sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Raparperikiisseli

Meillä ei Villa Idurissa vielä ole uunia, kun ei ole tupaakaan. Niinpä tässä kevättä odotellessa olen hieman mielessäni listannut sellaisia jälkkäreitä ja leivonnaisia, joiden valmistus on mahdollista kesäkeittiössäni. Nyt on hyvä hetki verestää muistia reseptien suhteen, sillä työn touhussa reseptit pitää tulla automaattisesti päästä ja valmistus tapahtua nopeasti. Yleensä teenkin kaikki ruuat enemmän tai vähemmän soveltaen ja muistista, joten vakkariruokien suhteen tämä ei ole ongelma.

Tänään tein pitkästä aikaa raparperikiisseliä, kun kaupasta löytyi niin herkullinen nippu. Jos hyvin käy, raparperi siellä meillä jo varsineen odottaakin, kun pääsemme paikalle! 

Tuleekohan kellekään mieleen hyviä ehdotuksia leivonnaispuolelta, missä valmistukseen ei tarvita uunia? Itse keksin vain juustokakun ja tiramisun. Ainakin ne pitäisi vielä testata ennen kesää.

Raparperinkuorikiehkurat näyttivät niin hienoilta, että ikuistin ne.


Nämä palat näyttävät ihan karkeilta. 


Sillä aikaa kun raparperinpalat, mansikat, yksi lohkottu omena, tilkka sitruunanmehua ja sokeri kiehuivat hetkisen kattilassa, vatkasin kermavaahdon jo valmiiksi.



Lopuksi suurustin kiisselin perunajauholla. Sitten vain valmis kiisseli kulhoon jäähtymään.



Tätä syömme tänään päivällisellä jälkkäriksi. Erityisen hyvältä se maistuu kylmänä kesähelteellä - ja jos vaikka sattuisi olemaan vaniljajäätelöä kyytipoikana.

Makeaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa!


22 kommenttia:

  1. Nam! Ihan tuli kesä mieleen!
    Oletko kokeillut banoffeeta? Tosi makea herkku, suosittelen :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kokeillut ja olin sitä paitsi unohtanut tuon herkun nimen. Luinko kenties juuri sinun blogistasi siitä? Kiitos kun muistutit - arvasinkin, että sinulta saisin vinkin ;)

      Poista
    2. Varmasti monessa muussakin blogissa, mutta myös minulle :-D
      Teiniemme mielestä "älyttömän hyvää"!

      Poista
  2. Ai miten ihanaa herkkua, ja tosi hyviä ruokakuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä tuli tosi hyvää, vaikka itse sanonkin :) Kaunis kiitos, värit olivat kuvaukselliset!

      Poista
  3. Oi, ihanat raparperikiehkurat! En ole juuri ollut rapsujen ystävä, vaikka niitä kasvaa sekä Mäkelässä että kotona hehtaarikaupalla, mutta justiinsa luin jostakin ohjeen, jossa oli yhdistettynä vastakeitettyä raparperisosetta ja kuohuviiniä... Pakko kokeilla heti kun rapsut alkavat vartta pukata. Malja keväälle !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi! Tuo onkin ihan uusi yhdistelmä :) Itse tykkään lisätä raparperijuttuihin usein mansikkaa, vaikka olen kyllä suuri raparperin ystävä ihan sellaisenaankin. Kasvaisipa minullakin sitä hehtaarikaupalla!!

      Poista
  4. Siis missä kasvaa tähän aikaan vuojesta tuota ihanuutta...Kasvihuoneessako??:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmeisesti! Kotimainen ostos oli kyseessä.

      Poista
  5. Kesä <3. Meillä olisi pakastimessa vielä raparperikuutioita. Jostain syystä ne jäävät aina käyttämättä, vaikka joka alkukesä niitä pakastetaan kiisselin toiveessa. Pitäisikö tehdä poikkeus ja keittää kiisseli nyt.
    Erilaisia hyydykekakkuja voit tehdä ilman uunia. Mansikkarahkakakku ainakin on ihana ja maistuisi varmasti Villa Idurissa. Valiolta löytyy hyviä ohjeita valmiista mansikkarahkasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi että, hyvä vinkki, kiitos! Nyt vain raparperikiisseliä keittelemään :)

      Poista
  6. Mulla heräsi sama ajatus kuin edellisellä kommentoijalla eli käyttää pakkaseen unohtuneet viime kesän raparperikuutiot :) Ainut ongelma on, että kiisseli pitäisi muistaa tehdä niin ajoissa, että se ehtii jäähtyä ennen syömistä. Kuumana kiisseli ei musta ole yhtään hyvää. Muuten, jos kaipaat uunittomia leivonnaisia niin tutustu raakaleivontaan. Raakeittiöstä löytyy muitakin ihania herkkuja ja monet ihan helppoja tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huippuvinkki - kiitos. Raakaleivonnastahan voikin tulla mun juttuni. En ole tutustunut aiheeseen, kuullut kyllä, mutta tästä ehdotuksesta otan ehdottomasti vaarin. Arvasin, että kun otan täällä asian puheeksi, saan hyviä vinkkejä!

      Poista
  7. Nam, raparperi ja kiisselit ylipäätään! Alkoi tehdä mieli kiisseliä kermavaahdolla. Harmi kun ei ole omaa raparperipuskaa (vielä) - eikä näin ollen raparperia omasta pakastimesta. Kiisselit ja vispipuurot on kyllä oiva tapa hankkiutua talven marjavarastoista eroon - että on sitten taas syksyksi tilaa uusille pussukoille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin on puolukkaa paljon pakkasessa ja vispipuuro onkin yksi suuri lasten suosikki. Jos en itse muista aina sitä tehdä, minua kyllä muistutetaan aiheesta :) Nyt vaan odotellaan niiden raparperipuskien kasvua, ei mene varmaan enää kovin kauaa!

      Poista
  8. Anonyymi7.33

    Paistetut letut eivät ole ehkä ihan sitä mitä hait, mutta olivat meidän uunittoman viimekesän helppo herkku. Ja niistähän voi tehdä kakun laittamalla kerrosten sisään marjoja & rahkaa. Letut taipuu myös väliruoaksi laittamalla suolaisen täytteen, joten samalla paistamisella ratkaisee etu- ja jälkiruokadilemman. Oi, tulispa jo kesä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on hyvä kaikki listata :). Teen myös lettuja usein kesäisin, joten se säilyy vakituisessa repertuaarissa! Tuota "kerroskakkua" en ole tosin ikinä kokeillut, eli pistetään muistiin.

      Poista
  9. Tämä postaus heitti kertaheitolla mielen kesään. Kuumaa raparperikiisseliä ja samalla lautasella sulava vaniljajäätelö. Mitä herkkua! Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä - se on yksinkertaisesti iso NAM! :))

      Poista
  10. herkulliset kuvat kiisselistä :)

    VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...