sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Punainen navetta ja "Strömsö-låda"Saimme navetta-verstaan ison maalausurakan valmiiksi kolmen sivun osalta. Nyt sekin on punainen! Metsän puoleinen takaseinä jää odottamaan vielä seuraavaa inspiraatiota. Haastavinta oli keikkua tuolla korkealla. Mikko hoiti kaikkein korkeimmat kohdat.

Ensin vielä muistutus kahden kuvan kera siitä, mistä lähdettiin liikkeelle:Vanhempi poika inspiroitui tekemään salmiakkikoristeet ikkunoiden päällisiin. 


Tein päädyssä olevaan vihreään peitettyyn oviaukkoon sävykokeiluja - kerrankin maltoin testata ensin! Valitsin keskimmäisen vihreän, jolla maalasin alueen.Maalausurakan jälkeisenä päivänä Mikko ja juniori alkoivat kantaa navetan eteen venevajan purkulautoja. Kysyin, että mitäs meinaatte nikkaroida. Vastaukseksi sain, että tästä tulee sinulle Strömsö-låda syntymäpäivälahjaksi. Jaha, vai niin. Sehän on mielenkiintoista, jotkut naiset saavat koruja, toiset hajuvesiä. Aiemmin olen saanut mm. veneen pelastusrenkaan, joten odotin innolla, mikä mahtaa olla 'Strömsö-låda' ;).

Taisimme kaikki yllättyä, miten hieno punamullatusta istutuslaatikosta tuli -  suoraan Strömsöstä - kun vielä siihen istutettiin heidän seuraavana päivänä hakemansa tomaatit ja äitini tuomat yrtit. Oma surkea kohopenkkini (juu, ei kuvia eikä juttua siitä sen enempää) ei ole tähän mennessä tuottanut salaatin salaattia, joten josko tällä ja taimilla onnistuisin?

Tässä vielä koko kokonaisuus. Strömsö-låda näyttää siltä kuin se olisi ollut tuossa aina. Rinnekin tuli hyötykäyttöön.


Näiden valmistumisen jälkeen olemme retkeilleet hieman veneellä. Eilen kutsuimme yhdet naapurit kahville ja istuimme tuokion jutustelemassa tuossa navetan edustalla. Viime kesänä vain painoimme hommia, mutta on hyvä kyllä muistaa, että antaa aikaa myös lähipiiriin ja -ympäristöön tutustumiselle. Se on tärkeä osa asettumistamme tänne. Meillä on varmasti vielä monta arkista, mutta meille arvokasta, juttua kuultavanamme tilasta ja seudusta.   

Sunnuntaiterveisin,

36 kommenttia:

 1. Kyllä pesi silmänsä navetta-verstas! Käteviä ovat käsistään nuo pojat - låda on tosi hieno:) ja salmiakkikuviot ikkunoiden päällä on nappivalinta. Vielä ehtii kylvää uuden satsin salaattia ja tilliä.
  Aurinkoisia päiviä sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, ihan kuin eri rakennus. Pojat innostuvat harvakseltaan, mutta ovat kyllä jo sen ikäisiä, että sitten, kun motivoituvat jotain tekemään, osaavat kyllä. Se on kiva huomata. Katsotaan, uskallanko enää ikinä laittaa salaattia siemenistä kasvamaan - petyin pahemman kerran pienemmän istutuslaatikkoni kanssa. No, voi olla, että se oli vähän liian varjoinen paikka ja oli kylmä kesäkuukin.

