sunnuntai 17. joulukuuta 2023

Makuukamarin tapetointi ja art decoa...

Olen pähkäillyt talon sisustuksen yksityiskohtia toooodella paljon, mutta en mitään niin paljon kuin viimeisen tapetoitavan huoneen, makuukamarin, tapettia. Kuulostaa varmasti ihan epäuskottavalta, kun kerron, että sitä on mietitty meillä aktiivisesti noin viisi vuotta. Ja kun katsoo lopullista valintaa, herää kenties ihmettely, että miten voi päätyä noin pliisun vaihtoehtoon, jos pohdintaan on käytetty vuosia aikaa! Heh, niinpä. Vastaan mahdollisiin ihmettelyihin, että tavallaan kyllästyinkin miettimiseen ja siitä päätös sitten kypsyi. 

Lopulta mikään värillinen vaihtoehto ei vaan yksinkertaisesti sopinut yhteen kahden muun jo tapetoidun huoneen kanssa. Yksi iso haaste oli siinä, että 1900-luvun alun tyylinen paperitapettien valikoima on lopulta hyvin suppea. Ja lisäksi - kuten ensimmäisestä kuvasta näkyy - tämä pohjoisen puolella sijaitseva huone on talon hämärin. Näin ollen tummat tapettivaihtoehdot eivät tulleet kysymykseenkään. Sekin vaikeutti tilannetta, että jotkin käsinpainetut tapetit, joita ihailin, olivat hinnaltaan moninkertaiset verrattuna aiemmin ostamiini. Huone on talon suurin, joten nuukuus iski. 

Haasteiden keskellä innostuin, kun löysin tämän valkoisen ja hopeanharmaan medaljonkitapetin (Boråstapeter) tulleen alennukseen viime keväänä. Rulla maksoi vain 20 € ja kyseessä on aito paperitapetti. Ostin (ties kuinka monnennen) koepalan, ja sen saavuttua päätös oli yhtäkkiä helppo. Siltä seisomalta näin valmiiksi sisustetun huoneen mielikuvissani. 

Saatteko yhtään kiinni ajatuksesta, miltä huone voisi näyttää, jos tähän vaaleaan yksinkertaiseen taustaan lisää puuta, messinkiä, huonetta kiertävät koristepaneelit, pellavaverhot ja jotain art deco -henkistä lampun, peilin tai taulun muodossa? 

 
Ennen kaikkea toivoisin, että onnistun sisustamaan huoneen hienostuneeksi, rauhalliseksi ja keveäksi kuin kesätuuli :). Ja tietysti tavoitteena on, että jokainen huone talossa on yksilöllinen, mutta kuitenkin niin, että kokonaisuus henkii 1900-luvun alun kesähuvilan tyyliä. Tyylivalinnat eivät ole olleet helppoja, koska talo itsessään on kuitenkin aikalailla saaristolainen "perustorppa". Yritän tasapainoilla arkisen saaristolaistyylin ja huvilamaisuuden välimaastossa. Mitä tämä sitten tarkoittaa käytännössä, onkin toinen juttu :). Siinä mielessä on hyvä, että pohdiskeluaikaa on ollut! Kokosin omista kuvista ja tavaroista yksinkertaisen mood boardin. Jotain tähän henkeen...

...ei siis mitään liian prameaa, mutta jotain pientä hienostelua tällekin tilalle tarvitaan, eikö? ;)

Tällainen art nouveaun aikainen alkuperäispainatus löytyi Etsystä kohtuuhinnalla ja saapui viime viikolla minulle suoraan Pariisista. Se pääsee kamarin seinälle, kun myös kehykset on löydetty: 


Sisustussuunnitelmin,6 kommenttia:

 1. Pohjoisen puolelle onkin fiksua valita vaaleaa. Ihanat suunnitelmat, kyllä tuo puu, messinki ja art deco tuon kauniin ja hillityn tapetin kanssa kuulostaa aivan täydelliseltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mahtavaa, mielikuva siis välittyi :)

   Poista
 2. Viisi vuotta ei ole aika eikä mikään :). Paljon parempi käyttää se huolelliseen harkintaan kuin hätiköimällä hankkia jotain, mikä ei tunnu täydellisen hyvältä. (En tosin ole aiemminkaan nähnyt teidä tekevän mitään ilman perinpohjaista harkintaa ja sen mukaista hienoa lopputulosta, joten tuo oli sinällään ihan turha kommentti).

  Ja kyllä voin hyvin kuvitella sen mitä kuvailit. Joskin itse näin peilin kehykset mielessäni messingin värisinä, mutta varmaankin jossain vaiheessa saadaan nähdä lopulliset päätökset täällä. Ihanaa, kun on jotain jännitettävää. Täällä meillä kun ei tapahdu mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, hauska kuulla, että viisi vuotta pähkäilyä on normaalia. Kommentti hätiköinnin välttämisestä ei ollut suinkaan turha! Välillä meinaan tehdä hätiköityjä päätöksiä, mutta sitten muistuttelen itselleni, että aika kypsyttää parhaat päätökset. Kyllä, messinkiä peileihin. Tuossa kuvassa olevassa peilissä on vain tuo hassu art deco -hahmo :)

   Poista
 3. Viisi vuotta on varsin kohtuullinen aika kun ajattelee, että hillosin isännänhuonen tapettia kaapissa reilut kymmenen vuotta odottamassa huoneen remonttia. Minustakin teille sopii vaalea tapetti kun ajattelee talon kokonaisuutta. Sait tapetin todella edullisesti. Olen miettinyt meillä salin uudelleen tapetoimista mutta toistaiseksi se jää haaveeksi, tapetit mitkä haluaisin, maksaisivat huoneeseen lähes 2000 euroa. Vaaleaa tapettia vasten muu sisustus korostuu, voin jo nähdä tulla kepeän kesähuvilan tunnelman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja, ihana kommentti, mahtavaa, että näen visioni :). Ahaa, viisi vuotta on siis nopeaa toimintaa :).

   Joo, laadukkaat paperitapetit ovat todella tyyriitä. Meidän huoneet ovat pieniä verrattuna teidän seinäpinta-aloihin, joten pääsemme vähän halvemmalla määrän suhteen. Mutta joo, tämä tarjous oli kyllä löytö ja kivaa, kun saa suunnitella sisustusta, joka myös tulee erottumaan taustastaan!

   Poista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...