sunnuntai 24. elokuuta 2014

Valmista

Saada jokin asia valmiiksi, on varsin suhteellinen käsite. Noin vuosi sitten iloitsin, että saimme rantamökin meille asuttavaan kuntoon ja valmiiksi. Pikkuhiljaa syksyn mittaan huomasin, että höh, sehän onkin vasta viittä vaille valmis. Siitä alkoi Mikon pitkä piina, kun alkukeväästä kesään kärtin, että milloin hän saa tehtyä viimestelyn: "huomennako?", "no milloin sitten??", "eikö muka tänäänkään?!!!".

Kyseessä oli vain pari riviä kattolautaa ja venttiilit, mitä odotin valmistuvaksi, jotta pääsisin maalaamaan katon loppuun ja sen jälkeen lattian. Joskus remonttituska kai aiheuttaa sen, että jokin pieni asia muuttuu vuoren kokoiseksi eikä sitä saa tehtyä. Silloin energiaa löytyy helposti kyllä vaikka mihin muuhun kohteeseen ja niin meilläkin taisi käydä. (Huomatkaa, yritän ymmärtää.)

Mutta, heinäkuun aikana 14-neliöinen rantamökki on lopulta valmistunut viimeistä piirtoa myöten. Täysin valmis. Ei enää millään muotoa keskeneräinen. Case closed. Piste sille. Punkt, slut!


Mökki on ollut alunperin vanha pieni lato, joka on 70-luvun tienoilla kunnostettu muovisin materiaalein ja lastulevyin asuinkäyttöön.

Tältä mökissä näytti, kun hankimme paikan:Siinä oli ulkokautta mentävä pieni vintti:


Avasimme katon, lämpöeristimme mökin ja lautavuorasimme sisätilat. Uuden ilmeen rantamökille sinetöi yksinkertainen, höyläämätön raakalauta ja luonnonmateriaalit. Johtoajatus oli, että mökkiä ei laiteta liian kliinisen oloiseksi. Lattialistoja yms. täällä ei esimerkiksi ole lainkaan ja päätykolmiot jätimme maalaamattomiksi.Olen halunnut tuoda mökkiin pieniä yksityiskohtia kertomaan kalastajatilasta, kuten tuon yllä näkyvän vanhan kalanmyyntikyltin, kalastusverkot, laatikoita ja sen sellaista. Alla oleva kallo löytyi metsästä. Jokin näätäeläin ehkä.
Pyöreä köysillä reunustettu peili ylempänä kuvassa on oma DIY-juttuni vuoden takaa. Mikko puolestaan viritteli kattoon tällaisen omalaatuisen valaisinjärjestelmän: kahden kynttelikön korkeutta voi säädellä katossa plokien kautta kulkevien nyörien avulla. Seinässä on knaapi, johon narut kiinnitetään. Kun ei ole purjevenettä, näköjään jossain pitää päästä trimmaamaan naruja :).Ajatella, ei tarvitse nukkua patjoilla lattialla vaan ihan oikealla sängyllä. Sänky on Mikon isänsä avustuksella tekemä. Sen liimapuupalkki-konstruktion hän bongasi jostain ruotsalaisesta sisustuslehdestä. Kuvista sängyn runko ei tosin näy. Sängyllä on käsin painettu puuvillapäiväpeite, joka löytyi alennusmyynnistä. Verhot ja tyynynpäälliset ovat harmaata pellavaa. Seinällä oleva Porkkalafjärd-Jussarö -merikartta on tämän mökin ainoa alkuperäinen asia, mikä sai jäädä. Pöytä ja tuolit ovat päätalon vintiltä. Ne ovat vilahtaneet blogissa aiemminkin, mutta sängyn valmistuttua järjestys meni uusiksi. Ainoa asia, mikä möksässä aavistuksen häiritsee, ovat 50-luvun ikkunat. Ne pitäisi joskus vaihtaa vanhoihin ruutuikkunoihin samaan tyyliin kuin saunassa.


Mökissä ei ole lainkaan turhaa tavaraa - paitsi ehkä tuo rekvisiitta, mutta se on kuitenkin tärkeä mielenvirittäjä :).

Tänä viikonloppuna ripustin salviat katonrajaan kuivumaan.

