sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Kasvitaulut



Kiertelin pääsiäisenä Italianlomalla loppujen lopuksi tosi vähän kaupoissa, koska päivät kuluivat pitkälti muissa aktiviteeteissa. Yhtenä iltapäivänä siestan jälkeen lähdin kävelemään yksikseni kylän pikkukujia. Vastaan tuli pölyinen pieni antiikkiputiikki, jota piti harmaahapsinen, ainakin satavuotias ukkeli. Epäilin, mahtoiko kaikki olla kuitenkaan ihan antiikkia, kun hän myi tavaroitaan niin edullisesti, mutta ihasteltavaa riitti. Tai sitten hinnatkin olivat jääneet jonnekin viime vuosisadalle.

Sekä papparainen että kauppa olivat niin hellyyttävät, että päätin kannatuksen vuoksi ostaa jotain. Arvoin pitkään ison huhmareen ja kahden kasvikuvataulun välillä. Molemmat olisin halunnut, mutta aloin taas pihistellä itselleni tyypilliseen tapaan, pöh! Huhmare olisi maksanut 20 € ja taulut 15 € kpl. Päädyin ottamaan taulut kolmella kympillä, koska olen pitkään toivonut tämänkaltaisia kuvitustauluja. Vanhoilta ja aidoilta kirjankuvituksilta nämä näyttävät vielä tarkemman tutkinnankin jälkeen kotona. - 'É antico', sanoi niistä ukkelikin. Joka tapauksessa, sain mieleiseni. 





Elikkä ensi kesänä Villa Idurissa voin sitten opiskella mm. orkidean osia...

Kaunista sunnuntaita!

32 kommenttia:

  1. Oih, tosi kauniit! Ja varmasti sopivat Idurin ympäristöön kuin nokka päähän :)

    Sunhan täytyy sitten suunnitella heti toista reissua, ihan vaan jotta saat huhmareenkin kotiutettua ;) Upeita ovat nuo maisemakuvatkin sieltä. Kaunista voi olla vaikkei aurinko paistaisikaan! Tässä oma matkakuume senkun nousee kohisten :D Ja "lääkettä" saan vasta(!!) kesäkuussa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veit kyllä sanat suustani eli ehkä seuraavalla kerralla varaudun vain puolikkaan matkalaukun kanssa matkaan! ;)

      Poista
  2. Miten herkkiä ja kauniita! Tuollaiset botanical-kuvitukset ovat aivan helmiä.

    Miten ikinä maltoit olla ostamatta enempää kaupasta? Ihailtavaa itsehillintää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihailtavaa itsehillintää vai silkkaa tyhmyyttä?? Näin jälkikäteen en ole enää ollenkaan varma. Onneksi otin edes taulut!

      Poista
  3. Tosi kauniita nuo taulut, mukava niitä on kesällä ihailla :)
    Mukavaa sunnuntaita, tuosta tylsästä lumisateesta huolimatta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marru. Ei täällä mitään lunta sada, hyh, pois se täältä. Pitäkää siellä lounaisrannikolla se vaan :)

      Poista
  4. Ihana uusi blogilöytö minulle tämä sinun blogisi. Liityin oitis lukijaksi ja lisäsin oman blogini suosikkilinkkilistaan. Tervetuloa vastavierailulle hirsitaloon:

    http://tarja-snowland.blogspot.fi/

    :) Tarja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tarja ja kivaa, kun löysit tänne ja jätit viestin! Tulen ehdottomasti vastavierailulle!

      Poista
  5. Ompas kauniit! Aivan mahtavat kerrassaan. :)
    Itse tyydyn pinterestin tarjontaan ensikesänä kesäkotia sisustaessani. :)
    Mutta tosiaan, kuinka osaisin minäkin tehdä yhtä ihailluttavan hienoja valintoja ostohetkellä! Pikkuhiljaa olen itseäni treenannut, mutten vieläkään voi vuosien jälkeen kehitystä sanoa tapahtuneen.. :D
    Hei muuten, tuliko posti perille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ottanut ostoksissa vähän sellaisen periaatteen, että jos pienikin epäilys tai hälytyskello päässä tikittää, jätän ostamatta. Ja kun se ihan oikea juttu osuu kohdalle, ainakin minulla yleensä olen jo suunnitellut sellaisen ostoa pidempään.

