torstai 23. heinäkuuta 2015

Kisastudiossa


Käsillä oleva viikkomme kuluu purjehduskilpailujen parissa, pojan junioriPM-kisoissa. Onneksemme ne järjestetään tänä vuonna Kirkkonummella ja säästyimme ulkomaan kisamatkalta. Se on mukava huojennus sekä taloudellisesti että ajallisesti. Olemme mukana vesillä huoltamassa paitsi omaa, vielä E-jollassa hyvin kokematonta nuorimmaistamme, myös suorittamassa ruokahuoltoa muulle joukkueelle starttien välissä.


Pojan lähdöt onnistuivat tänään hyvin, mutta boatspeed ei ole vielä kokeneempien purjehtijoiden tasolla. Niinpä hän menettää usein sijoja ylämerkin jälkeen pitkällä rataosuudella. Itse asiassa, kisoihin ei hänen pitänyt lainkaan tänä kesänä E-jollalla osallistua, mutta jos ei saa pysymään poissa pelikentältä, niin minkäs teet..? Järkevästi hän kuitenkin argumentoi, että kisat ovat parasta treeniä. E-jolla on hänelle tämän kesän juttu. 

Tässä on startti käynnissä. 


Merkinkierrot ovat pojalla hallussa. Sisäkaarre on paras paikka.


Ensimmäisenä päivänä ainakin tavoitteet täyttyivät: pyrkimys oli olla olematta yhdessäkään lähdössä  viimeinen :)).


Valmentajan debriefing ja odotukset huomiselle. 


Voi olla, että juniori jää huomenna rantaan odottelemaan parempaa onnea säiden kanssa: luvassa on niin kovaa keliä, ettei hän ole koskaan sellaisessa E-jollalla purjehtinutkaan. 

Bongasin kilparadan reunalta toisesta huoltoveneestä iloisen blogituttavani NJ:n, Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa -blogista. Taisin joutua paparazzi-kameraan, joten nyt odottelen jännityksellä, kävikö näin :).

Suotuisia tuulia toivoen ja toivotellen,


18 kommenttia:

 1. Ihanaa jännittävää jolla-äiti -elämää! Onpa pojallasi innostus ja järkevyys hyvässä tasapainossa. Tuolla asenteella pääsee mihin tahtoo! Onnea huomiseen kisaan teidän perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, näin minustakin tuntuu. Sopivina annoksina tykkään tästä touhusta kyllä ja olen innolla mukana seuraamassa. Vähitellen, kun lapset tässä harrastuksessa itsenäistyvät, sujuu moni asia jo ilman huoltajaakin ja sitten saa itse nauttia vain parhaista paloista, eli penkkiurheilusta vesilä paikan päällä. Mikä sen hauskempaa!

   Poista
 2. Tällaiset lasten harrastukset antavat heille hyvät eväät elämään. Vanhemmilta vaaditaan sitkoa ja konserniavustusta välillä reilustikin :)
  Toivottavasti kisasta tulee rutkasti lisää kokemusta ja iloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HIenosti sanottu Anu, kiitos!

   Poista
 3. Tsemppiä pojille maakravulta! Hieno ja mielenkiintoinen laji.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina! Tänään tuuli liikaa, joten palasimme radalta rantaan ennen ensimmäistäkään lähtöä. No, huomenna taas uusi yritys!

   Poista
 4. Kesäisempi ei harrastus voisi olla! Vaikka lämpötilassa ei olekaan hurraamista, toivotaan sopivia tuulia kisaan! :)

  P.S. Täällä ainakin tuuleskelee niin mukavasti, että Mama on ollut liikkeessä vähän välilä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska laji, ja aina sään armoilla. Milloin on liikaa tuulta, milloin ei ollenkaan, jos vaikkapa helleaurinko porottaa. Kilpailtaessa paljon on tuuristakin kiinni, koska kullakin purjehtijalla on omat suosikkituulensa. Kahta samanlaista päivää ei melkeinpä ole, joten harrastuksen parissa kyllä oppii lukemaan tuulia ja säitä! Hyviä tuulia Mamalle :))

   Poista
 5. Olipa tosiaan kiva bongata blogituttuja! Tänään olikin sitten hieman vaativampaa keliä. Aallot olivat poikien radalla aikamoiset ja tuultakin piisasi. Meillä on tämä Zoom radalla liikkuva poika myös kovin noviisi Zoomilla. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita Zoomilla syntyy nopeammin ja enemmän kuin optarilla. Toisaalta optariopeista on hyvä ammentaa. Äitiä taisi tänäänkin jännittää kyllä enemmän kuin poikaa. Tänään olimme enimmäkseen isosiskon optariradalla seuraamassa sirkusta. Minä singahdin toisen lähdön jälkeen kotiin vastaanottamaan tuota nuorimmaista kesämökkireissulta. Huomenna on onneksi välipäivä, sillä aika väsynyttä porukkaa mereltä saapui. Toivotaan hyviä tuulia sunnuntaille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä eilen, perjantaina, oli aivan liian kova tuuli. E-jollassa on jo hirmuiset g-voimat eikä meidän 50-kiloinen riitä siihen vastavoimaksi. Hän meni yrittämään ekaa starttia, mutta palasi muutamien muiden höyhensarjalais-E-jollailijoiden kanssa rantaan odottelemaan tuulten laimenemista loppupäiväksi, kun oli koko ajan kaatumaisillaan. No, aurinkoa ainakin, ei ikävää sadetta. E-jollassa jatkamme taas tänään lauantaina, eli eilisestä tuli meille välipäivä :).

   Poista
 6. Mä en ymmärrä purjehduksesta tuon taivaallista (enkä merellistäkään), kaks kertaa olen ollut purjeveneessä ja koko homma on ihan mystistä, mutta varmasti hieno harrastus! :-)

  VastaaPoista
 7. On se upean näköinen laji! Itse en ole ollut koskaan purjeveneessä, kun mennään purjeen avulla, moottorilla kyllä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sitäkin se on ja kaiken päälle hauskaa :)

   Poista
 8. Saisipa omankin pojan innostumaan. Ei sulla mahdollisesti olisi tiedossa käytettyä purjetta optarille. Omalla vanhalla (35 v) olen poikaa mökillä opettanut, mutta kun vanha purje on jo ihan väsynyt rätti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti hän innostuu! Vanhoja purjeita on taatusti optarilla kilpailevien, noin sadan perheen autotallit täynnä. Meillä valitettavasti on annettu aina purjeet jollien myynnin mukana. Kehottaisin kysymään vaikka parista teitä lähellä olevan pursiseuran (jossa on optaripurjehtijoita) junnuvastaavalta. Hän voisi varmaankin välittää perheiden yhteystietoja. Eli Helsingin seudulla optikilpailijoita on ainakin seuraavilla seuroilla HSS, BS, HSK ja Espoossa EPS. HSS on näistä määrällisesti suurin. Kilpailevat junnut hankkivat eniten uusia purjeita, joten vanhat joutavat kiertoon. Uskoakseni vanhasta ei tarvitse montaa kymppiä maksaa, uusi maksaa 300-400 €. Toivottavasti tästä on apua.

   Poista
 9. Hieno harrastus! Järkevä poika, kun ymmärtää, että saa parasta treeniä kisoista. Ihanaa, kun perhe tukee ja huoltaa. Nuo koko perheen yhteiset jutut on niin arvokkaita!

  VastaaPoista
 10. Kiitos kivasta ja kannustavasta kommentistasi Irene!

  VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...