sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Kevät koittiKevätkausi on avattu ja pääsimme vihdoin saareen. Aika pitkälle meni, mutta sitäkin ihanammalta tuntui päästä perille. Tosiaan, aina on sellainen olo, että on päässyt nimenomaan perille, kun astuu venevajan laiturille.

Samaan aikaan, kun on aivan ihana olla täällä, huomaan, että pikkuisen meinaa hiipiä ahdistus siitä, että kevätsiivoukseen saa uppoamaan ihan älyttömän monta päivää. Siivousurakka on vuosi vuodelta sitä isompi, mitä tehokkaammin olemme ottaneet rakennuksia käyttöön. Huh huh. Sitä luulisi, että ollaan niin raikkaassa saaristoilmassa, ettei mikään likaannu. Vaan toinen on tilanne, kun tuuli lennättää pölyä ja on eläinten jälkiä sekä omat tavarat vähän siten kuten syksyn jäljiltä. Mutta hei! Ei tämän paikan pitäisi aiheuttaa stressiä... 

Joo, stressinpoikanen mielestä sivuun, rätti kauniiseen käteen, mars pintoja pesemään ja paikkoja lakaisemaan, kohta kohdalta, neliö neliöltä. Vain sillä tavalla tulee valmista, kuten isommissakin hommissa on nähty. 

Neljästä sisätilasta olen tähän mennessä putsannut kaksi, eli puolet: ruokavajan ja rantamökin. Venevajan vintille en edes uskaltautunut vielä tekemään diagnoosia kuolleiden kärpästen määrästä. En tosiaan ole sinne tai kuistille edes kurkistanut... Kaikki ikkunat odottavat myös pesijäänsä edelleen. 


Eihän täällä nyt ihan nurkkia kiiltämään saa, mutta ah, kun on kivaa, kun on siistiä.


Näin keväisin saan aina inspiraation pihapiirin siivoamisesta - toisin kuin lattioiden luuttuamisesta. On myös aika palkitsevaa, kun tajuaa, että pihan roinaa on taas tänä vuonna ihan älyttömän paljon vähemmän kuin vuosi sitten! Niityllä olevista kasoista haluan - taas - eroon, eli kestoaihe sekin. Mutta siitä se siistiytyy: sahapukki vietiin niityltä liiterin viereen piiloon ja Mikko pätki jätelautapinon sen juuresta ja kuljetti pois saunapuiksi. Yksi kasa taas vähemmän.


Roskien polttamista varten tekemäni "grilli" oli luhistunut rantaviivaan yhdeksi ylimääräiseksi kurjaksi kasaksi, joten päätin kasata sellaisen uudelleen vähän ylemmäs rinteeseen. Tein siihen oman loosin ruokagrillailuja varten ja toisen loosin roskien polttamista varten. Edistyksellistä :). Saimme myös ihanaa lämpöä auringosta. Vaikka periaatteessa on vielä hyytävä ilma, aina löytyy  joltain seinustalta lämmin paikka, mihin ei tuuli osu. 


Tässä tiiraillaan, joko pääskyset ovat pesänlaittopuuhissa, kuten mekin.


Kevät on toivoa täynnä. 


Skål keväälle ja kaikille oikein hauskaa vappua!


22 kommenttia:

 1. Mukavaa ja lämmintä vappua. Vähän sama fiilis, on kiva kun rakennukset on käytössä mutta kevätsiivous tuntuu välillä ylivoimaiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin, neliöillä on puolensa ja puolensa :). Tähän vuodenaikaan on myös ihanampi
   puuhata ulkona kuin sisällä!

   Poista
 2. Saman tapaisia kevätpuuhia on tehty meilläkin: kasvihuoneen siivousta, haravointia, pikku veneen vesille laittoa ja veipä J verkonkin veteen ja sai kaksi siikaa, joista tulikin mitä parhain ateria eilen.
  Ikkunat on meilläkin ielä pesemättä ja saavat vielä ollakin pahimman siitepölykauden yli.
  Oikein ihanaa vapun viettoa teille sinne saareen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi mahtavaa - siika-ateria! Nyt on ihan paras siika-aika, kun vedet ovat vielä kylmiä. Nams!
   Ainiin, siitepölykausikin vielä tulossa, huoh...

