lauantai 14. lokakuuta 2023

Eteinen

Lienee syytä päivitellä hieman kauden remonttikuulumisia, koska syksy näyttää alkaneen ja työt talolla ovat taas tältä erää pysähtyneet. Talo ei ole valmis, mutta etenee kuitenkin. Pienin askelin ja hyvä niin :). 

Yksi viimeisimmistä kohteistamme on ollut eteinen. Lattia valmistui jo aiemmin, mutta kuluneen kesän aikana olemme saaneet viimeisteltyä eteisen eristyksen, paperoinnin ja pintalaudoituksen. Yllä olevan kuvan hetkellä muistan mahtavan tunteen, kun aika pitkään sekasotkun vallassa ollut eteinen saatiin siivottua. Siivouksen jälkeen usein vasta näkee koko työn jäljen! Nyt talo on kaikin puolin kutsuvampi, kun heti ulko-ovea avatessa ei ahtaan tilan kaaos vyöry vastaan.  


Kuten roikkuvista sähköjohdoista näkyy, seuraava vaihe melkeinpä on sähkärin saaminen paikalle. Toivon, että se onnistuisi ensi keväänä. Toki eteisessä on vielä muutakin viimeisteltävää, kuten kylmälle vintille johtavan portaikon kotelointi ja eristäminen. 

Eteinen saatiin ennen syksyä myös maalattua kertaalleen. Tavoitteena on maalaus heti keväällä vielä toiseen kertaan vaalealla maalilla. Käytin itse asiassa Virtasen porstua-lattiamaalia seinään, koska eteisessä on hyvä olla sellainen seinämaali, jota pystyy pyyhkimään ja putsaamaan. Etenkin, kun sävy on vaalea. 


Suunnitelmissani on, että eteinen saisi väriä listojen ja lattian osalta. Muualla talossa lattiat ovat vaaleanharmaat, mutta eteisessä käytännöllisistä syistä olisi hyvä olla tummempi lattia. Tällä hetkellä pohdiskelen vihreää sävyä lattiaan ja lattialistoihin.

Lisää päivityksiä on luvassa muualta talosta lähiaikoina!

Lupailee,10 kommenttia:

 1. Tosi kaunista tulee ja nuo ikkunat ovat aivan ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Kristiina! Minäkin tykkään näistä ruutuikkunoista. Paremman lämmön eristämiseksi näiden eteen voisi asentaa toisen lasin, joten alkuperäiset pystytään säästämään :).

   Poista
 2. Mukavan tilava eteinen. Nuo ikkunat ovat ihanat, hieno, että ne on säilytetty. Vihreä lattia kuulostaa hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katja! Hassua, kun mainitsit tilavuudesta. En ollut ajatellut itse eteistä tilavana, mutta kuvissa kyllä näyttää ihan siltä, heh. Täytyy tosiaan suunnitella säilytyskuviot kunnolla, jotta tilavuuden tuntu säilyy sittenkin, kun talossa asutaan!

   Poista
 3. Eteisestä sukeutuu hyvin kaunis. ❤️

  VastaaPoista
 4. Voi apua Pilvi, mulle kävi sellainen moka, jota en pysty näköjään perumaan :(. Avasin äsken pitkästä aikaa bloggerin ja kurkkasin kommentti-osioon, jossa vilahti sinulta tullut viesti. Ilahduin kovasti sen nähdessäni, mutta poistin sen vahingossa, kun piti poistaa sen ympäriltä muutama roskaposti. Eli en kerinnyt lukea kuin ne ensimmäiset rivit, jotka sivulla näkyi ja se harmittaa. Etenkin kun näit vaivaa sen kirjoittamiseen.

  Mutta kylläpäs näyttää kovin freesiltä siellä. Ihan tunnen hyvän puun tuoksun nenässäni, koska veikkaan, että sellaista siellä on laudoitusten jälkeen ilmassa.
  Ja ehdottomasti iso peukku vihreille listoille ja lattialle. Tiedän, että osaisit valita justiin sellaisen rauhallisen ja täsmällisesti teille oikean sävyn.

  Pahoittelut vielä sössimisestä ja mahdollisimman iloista mieltä Iduriin ja muutenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, älä huoli, mutta kiva, kun kerroit! Kunhan olen jotain jaaritellut ;). Mutta minähän ilahduin myös kovasti viestistäsi!

   Minulla on täällä on selvästi vihreä kausi menossa, heh, mikä on hauskaa, koska olen suhtautunut aika puritanistisesti värivalintoihin. Taisit joskus aiemmin kommentoida minulle jotain "ripauksesta vihreää" ja siitä itsekin sen varsinaisesti huomasin, että joo-o, se sopii tänne ja täydentää tähänastista kokonaisuutta.

   Mahdollisimman iloista mieltä myös sinulle - olet mielessä!

   Poista
 5. Your blog posts are a source of comfort and encouragement.

  VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...