sunnuntai 13. elokuuta 2017

Peltiseppäpariskunta

Täällä ollaan taas! Loma Kroatiassa oli ihana - touhukas - eli vastasi täydellisesti odotuksiamme. Tuli heti tunne, että on pakko päästä uudestaan niihin kirkkaisiin vesiin ja idyllisiin maisemiin. Luulen, että laitan jossain vaiheessa myöhemmin pienen lomakuvakollaasin tänne blogiinkin. Osaisiko muuten joku vinkata, millä työkalulla saisi helposti tehtyä kollaaseja. Siis ilmaiseksi :)

Oli tietysti ihana palata Iduriin. Liiteri jäi ennen matkaa viittä vaille valmiiksi ja kattopelti ennätettiin laittaa tilaukseen. Perjantaina karkasimme hieman normaalia aiemmin töistä. Haimme rautakaupasta saapuneen peltin yms. ja kuljetimme tarvikkeet työmaalle odottamaan seuraavaa päivää.

Mauro päätti tapansa mukaan asettua kameran eteen kuvan kaunistukseksi.  


Aaltopelti ei ole ykkössuosikkini, mutta koska täällä kaikki muutkin pikkurakennukset on katettu sillä, päädyimme samaan. Lisäksi se on helppo asentaa. Asennustyö sujuikin yhteistyönä yllättävän nopeasti. Toimin levyjen nostelijana ja mittanaisena. Pitelin alhaalta levyjä paikoillaan ja Mikko ruuvasi ne kiinni ylhäältä. Tärkeintä oli, että ensimmäisen sai kiinni täysin suoraan, muuten viimeisessä palassa muutaman millinkin vinous kumuloituu.Levyt saatiin kulkemaan suoraan ja sen jälkeen Mikko lisäsi harjalistan sekä ruuvasi palat kiinni kauttaaltaan. Tässä vaiheessa itse karkasin mustikkaan. Arvasin, että matkan takia mustikkasaalis jää tänä vuonna vähäiseksi :(. Kausi ei oikein ehtinyt alkaa ennen lähtöämme ja nyt tuntui jo monin paikoin mustikat hävinneen. Huono, lyhyt, mustikkavuosi edellisiin verrattuna. Muutama litra sentään tuli kerättyä.Peltikatto valmistui puolessa päivässä. Ihmeen helppoa!Tässä sitä ihaillaan työn jälkeä juuri parahiksi ennen myrskyn tuloa. Oli muuten kuuma päivä.Katto pysyi paikoillaan myrskyssä ja klapit kuivina :). Sade oli hurja ja sähköt menivät. Salama iski aikamoisen virtapiikin venevajan sähkökaappiin: se syöksi sinistä sähköä ja ritisi parin metrin säteellä. Onneksi ei ollut kukaan vieressä! Seurasin pelästyksissäni tätä keittiövajasta käsin. Jääkaappi ja pakastin kestivät rytinän, iPhonen laturini ei. Aamulla kuivattelin yrttejä kuivurissa ja jatkoin mustikankeruuta märässä metsässä. Aurinko paistoi taas ihanasti.


Kohta maistetaan uunissa muhivaa mustikkapiirasta, nam.

Kaunista alkavaa viikkoa!


18 kommenttia:

 1. Tervetuloa takaisin kotosuomeen. Peltikatto on ihan näppärä, meilläkin on aaltopeltiä kaikki katot, tai huopaa. Ei silmiä hivelevin vaihtoehto mutta ei vaihdeta koska toimii. Mustikoita on hyvin paikoittain, muutaman litran olen vasta poiminut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juuri niin, peltikatto on erittäin näppärä ja kaikissa vanhemmissa rakennuksissa vuosikaudet kestäneet. Meillä on venevaja ja päätalo saumapeltiä ja se on kaunis, mutta menkööt tällä käytännöllisellä muut! :) Toivottavasti löydän vielä jostain mustikkaa!

   Poista
 2. Olipa teillä hurjan kuuloinen myrskykokemus! Oli varmasti mahtava loma - kiva olisi nähdä kuvia niistäkin maisemista. Ainakin maksuttomalla PhotoScapella saa tehtyä kuvakollaaseja ihan näppärästi.
  Mukavaa alkavaa viikkoa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onneksi jäi säikähdyksen varaan eikä esim puita kaatuillut. Myrsky taisi olla muualla vielä rajumpana.

   Kiitos tuosta kullanarvoisesta kollaasivinkistä!

   Poista
 3. Meillä mantereen puolella myrsky oli kovin vaisu... Isommat lapset olivat kotona Espoossa ja täällä oli sitten ollut meininkiä!
  Mulla on käytössä macin kanssa Fotor-niminen ilmainen ohjelma, jolla kollaasit onnistuvat helposti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että mekään emme olleet pahimmassa myrskyn silmässä - onneksi. Kiitos, minullakin on mac, joten vinkki tulee tarpeeseen!

   Poista
 4. Olette taitavia, hieno katto ilman hikeä ja kyyneleitä :) Hurja myrskykokemus, meillä oli miedompaa, mutta otan piuhat aina irti pistokkeista vaikka ukkonen kuuluisi kauempaakin. Täällä maaseudulla ukkosvahingot sähkölaitteille ovat yleisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. totta, ei tullut hikeä ja kyyneleitä, eli se on paljon se :)

   Olisi pitänyt ottaa piuhat irti. Luulen, että olimme sen verran uutispimennossa, ettemme tajunneet myrskyn rajuutta. Ja kun heti alkuun meni sähköt, ei enää ajateltu, että nyt pitäisi vielä ottaa piuhatkin irti. Tuo säkenöinti sähkökaapissa tapahtui siis sähköjen katkeamisen jälkeen!

   Poista
 5. Huh mikä myrsky! Meillä se ei riehunut kovinkaan eikä sähköt menneet. Puutkin pysyivät paikoillaan vaikkakin heinäkuun puuskissa pari kaatunutta leppää odottaa vielä pilkontaa. Hakehommia siis luvassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ei puita kaatunut ja teilläkään ei ilmeisesti minkään päälle pahasti! Hakehommia on tasaisesti :)

   Poista
 6. Hei, mä voisin tilata noin reippaat peltinikkarit hommiin! Ei haittaa aaltopelti, ja olisi vain yhden talon katto. Miten olisi:)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hee, voin antaa hyvät neuvot ilmaiseksi ja se hoituu teiltäkin yhtä lailla käden käänteessä :)

   Poista
 7. Kroatia on kaunis maa ❤ Odotan jo kuvia 😃 Kokeilepa Picasaa kollaasiin tekoon. Myrsky kuulostaa hurjalta, onneksi selvisitte vähin vahingoin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihanaa! Kiitos vinkistä, näillä eväillä pystyn varmasti sen tekemään :)

   Poista
 8. Laita ihmeessa kuvia Kroatiasta, olisi ihana katsella niitä. Olen aina miettinyt,että siellä olisi kiva käydä. Myrsky oli kyllä melko pelottava vaikka saimmekin olla ihan kotona silloin. Onneksi ei tullut mitään sen suurempia tuhoja. Ihanaa loppukesää =D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleisön pyynnöstä laitan varmasti jotain kuvia tulemaan :). Ja täydestä sydämestäni suosittelen matkaa sinne, jos jonnekin meinaa lähteä!

   Poista
 9. Hurja myrsky se oli. Olin Rikun kanssa, ja Riku hidasteli niin, että olimme ukonilman tullessa vielä ulkona. Tunne oli kuin katastrofielokuvassa...

  VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...