sunnuntai 18. lokakuuta 2020

Ikkunanpuitteet ja muistotammi

Olemme onnistuineet taikomaan ensimmäiset ikkunanpuitteet taloon! Olen hurjan tyytyväinen, kun jotenkin pidin tätä hommaa vaikeana... Meillähän siirrettiin ikkunat talon ulkoverhouksen tasalle, jolloin sisäpuolelle syntyi kroisin näköiset syvennykset. 

Alla on kuvakertomus työvaiheista. Ensimmäisestä kuvasta näkee lähtötilanteen.


Ja eikun koristelistat ikkunanpieliin ja paneelia laittamaan!
Puolipaneelit maalataan vielä uudelleen ja samalla saadaan naulanpaikatkin piiloon. Ja tietysti paneelin päälle tulee vielä koristelista, ns. L-lista. Vaikka tuvasta tulee vaalea, olen käyttänyt paneelissa ja ikkunankarmeissa eri valkoisen sävyä, jotta lopputulos olisi elävämpi. Myös pellavaöljy tekee kokonaisvaikutelmasta luonnollisen. Paneelit on maalattu Virtasen maalilla ja ikkunankarmit Uulalla.  Molemmat muovittomia maaleja.  Helpolta näyttää :), mutta jokainen puuosa vaati moneen kertaa työstöä ja sovittelua, koska yksikään pinta ei ole suora. Lopputulos näyttää onneksi siltä, että kaikki on sujunut kuin vettä vain :). 


Panelointi jatkuu vielä, eli ihan ei vielä saatu valmista. 

Tähän loppuun liitän kuvakavalkadin Mauron tuhkien hautauksesta ja muistotammen istutuksesta alkusyksyllä. Mauro ansaitsee vielä yhden postauksen, syntymäpäivänään 18.10. Meillä on sitä yhä kova ikävä. Sen synttäreitä emme viettäneet koskaan millään muulla tavalla kuin että se sai touhuta lajityypillisiä asioita sydämensä kyllyydestä myös syntymäpäivänään :). Yleensä niitä "vietettiin" juuri täällä. Tammi on juurtunut tuossa Mikon sille tekemässä istutuslaatikossa nyt toista kuukautta. Joten eiköhän se siitä lähde kasvamaan ja muistuta meitä energisestä Maurosta. ❤️

Juuri nyt sekä tammen sinnittely elossa että tuvan asteittainen valmistuminen tuottavat iloa,

ajattelee, 
14 kommenttia:

 1. Kirjoitit, että "Helpolta näyttää", mutta itse en kyllä ajatellut kertaakaan, että olisi helppoa, vaan pikemminkin, että ihan järkyttävän haastava homma, joka on ihan eri luokkaa kuin uusien ikkunoiden ja puitteiden pika-asennus. Hatunnosto tällekin urakalle ja jos en ole aiemmin muistanut sanoa, niin tapetti on kyllä niin Pilvi kuin olla voi. Vai pitäisikö sanoa paremminkin Idur, mutta en voisi minkään muunlaista teille edes kuvitella. Etenkin kun itse voin vaan ihailla valmista :D.

  Kaunis ajatus ja toteutus tuo muistotammin Maurolle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annukka! Luulen, että olet muistanut sanoa, mutta kivalta tuntui kuulla se uudestaan :). Onneksi ei tarvitse pitää mitään kiirettä näiden pintojen kanssa, eli nyt voimme vaan nauttia siitä, että kerrankin hommat ovat mallia "sisäsiistiä" - ja yrittää tehdä huolellisesti. Suuri tavoite on, ettei mikään kulma liiaksi soi vänkyrän näköisenä, vaikka sitä ne vähän oikeasti ovat :). Kiva, kun osaat nähdä työn lopputuloksen takana!   Poista
 2. Kaunista, kaunista, kertakaikkiaan! Samanlaisen vänkyrämökin omistajana tiedän nämä 'noin' suorat seinät ja kulmat...ja miten simppeliä niitä on laudoittaa, paneloida saati tapetoida! Siinä on taivasosuus kyseenalaistettuna tämän tästä ;)