 

Tuntuu hyvältä asustella täällä. Toivotan kaikille upeaa alkavaa viikkoa!


63 kommenttia:

  1. Kyllä on ihana, miten te voittekaan pysyä tuolta talven poissa! Voisin ottaa vähän mallia tuosta vähäeleisestä tyylistä ja karsia omaa rojumäärääni mökillä... Mutta kun... Onpa kaunista, tosiaan tuolla, onnea remontin valmistumisesta! Hyvää alkavaa viikkoa sinnekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei me voidakaan, kävellään jäätä pitkin naskalit kaulassa :).

      Muualla meillä on sitä rönsyä myös aikalailla, mutta juuri tähän mökkiin sopii nyt tyylinä vähempi.

      Poista
  2. Rosoisen kaunis ja siksi juuri erityisen viehättävä. Nuo pienet yksityiskohdat kruunaavat tilan. Juuri sopivasti tunnelman tuojia, mutta ei yhtään liikaa :)
    Reipasta viikkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu, kaikenlaista kalastusaiheista kamaa olisi paljon, mutta nämä tosiaan tarkkaan harkitut. Muualle sitten muut! Jokusen hyllyn voisi vielä lisätä...

      Poista
  3. Oi vitsti kun on hienonnäköistä!! :) Tuolla kyllä viihtyy.

    Laitoin sinulle tänään taas sähköpostia!! Jännitys tiivistyy.. *rumpujenpärinää* :D

    VastaaPoista
  4. Voi jestas miten hieno! Tuntuu varmasti mahtavalta saada urakka viimeistäkin viilausta myöten valmiiksi. Minussakin on pientä piinaajan vikaa silloin kun on kyse toisen tekemättä jättämisistä. Omia laiminlyöntejäni kohtaan olen armollinen :) Remonttihommien viimeiset yksityiskohdat jää varmasti tekemättä jos ovat hankalia ja innostus on siinä vaiheessa jo vähän ohi, mielenkiinto kohdistunut uusiin juttuihin. Onneksi jaksoitte pinnistää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä, omat tekemättömyydet ei niin haittaa, heh ;)).

      Yksityiskohtien tekeminen on juuri tuosta syystä niin raivostuttavia, kun mielessään asian on jo saanut valmiiksi ja mielenkiinto jo uudessa asiassa. Nyt on kuitenkin ihan mahtavaa ihailla pinnistelyn tuloksia!

      Poista
  5. Todella suloinen pikkumökki, ei voi muuta sanoa :)
    Kyllä tuonne taas ensi kevään kelpaa palata kun on oikein kunnollla jo ehtinyt kaivata. Sillä kaipuun puolellehan me tässä taas pikkuhiljaa mennään, valitettavasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pepi. Mökki tuntuu tosi tilavalta ja kuten sinulla, tällainen pienikin voi olla todellinen tilaihme! Hyvä puoli on, että tämä on vaan nukkumista ja oleilua varten, eli keittopaikkaa ei tänne tarvinnut mahduttaa.

      En muuten millään suostu ajattelemaan, että on jo syksy!

      Poista
  6. Mahtava! Et ollenkaan turhaan kärttänyt, tai siis pyytänyt, miestäsi viimeistelemään paikkoja :-)
    Kaunis kokonaisuus, juurikin sopiva ympäristöönsä. Värit ja materiaalit = täydellistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen ollut nyt niin tyytyväinen, kun hän sai hommansa tehtyä ja itse olen saanut kiitoksia jopa siitä, että jaksoin painostaa ;). Kiitos kehuista - ne ilahduttavat kyllä kovasti tässä kohtaa!

      Poista
  7. Kauneutta ja karheutta yhtäaikaa. Enempi kuin ihana ☆☆☆☆☆

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, mahtavaa, saimme viisi tähteä!!!

      Poista
  8. Ihanaa, olette todella kauniiksi laittaneet kun vertaa ennen-kuvaan, ♥ HUIMA ero! Katon avaaminen oli loistoajatus. Onnittelut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ero on kyllä huima. Muutoksen myötä myös hengittämättömien materiaalien tunkkainen haju vaihtui tuoreen puun tuoksuun. Onneksi katon avaaminen onnistui, sillä se toi uskomattoman paljon lisäkuutioita tilaan ja oman tunnelmansa.

