tiistai 8. heinäkuuta 2014

FalunpunaistaKolme pientä tölliä punamullattu, jee! Maali tekee kyllä ihmeitä. Yhtä nopeasti kuin rakennukset on maalattu, unohtuu, minkä näköisinä ne tuli hankittua. Vanhat kuvat esiin kaivettuani oikein hämmästyin, että noinko rupusilta ne näyttivätkään, huh. Osa 'ennen'-kuvista on otettu ensimmäisenä talvena.

Rantamökki ennen:


Jälkeen:


Pikkula ennen:


Jälkeen:


Saunan muutos tuntuu suurimmalta, koska se oli vaan niin kulahtanut. 

Sauna ennen:


Jälkeen:
Punamullat haimme Hangon väristä, jolla on tehdas ja pieni liike Hangossa. Emme lähteneet tekemään punamultaa itse, kun sitä saa tasalaatuisena sitten jatkossakin täältä. Valmis maali myös nopeuttaa töitämme. Sävyvalinta, falunpunainen, oli helppo tehdä: sama kuin rakennuksissa alunperin. Valkoiset karmit on itse tehdystä vernissamaalista.

Falunpunaiseen ihastumisen lisäksi olen perin juurin ihastunut tähän pieneen, edullisia ja laadukkaita maaleja valmistavaan, perinneputiikkiin. Samasta paikasta ostin viime kesänä isot pigmenttisäkit ja olen saanut monta hyvää neuvoa. Pian ollaan jo ihan kanta-asiakkaita - sen takaa tuleville vuosille levittäytyvä mittava maalausprojektimme. Siinä on muuten Suomen ainoa yritys, jonka tiedän viettävän siestaa. Olen jo oppinut, että paikalle ei kannata eksyä 12-14 välillä. No, ymmärrettävää, sillä tehtaan omistaja, maalintekijä ja myyjä on yksi ja sama henkilö, joten suotakoon hänelle siesta keskellä kiivaintakin maalaussesonkia!

Nyt on iskenyt kuulkaas oikein maalaushimo. Rakennusten kunniallisesta ulkoasusta on tullut näiden ensimmäisten lupaavien tulosten myötä meille suorastaan pakkomielle. Pikkurakennusten maalausten valmistuttua kävimme oitis rinteessä olevan verstaan, eli ensimmäisen asuintalon, kimppuun. Rakennus on iso, joten se on työläämpi urakka, mutta valmistuessaan (ihan pian!) se tulee näyttämään kyllä komealta edustavalla paikallaan. Ulkonäön lisäksi on huojentavaa ajatella, että maalatut rakennukset ovat taas seuraavat kymmenen, ehkä parikymmentäkin vuotta suojassa auringolta ja meri-ilmalta.

Jotenkin maalaus sujuu paaaaaljon nopeammin ja mukavammin kuin ymmärsinkään. Olen motivaationi myötä voittamassa myös korkeanpaikan kammoani. Jommasta kummasta on luovuttava, himosta tai kammosta ja nyt valitsen mieluummin jälkimmäisen. 

Meillä on ollut ihania hellepäiviä täällä jo useampia ja raikas merituuli vilvoittaa sopivasti. Pari päivää on pidellyt aika reipasta itätuulta. Kivaa touhuta ulkona aamusta iltaan.

Iloista ahkerointia ja lomailua kaikille!


45 kommenttia:

 1. Kaunista :)
  Onneksi tuollaisia pieniä puoteja löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, mietin ihan samaa ja oikein mielelläni tuen tällaista kauppaa ja ostan jatkossakin maalini sieltä, kun vielä tietää saavansa hyvää edullisesti.

   Poista
 2. Ihanan näköistä. .

  VastaaPoista
 3. Sauna näyttää nyt erityisen iloiselta :).

  Ihan kateeksi käy maalaushimo, loma ja kelit.
  Täällä kökitään hikisessä toimistossa vielä tää ja ensi viikko, mutta toivon, että senkin jälkeen vielä jaksaa aurinko paistaa.