   Poista
 2. Tulisikohan tämä kommentti nyt perille. Olen monta kertaa yrittänut kommentoida onnistumatta. Olettepa olleet ahkeria, hienolta näyttää nuo rakennukset uudessa maalissaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, lopputulos on tosi palkitsevaa. Ihan tuntuu, että olisi tehty vieläkin isompi työ kuin oikeasti ollaankaan :)

   Poista
 3. Todella hieno lahja-låda!! Ja nuo salmiakkikuviot ovat pojalta loistoidea. Kun valmista tulee, ja paikat kunnostuu pikkahiljaa, siinä inspiroituu vaan lisää koko porukka;) Välillä kun muistaa tosiaan vaan hengailla, niin ei yllätä remonttiäksy;) Mukavaa alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin näiden neljän rakennuksen maalaus on kohentanut koko poppoomme mielialaa. On tietysti paljon kivampi elellä ryhdikkäässä saaristomaisemassa kuin puoliaution näköisessä rötiskökasassa ;)

   Poista
 4. WAU!!!
  Niin navetalle, salmiakeille kuin lådallekin :)
  Tasapuolisesti oikein onnistuneita kaikki, iloa silmälle. Isoa iloa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tästä on saatu kyllä niin isoa silmäniloa. Iltaisin vain istumme ja ihailemme maalattuja pintoja - kai jo vähän hurahtaneeksi asti, mutta sallittaneen se meille tässä kohtaa!

   Poista
 5. Onnittelut :) Te ootte saaneet tosi hyvää jälkeä aikaan siellä. Rakennus on saanut arvonsa takaisin ja Låda on hieno!! Salmiakkikuvioita aloin heti haaveilemaan itsellekin. Ehkä saunarakennukseen ensin, kun sitä on nyt muutenkin puljattu kuntoon. Letkeää sunnuntaita saareen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit - rakennus näyttää nyt arvoiseltaan, jollainen se on varmasti isona navettana joskus alunperinkin ollut.

   Salmiakit on älyttömän yksinkertainen ja helppo, mutta hauskannäköinen tapa pikkuisen lisätä pientä ekstraa rakennuksen ulkonäköön. Meillä on päätalossa yläkerran ikkunalistoissa pienet valkoiset salmiakit ja siitä idea tähänkin tuli. Nämäkin olisi voitu jättää myös valkoiseksi, mutta kun talo on rinteessä, ajateltiin, että ne tulevat punaisina paremmin esille. Samoin sinne, letkeää sunnuntaita!

   Poista
 6. Kyllä tuli komea navetasta - ja laatikko on hienoista hienoin lahja.
  Ihailen kyllä teidän rohkeuttanne koko tuohon urakkaan, mutta niinpä vain näkyy jo tuloksetkin - kyllä teillä on siellä upea paikka!
  Aurinkoisia päiviä Villa Iduriin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olimmehan me vähän hullunrohkeita, sen tajuamme jo itsekin, kun mietimme lähtöpistettä. Mutta onneksi ei ole vielä käynyt köpelösti, vaan asiat tosiaan ovat edenneet. Osaaminenkin karttuu vähitellen, joten ehkä tämä tästä! :) Kiitos Lady of the Mess ja aurinkoa sinulle!

   Poista
 7. Maali tekee ihmeitä, ja monesti se sattaa riittää ulkoremontiksi. Ihan on kuin eri rakennukset kun katsoo ennen kuvia. Istutuslaatikko on hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on. Nyt on tämäkin rakennus paitsi suojassa, myös edustavassa asussa. Tykkään tuosta istutuslaatikosta kans kovasti!

   Poista
 8. Todella hienon näköistä!! Sekä navetta että laatikko. Ihmeitä saa maalilla aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeelliseltä ihan tuntuu tämä muutos. Laatikko täydentää kokonaisuuden kivasti :)

   Poista
 9. Juurikin läpi naapurimaan ajeltua täytyy sanoa, että punamultaus näytti olevan valttia myös Ruotsin puolella. Siellä on ihailtavan paljon käytetty perinteistä multausta ja ylipäätään säilytetty vanhaa. Näyttää ihanalta teidän navetta, voisin muuttaa sinne heti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sieltähän se on tämä sävy peräisin :). Ruotsissa on kyllä niin paljon enemmän säilytetty perinteistä ja pidetty kunnossa läpi vuosikymmenien ja -satojen. Meillä ei aina ole osattu arvostaa vanhaa rakennuskantaa, kun modernit tuulet ovat puhaltaneet.

