sunnuntai 19. syyskuuta 2021

Saunan yksityiskohtia

Tervehdys taas pitkän kirjoitustauon jälkeen! Mennyt kuukausi on ollut kiireinen ja täynnä kaikkea mullistavaa: myimme ykköskotimme ja hankimme purjeveneen. Jälkimmäisen osalta todettakoon, että piiiiiitkäaikainen haave toteutui. Ensimmäisen osalta todettakoon, että nyt olemme pulassa, kun meillä ei ole vielä uutta kotia minne mennä. Samanaikaisesti tilanne on sekä kutkuttava että stressaava. Myymämme asunto oli meille verrattain uusi tuttavuus, mutta se ei alkanut tuntua kodilta suurelta osin sijainnin vuoksi, joten päätimme pistää epätyydyttävän kodin vaihtoon. Samassa tarjoutui mahdollisuus kuunnella sydämemme ääntä purjeveneen suhteen. Nyt etsinnässä on hieman luonnonläheisempi ja toivottavasti myös asumiskustannuksiltaan edullisempi koti. 

Olemme siis blogin päivitystauon aikana päässeet purjehtimaan - jipii - mutta käyneet muutaman kerran myös saaressa. Poissaolomme aikana saunan urakka oli edennyt sähkötöihin ja pimenevän syksyn kunniaksi olemme saaneet saunalle valaistuksen :). Kolmella seinällä on ulkovalot, jotka ovat samanlaiset kuin venevajassa.


Olen myös päässyt miettimään saunan pukuhuoneen sisustusta: toiveena on ripaus merihenkisyyttä ja vanhojen laivojen tunnelmaa. Niinpä messinkiset yksityiskohdat, vanha tilalta löytynyt laivan ploki ja kalastaja-Olofin köydet toimittavat tärkeää tehtävää. Messinkisen jugendlampun olen ostanut vuosia sitten, mutta vasta nyt kaivoin sen pakkauksista ja ilahduin, kuinka upeasti se istuu tänne. 

 
Kääntyilevistä laivakoukuista olen haaveillut pitkään. Juuri oikeanlaiset löysin Domus Classicasta. Kiedoin tilan vanhaa köyttä ikkunoiden ympärille. Idea tuli Mikolta ja toteutus onnistui helposti naulapyssyllä. 
Yritin lisäksi etsiä rannoilta ajopuita tehdäkseni sopivasta pätkästä ikkunalaudan huoneeseen, mutta toistaiseksi en löytänyt sopivaa. Ehkäpä keväällä jäiden lähdön jälkeen löytyy joku kulahtanut jään ja meren suolaama yksilö minulle. 

Saunanlämpöisin ajatuksin,20 kommenttia:

 1. Toivottavasti uusi koti löytyy pian. Kiva idea laittaa köyttä koristeeksi, tekee heti merellisen vaikutelman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ja toivottavasti seuraavaksi löytyy oikeasti pitkäaikainen koti!

   Kaipailen vielä jotain lisää huoneeseen, mutta nurkkia penkomalla hiljaa hyvä tulee.

   Poista
 2. Kauniit yksityiskohdat!

  VastaaPoista
 3. Minäkin pidän peukkuja että uusi ja oikein mieluisa koti löytyy piakkoin ettette joudu koko talvea purjehtimaan :) Saunakamarista tulee kaunis. Tuo messinkilamppu on ihana samoin tuo valkoinen kuution mallinen lamppu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, jo nyt alkaa olla aika viileää purjehtimiseen, joten talviasuttavaksi siitä tosiaan ei ole!

   Kiitos kivasta kommentistasi. Valkoinen kuution mallinen lamppu on kipsiä. Se oli mielestäni hauska löytö, koska en halua tänne muovisia juttuja ja toiseksi tuon kipsilampun voi vaikka maalata jos haluaa: se on periaatteessa tarkoitettu siihen tarkoitukseen eli sävytettäväksi.