   Poista
 3. Minä sain tästä postauksesta aivan valtavan paljon virtaa!
  Pääsisipä pian maalle samoihin puuhiin!😊
  Se ihana tunne,kun saa kaiken siivottua ja siistittyä ja sitten istumaan ja ihastelemaan kupliva-lasillisen kera.
  Teidän pihapiiri on jo niin keväinen!Kesä on jo aivan korvilla!
  Hauska tuo kuva,kun teidän perheen miehet tuossa tähyävät pääskyjä.😊
  Niitä todistettavasti on jo Suomessa.
  Kätsy tuo sinun grillisi,sisätiloissa niin kaunista ja tuo tuoli, jonka päällä lasisi on on hurmaava.♡Hauskaa vappua!🏠

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, kiva, että sait virtaa! Minäkin odotan sitä tunnetta, kun kaikki on siivottu ja se tietysti motivoi puurtamaan. Pari rakennusta tähän mennessä lupaavat hyvää, vaikka vähän on voimaton olo, kun työtä on siivouksen parissa vähän liikaa ennen kuin pääsee ns. oikeisiin hommiin ;).
   Kiitos kivasta kommentistasi. Minä sain puolestani tästä virtaa!! :)

   Poista
 4. Siivouspuuhat eivät lopu ikinä :) niitä riittää sisällä ja ulkona. Ystäväni kyllä väitti, ettei talossa voi olla pölyä, jos ei siellä kukaan oleile. Voisinpa uskoa. Iloista Vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, tämä muistan jatkossa. Meilläkin tietysti on noita huoneita, missä ei enimmäkseen arjessa oleilla, joten voisiko niiden antaa sitten vaan olla... No ei ehkä. Tietoisuus siitä, että kaikki on siivottu, on kiva, mutta joo, loputon työmaahan tämä siivous!

   Poista
 5. Vihdoinkin näyttää siltä että kesä tulee sittenkin ja myös ne vähän ikävämmätkin puuhat ovat taas edessä. Miten sitä talven jäljiltä voikin olla niin paljon roskaa ja kaikenlaista härpäkettä pihalla!!?? Mutta kun tarttuu hommiin, niin kohta siitäkin alkaa nauttimaan ja mikä ihana tunne kun paikat siistiytyy. Pikkuhiljaa hyvä tulee, ei stressiä oteta. Mukavaa vappua 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin, kiitos tsemppauksesta. Ei stressiä kannata näistä ottaa - pari syvää huokausta pääsee helposti kuitenkin ;). Mutta kuten sanottu, eteneehän se, vaikka sitten vain pikkuhiljaa!

   Poista
 6. Ihana kevätpostaus! Hyvää vappua!

  VastaaPoista
 7. Kutkuttavan kivat kevättunnelmat. Siitä se taas lähtee :)

  Kippis ja skål vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Kevätsiivous on rituaali, joka vaan pitää läpikäydä vaikka hampaat irvessä. Lopputulos ja olo palkitsevat onneksi :)

   Poista
 8. Lämpöisen kotoisia kuvia :)
  Hauskaa vappua ja aurinkoista toukokuuta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - toivotaankin, että toukokuusta tulee aurinkoinen. Tämä toukokuun ensimmäinen päivä ei ihan sitä vielä lupaa... ;)

   Poista
 9. Ihana kevät ❤ Hauskaa vappua!

  VastaaPoista
 10. Keväällä tosiaan iskee siisteysinto, kun pölytkin näkyvät auringon säteissä. Myös ulkona. Itsekin ihan hartiat kipeinä mittavasta haravointirupeamasta. Mutta malttia, onhan tässä aikaa. Muistetaan myös nauttia kevään ihanasta valosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkohommat minulle maistuvatkin paremmin. Ihana valo ja ajoittainen lämpö kannustavat :). Tsemppiä siivousurakkaan!

   Poista
 11. Ihanan keväinen ja kotoinen pihapiirinne on niin kaunis ja kutsuva, että tuskin kukaan haluaisi olla sisällä ja vielä siivouspuuhissa! ;)
  Meillä koti on jäänyt jokakeväiseen tapaan ihan paitsioon, kun paattia vaan puunataan ja meren aalloilla killutaan. Autotalli, pihavarastot sekä parvi suorastaan huutavat siivousta, mutta suljen ulko-oven ja karkaan merelle etten kuule enkä näe noita velvollisuuksia ;)
  Noh, ehkä ensi viikolla on ns. kissa nostettava pöydälle, plääh!
  Tsemppiä siivousurakkaan ja ihanaa, aurinkoista alkanutta toukokuuta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuttu tunne tuo, kun puunausmieli on vähän valikoiva ;). Tietoisuus tekemättömistä töistä on tosin käsinkosketeltava!
   Vielä pikkuisen kun saadaan vereyttä, niin tämälin ruskea pihapiiri herää eloon - nyt ei ihan vielä minusta ole tuota "kutsuvuutta" tarpeeksi. Aurinkoisia veveilysäitä sinne teille!

   Poista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...