tiistai 3. huhtikuuta 2018

Ääntenlaskenta ja päätös ulkolaudoituksestaEttepä usko, miten tärkeitä aiempaan ulkolaudoitusta käsittelevään postaukseen saamani kommentit olivat. Kysehän on sentään päätalon ulkoasusta, tähän asti suurimmasta päätöksestämme, joka tulee olemaan loppuikämme valinta. Kommentit toivat selkeyttä ajatteluprosessiini. Päässäni houkutukset ja realismi olivat alkaneet sekoittua kai viime hetken paniikissa.

Maalattavaa riittää taas saunassakin, huomaan, vaikkei sen sutimisesta ole montaa vuotta.Päätöstä varten järjestimme myös perheen sisäiset vaalit, kuten muutamissa kommenteissa ehdotettiin. Pojat äänestivät hetkeäkään epäröimättä punamullatun pystyrimoituksen puolesta. Sitten minäkin annoin sille ääneni ja ryhdyin karhaamaan vastausta Mikolta. Kuultuaan, mitä olimme äänestäneet, Mikko sanoi puoltavansa empirensinistä öljymaalattua vaakalaudoitusta, mutta ehei, emmehän me sitä voineet uskoa! Lopulta painostuksen jälkeen Mikko totesi, että jos kerran täällä äänestetään kuten Putinin vaaleissa, kai se on myönnettävä, että punamulta ja pystyrimoitus on paras.

Viimeiseksi varmistukseksi kysyin myös Maurolta mielipidettä: "Mauro, räpäytä silmiä, jos punamultaus on paras". Ta-daa, Mauro räpäytti!


Olemme siis tehneet lopullisen valinnan ja jos tämän päätöksen vielä kertaalleen pyörrän tai avaan uuteen pohdintaan, tehkää ilmoitus joillekin viranomaiselle ja saattakaa minut hoitoon!!Kuten moni kommentoi, talolle tekee hyvää saada pystyrimalaudoitus, joka korostaa talon korkeutta. Päätalon tulisi kuitenkin kauniin listoituksin ja profiloinnein erottua muusta rakennuskannasta. Alkuperäinen vaakalaudoitus ja -20-luvun jäsentely litistäisi taloa ja siksi tämä aikakausi saapi jäädä talon osalta historian vaiheeksi.

Ja onhan se totta, että punamullattu pystylaudoitus on ajaton, saaristoon sopiva, helppohoitoinen, edullinen, yhtenäinen muun tilan kanssa, eli sekä turvallinen että kaunis valinta. Näin montaa hyvää ominaisuutta ei ponttilaudoituksella ja jonkin muun värisellä öljymaalilla vaan ollut, vaikka muutama hyvä ominaisuus olisi ollutkin. Eli se siitä. Piste. :).Asia on edennyt muiltakin osin. Olemme vastaanottaneet ja hyväksyneet tarjouksen ulkovuorauksen muutostöistä ja alimpien hirsien kunnostustöistä. Nyt alkaa töiden ja ulkonäködetaljien suunnittelu yhdessä rakentajan kanssa. Meille se tietää kesäksi suurta purku-urakkaa, jotta uuden rakentaminen pääsee alkamaan vielä elokuussa ennen syksyä. Ihan mahtavaa, ihan mahtavaa, ihan mahtavaa.Ihan mahtavaa, sanoinko jo?

      

33 kommenttia:

 1. Pahus. Mulla on päässyt ulkoverhouspohdinta livahtamaan kokonaan ohi, mutta punamullattu pystylaudoitus kuulostaa oikeasti sen verran hyvältä, että olisin joka tapauksessa asettunut sen kannalle, jos olisin hoksannut äänestää. Että sikäli kiva näin jälkikäteen todeta olevansa Mauron kanssa samalla puolella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, mieltäni lämmittää, ettet tässä vaiheessa enää heittäydy poikkiteloin!

   Poista
 2. Varmaan tulee tosi hyvä kun te olette asialla. Jännää taas seurata millaiselta sitten alkaa näyttämään.
  Oikein mukavaa kevään aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja yt pitää vielä kerran ottaa ne perusteelliset "ennen"-kuvat!

   Poista
 3. Ihana,keväänrailakas postaus!😁
  Hyvä tulee,kun Maurokin niin tykkää.♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva :). Nyt on kesän odotuskin jo täällä korkealla, kun on iso, kauan odotettu muutos tiedossa. Mauro saa usein kimuranteissa tilanteissa sanoa viimeisen sanan ;).

