa joulunaikaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Elina, niinpä! Ja kiitos samoin!

   Poista
 32. Mekin lueteltiin miinusta ja plussaa ennen kuin päätettiin vanhan mökin ostosta. Siinä oli paljon hommaa rakenteiden vaihdosta, pintoihin ja betoniperustuksien korjantaan. Mutta ollaan kyllä oltu tyytyväisiä valintaan.

  VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...