tiistai 23. huhtikuuta 2013

Astiat löysivät kodin

Tässä eräänä päivänä istuimme töissä lounaalla kollegojen kesken ja keskustelumme kääntyi ravintolan astioihin. Vähitellen siirryimme kotikattauksiin ja kunkin omiin mieliastioihin. Yksi työkavereistani alkoi sitten kertoa, miten hänellä on vanha astiasto riesana pölyttymässä kellarissa ja kuinka on harmi, kun kukaan sukulaisista suostu sitä ottamaan. Tässä vaiheessa mielenkiintoni heräsi ja aloin tiedustella, että minkälainen astiasto hänellä oikein oli. Kyse oli Arabian maisemasarjan lautasista. Vedin syvään henkeä ja yritin pysyä tyynenä. Kerroin kuitenkin, että keräilen pikkuhiljaa sinivalkoisia astioita ja tiedustelin, josko hän olisi kiinnostunut myymään lautasiaan kohtuuhinnalla. 'Pääsisit helpolla', taisin mainita.

Hän jäi vielä joksikin aikaa miettimään ja kyselin pari kertaa peräänkin, että ovatko ne myynnissä ja mihin hintaan. Jouduin oikein hillitsemään itseäni, etten vaikuttaisi päällekäyvältä :) Lopulta Maisemat saapuivat minua varten toimistoon näytille! Matalia ja syviä lautasia oli kumpaakin 6 kpl mutta yhdet molemmista olivat vähän vioittuneet. Teimme kaupat; ostin ehjät 10 lautasta. En saanut niitä ihan poskettomaan pilkkahintaan, eli sen verran hintatietoiseksi hän kävi, mutta sanotaanko, että ainakin puoleen hintaan antiikkimarkkinoihin verrattuna. Tein mielestäni hyvät kaupat ja lisäksi sain hyvän mielen kun autoin hädässä olevaa työkaveria, hee!Sain myös Liebster-tunnustuksen Saaressa ja kaupungissa -blogin Ammarilta ja I Love Your Blog -tunnustuksen Tuulta ja Tyrskyjä -blogin Anskulta. Kiitos hirmuisesti molemmista! Jaan nyt eteenpäin tuon Anskulta tulleen, jota minulla entuudestaan ei ollut.


Sen ansaitsee viisi kivaa blogia, mutta muistakaa, ei paineita edelleen jakamisesta:


21 kommenttia:

 1. Maltoit mielesi hienosti :-)
  Kauniit lautaset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tällä kertaa maltoin!

   Poista
  2. Ihan uutena blogisi seuraajana olen täysin hurahtanut siihen ja kuviisi!
   Minulla olisi tuota arabian sinistä priimana ja vähemmän priimana 10-12 matalaa ja syvää ja leipälautasia, maitokannu sekä pari tarjoiluvatia. Kiinnostako?

   Poista
 2. Voi kiitos Pilvi :)
  aika jännät paikat sulla siinä lautasten äärellä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä! Pokassa oli pitelemistä.

   Poista
 3. Kauniit ihanat lautaset! Toisen roska on toisen aarre...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No jos ei nyt ehkä tässä tapauksessa ihan roska :) mutta turhake kumminkin.

   Poista
 4. Arabian maisema on kaunis astiasto. Itselläni on punainen soppakulho, liimattu ja kolhintunut, mutta rakas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myös teekupit ovat ihanat tässä sarjassa. Niitä mulla ei ole enkä juuri missään ole nähnytkään.

   Poista
 5. Kiitos tunnustuksesta, tämä lämmittää mieltä! Upeat lautaset löysivät tiensä sinulle kuin ihmeen kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulikohan ne siksi, että olen ollut astia-antennit ylhäällä...

   Poista
 6. Ja minulla kaksi mummin vanhaa liimattua kannua, koristeina ja maljakoina. On ne niin iahnia, että niitä säilyttää rikkinäisinäkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannut on kauniita, juuri maljakkokäytössä ei niin huomaa halkeamiakaan.

   Poista
 7. Minäkin tunnustin olevani sinun fani! Tunnustus löytyy http://ladygrase.blogspot.fi/.

  Saat ihan paistatella päivää! :) Mahtavaa kevättä!

  VastaaPoista
 8. Ihanaa kun sait kauniit, siniset lautaset ja vielä hyvään hintaan :) Muistan nuo lautaset lapsuudestani, kun mummillani oli ne punaiset. Lapsena oli hauska katsoa kuinka maisema tuli vähitellen näkyviin, sitämukaa kun ruoka lautaselta hupeni ;)

  VastaaPoista
 9. Maisema astiasto on todella kaunis, muistan sen hyvin mummolasta. Eihän sitä lapsena tajunnut, kuinka ihana se onkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, sinullakin nämä ovat mummolamuistoja :)

   Poista
 10. Kiitokset Pilvi mukavista lukutuokioista blogisi parissa! Minäkin annoin I love your blog –tunnustuksen Villa Idurille :)Voit katsoa pienet kommenttini blogistasi täältä: http://matkallamerenneidoksi.blogspot.fi/

  Ajattelisin, että olet vapautettu jatkamaan taas uudestaan I love your blog-tunnustusta eteenpäin. Minkäs sille voi jos on niin kiva blogi, että tunnustuksia tulvii ovista ja ikkunoista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ja vau! Kiitos Merenneito! :D

   Poista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...