  Iloista lomailua maalarille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen kans, että saunavanhus on ilahtunut :).

   Nythän ne lämpöiset säät vasta alkavatkin. Sinullekin niitä siis riittää!!

   Poista
 4. Hyvältä näyttää! Hyviä maalaushetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Urakka jatkuu ja mieli pysyy edelleen korkalla ;).

   Poista
 5. Oikea kasvejenkohotus rakennuksille! Hienoa jälkeä. Maalaaminen on niin kivaa, kun siinä näkee oman käden jälkensä niin heti.
  Jaan sen tunteen, kun maalaamiseen tulee himo :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että on joku muukin, joka ymmärtää himon. Jälki on niin palkitsevaa, että haluaa lisää ;).

   Täydellinen face lift!

   Poista
 6. Maali tekee ihmeitä. Tuosta saunasta muuten näkee miten epätäydellinen onkin täydellistä. Yhdenkään riman väli ei ole tasainen ja juuri siksi näyttää hyvältä. Juuri oikealta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit! Ei ole meillä suoria ja tasaisia sivuja juuri missään. Vanhat laudat olivat paahtuneet ihan rutikuiviksi ja oikein hörppäsivät maalin sisäänsä. Nyt ne taas kestävät tulevat vuodet.

   Poista
 7. Pieniä ihania kauniita punaisia rakennuksia, tää tykkää :)

  VastaaPoista
 8. Olen koko alkukesän punninnut eri valmiita maaleja ja nyt on yksi faluninpunainen maali odottamassa testailua. Onneksi tuli sentään sopivat maalailukelit jatkuvan sateen jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen aitoa punamultaa, eli keittomaalia. Näillä perinnesävyillä myydään joskus lateksipohjaisia maaleja, mutta niiden kestävyys ei ole samaa luokkaa ja ongelma on, että niiden päälle ei enää voi laittaa muuta ilman, että rapsuttaa kaiken pois. Punamulta on tosi miellyttävä ja äärimmäisen helppo maalattava.

   Aivan ihanat kelit, kivaa maalailua sinne myös!!

   Poista
 9. Upeeta jälkeä. Mukavia maalauskelejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Niitä on ilmeisesti vielä luvassa :)

   Poista
 10. Teidän tulonne oli kyllä onnenpotku Villa Idurille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä se vähän näin taitaa olla, koska ränsistyminen oli hyvässä vauhdissa. Käyttämättömyys on usein rakennuksille pahinta, ei välttämättä kulahtanut ulkokuorikaan. Kiire ei onneksi ole, kyllä nämä rakennukset vielä muutaman vuoden jaksavat odottaa, että ehditään joka nurkka ehostaa.

   Poista
 11. Kyllä maalilla saa ihmeitä aikaan. Hieno tuo sauna nyt.

  VastaaPoista
 12. Upee sävy :) Teillä näyttää kauniille.

  Meillä oli menossa samat hommat viime päivinä. Muutaman päivän mökkihuhkimisen jälkeen palattiin Tyynelään. Täällä vaan kaipaa näillä keleillä sitä merituulta. Nauttikaa olostanne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä, nautitaan ja kieltämättä juuri nyt merituulella on arvonsa ;)

   Poista
 13. Rakennukset näyttävät todella upeilta!!!

  VastaaPoista
 14. Meillä odottaa samat hommat, samalla värilläkin varmaan. Tykkäisin sellaisesta ihan tummanpunaisesta, mutta en ole löytänyt sitä mistään. Nähnyt vain sen väriseksi maalattuja taloja.