      Poista
  9. Kaunista! Ihailen köysipeiliä ja verkon kevyttä tyllihelmaa!

    VastaaPoista
  10. Näyttää tosi kauniilta... ja ihan varmasti on hyvä mieli!!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tosiaankin on nyt mieli korkealla; täällä on kiva herätä ja katsella kattoon :)

      Poista
  11. Aistikas. Rauhallinen. Kaunis. Viehättävä. Vähäeleinen. Saaristolainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, miten hieno kommentti. Kiitos näistä sanoista!

      Poista
  12. Ihana tunnelma. Onnittelut valmiista rantamökistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, rauhallisesta ja koruttomasta tunnelmasta pidän itsekin.

      Poista
  13. On kaunista ja sopivan vähän tavaraa. Nauttikaa nyt valmiista pikkumökistä!

    VastaaPoista
  14. Kylläpä osaa olla kaunista ja ihanan vähäeleistä. Oih... nautin näistä kuvista!

    VastaaPoista
  15. Anonyymi23.40

    Kaunis kokonaisuus ja tunnelmallinen! Nauttikaa! Mitähän seuraavaksi?
    Kuvissa on kyllä eroa. Saman tunteen varmaan saisi jos listaisi kesän aikana tehdyt työt isot ja pienet. Saisitte olla ylpeitä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos. Kyllä osaamme olla myös sopivalla tavalla ylpeitä. Valmiista oman käden jäljestä kokee kyllä paljon iloa ja on tärkeää osata siitä nauttia, koska työmaa on kokonaisuutena niin iso!

      Poista
  16. Näyttää upealta, raikkaalta ja niin viihtyisältä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari, arviosi ilahduttaa kovasti :)

      Poista
  17. Tuttua tuo, että hommat jää viimeistelemättä. Meille kävi juurikin noin mm. leikkimökin kanssa - viime kesän lopussa tehty mökkerö saatiin nyt tarpeeksi valmiiksi ja tänään oli sen tuparit! Tosin ei ihan yhtä valmiiksi kuin teidän, en tiedä lopetanko jo miehen painostuksen ja jätän vaatimatta loppuja ideoita ja viimeistelyä kun se niin ärsyttävää tuo pyytely on. Mutta kun kohteita riittää miehelläkin - se on sitten ihan oma ajatuskulkunsa, että miksi pitää aloittaa 127 asiaa eikä tehdä aina yhtä ensin loppuun. Johon on kyllä monia päteviäkin syitä mutta...Joo, hieno on torppanne ja voin kuvitella tyytyväisyyden tunteen IHAN VALMIIN kanssa ;), onnea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikä ihme siinä on, että pitää tosiaan aloittaa monta juttua, jolloin suurin osa velloo keskeneräisessä vaiheessa. No, harva sitä kai on niin systemaattinen, että tekisi hyvässä järjestyksessä kaiken ja joskus toki työvaiheet on järkevääki lomittaa. Onnea mökin tupareista!!

      Poista
  18. Voi kuinka kaunista ja harmonista. Saatan muuttaa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulevaisuudessa tämä tulee olemaan vierasmökkimme, kun itse asumme päätalossa. Joten pysy kuulolla, josko laitan mökin silloin vuokralle ;)

      Poista
  19. Muistathan kehua miestä paljon ja usein!

    VastaaPoista
  20. Tosi hienon näköistä! Nyt kelpaa teidän nukkua pikku mökissänne. Nauttikaa loppukesästä! Vai joko on alkusyksy?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tässä vielä loppukesää mennään, eikös?! Kiitos Päivi ♥

      Poista
  21. Iik miten ihanan monta kaunista kuvaa! Levollinen mökin tunnelma välittyy näistä hyvin. Hyvää ja loppuun asti viimeisteltyä kannatti siis odottaa, vaikka itse tuskailen u s e i n samoja keskeneräisyyksiä... :)
    Nauttikaahan nyt <3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, kyllä nautitaan! Kiitos Maarit, oli kiva kuulla.