   Poista
 4. Saunan pukuhuone -oih, tosi kaunis! Meidän mökillä ei edes ole sellaista :-( Viileällä ilmalla sellainen ois kyllä kiva. Vai laittoitte sitten kaupunkikodin myyntiin. Nythän on vuokrakämppiä hyvin tarjolla - kannattaa mennä vaikka vuokralle välillä ja etsiskellä rauhassa sitä oikeaa. Niin me tehtiin kun etsittiin nykyistä kotia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 6-neliöinenkin tila riittää kyllä hyvin pukuhuoneeksi ja talvisin vilvoitteluhuoneeksi. Kesäaikaan sitä kyllä tosiasiassa hirveästi tarvitse. Siellä on nyt melkein liiankin kuuma, koska huoneeseen tuli eristys. Ennen nostoa vanhassa pukuhuoneessa meri loiskui sisällä betonilattian nurkissa, mikä ei ollut nollakelillä niin kiva :)).

   Kyllä, tosiaan päätimme myydä asunnon ja vapauttaa vähän resursseja muualle, kun on päällä myyjän markkinat. Uuden löytyminen näyttääkin vaivalloisemmalta, joten olemme miettineet todellakin vuokra-asuntoa varteenotettavana vaihtoehtona. Muutama on jo kiikarissa. Ainoastaan se mietityttää, että jos vuokra-asuminen venyisi pitkähköksi ajaksi, olisi silloin järkevämpää ostaa vaikka joku meille vähän liian pienikin asunto nyt ensi alkuun, josta taas tarvittaessa pääsee helpolla eroon tai voi vaikka vuokrata... No, tavallaan kiva nyt, kun on vapaus miettiä jotain vähän edullisempaa, kun tuo viimeinenkin jälkikasvu on lähiaikoina siirtymässä omilleen. Katsotaan, josko hän tässä asunnonvaihdossa vaikka lähtisi :).

   Poista
 5. Onnea uudelle purjeveneelle! Rohkeat päätökset ovat tervetulleita ja varsinkin, jos uusi kotinne ei tuntunut riittävästi kodilta. Luulen, että pelottava korona-aika on saanut monen tekemään rohkeampia päätöksiä, joista ovat sitten olleet tyytyväisiä ja iloisia.
  Kauniin värinen lauta saunan pukuhuoneessa. Samoin messinkiset esineet ovat kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Uskon, että analyysisi on oikea tästä oudosta ajasta ja että se juuri sai meidätkin tekemään rohkeampia päätöksiä.

   Poista
 6. Onnea uudesta veneestä!
  Elämässä tarvitaan monasti rohkeita siirtoja.
  Teillä nyt siellä mukavan kutkuttelevat ajat uuden kodin etsinnän kanssa,tuo varmasti kivasti säpinää syksyyn.😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! No joo, nyt on kutkuttelevat ajat asunnon kanssa, mutta myös työteliäät! Ehkä pääsen jossain vaihessa kertoilemaan lisää täälläkin. Ainakin on tekemistä :)

   Poista
 7. Niin,ja kauniita yksityiskohtia kuvissa!😍

  VastaaPoista
 8. Onnittelut kaikista kaupoista. Ihanaa kun olette voineet toteuttaa unelmanne.
  Saunalla yksityiskohdat näyttävät hienoilta. Messinki tuo sinne juuri oikeanlaista tunnelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tuntuu niin upealta, kun monen monta vuotta purjeveestä ehdittiin haaveilla. Kiitos viestistäsi!

   Poista
 9. Minä ihastuin tuohon plokiin itse ostin muutamia vuosia sitten aika ison ja halvalla sainkin. Samoin ostin joskus näitä kääntyileviä koukkuja rajan takaa ihan tavallisesta rautakaupasta olivat ihan uusia. Minua viehätti jokin näissä joten mukaan lähtivät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on, ne ovat viehättäviä. Varmaan siksi, että ainakin oma mielikuvitukseni lähtee laukkaamaan, että minkäalaisessa aluksessa ploki on kulkenut merellä...

   Poista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...