  Tammi Mauron muistolle, hieno juttu. Meillä mökkipihan tammi, n. metrinen 10-vuotias taimi, on talvien aikana maistunut ilmeisesti hirville tai peuroille niin, ettei se juurikaan ole kasvanut kuin leveyttä. Viime talveksi verkotin sen, auttoi. Tämä vaan tiedoksi, jos sattuisi siellä samoin.
  Ensilumiterveisin Keekis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos :). Hehee, kärsivällisyyttä on siis koeteltu sielläkin :).

   Juu, me myös verkotimme tammen heti istutuksen jälkeen. En luota yhtään noihin sorkkaeläimiin, ne löytävät jok'ikisen itselle tärkeän vihreän lehden ja vihanneksen, mitä yrittää kasvattaa! Yritimme jo aikoinaan istuttaa tammentaimia ja kun laitoimme niitä muistaakseni 5 kpl maahan eräänä iltana, olivat iki-ihanat lampaamme ne aamuun mennessä popsineet suihinsa. Argh, siinä me noviisit jo opimme jotain istuttamisen vaikeudesta.

   Oi, lunta! Meillä ei varmaan ensilunta nähdä vielä pitkiin aikoihin.

   Poista
 3. Olen ihaillut mökkinne valmistusta kieli pitkänä. Tulee siitä viehättävä! Ja se ympäristö kaikkinensa. Kyllä kaikki teettää hommaa, mikään ei tule sormia napsauttamalla. Ainakin semmonen ihminen tietää, joka jotain on tehnyt. :D Kauniit pihat, puutarhat ja mökit vaatii rutkasti aikaa ja työtä,jotta pysyvät kunnossa ja kauniina. Ni. :)

  En ole koskaan istuttanut tammea, mutta omenapuita kylläkin. Voiko puita istuttaa multakasan päälle? Mää olen aina kaivanut kuopan ja sinne laittanut taimen. Mutta miksipä se ei noinkin juurtuisi. Ja toivottavasti juurtuu, sillä se niin kaunis muisto Mauro-koiralle. Lempipaikassa saa levätä.<3


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano! Työtä riittää kyllä vielä joka käänteeseen, mutta nyt on kiva vaihe, kun näkee konkreettisesti oman työn jäljen - ei vain jotain purkuhommia :).

   Teimme tammelle vain tuollaisen kehikon saadaksemme uutta multaa kehiin, koska maapera on tuossa rinteessä kovin kuivaa. Jos se juurtuu ja lähtee kasvamaan, työntyvät juuret tästä nopeasti maahan. Eli kyllä se ihan kuopassa on, ei vain multakasan päällä, mutta en tiedä, selviytyykö se. Ainakaan pensaat, joita tähän maahan sellaisenaan olemme yrittäneet istuttaa, ovat jääneet täysin kitukasvuisiksi.

   Kiitos kivasta kommentistasi!

   Poista
 4. Kertakaikkisen kaunista,ja niin saaristolaistunnelmaista!❤
  Toivottavasti tuolla kauniilla paikalla kukoistaa joskus valtava,Mauron tammi.Kauniin taimen olettekin löytäneet kunnioittamaan Mauron muistoa.
  Kovin hitaasti tammet kyllä kasvavat.Mekin istutimme jo vuosia sitten isovanhempieni muistoksi,silloin vielä kaksilehtisen tammentaimen,keskelle pihaa.Nyt se on ehkä metrinen.Kaksi kertaa tosin kasvua veroitti pupu tai peura,keväällä jäljellä oli tikku pystyssä.Niin vain siitä tikusta lähti uudestaan lehtimään ja nyt on verkoitettu joka talveksi.
  Tammen sai myös edesmennyt Santtu-koirani paikkaan,jossa se aina makoili ja vahti pihaa.Olen joka kesä kastellut tainta,koska paikka on kovin kuivassa kohdassa.Se näyttää aivan bonsailta.😊Jää myös lumen alle kokonaan,siksi on saanut olla rauhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Olin samaa mieltä, että taimi on liian pieni, mutta saimme tämän meidän pitkäaikaiselta kotipihalta, jossa Mauro myös juoksenteli elämästään kymmenen vuotta, joten pakkohan tällä oli nyt mennä! Nythän se on ihan kuolleen näköinen, kun lehdet tippuivat pois :(. Keväällä sitten vasta näemme, onko se oikeasti selvinnyt.