   Poista
 4. Tuntuu varmasti hyvältä, kun päätös on tehty ja kaikenlisäksi vielä huippuhyvä sellainen<3
  Tuo Mauro-vinkki otetaan täällä heti käyttöön:D Meillä harrastetaan näitä perheäänestyksiä, mutta ei vaan olla huomattu ottaa Hugon nyökkäyksiä huomioon:D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! On huojentavaa, kun ei tarvitse tämän päätöksen myötä enää vilkuilla sivuille tai taakse. Kannatan Hugon integroimista kaikkiin vaikeisiin päätöksiin, etenkin jos on erimielisyyttä sinun tai miehesi välillä. Hugo kyllä tietää oikean vastauksen, jos oikealla tavalla hänelle esität kysymyksen hänen ollessa vaa'ankieliasemassa ;).

   Poista
 5. Mahtavaa! En usko että kadutte hyvää valintaanne. Tilanne on kaunis saariston kokonaisuus joka on syytä pitää yhtenäisenä kuten tähänkin saakka, venetalas on siitä jo hieno osoitus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta Katja, päätös on lopullinen eikä se tule kaduttamaan :). Kokonaisuuden yhtenäisyys itsellänikin painoi lopulta paljon vaakakupissa.

   Poista
 6. Jihaaa! Onnea ja hienoa - ja niin mahtavaa! Osaan ymmärtää, että nyt kutkuttaa - eikä malttaisi odottaa elokuuta, kun rakentaminen alkaa 😄 ja olen varma, että tulos on kaunis ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tosiaan kutkuttaa. Kiva päästä suunnittelemaan yksityiskohtia ennen varsinaista h-hetkeä :). Kiitos Mrs Sinn!

   Poista
 7. Hienoa, että päätös on nyt tehty! Se on helpottava tunne... me ei olla päästy puusta pitkään talon ulkovärin kanssa, argh...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä sinne pohdintaan, mä niin tiedän tunteen! ;) Kiinnostavaa ja ärsyttävää samaan aikaan.

   Poista
 8. Ihan mahtavaa! 😄
  Hyvä päätös aivan varmasti.
  Nyt sopis kesäkelien tulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä! Juu, kesäkelejä odotellessa suunnitellaan ja kerätään voimia :)

   Poista
 9. Heisann, we have blogs quite similar! Enjoy "reading" your pictures!!!
  https://livetilia.blogspot.no/2018/04/paska-over-de-fleste-pasker.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hej! Trevligt! Thanks for leaving a message, I come for a visit as well :)

   Poista
 10. Jee, ihan mahtavaa! Ja hyvä Mauro ♥
  Kevät tulee sananmukaisesti kohisten, ainakin mikäli tämänhetkisen kaatosateen "lumentappotehoon" on luottaminen ;)
  Hienoa päästä seuraamaan Villa Idurin muuttumista taitavissa käsissänne entistäkin ehompaan ja kauniimpaan kuntoon ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen huomannut, että Mauro haluaa aina olla minun kanssa samaa mieltä ;)

   Kiitos Ansku kannustuksesta ja myötäelämisestä innostuksessani!

   Poista
 11. Onnea päätöksestä. Talosta tulee upea!
  Täytyy sanoa, että kuvissa ollut hitusen kauhtunut punamulta puhuttelee minua, siinä on karheaa kauneutta. Jäin pitkäksi aikaa ihailemaan auringon polttamaa seinää <4

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu, niin uskon minäkin :).
   Ajatella, miten aurinko ja meri-ilma tosiaan kuluttaa täällä näitä rakennuksia. Pari vuotta sitten kun saunaakin maalattiin, tuntui hieman haikealta vetää uutta maalia kauniille patinoituneelle pinnalle. Ja hah, nyt ollaan jo samassa pisteessä! Päätalon maalivalinta on siis tässä mielessä aivan oikea - todennäköisesti joudumme tiheisiin maalaustouhuihin tulevina vuosina.

   Poista
 12. Vai Putinin punamultavaalit :-) Ihan mahtavaa! On se!!! :-)

  VastaaPoista
 13. Valinta on varnasti oikea! Nyt kun summasit nuo hyvät puolet, niin siinähän se. Ihan mahtavaa 😜

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen tästä ihan vakuuttunut! :)

   Poista
 14. Hyvä valinta ulkovuorauksen osalta ja sopii hienosti kokonaisuuteen ja ympäristöön! T. Ville

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nyt on varma tunne asiasta!

   Poista
 15. Hienoa, että Mauronkin mielipide otettiin huomioon. Koirat ovat niin tarkkoja ympäristön estetiikasta.

  VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...