keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Pyykkipäivä


Aamupäivän sää oli täydellinen pienelle pyykkäykselle. Aurinko porotti ja virkeä tuuli puhalteli. Myöhemmin on luvassa ukkosmyräkkää, mutta pyykit ehtivät hyvin kuivua sitä ennen - jos sade nyt  edes meitä tavoittaa.


Vanha vesisoikko ei pidä vettä, koska se on kuivunut käyttämättömänä. Se toimii silti hyvin työskentelyalustana.


"Jaahas, täällä tapahtuu jotain. Vesitarjoilu voisi virkistää"
Karitsat maastoutuvat kätevästi rantaan. Iltapäivän mittaan kauempana on alkanut jyrähdellä. Toivottavasti ukkonen ei kierrä meitä ja jätä tuomatta vähän sadetta. Ainakin kaivot ja yrttimaa huutavat sitä. 

Virkistävää keskiviikkoa! 


32 kommenttia:

 1. Näinkö oikein, se joukon pienin hilputtaa siellä viimeisenä :D
  Eli tarkoittaa sitä, että teidät on hyväksytty! Koko lauma liikkeellä katsomaan mitä tapahtuu?
  Jes, läpimurto :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kun se meidän kaveri on tuo etualalla oleva musta, jolla on valkoinen otsatukka :)). Laumanjohtaja-ainesta, vaikka on kooltaan toiseksi pienin. Mutta kyllä muut on alkaneet tulla uteliaammiksi. Nyt rapsutuksia ottaa vastaan tämän lisäksi kaks muuta, eli 50 %!

   Poista
  2. Ei kun sori joo, olet oikeassa - se tallustaa tuolla viimeisenä ekassa kuvassa ;). Mutta ryynää aina ihan lähelle kuitenkin ensimmäisenä :)

   Poista
  3. Ihan mahottoman hauskannäköistä porukkaa :D
   Kiva kun on jo luottamusta noin paljon!

   Poista
 2. Voi ihania otuksia nuo lampaat! En malta odottaa, että saamme ottaa meillekkin muutaman.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hyvä, etteivät ne ole ihan liiaksi kiintyneitä, mutta uteliaita ne kyllä ovat ;). Toivottavasti saatte myös jonain päivänä lampaita, suosittelen lämpimästi! Mutta ottakaa vähintään kolme, niin saavat pienen lauman muodostettua.

   Poista
 3. Ei jessus mitä tyyppejä, ei voi kun hymyillä :) Helsingissä ukkonen kiertelee ja kaartelee eikä kostea seisova ilma päästä otteestaan. Huomenna pitäisi ajaa Torpalle ja sinne suunnalle onkin sitten luvattu kesän pahinta ukkosmyräkkää, toivottavasti malttaa odottaa kunnes pääsemme sisälle saakka...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän nämä sellaisia jokapäiväisiä hymynaiheita meillekin ovat totta puhuen!

   Pahus, emme saaneet täällä kuin muutaman pisaran, ei edes maa kastunut. Toivottavasti teille ei tule sellainen riepotteleva myräkkä, kostuttava vain!

   Poista
 4. Nyt on olleet pitkään pyykkääjän kelit. Täällä on pesty kaikki mahdollinen (paitsi matot) kun kuivuvat hetkessä. Vesipulasta kärsimme mekin, vasta tänään saatiin, sataa juuri nyt. Pahaa pelkään että kuuro on liian nopeasti ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emme saaneet kuin pari pisaraa,höh! Pyykkisäitä on tosiaan piisannut.
   Pesin matot keväällä ja kun sisällä emme ole paljoakaan olleet, ei matonpesu-urakka ole tänä kesänä vielä kummoinenkaan.