   Upeaa, että sinulla muistotammet ovat elossa! Minulle kelpaisi Mauron bonsai-tammikin, kunhan vaan säilyy :)).

   Poista
 5. Kylläpä näyttää hienolta! Monenlaista hommaa sitä on kun totaaliremppaan ryhtyy! Meidän kokemuksen mukaan uusi, ihan suoralta näyttävä talokin on yllättävän vänkyrä ja kun alkaa listoittaa, joutuu kikkailemaan joka käänteessä. Saatikka sitten vanha! Mutta ootte te vaan aika epeleitä!

  Toivottavasti Mauron muistotammi lähtee kasvuun. Toi ois oikeastaan hieno ajatus ihmistenkin muistoksi, minä kun en oikein ymmärrä hautausmaiden ja hautakivien konseptia. Itse en halua hautaa, jolla käymisestä jälkipolville tulisi vain stressiä. Mutta voisin toivoa että istuttakaa muistokseni puu - hyvä idea! Sen hoitamisesta ei tarttis ottaa stressiä, kasvaa jos on kasvaakseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Tämä torppa onneksi sentään nyt NÄYTTÄÄ ihan suoralta :)

   Olen ihan samaa mieltä hautaamisen kanssa. Olen jo sanonut pojille, että sitten vaan ripottelette mut jonnekin mereen - älkää varsinkaan haudatko arkussa jonnekin. Hyvä vitsi lähti siitä heillä, että jos eivät sirottelisi tuhkaa jonnekin, jäisi uurnan vuorotteluvastuu heille loppuiäksi ja joutuisivat tuskissaan vuorovuosin aina ottamaan toiselta uurnan vähäksi aikaa ;) ...ja taas vuoden uurna takan reunalla... Juu ei näin, sanoin :).

   Poista
  2. Hah haa, voin kuvitella sinkkuihmisen ongelman: mihin tunkea mamman uurna kirjahyllystä kun uusi tyttö/poikaystävä on tulossa ekaa kertaa käymään??!! :-D

   Poista
 6. Näyttääpä kauniille, olette te kyllä tehneet valtavasti työtä saarella! Toivotaan että tammi juurtuu hyvin, ihana ajatus Mauron muistolle ❤️

  VastaaPoista
 7. Ihanaa päästä seuraamaan teidän remonttia ja saada postauksistasi ideaa ja inspiraatiota omaan projektiimme. Olemme juuri ostamassa vanhan maatilan merenrannalta, Naantalin Livonsaaresta. Maatilan kruununa nököttää 100-vuotias hirsitalovanhus, jonka remontti alkaa vuoden vaihteessa. Vaikka olemme rakentaneet aiemmin jo neljä taloa, niin emme vielä ikinä ole päässeet saneeraamaan vanhaa rakennusta. Paljon on työtunteja ja hikeä edessä, mutta tuskin maltan odottaa, että pääsemme aloittamaan. Tulehan kurkkimaan miltä Metsolan tilalla näyttää! Ihanaa joulun odotusta ❤️

  VastaaPoista
 8. Ihana muisto Maurosta, aina kun näette tammen muistelette Mauroa ja juuri nuo muistot on kaikkein tärkeintä<3

  Enkä malta odottaa teidän rempan valmistumista! Niin ihanan näköistä :)

  VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...