      Kiitos, osoitteesi tuli perille: Maakellari-kirja on kuoressa valmiina lähtöön ja odottelee huomista postin avautumista! :)

      Poista
  6. Ihastuttavat taulut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sussi, ihastuin kans välittömästi!

      Poista
  7. Kauniit! Jospa pappa pitää hinnat alhaalla, että mahdollisimman moni aarre saisi hyvän kodin ennen kuin hän joutuu niistä kokonaan luopumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on vähän munkin tulkinta. Ja sitä paitsi Italiassa näytti lama painavan muitakin hintoja. Pääsimme tekemään varsinaisen halpismatkan kaikkinensa, mitä tuli asumiseen, syömiseen ja muihin tekemisiin.

      Poista
  8. Kauniit taulut, varmasti hintansa väärti. Saattavat olla käsin väritettyjäkin. Onneksi en eksynyt samaan liikkeeseen viime kesän Gardan-matkalla :) Antikvariaatit ovat heikkouteni, pelkästään niiden ilmapiirissä oleilu on ihanaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saattaa olla, että ovat käsityötä, en päässyt tuosta ihan selvyyteen, koska lasi on päällä enkä aio avata kehyksiä.

      Palaapa kyselemään vaan sijaintia jos vielä menet uudestaan Gardalle :)

      Poista
  9. Kauniita tauluja! Sopivat Iduriin ja toivottavasti meillekin :)
    Mulle kun ei ole Italian matkoja siunaantunut niin juuri latailin Jovelan Johannan vinkkaamilta ilmais-sivuilta kasvitauluja ja ajattelin ne muokata ja tulostaa juuri tällaisiksi.
    Mukavaa viikonalkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sounds like a plan! Löytöni pisti kyllä miettimään, onko ulkomailla tällainen kama halvempaa kuin Suomessa. En yhtään ihmettelisi, koska varmastikin Euroopan vanhoissa kulttuureissa on myös enemmän vanhaa tavaraa - loogista eikö vain?

      Poista
  10. Kauniit taulut, hyvä ostos! Olen kanssa etsiskellut tuollaisia kasvitauluja, mutta vielä ei ole sopivia tullut vastaan. Sen sijaan ostin vanhoja rahtikirjoja, niissäkin on jotain ihanaa tunnelmaa kun yhdessä on postitettu lumppuja ja toisessa yksi nokkonen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja vau, no varmasti on tunnelmaa!

      Poista
  11. Todella kauniita kasvitauluja löysit, hyvä että ostit nämä sillä ne sopivat varmasti huoneeseen ku huoneeseen. Tämä lause tuli nyt varmaan ajatuksieni syövereistä siksi kun olen ajatellut kasviaiheista tapettia vessaamme. :D Heheh* en vain pääse siitä ajatuksesta eroon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Helinä! Äläkä pääsekään eroon tuosta ajatuksesta, sillä se olis varmaan hienostunut ja persoonallinen ratkaisu!

      Poista
  12. Kuinka vaan ovatkin ihanat taulut. Ulkomaantuliaiset tuovat aina tuulahduksen reissumuistoista ja tuo ihan oman lisäarvon tuomisille. Huhmare sai jäädä odottaan tulevia matkaajia.
    Aurinkoisia kevätpäiviä toivotellen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, niin ajattelinkin, että sitten joskus lopullisella paikallaan ovat samalla todella kiva matkamuisto!

      Poista
  13. Kuvia katsellessa tuli ensin kouluajat mieleen kun kasveja joka kesäloma oli kerättävä ja kuivattava. Harmi vain kun eivät ole enää tallella. Todella löydön teit ja poimit ne uuteen osoitteeseen. Todella kauniita ovat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eisku. Niin se taitaa olla, että entisajan kasvitaulut olivat liian arkisia eikä niitä kai monikaan ole säästänyt, vaikka hirmuinen homma niissä on varmaan ollut. Muistan omasta lapsuudestani äidin kasvitaulun, mutta ei taida monien muuttojen jälkeen olla enää olemassa sekään.

      Sain muuten tänään liikkeelle arvonnassa voittamasi paketin, eli voit alkaa odotella sitä saapuvaksi pian!

      Poista
  14. Matkoilta on mukava hankkia jotakin pientä. Sitten kun niitä katselee parinkymmenen vuoden kuluttua, on kiva muistella juuri tuota kohtaamista tuon vanha italialaismiehen kanssa ja tietysti koko reissua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, näin siinä taitaa käydä!

      Poista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...