lauantai 9. maaliskuuta 2013

Pikkumökistä löytynyttä

Pienestä rantamökistä, jonka juuri päätimme remontoida ensimmäisenä (ks. klik), löytyi pari kivaa juttua, joita en ainakaan heti kättelyssä laske käsistäni. Muu tavara saattaa hyvinkin harkinnan jälkeen päätyä kiertoon.

Ennen kuin päästään löytöihini, vastaan kuitenkin Hyvä Mieli -blogin haastekysymyksiin: 

Onko talvi ollut mukava? Uuden projektimme kutkuttavaa suunnitteluaikaa!
Milloinka sinun kevääsi alkaa?  Kyllä se alkaa minulla - valitettavasti - vasta jäiden lähdöstä. 
Mikä on kunnianhimoisin suunnitelmasi kesälle?  Päätalon ulkovuoraus.
Miten paljon harrastat kirpputoreja? Vain, kun etsin jotain tarpeellista ja välttämätöntä, sillä tavaraa Idurissa on omasta takaa vaikka muille jakaa! 
Mitä etsit eniten kirpputoreilta tällä hetkellä? Muutama tuoli tarvitaan jollain aikavälillä, ei akuutisti.
Mikä on paras kirppislöytösi? Antiikkilautaset - ehdottomasti (ks. klik).
Mikä on huonoin kirppislöytösi? Huh, ei onneksi tule mieleen.
Onko blogin pitäminen mukava juttu? On. Omat ajatukset ja projektin vaiheet tulevat taltioiduksi mukavassa muodossa, ja lukijoiden kommenteista saa tärkeitä näkökulmia hyvän mielen lisäksi.
Onko jotakin, mistä et pidä blogimaailmassa? Jokainen pyrkii varmasti luomaan blogistaan yksilöllisen ja omanlaisen kokonaisuuden, joten jäi mietityttämään, kun blogini pääotsikon tyyli vastikään kopioitiin toiseen blogiin yksi yhteen (fontti, koko, väri jne). Omaa mielikuvitusta saa käyttää, koska mahdollisuuksiahan riittää!! Tai ehkä kyse on vain sattumasta.
Onko noita-akka varusteet jo valmiina pääsiäistä varten? Tietty, kysytkin edes ;)


Yllä pirteä pannunalunen ja alla rikkalapio pikkumökistä. Ihastuin rikkalapion väriin ja patinaan. Taustoilla näkyvät 50-luvun tapetit ovat suloisia, mutta huonossa kunnossa, joten niitä ei pysty säästämään. Koko mökki menee remonttiin, eli tapetit ja niiden taustalla olevat levyt saavat lähteä. 


Tämä kiva massiivipuinen pikkukaappi tulee varmasti käyttöön, mutta jääkö se juuri tähän, sitä en vielä tiedä. Siihen voisi laittaa vetimet.En jaa haastetta nyt muutoin eteenpäin kuin että ottakaa se vapaavalintaisesti mukaanne ja nauttikaa auringosta ja viikonlopusta!


18 kommenttia:

 1. Minäkin ihastuin tuohon rikkalapioon, ihana!
  Aurinkoista päivää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja samoin sinulle! Nyt riittää aurinkoa ainakin meilläpäin!

   Poista
 2. Hienoja aarteita menneisyydestä. Kuulostaa hyvältä rempata pikkumökki ensin, tulee vähemmän paineistettua remonttia päätaloon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri siksi ajattelimmekin edetä näin. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 3. Voi ei, luin ensin, että tuo valkoinen kaappi tulee myyntiin ja olin heti innoissani varaamassa sitä. sitten luinkin uudelleen ja mikä pettymys! :( No onhan meilläkin jo pari patakaappia täällä omastatakaa, mutta noin kaunis olisi kyllä löytänyt meiltä varmasti uuden kodin :)

  Tuosta kopioinnista, jos oikein näen niin Pömpelin otsikkokin on samaa fonttia, itse ainakin valitsin sen ihan vaan selaamalla fonttivalikoimaa ja ottamalla sen joka miellytti eniten, montaa kivaa vaihtoehtoa ei minusta edes bloggerilla ole tarjota. Itsekin toivoisin, että blogini ulkoasu erottuisi muista, mutta kun bloggaamiselle ei jää kovin paljoa aikaa tällä hetkellä niin blogin ulkoasun virittely hienommaksi on jäänyt aika vähälle.

  Suora kopiointi on kyllä harmittavaa! Joskus kun omia ideoita on varastettu ja asialle ei ole voinut tehdä mitään, niin olen sitten yrittänyt ajatella, että täytyy olla vaan ylpeä, että omia tekemisiä pidetään niin hienoina, että niitä halutaan kopioida.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts voi harmi, jos ensin ehdit innostua kaapista ;)

   En viitannut sinun blogiisi - lähellä toisiaan ovat varmasti monet blogit ja samat elementit toistuvat väistämättä. Ja toki itsekin saan ideoita muilta. Vaikka tässä tapauksessa viittasin yksi yhteen -yhtäläisyyteen, on sekin ehkä sattumaa. Eikä tässä mistään kovin vakavasta asiasta ole ainakaan kyse! Se tuli nyt tuohon vastaukseen laitettua, kun pikkuisen asia ehti harmittaa : )

   Poista
  2. Joo, ajattelinkin, että et tarkoittanut Pömpeliä :) Sain kuitenkin tästä inspiraation vaihtaa keväisempään ilmeeseen, ainakin värejä olisi kiva saada lisää.

   Poista
 4. Tuo rikkalapio on kyllä todellinen hurmuri ja juuri lempivärini :)

  VastaaPoista
 5. Aivan mahtava rikkalapio. Ja mikä väri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saga! Se tulee tosiaan käyttöön - tai vaikka koriste-esineeksi ;)

   Poista
 6. Voi kun jostain löytäiskin tuollaisen rikkalapion. Ja harjan siihen :)
  Lilla-kamaa!

  VastaaPoista
 7. Mäkin huokailen tuolle rikkalapiolle. Onko kauniimpaa nähty ikinä? Oih!

  VastaaPoista
 8. Kiitos teille Pepi ja Jovelan emäntä. Harjaa en ole ainakaan vielä nähnyt - pitää ruveta kaivelemaan sitä jostain ja toivoa, että se on olemassa jossain!

  VastaaPoista
 9. Löysin blogigi. Ja olen koukussa. Totaalisen koukussa. Ihastuttavaa!!! ♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, kiva kuulla ja tervetuloa!!

   Poista
 10. Meidän mummolassa oli just samanlainen kihveli eli rikkalapio! Minustakin se on kaunis.En yhtään muista, minkälainen harja siihen kuului.Onkohan kihveli karjalan murretta? Sukuni tulee Hämeestä, Pohjois-pohjanmaalta ja Karjalasta, joten en tiedä, miksi meidän perheessä puhuttiin aina harjasta ja kihvelistä.

  VastaaPoista
 11. Ihanaa, kun vanhoista rakennuksista löytyy kaikkea kivoja tavaroita. Meillä on löytynyt piharakennuksesta vanhoja hienoja työkaluja ja ihanat Erä-sukset, jotka ajattelin ensi talveksi kunnostaa ja käydä hangella testaamassa. :)

  VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...