torstai 18. joulukuuta 2014

Hiihtelemään

Villa Idur odottelee edelleen puiden oksille ja maahan valkeaa peitettä. Siksipä näillä löydöksillä ei taida olla juuri nyt käyttöä (jos olisi lunta, niin tottakai siinä tapauksessa...)


Kuitenkin pian pakkaamme sukset ja monot, kimpsut ja kampsut optimistisesti mukaamme ja lennämme Keski-Eurooppaan. Jos ei ole lunta, vaellamme vuoristossa. Aattona teemme lainatalossamme monta tuntia ruokaa, siemailemme Mikon kanssa jägermeisterit aperitiiviksi, pelaamme, luemme ja aterioimme pitkän kaavan kautta. Matka on yhteinen perhelahja, jonka kaikki allekirjoittivat. Joulun paosta ei ole kyse, vaan halusta rauhoittua sen viettoon kokeeksi tällä tavoin. 

Kotona tehdään huomenna vain normisiivous ja karitsanpotkat kiikutetaan sukulaisille lahjaksi. Yhteen näistä osoitteista jää myös Mauro, joka saa lahjaksi aattoillan kattauksena karitsan "sisäelinrisottoa" - nam. Siinä kaikki ja Joulu saa tulla! 

P.S. Pääkallopaikalla on alkanut tällä viikolla venevajan korjaustyö. Tuntuu oudolta, että siellä tapahtuu, emmekä itse tee mitään, saati edes pääse nyt paikalle katsomaan. Talon pitäisi seistä suorana uudet seinät ja peltikatto päällään jo ennen joulua (säävarauksella). Muka. Voiko tätä edes käsittää??

Uskoo sitten, kun omin silmin näkee, sano


40 kommenttia:

 1. Oikein ihanaa ja rauhallista joulun aikaa :)

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa ihanalta tuo teidän joulumatka! Ja Mauro saa aivan varmasti ystävähoidossa salaisia herkkupaloja. Paitsi jos ystävät ovat yhtä tarkkoja kuin minä olen ollut koiranhoitajana - ei mitään ekstraa, paitsi rapsutuksia ja jouluaattona sohvalle :) Levollista joulunaikaa ja raporttia odotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi pojat, Mauro tulee taatusti kotiutumaan kilon pulleampana :)
   Kivaa joulun odotusta!

   Poista
 3. Oi upeat! Meilläkin vanhat puusukset kotona koristeena. :)

  Ihanaa joulua. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Jossain vaiheessa putsaan nämä sukset ja katson, josko paras pääsisi jonnekin esille! Samoin sinne!

   Poista
 4. Kukahan näillä suksilla on suihkinut menemään ja minne? Tuskin harrastuksen vuoksi ovat hiihdelleet - mene ja tiedä? Hauskoja historian havinoita sieltä saaresta löytyy!

  Mukavaa ja rentouttavaa joulunaikaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, voi olla, ettei ole hiihdetty vain harrastukseksi, vaan ehkä on menty mantereelle jäätä pitkin, kuka tietää? Mukavaa joulun odottelua sinulle Anu!

   Poista
 5. Onpas komeita suksia Idurissa! Teidän loma kuulostaa kerrassaan mainiolta, lokoisalta ja kiireettömältä. Täälläkin hiljalleen alkaa jouluvalmistelut. Tänä vuonna kokoonnutaan perheen kesken siskolleni, mutta yöksi ajelemme sitten tänne omaan kotiin ja aiomme vaan nauttia joulupyhistä vailla mitään sen kummempia suunnitelmia. Taidetaan siellä paljussa istuskella, saunoa, pitää jonkin sarjan katsomattomien jaksojen maratoonin ja vaan kölliä uudelta tuntuvassa salissa huopien alla koirien kanssa.

  Innostuneet peukut venevajalle! Ajatella, että kun palaatte, venevaja on uudessa palttoossa. Miten upeaa mahtaakaan olla, kun pääsette sitä omin silmin ihastelemaan ja kaikki ne tulevat vuodet, jolloin voitte nauttia kaikesta venevajan suomasta annista! Niin se etenee, nämä projektit, joskus omin käsin ja joskus vaan toisten käsien tekemän työn lopputuloksesta.

  Miellyttävää joulua, hyvää matkaa ja iloista uutta vuotta jos ei olla kuulolla sitä ennen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiireetön on juuri sitä mitä haen lomalta. Ja niin kuulostaa kiireettömältä tuo sinunkin joulukuvauksesi. Lämmintä, pehmeää ja tunnelmallista tupa-aikaa ja vautsi vau, kun pääset paljuunkin!

   Nähtäväksi jää, pääsemmekö matkan jälkeen saareen vai joko pakastaa sen verran, että on harmiksi heikot jäät. Muussa tapauksessa haaveilen uudestavuodesta Idurissa!

   Poista
 6. Minäkin voisin tykätä tuollaisesta alpeille paosta, vaikka et sitä paoksi nimitäkään... Toivotaan teille sinne lunta! Leppoisaa joulun aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pian sen näkee, onko onnistunut kohde. Tosin tuntuu siltä, että ei sen kohteen niin väliä edes :) Samoin sinne Nonna!

   Poista
 7. No siinä on suksi poikineen :)
  Suksikaa reissuun, toivottavasti pääsette suksimaankin...heh heh...
  Ei maar, oikeasti oikein hauskaa lomaa, varmasti kiva ja rentouttava irtiotto kotimaisemista kaiken aherruksen keskellä.
  Oli kelit mitkä tahansa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon tosiaan, että päästään suksimaan, kun kerran sinne asti suksitaan :).

