sunnuntai 27. joulukuuta 2020

Kaksi kilpailevaa tapettia

Moikka taas liian pitkäksi vierähtäneen kirjoitustauon jälkeen! Syitä kirjoittamattomuuteen on useampia, mutta mitäpä niitä sen enempiä ruotimaan. Huomio on ollut nyt pari kuukautta vain muualla, mutta loppuvuosi ei ole aiemminkaan ollut tämän blogin aktiivisinta aikaa. Yhtenä syynä ovat maailman surkeimmat, hämärässä räpsityt kuvat, jotka eivät inspiroi ketään. Eivät ainakaan minua.

No, vielä ehtii tehdä yhden postauksen tälle vuodelle (huonolaatuisten kuvien kera). Pyhitän sen tapettipähkäilyille. Nyt pohdinnassa on enää makkarin tapetti. Jokaiseen huoneeseen haluamme omanlaisensa ilmeen. Pidämme isohkoa kuviointia jonkinlaisena punaisena lankana, mikä tuli asetettua tuvan tapetin myötä. Tuvan lisäksi myös kirjastokamariin on tulossa isohkolla kuviolla varustettu sinisävyinen tapetti - se on siis jo valittu. Paljastan tapetin vasta, kun huone on valmiiksi tapetoitu (sitten joskus keväällä). 

Viimeiseen huoneeseen on ihan pakosti saatava jokin muu väri, esim. vihreä. Kun väri on rajattu, ei vaihtoehtoja ole paljon, jos lisävaatimuksena muistetaan isohko kuvio ja hengittävyys. Olen pitkin syksyä tehnyt taas vesitestejä tilaamilleni malleille ja nyt finaalipaikalle on päätynyt kaksi kilpailevaa vaihtoehtoa.

Hmm... kummankohan näistä valitsisi: Pihlgren & Ritolan vihertävän Lukko-nimisen tapetin (alimmainen yllä olevassa kuvassa) vai englantilaisen Barneby Gatesin Artichoke Thistle -nimisen keväänvihreän tapetin? Lukko on kaunis ja klassinen jugend-tapetti eikä vihertävä sävy ole niin hyökkäävä. Barnebyn tapetti puolestaan on jotenkin raikas, leikkisä ja heleä. Ensimmäinen olisi kotimaista tuotantoa, mikä olisi kiva lisä ottaen huomioon, että tähän asti muut ostamani tapetit ovat ruåttalaisia. 
Mukavia välipäiviä kaikille!

Toivottaa,
25 kommenttia:

 1. Ihania tapetteja kumpikin.
  Mukavia välipäiviä teillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! vähän vielä pitää pähkäillä :)

   Poista
 2. Kauniita kumpikin, mutta kallistun tuon vihreämmän puoleen.
  Ihania joulun jälkeisiä päiviä teille<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kitos, kiva, ja mielenkiintoista kuulla mielipiteesi valintaan. Itselläni nämä ovat ihan fifty-fifty!

   Poista
 3. Kyllä mä suosisin etenkin tässä tapauksessa suomalaista, koska se on musta kauniimpikin! Leppoisaa loppuvuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kaunis, ehdottomasti! Vaikeaksi menee valinnan kanssa...

   Kiitos, aion ehdottomasti viettää loppuvuoden leppoisissa merkeissä enkä oikein jaksa tästä tapettiasiastakaan suurempaa päänvaivaa itselleni kehittää :).

   Poista
 4. Tosi kauniita kumpikin! Niin, ja tosi kiva kuulla sinusta pitkän paussin jälkeen.
  En osaa kuvitella miltä nuo näyttäisivät suurempina pintoina, mutta näiden ottamiesi kuviesi perusteella suosisin suomalaista ;)
  Joka tapauksessa, valitsette ihan kumman tahansa, niin lopputulos on todella kaunis ❤
  Leppoisaa loppuvuotta teille sinne saareen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja todella kiva kuulla myös sinusta näin paussin jälkeen!! :).
   Pitää varmaan odotella kevään valoa ikkunoista, että pystyy päättämään tämän, mutta kotimaisuus tuntuu yhtäkkiä itsellekin jotenkin tärkeältä pointilta...

   Poista
 5. Minä menisin englantilaisella,raikkaampi.😊
  Olen huomannut omissa värivalinnoissani,että selkeämmät,raikkaat värit jaksavat vuosia paremmin kuin murretut,joihin kyllästyn nopeammin.
  Latva-artisokka vielä tuo mieleen merenrannoillakin kasvavat ohdakkeet.
  Ja siirtyessä huoneesta toiseen,raikkaampi vihreä mielestäni sopivampi pari raikkaalle sinikuvioiselle tapetillenne.😊
  Kiva sitten nähdä suurena pintana,kumpaan itse päädytte.
  Mukavaa vuodenvaihetta!❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt pistit kyllä hyvät perustelut englantilaisen puolesta! Auts, kun tulee vaikeaa tästä :). Täytyy yhä jatkaa omien ajatusten kypsytelyä ja ehkä tosiaan odotella niitä kevätauringon säteitä ennen lopullista päätöstä... Kiitos, kun jätit viestin!