  Punamultamaali kieltämättä vanhenee kauniisti, toisin kuin latex.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toinen hyvä vaihtoehto on italianpunainen, joka on kirkkaampi. Tämä Hangon värin falu on aika tumma, taittaa ruskeampaan - eri valmistajilla sävyt hiukan vaihtelevat. Odota kun saan kuvat varmaan viikon sisään meidän verstaasta, koska tuntuu siltä että isossa pinta-alassa sävy näyttää juuri tummemmalta! Hangon väri toimittaa muuten myös Matkahuoltoon.

   Poista
  2. Meillä on tölli ja muut rakennukset maalattu italianpunaisella, mutta mun mielestä se on liian punainen. Just sellainen vähän tummaan ruskeaan taittava olisi hakusessa. Itse tekemällä tietenkin saisi sen väristä kuin haluaa, mutta taidetaan olla liian laiskoja ja kiireisiä mitään maaleja alkaa keittelemään.

   Kiitos tuotevinkistä !

   Poista
 15. OOOOOH! Voi luoja, miten UPEAT noista tuli! Nyt kyllä sain hirmuiset lepatukset sydämen puolelle kun meilläkin alkaa julkisivun maalaaminen lähestyä. Voisiko Jovelakin näyttää noin hirmuisen upealta! Hyvä te!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, Jovela tulee näyttämään maalissaan ihan tajuttoman upealta!!! :)) Kiitos Johanna!

   Poista
 16. Löysin blogisi vasta äskettäin ja minusta tuli heti fani! Meidän perheen saaripaikka on Luvialla: pieni kalastajamökki, suuli ja huussi. Paikka on ollut suvussamme kohta 40 vuotta ja nyt olemme tehneet sit pikkuhiljaa meidän näköiseksi. Projektimme on murto-osa teidän kuviostanne. Mutta ensi keväänä suuli muutetaan vierasmajaksi ja punamultasuti heiluu meidänkin saaressa! Ihanaa kesää koko teidän perheelle!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun kiva kuulla muista samanlaisista projekteista! Paljon tsemppiä ja iloa teille sinne Luvialle - mielestäni juuri itse tekemällä syntyy rakas paikka, jota osaa arvostaa!

   Poista
 17. Ei tähän voi muuta sanoa kuin Vau mikä muutos! Ihan on kuin olisi uudet-vanhat töllit tulleet tilalle, niin raikkaalta ja kauniilta näyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, ihan kuin uudet, rantamökistäkään ei uskoisi, että se on vanha lato :).

   Poista
 18. Nehän ovat kuin uusia nyt. Tosi viehättäviä rakennuksia.

  VastaaPoista
 19. Kyllä se sutiminen vaan saa ihmeitä aikaan, ihan on kuin eri maailmasta :)
  Kelpaa siellä nyt isompaakin pintaa sutia kun tietää kuinka kaunista jälkeä tulee!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, isompi pinta, vieläkin kauniimpi lopputulos :)

   Poista
 20. Punamulta jaj juuri faluninpunainen on vaan niin aito ja paras väri;) Värissä on sellainen aivan omalaatuinen, menneiden aikojen tuntu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ja se, mikä on kiva, on että se vielä paranee maalausvuoden jälkeen!

   Poista
 21. Upeaa ja huikeeta olette aikaansaaneet, minusta tuo maalaaminen on niin tylsää ja ikävää mutta lopputulos aina palkitsee !!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kyllä tykkään, onneksi! Näin kesällä on tietysti lisäarvona ulkona puuhaaminen.

   Poista
 22. Hienoa jälkeä!
  Maalaaminen on mukavaa näillä keleillä, kun aurinko lämmittää ja välillä käy pieni tuulenhenkäys. Tahdinkin voi annostella itselleen sopivaksi välillä pitäen ruoka- ja kaffepausseja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, me maalaamme todiasiassa tosi leppoisasti, jaksamisen mukaan. Taas en voi kuin ylistää punamultamaalua, koska sen kätevyys on juuri siinä, että se ei jätä minkäänlaisia rajoja, vaikka etenisi pätkissä, eli voi lopettaa ja jatkaa mistä kohdasta itse haluaa.

   Poista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...