   Poista
 8. Oi, mikä upea suksikokoelma! Tosi monia hienoja juttuja sieltä Idurista löytyykin :)
  Ihanaa ja rentouttavaa joulun aikaa sinulle ja perheellesi ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä suksi riittää - tuli postausta kirjoittaessa vielä hämärä muistikuva, että olisiko päätalonkin vintillä vilahtanut suksi tai pari ;)

   Kiitos Ansku, toivotan juuri sitä samaa sinulle!

   Poista
 9. Siskollani oli tuollaiset sukset, kuin nuo vasemman puoleiset. Apua, olenko jo näin vanha? :-)
  Mekin lähdemme jouluksi pois, hyvää matkaa teille. Nautitaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei tainnut olla juuri tuollaisia suksia, mutta niiden siteet näyttävät tutuilta. Ehkä nämä laitimmaiset sukset eivät olekaan kovin vanhat ja me ollaan siis nuoria??

   Juu, nyt nautitaan reissuista!

   Poista
 10. Minunkin mielestäni noi vasemman puoleiset vaikuttivat tutuilta, joten varmaan olen sellaisiin lapsuudessani tai nuoruudessani törmännyt. Oi miten ihanalta kuulostaakaan joulumatkanne, Toivottavasti pääsette hiihtämään. Nauttikaa! ja jännää odotettavaa teillä on sitten kotiin palattuanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, kotiinpaluu on tässä tilanteessa jopa jännempää. Onpa hauskaa, että on mitä odottaa reissun jälkeen - siinä olet ihan oikeassa.

   Poista
 11. Melkein kuukausi ilman nettiä... Terveisiä Marigot Baysta, jonka ravintolasta löytyi hyvä netti. Ehdin piipahtaa lukemaan myös Villa Idurin kuulumisia. Tavaran vähentämisen teema on välillä mielessä myös täällä veneellä, kun tilaa on niin älyttömän vähän. Mukavaa joulun odotusta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun piipahdit täällä. Veneessä tavaroiden järkevyyttä tuleekin erityisesti mietittyä. Ehkä siitä itsellenikin on kipinä jäänyt kytemään: ihminen tulee toimeen loppujen lopuksi aika vähillä perustarpeistoilla ja etenkin niin, että kaikkea ei tarvitse samaa sorttia olla tuhannenlaista! Ihanaa eloa sinne :)

   Poista
 12. Mukavaa reissua! Säännöllisesti ehdotan miehelle, että lähdetään jouluksi reissuun, mutta tuo tyrmää ajatuksen heti, silloin pitää kuulemma olla kotona. Olen eri mieltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä olen ehdottanut jo monena jouluna ja nyt se antoi periksi! ;) eli ihan sama on ollut täällä. Kaikki ollaan innoissaan nyt, kun matka lähestyy. Luultavasti kuitenkin ensi vuonna jatketaan perinteisellä mallilla kotona, mutta kyllä välillä voi mielestäni joulun jossain muuallakin viettää, kun lapsosetkin ovat saaneet niitä kotijouluja kokea tähän asti koko ikänsä.

   Poista
 13. Upeita suksia. Meiltäkin löytyy kasa tuollaisia. Aika monta niin vähälumista talvea on ollut, että osan vanhoista suksista naulasimme seinään ;).
  Aivan upea joulusuunnitelma teillä. Olen varma, että nautitte yhteisestä joululahjastanne ja muistelette sitä vielä monta tulevaa joulua. Ihanaa joulua ja reissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voipi olla, että minäkin joudun naulaamaan seinälle, jos ei lunta ala tulla ;)

   Kiitos, mulla on myös hyvä tunne tulevan matkan kanssa. Teinareiden kanssa erityisesti tämä tuntuu just hyvältä vaihtoehdolta.

   Poista
 14. Oi miten ihanaa! Onnellista matkaa ja levollista joulunaikaa! <3

  VastaaPoista
 15. Hyvää matkaa ja rauhallista joulunaikaa!

  VastaaPoista
 16. Hauskaa matkaa! Voisipa joskus itsekin ajatella vaikka luomumaatilajoulua. Ajatus rupesi juuri nyt tuntumaan hyvältä. Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, kuulostaa hyvältä idealta!

   Poista
 17. Hyvää matkaa ja rauhaisaa Joulua! Tunnelmallisia kuvia alpeilta odotellessa.

  VastaaPoista
 18. Kuulostaa hyvältä, ihanaa joulua;) Upeita suksia, todella. En ole tuollaisia Lampisen suksia nähnyt ikinä, vanhoja mutta uudempia kyllä. Noilla on varmasti hieno ikä takanaan.
  Mutta miten mahtava onkaan tuo kamiina, josta aiemmissa postauksissa. Ei tuollaisia aarteita näe, kuin ruotsalaisissa sisustuslehdissä korkeintaan;)

  VastaaPoista
 19. Kuulostaa hyvälle suunnitelmalle... Hyvää matkaa!

  VastaaPoista
 20. Rentouttavaa joulun aikaa teille kaikille. Prosit!

  VastaaPoista
 21. Teidän joulusuunnitelmat kuulostaa erittäin hyvälle. Nauttikaa :)

  VastaaPoista
 22. Rauhallista joulua teille!

  VastaaPoista
 23. kUULOSTAA Hyvältä teidän joulu tänä vuonna... Eipä muuta kuin mukavaa lomaa ja joulua <3

  VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...