   Kiitos kehuista. Moni kakku päältä kaunis, eli sisältä tämä rakennus on verstas-käytössä, että ihan muuttovalmis se ei taida olla ;).

   Poista
 10. Istutuslootahan on vielä hyvällä korkeudella :-)
  Paljon olette saaneet aikaan, hienon näköistä salmiakkiruutuineen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, erittäin hyvä kohta laatikolle. Ilman sitä ei tosiaan rinteellä olisi muuta virkaa. Näin ei laatikko myöskään vie tilaa miltään muulta käyttökelpoiselta asialta. Ja voihan sitä intoutua myöhemmin istuttamaankin vaikka rinteeseen jotain...

   Poista
 11. Näyttää tosi kauniilta. Ja tosiaan, välillä on hyvä myös levähtää ja nauttia kivojen ihmisten seurasta. Sitä me olemme tänä kesänä yrittäneet toteuttaa - ja aika hyvin onistuneetkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lepoa varten loma on olemassa - välillä se vähän unohtuu ;)

   Poista
 12. Upeaa jälkeä; nuo ennen ja jälkeen -kuvat kertovat kyllä paljon.

  Paljon onnea synttäreiden johdosta! Strömsö-låda oli upea, persoonallinen ja itsetehty loistolahja. Kaikkea ihanaa ne keksivätkin :) Luin muuten juuri paikallislehdestä mielenkiintoisen jutun, että samettikukan kasvattaminen hyötykasvien rinnalla pitää monia tuholaisia poissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Pistetäänpäs tuo vinkki korvan taakse, kiitti!

   Poista
 13. Kylläpä tuo navetta pykääntyi maalilla. Aivan upea nyt! Ja tokihan Strömsö-låda tarvitaan, että olis ja menis niin kuin Strömsöössä :). Onnea vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä teki! Tällä kertaa suunnitelma ja toteutus meni just niinkuin siellä Stömsössä :))

   Poista
 14. Upeita molemmat! Maalilla saa kyllä ihmeitä aikaiseksi. Uskon, että låda tuottaa hyvää satoa ;-) ja onneksi olkoon näin jälkikäteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset onnitteluista ja nyt pidän tosiaan peukut pystyssä, että låda tuottaa ja etteivät mene parempiin suihin ennen aikojaan!

   Poista
 15. Wau, upeita ovat molemmat!

  VastaaPoista
 16. Aika ihana synttärilahja! Kuka tekeekään mitään hajuvesillä ;) Parhaita lahjojahan ovat ne, joissa on todella otettu huomioon lahjansaajan tarpeet ja mieltymykset. Meillä ollaan kyllä päätetty miehen kanssa pääosin olla hankkimatta lahjoja, koska siitä tulee vian tarpeetonta stressiä kaikille osapuolille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, meillä on ilmassa jo tarpeeksi lampaan hajua, joten ei muita tuoksuja edes erottaisi ;). Kiitos Jaana, tästä tykkään myös.

   Poista
 17. Hieno lahja! Mä sain (vuosia sitten) huomenlahjaksi veneeseen radion. Ja nyt äitienpäivänä olohuoneessa seisoi upouusi pöytäsaha. Hajuvedet olenkin sitten ostanut ihan itse :D

  Maali tekee kyllä ihmeitä, kuten olet jo ennenkin osuvasti todistanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, sama täällä: ostan mieluummin hajuvedet itse, jos yllätykset voivat olla tätä luokkaa :)) ja muuta hyödyllistä!

   Poista
 18. Taas kerran ihana pelastustarina! Siis tämä navetan uusi ulkoasu on aivan upea! Terveiset pojalle, että mahtavat salmiakit, viimeistelevät ulkoasun! Ja lådassa kasvavat vielä monet herkulliset kasvikset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nonna ihanasta kommentista - terveiset välitetään varmasti!!

   Poista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...