   Poista
 5. Voi miten herkullinen pyykkäysjuttu :). Kuvaamasi kesäiset pyykkitouhut edustavat jotain sellaista arjen ylellisyyttä, mihin kylppärin pesutorni ei ikinä yllä. Meillä on vanhanaikainen mattolaituri ihan naapurissa. Sieltä kulkeutuu pihaan mäntysuovan tuoksu. Ihan kuin olisi itsellä vastapestyt matot :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)) On tosi kivaa, kun voi tällaisesta arkisesta toiminnosta nauttia ulkoilmassa, pyykkäillä leppoisalla otteella ja nauttia elämästä. Myönnän, että päivä oli oikeastaan ihan vapaapäivä = vapaapäivä raskaammista töistä. Ei ollut tällä kertaa pyykätessä kurttua otsassa :)

   Poista
 6. Ihanaa pyykkipäivän tunnelmaa. Täällä tuli muutama tunti sitten vettä ja se olikin tarpeen. Ihania toi teidät kesä-asukkaat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina. Täälläkin olisi ollut kunnon ropina tarpeen, vaan ei :(.

   Poista
 7. Ihania kesäpäivän kuvia! Uteliaana on pakko kysyä että onko tuota vanhaa pesusoikkoa pidetty sittemmin turpoamassa vedessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, se on ollut ihan rutikuiva ja olisi pitänyt tajuta ottaa se aiemmin turvotettavaksi. Muutaman tunnin valuttelin siitä nyt vettä, mutta se ei vielä riittänyt. Mutta kyllä siitä varmaan saisi toimivan. Myöhemmin uusi yritys paremmalla suunnittelulla.

   Poista
 8. Anonyymi10.15

  Hieno pyykkisoikko! Sitähän voisi koettaa turvottaa vedessä, jos vaikka raot umpeutuisivat puun laajetessa. Näin on varmaan ennenkin joutunut tekemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään tuosta soikosta kovin ja mieluiten käyttäisinkin sitä ihan alkuperäisessä tarkoituksessa. Ajattelin yrittää turvottamista, koska raot eivät ole kovin suuret!

   Poista
 9. Puhtaan pyykin tuoksu leijaili tänne asti!
  Kiva, kun sait pyykkäysseuraa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :). Pyykkääminen on itse asiassa hauskaa, kun on oikeanlaiset olosuhteet. Lammasseura tuli yllätyksenä ;).

   Poista
 10. Kivat pyykkärin apulaiset:)

  VastaaPoista
 11. Ajatella, miten valtavan idyllisiä kuvia tulee ihan "tavallisesta" hikisestä pyykinpesusta! Siis tulisi ilman lampaitakin, jotka tietenkin kruunaavat kaiken. Mutta pelkät puiden välissä kuivuvat pyykit näyttävät niin romanttisilta, mikähän siinäkin on.

  Kuvista tulee tosiaan heti tuoksukin mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arjen kuvaaminen on muuten aika fiksua, koska kuvien kautta osaa paremmin kiinnittää huomion arjen pieniin iloihin ja nähdä kauneus niissä - tai vaikkapa tässä tapauksessa havaita vain kesätuuli :)

   Poista
 12. Siis ihanat kuvat! Ihan mäntysuopa tuoksuu ja ne puhtaat ulkonakuivatut lakanat mihin sais illalla pujahtaa. Söpöt seuralaisetkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Laura ♥, ihanan tuoksuista pyykkiä tuli :)

   Poista
 13. Jopa inhoamani pyykinpesu näyttää tuolla hauskalta puuhalta! Varsinkin kun on oivat assistentit paikalla. Nuo teidän lampaat ovat kyllä valloittavia!
  Toivottavasti sade tuli ja kasteli;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä olosuhteissa ja pienissä määrin se on mukavaa. Assistentit muistuttavat, että ei kannata liian kovalla vauhdilla pyykätä, vaan nauttia myös kesäpäivästä ;).

   Sade tuli vasta seuraavana päivänä. Hyvä!

   Poista
 14. Naurattaa tuo teidän pyykkinaru. Täällä "naru" näyttää aivan samalta ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletpa tarkkasilmäinen, on veneen kapea köysi, ei oikea pyykkinaru ;)

   Poista
 15. Kyllä minäkin ottaisin tällaiset pyykkäyskaverit;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, pyykkäyskavereiden suhteen ei ole moitteen sanaa sanottavana :)

   Poista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...