   Poista
 6. Anonyymi22.35

  Isompikuvioinen! Se on valoisampi ja valoa meillä Suomessa tarvitaan. Siis pääkuvassa alempi tapetti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Kiva, kun sanoit, että tuo Lukko on mielestäsi valoisa. Se on totta, ettei pelkkä sävy tuo valoisuutta, vaan myös kuvio. Lukko on oikea perinnetapetti ja siksi se on omissa pisteissäni myös korkealla, vaikka tuon toisen hieman raikkaampi sävy puolestaan houkuttelee...

   Poista
 7. Heti ekan kuvan perusteella ehdottomasti peukku keväänvihreälle! Kaunis kuvio ja ihana sävy (toki ymmärrän, että hämärä haalistaa ehkä, mutta tiedän myös, että et olis muunlaista kuin kaunista sävyä valinnut).

  Täällä alkoi jo arki, mutta hyviä välipäiviä silti Pilvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raikkaus kyllä vetoaa! Hankalaa, kun molemmat ovat hyviä, mutta hyvä niin :). Ja just niin, nämä kuvat eivät varmaankaan anna kuitenkaan ihan täyttä oikeutta kummallekaan. No, pitää vielä tsekata homma ihan oikeassa valossa. Kyllästyttää niin tämä kuvaaminen vajaavalossa, argh.

   Toivottavasti arki ja uusi vuosi on alkanut rullailla siellä stressittömästi ja kohtapuoliin päästäisiin jollain tapaa normaalimpaan elämään käsiksi, mitä se sitten tuleekaan tarkoittamaan...

   Poista
 8. Hyviä vuoden viimeisiä päiviä! Suoraanhan et neuvoa kysynyt, mutta sanon mielipiteeni silti: lukko. Heleä, jotenkin "hohtava", kotimainen ja omaa silmääni viehättävämpi isoine kuvioineen.
  Otitte kumman tahansa, ei ole huonoja.
  Terveisin Keekis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa hyvä saada nämä kommentit. Itse mietin aluksi, että onkohan Lukko tarpeeksi heleä, kun siinä vihreä on murretumpi. Eli jotenkin aloin katsoa myös sitä Lukon isoa kuviota nyt uusin silmin, kun sinä ja eräs aiempikin kommentoija nostitte ison kuvion tuoman valoisuuden esiin. Kiitos!

   Poista
 9. Anonyymi1.40

  Valoisa Lukko, se isompikuvioinen. Kuvio on avartava ja ilahduttava ja sallii jotenkin vapaammin huonekalujen yms asettelun. Tuo ehkä tilan tuntua. Pääkuvassa ylempänä oleva on sellainen pipertävä... Lisäksi pääkuvassa näyttäisi siltä, että isompikuvioisen tapetin pohjaväri on vaaleampi. Sen valoisuuden ja vaaleuden huomioisin ajatellen Suomen pimeitä kuukausia. Kirjoitn jo aiemmin tuosta valoisuudesta. Nyt palasin vielä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet ihan oikeassa. Kuvion puolesta Lukko on mielestäni parempi. Toisessa ihastuin lähinnä vihreän sävyyn, mutta kuvio on mielestäni jotenkin aavistuksen liian tiukka... tai se mietityttää juuri nyt. Kiitos, kun kommentoit :)

   Poista
 10. Ihania kumpikin ja juurikin kumpi teille nappaa loppupeleissä paremmin. Alempi on ehkä rauhallisempi tai onko sittenkään, ylempi taas säännöllisempi ja taisin itse ihastua tuohon ylempään himpun verran enemmän, mutta sanoisin, että aika mahdoton valinta.

  Sydämellistä uutta vuotta teidän perheelle. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia, samaa pähkäilyä täällä mahdottoman valinnan äärellä, hehe. Aivan ihanaa uuttavuotta myös sinne teille!!

   Poista
 11. Minäkin ihastuin tuohon ylempään, vaikka molemmat ovat valtavan kauniita. Kotimaisuus olisi myös hyvä arvo. Mutta silti tuossa ylemmässä oli jotain, joka osui minuun. Onneksi valinta ei ole minun käsissäni, olisi vaikea valita, kun molemmat ovat noin hyviä ja lopputulos on kaunis molemmilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä hankala juttu, kun ulkonäkö, sävy ja sitten vielä valmistajaan liittyvät arvot pitäisi pystyä ottamaan huomioon valinnassa, huoh! Kiitos, kun annoit mielipiteesi ja kiva kuulla, että molemmat näyttävät sinustakin hyviltä :). Aivan ihanaa uuttavuotta sinulle!

   Poista
 12. Ihanat tapetit! Itsekin olen ihaillut monesti tuota Lukko-tapettia, se on tosi kaunis. Toinen lemppari on myös Pro Finlandia harmaana. Melkein harmittaa että kaikki huoneet on jo tapetoitu. :D Onnea vaikeaan valintaan, kumpi vain noista on upea!

  VastaaPoista
 13. Ymmärrän empimisesi. Tapetit ovat hyvin erilaiset, itse on osaa näistä kahdesta valita. Vihreämpi on ehkä mielenkiintoisempi ja suomessa harvemmin nähty. Lukko valoisampi ja kotimainen. Vaikeaa on valita, onnea valintoihin!

  VastaaPoista
 14. Minun valintani on lukko. Meillä on yhdessä huoneessa selkeästi vihreämpi ja nyt en ehkä laittaisi niin vihreää. tai en tiedä, tapetti kyllä miellyttää edelleen silmää, ehkä käyttäisin tuon toisen tapetin kanssa sitten enemmän valkoista kumppanina.

  VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...