sunnuntai 21. elokuuta 2016

Ikkunahommia saunassa ja suolavajassa

Olen aina sanonut, että ikkunan kunnostukseen en ryhdy, koska se on liian vaikeaa, mutta päätin tehdä pienen myönnytyksen lasin vaihdon suhteen. Ja syynä on tietysti se, ettei ole muutakaan vaihtoehtoa, kun lasien vaihtaminen paikan päällä on niin paljon helpompaa kuin ikkunan karmeineen irti repimiminen ja jonnekin rahtaaminen.Pikku saunamme toisesta ikkunasta on ollut kolme ruutua hajalla alusta asti. Kesällä saimme hankittua uudet lasit ja tarvittavat vehkeet. Tämä oli kai se työläin vaihe! Onneksi saimme lasinvaihtoinspiraation tänä viikonloppuna, sillä ennen syksyn tuulisia iltoja on ihan kiva saada saunan oleskeluhuone vedottomaksi (totean nimimerkillä "Kolme vuotta vedosta kärsinyt").
Pieni ihme oli, että lasit sopivat kuin sopivatkin karmeihin, koska ne ovat aika vinksin vonksin. Yritimme ottaa tämän mitattaessa huomioon - ja menestyksellä siis. Pitelin ruutuja paikoillaan ja Mikko naulasi lasit kiinni.

Kitin levittäminen jäi minun hommakseni. Työhön ryhdyttyäni luulin sen olevan helpompaa, mutta massaa tuntui koko ajan olevan joko liian vähän tai liian paljon. Pro-ikkunamestareilla kai on paremmat kikat tiedossa…

Tehdessä kunnianhimo nousi: jälki pitäisi olla ihan priimaa. Niinpä nysväsin ja nysväsin muutaman tunnin kyllästymiseen saakka. Ehkä seuraavalla kerralla nopeammin?

Mutta lopputulos tyydytti ja homma tuli tehtyä! Kitti saa kuivua ja päällemaalaus jäänee kertaan, jolloin samalle maalille on muutakin käyttöä.  


Muitakin ikkunahommia on täällä tehty. Koska en ole aiemmin ehtinyt esittelemään suolavajan tapahtumia, olkoon nyt sen aika. Vaja ei ole ihan vielä valmis, mutta tässä näette työvaiheita ja lopussa tämänhetkisen tilanteen. Lisäsimme vajaan kahdelle seinälle talvella hankkimamme vanhat ikkunat, eli seinälaudoituksen teko alkoi ikkunoiden sovittamisella paikoilleen.Alla on tänään otetut kuvat vajasta molemmin puolin, eli maalattukin jo on. Oviaukkoon ajattelimme tehdä pariovet: ne odottavat tuossa vieressä maalausta. Seinälaudoituksen pystyrimoitus puuttuu vielä kolmelta seinältä. 

Tällä puolella kaikki on jo valmista rimoja myöten. Paitsi ikkunan sisäpuitteet pitää myös maalata.

Tälle kaikelle voisi skoolata, mutta siihen meillä oli parempi syy perjantai-illalla, jolloin juhlistimme hääpäivää laiturin hämärissä.Vielä jaksetaan jatkaa näitä yhteisiä puuhia ;)

 


60 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon, on se niin ihanaa kun on oma kumppani jonka kanssa puuhastella! Kyllä teillä kelpaa puuhastellakin, mutta ahkeriakin olette...ei se kaikilta sujuisi. Villa Idur on kyllä upea paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, pääsääntöisesti on yhteinen sävel ;).

   Ja kiitos, kun sanoit noin, niin kiva kuulla!

   Poista
 2. Ahkeria olette! On tuo iso työmaa... vanhan saaristotilan korjaamisrakentaminen.
  Ikkuna istuu kauniisti ja suolavaja odottaa vuoroaan.
  Villa Idur on kaunis paikka ja noista elokuun tunnelmista saa taas voimia jatkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se ja välillä on väsymys iskenyt pahemman kerran. Mutta onneksi elämässä on muutakin :)). Elokuun tunnelmat ovat tosiaan aivan mahtavia parhaimmillaan. Kivaa, kun nyt on taas ollut vähän parempia säitä kuin vaikkapa viikko takaperin!

