lauantai 2. maaliskuuta 2013

Purjehdusstartti





Jäiden lähdöstä ei ole tietoakaan, mutta täällä sitä taas pakkaillaan purjehduskamoja. Huomenna nuorimmaisemme lähtee isänsä kanssa kaksin Gardalle ottamaan förskottia alkavaan treeni- ja kisakauteen. Tähän aikaan vuodesta Gardajärvikin on vielä tosi kylmä eikä syvä järvi lämpene kesälläkään uimalämpöiseksi. No, mukana on useampi lämpökerrasto, villasukkia neopreen-kenkien alle, kuivapuku, karvalakki ja muut vermeet. Nyt en ikävä kyllä itse pääse näkemään söpöliiniäni täysissä tamineissa, mutta pääsiäiseksi on luvassa sama keikka uudestaan. Aikamoista harrastamista, tiedän, mutta nyt on nuorimmaisen into kasvanut niin suureksi, kun valmennusryhmässä on kivoja kavereita ja valmentaja huippu, että mukaan on päästävä. Toivottavasti hyytävä sää ei sitten pelästytä innokasta pikkupurjehtijaa. Uuden kauden odotusta ja treeni-intoa ainakin kuvastaa hyvin se, että molemmat pojat vääntävät juuri nyt kilpaa vatsalihasliikkeitä olohuoneessa : ) 

Uusi purje on hankittu pojalle kautta varten, ja vielä illalla pitää kiinnittää siihen purjenumero ennen sen rullaamista pakettiin. 


Kuten viime kevään Garda-kuvistani näkyy, lämpöistä kevätsäätä ei välttämättä ole tiedossa vielä tähän aikaan vuodesta ja nyt ollaan vielä pari viikkoa aikaisemmassa...



Viileydestä huolimatta Gardalla oli viime vuonna melkeinpä teatraalisen kuvauksellista!

Tänne Etelä-Suomeen sen sijaan tuli taas tänään yhtäkkiä ikävä, viimainen talvipyry, vaikka luulin kevään jo alkaneen. Jarrutellaan sitten vielä vähän kevätintoilun kanssa, jos kerran on pakko.

Joudun näin ollen toivottelemaan teille hyytävää viikonloppua, mutta lämpimät tervetulotoivotukset lähetän kaikille uusille lukijoille!


19 kommenttia:

  1. Ihania kuvia - kyllä iski taas kaukokaipuu;)
    Hyvää viikonloppua sinne - hyytävyydestä huolimatta!

    VastaaPoista
  2. Tosi kauniita kuvia! Jotenkin valloittava tunnelma!

    Mielenkiintoinen blogi, olen ekaa kertaa täällä ihastelemassa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa T. ja kiva, kun jätit kommentin!

      Poista
  3. Voi, kun itsekin pääsisi johonkin ottamaan varaslähdön kauteen. Minua ei haittaisi vilpoinen kelikään. Nytkin kun katsoo ulos ikkunasta lumimyräkkään niin tuntuu että mikä tahansa olisi mukavampaa kun tämä sää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, veit sanat suustani!

      Poista
  4. Mä haluan myös lähteä pojan kanssa Gardalle purjehtimaan. Tsemppiä pikkumiehelle!

    VastaaPoista
  5. Kauniita kuvia ja hauskaa matkaa perheenjàsenillesi Gardalle! Ainakin muutaman pàivàn pitàisi olla aurinkoa ja làmpòasteet kieppuvat noin 12:sta:)
    Terhi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Terhi säätiedoista : ) Aurinkoinen sää on aina parempi kuin sade, mutta Gardalla on aika viileetä, kun tuulee ja järvivesi on tosi kylmää. Mutta varusteistahan kaikki on kiinni! Ja sää siellä huimasti parempi kuin meillä täällä!

      Poista
  6. Upeat maisemat! Viileästä sääästä huolimatta näyttää kutsuvalta paikalta.

    Täällä meillähän tulikin viime turhan paljon taas lisää lunta.

    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, Gardalla on todella kuvaukselliset maisemat, upea paikka.

      Samoin sinulle Sussi, oikein ihanaa sunnuntaita!

      Poista
  7. Upeita kuvia! Sinulle on haaste blogissani;) Hyvää sunnuntaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiitos! ; ) Tullaanpa siis kurkkaamaan, mistä mahtaa olla kyse!

      Poista
  8. Ihana tarina blogin taustalla :-).
    Blogin ulkoasu on myös kaunis ja ilmava. Mielenkiinnolla odotan saariston kevätkuvia :-).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Viherrys, viestisi ilahdutti kovasti. Tarina tilan perustajaparin ensitapaamisesta sykähdyttää minuakin - saaristolaisromantiikkaa ja nostalgiaa parhaimmillaan. Arki 1900-luvun alun saaristossa on tosin taatusti ollut kovaa aikaa, sodat ja muut huomioiden.

      Uusia tarinoita ja kevätkuvia luvassa varmasti!

      Poista
  9. Hieman juu tuli tuota taivaan untuvaa eilen ja reippaasti puhallellut tuuli ei asiaan iloa tuonut. Mekin jäimme juhlissa jumiin jäätyneeseen mäkeen, josta meitä ennen menneet olivat sutineet kaiken hiekoituksen pois. Yöllä sitten hinaajaa odottelimme muutaman muun kanssa (sisätiloissa kuitenkin) ja episodista tuli lopulta varsin hauska. Tulkoon siis nyt lunta jos on tullakseen, niin ei tarvitse sitten huhtikuussa kukkia palelluttaa. Sulaahan tuo, aikanaan. Kevät on tulossa, valoisan ajan kesto pitenee joka päivä ja talven selkä taittuu. Jäät lähtevät, meri vapautuu ja linnut alkavat pesimään. Pian sitä ollaan kesässä, ennen kuin huomataankaan :)

    Mahtava harrastus teidän lapsilla! Onnekkaat ipanat ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi mikä positiivinen viesti - ihana. Yritetään siis jaksaa tätä talvea vielä hetki!

      Eivät taida itse tajuta onnekkuuttaan, kun pienestä pitäen ovat harrastaneet, eli se on niin arkipäiväistä, mutta toivottavasti muistelevat joskus myöhemmin sitten hyvällä ja käyvät katsomassa meitä Villa Idurissa ja hakevat meitäkin purjehdusretkilleen : ) Tai sitten toisin päin, kypsyvät lajiin ja jäävät Iduria hoitamaan, jotta me voidaan seilata merillä. ; )

      Poista
  10. Oi kun pääsisikin Gardalle, mielestäni yksi hienoimpia paikkoja, jossa olen matkustellut :)olimme toissakesänä Rivassa ja kiersimme sieltä koko alueen ympäri ja olimme päivän Venetsiassa, ihana reissu, nyt haaveissa jotain samanlaista ensi kesäksi, katsotaan antaako rahapussi myöden :). Tosi upea harrastus teillä :)

    VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...