      Poista
  22. Ihana, ihana mökki! Onko nuo verhot harmaata pellavaa? Tosi nätit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä. Kiitos ja tykkään verhoista myös itse. Ne ovat liian pitkät, mutta pätkäisemisen sijaan keksin, että laitan ne solmulle :)

      Poista
  23. Oi vau... olette luoneet todella tunnelmallisen ja tyylikkään tilan sinne. Sävyt ovat aivan ihanat ja pienet yksityiskohdat ovat persoonallisia ja oleskeluun houkuttelevia. Tykkään ihan kaikesta tässä huoneessa. Nuo ennen-kuvat loivat kyllä todella jyrkän kotrastin nykytilanteelle...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä, ei tunnistaisi mökkiä enää samaksi. Vakaasti uskon, että tämä uusi ilme sopii alkuperäiseen latoon paremmin kuin edellinen välivaihe :). Kiitos sinulle!

      Poista
  24. W-A-U!!! Kerta kaikkiaan! Tästä sai varmaan aika moni, minä mukaan lukien, inspiraatiota tehdä edes jotain pientä kivaa kotona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, onpa kivasti sanottu, kiitos. Mikä tärkeintä, tämä mökki on tehty edullisin mahdollisin materiaalein ja ratkaisuin.

      Poista
  25. Kyllä, hieno tunnelmallinen tila taas! Onnea siitä ja sängystä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva, jos se välittyy kuvista. Sänky tuntuu ihan luksukselta. Sen verran kauan piti sietää retkimajoitusta, että nyt osaa kyllä arvostaa tukevaa laveria ;)

      Poista
  26. Täydellinen saaristolaismökki ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi - aika hieno arvio, kiitän kauniisti siitä ja meille tämä tosiaan tuntuu nyt ihan täydelliseltä :)

      Poista
  27. Voihan vimpula. Mitä voin sanoa. Tuo on hieno! Ja vielä hienommaksi sen tekee, kun vertaa aikaansaannoksianne alkuperäiskuvaan. Tunnelmallinen lopputulos :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Aikamoisen muutoksen tämä kyllä kävi läpi. Ilotsemme kovasti lopputuloksesta.

      Poista
  28. Ihastuttava miljöö kerrassaan!
    Tammisaari on lempikaupunkini ja käyn siellä aina kun Suomessa piipahdan!
    Nauttikaa elämästä ja autuaasta elokuun lopusta!
    Pala sydäntäni on aina Raaseporissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Susanna, tosi kiva, kun jätit viestin. Toivottavasti voin välittää edes pienen siivun lempiseutuasi tätä kautta sinulle ♥

      Poista
  29. Mykistävän kaunista <3 Todellakin niin hillityn rosoisen kaunista, että huomasin hieman taputtelevani käsiäni ihastuksesta samalla kun katselin kuvat moneen kertaan ees ja taas.

    Oletko muuten kurkannut, miltä postauksesi maistiaiskuva näyttää muiden blogilistoilla? Jos et ole nähnyt, käypä kurkkaamassa vaikka mun puolella. Meinaan olin ihan ?? ennen kun avasin blogisi. Luulin, että te olette tehneet keittiön valmiiksi Iduriin, sillä minikuvassa mun silmä luuli katselevansa modernin ja rouhean keittön yhdistelmää, jossa näkyy lieden huuva ja taso sekä jotain seinätangolle laitettuja juttuja :D Ajattelin jo, että mitään et ole maininnut ja nyt olette keittiön kanssa valmiina!

    Raasepori <3 Se oli oma ykkössuosikkini ja kertaalleen melkeen jo ostettiinkin talo sieltä Fagervikin läheltä. Tie vei kuitenkin ylemmäs rannikkoa. Me olemme täällä 20 km Ugista alaspäin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, eipä tosiaan ole vielä tupa esittelykunnossa! :))

      Fagervik ei tosiaan ole meistä kovin kaukana. Ugin seudun rannikko on myös tuttua minulle. Siellä on tullut vierailtua useina lapsuuden kesinä ja myöhemmin purjeveneellä. Hauska kuulla, että olette siellä :)

      Poista
  30. i.h.a.n.a. Siis ihan kaikki teidän mökissä.

    Ei mulla muuta. Menin sanattomaksi :)

    VastaaPoista
  31. Miten hieno siitä tulikaan, wau!

    VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...