   Poista
 3. Upeat yökuvat! Ei mikään helppo homma korjata ikkunaa kun se on paikoillaan, otteet on ihan eri kuin että ikkuna olisi työtason päällä. Joten ei ihme että tekemiseen meni kauan, taitojasi en vähättele, luulen että olet sen verran käsiäsi käytellyt että kitinkin levittäminen sujuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, ihanan kannustava kommentti! En kyllä ihan vielä usko, että kykenisin haastavampiin ikkunankunnostustöihin. Mutta "never say never". Varmaan löydän itseni jonain päivänä tähänkin asiaan hurahtaneena ;). Arvostan ikkunankunnostuksen taitoa kovasti - ja kärsivällisyyttä, kellä sitä on. Sinä lukeudut niihin, joka sekä osaa että viitsii!

   Poista
 4. Meillä odottaisi maalla ihan sama homma... kesäkammarin ikkuna hilseilee ja pari palaa puuttuu ruuduista.Jotenkin on vaan niin työläs jo ajatuskin, että tulee siirrettyä ja siirrettyä. :) Nostan teille hattua!Ja kyllä tuli nätti suolavajakin <3
  Tuo toiseksi viimeinen kuva on IHANA!! <3
  Onnea kummallekin ahkeralle hääpäivän johdosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnittelin saunan ikkunan korjauksen alunperin ensimmäiselle kesälle, joten tiedän TÄYSIN, miltä tuntuu, kun vaan siirtää ja siirtää asiaa. Tuntui niin työläältä jo noiden oikean kokoisten lasiruutujen teettaminen :). Henkisesti tämä oli jotenkin paljon isompi työ kuin mitä oikeasti olikaan, joten kannustan sinuakin yrittämään, mutta aikansa kun jahkailee, niin jossain vaiheessa sitä vaan tarttuu hommaan.

   Kuvasin söpön näkymän mökille ja saunalle, kun istuimme laiturilla. Elokuussa on jotenkin ihanaa, kun illat käyvät pimeiksi. Nytkin oli kuitenkin tosi lämmin istuskella... Kiitos Mirjam-Matilda!

   Poista
 5. Parasta on yhdessä tekeminen. Myötä- ja vastamäessä.
  Onnea tätäkin kautta <3. Niin hääpäivän kuin vedottomien ikkunoidenkin johdosta :)

  VastaaPoista
 6. Ihan mielettömän ihania kuvia ♥︎ Ja vielä onnea hääpäivän johdosta!
  Ikinä en ole minäkään tuollaisia ikkuanhommia tehnyt. Sinulta ne sujuivat kyllä mallikkaasti :)
  Suolavajasta tulee erinomainen.
  Mukavaa alkavaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina sitä näköjään oppii jotain uutta, kun vaan ryhtyy :). Kiitos Anu ja toivotan sulle myös aivan ihanaa viikkoa!

   Poista
 7. Oi, miten söpöä!
  Hienoa tulosta ja jälkeä olette saaneet aikaan.
  Monia onnellisia, yhteisiä, tulevia vuosia teille ♡

  VastaaPoista
 8. Saas nähdä joko tähän aikaan kesästä kitit pysyy ikkunassa, ainakaan alkukesästä ei pysy...minä ihmettelin, että mihin hiivattiin alareunan kitit hävis 😳 Zirput söi! Lajia en tiedä, oliko isoja vaiko pieniä 😄

  Paljon onnea kuluneista ja paljon onnellisia tulevia yhteisiä Idur-vuosia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, onko tämmöinenkin vaara olemassa?! No, pidän peukut pystyssä, että en todellakaan joudu tekemään yhden pienen ikkunan takia hommaa uudestaan!
   Kiitos, Pepi :)

   Poista
  2. Samaa meinasin itsekin varoittaa. Pellavaöljykitti on pikkulintujen herkkua. Siksi ei kannata ainakaan myöhään syksyllä tuota tehdä, kun metsässä on huonosti ruokaa. Ikkunankunnostuskurssilla meitä kehotettiin maalaamaan nopeasti päälle; ja kitin päällehän voi maalata maalin aika äkkiä; voi ehkä vähän auttaa asiassa, mutta en tiedä syövätkö linnut tavaraa silti. Kitin kovettumista ei kannata jäädä odottelemaan, sillä se vie aikaa. Tai sitten ihan joku levy vähäksi aikaa päälle suojaamaan ikkunaa, varmuuden vuoksi ainakin siksi aikaa, että on kovettunut?

   Hienoa jälkeä joka tapauksessa! Me korjattiin tosiaan keväällä muutamat ikkunat. Loppujen lopuksi ei niin mahdoton tehtävä, mutta himskatin mahdottomalle tuntuu aloittaa työ! ;D

   Poista
  3. No voihan nyt! Olisinpa tiennyt tämän, niin olisin peitellyt ikkunat, kun maalata en millään ehtinyt enää samaan hötäkkään.

   Just niin, aloitus oli tässäkin vaikeampi kuin itse tekeminen. Aika usein käy näin!

   Poista
 9. Onnea hienosta ikkunasta ja erityisesti hääpäivästä! :)

  VastaaPoista
 10. Ai että... Kiva postaus, kiva tunnelma.
  Tuli muuten mieleen, että meillä joskus vuonna x tuore kitti kelpasi linnuille, yrittivät nokkia sitä ikkunoista. Katsotaan, onko teillä jälkiä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos Nonna!
   Auts, tällaiseen en ole tosiaankaan "henkisesti" varautunut...! ;)

   Poista
 11. Kittaus toi vuosien takaiset muistot mieleen, olen tehnyt tuota samaa. Jeps, linnut tykkäävät nokkia kittiä.

  Onnitelut teille hääpäivästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, ei ne meidän kittejä haluu! Kiitti :)

   Poista
 12. No nyttenpä osaatte sitten vaihtaa ikkunalasejakin! Ja sitt tulee talitintit ja nokkii kitit pois ;-) Toivottavasti ei, mutta sellaistakin olen nähnyt niiden harrastavan. Toivotan teille vielä monia yhteisiä puuhasteluvuosia :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhyy, nyt olen jo kaikkien kommenttien jälkeen satavarma, ettei kiteistä ole ensi viikonlopppuun mennessä jälkeäkään!

   Toivotuksista kiitos :)

   Poista
 13. Hyvää yritin, mutta priimaa tuli :) Upeaa Pilvi! Jostain täytyy aloittaa ja näköjään sitä kärsivällisyyttä sinultakin löytyy. Saat maalata heti, kun olet kitannut ja oletan että käytät pellavaöljytuotteita. Minulla ei ole linnut nokkineet kittiä ikinä. Ikkunaa on varmasti vaikeampi kunnostaa, kun se ei ole irti. Käytitkö kittiveistä? Ensin laitetaan kittiä reunoille ja sen jälkeen tasoitetaan kittiveitsellä kitti 45 asteen kulmassa lasiin nähden. Kittaus on todella vaikeaa, mutta sitä vain pitää harjoitella. Se on pääasia, että sinä olet sen itse tehnyt! Vielä kerran, hyvä sinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja onnea hääpäivän johdosta! Toiseksi viimeinen kuva on häkellyttävän kaunis!!

   Poista
  2. Voi kiitos, päätän uskoa, että juuri sinä olet oikeassa eikä linnut tule sörkkimään hienoja kittauksiani ;)). Kiitos noista neuvoista, olenkin ihaillut taitoasi ja sinnikkyyttäsi ikkunoiden suhteen! Käytin lastaa, kittiveistä minulla ei ole, hmm, vielä. Ties vaikka olisi pian sekin, jos tulee lisää vastaavia hommia. Mutta kyllä, sanon hyvällä omallatunnolla, että priima tuli. Otan tämän sanontasi nyt ihan vakkarirepertuaariin :)). En tiennyt, että olisi voinut maalata heti, mutta nyt olen siinäkin viisaampi. Kiitos!

   Poista
 14. Onnea kovasti, oli selvästi ihana hääpäivän ilta teillä <3 <3 Ja onnea myös hommien etenemisestä jälleen, hienoa jälkeä tulee :)

  P.s. Onpa muuten käsittämätöntä, miten Bloggerin lukulistat on alkaneet hylkiä meikäläistä, noiden kammottavan suurien linkkikuvien muodossa. Asetuksia en ole muuttanut, tai artikkelikuvan kokoa, ihme juttu. Poista hei ihmeessä listalta, on toi varmasti tosi rassaavaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu oli kiva, että tällainen pieni puhde tuli tehtyä laiskottelun jälkeen ;).

   Joo blogisi kuvake on tosiaan aavistuksen hieman liian iso :DD.
   Muistatko kun sanoin, että selaimeni heittää pois blogistasi, niin kyse oli Safarin selaimesta. Olen tottunut sitä käyttämään, mutta ryhdyin nyt lukemaan Firefoxilla blogiasi ja se toimii normaalisti. Voi olla tosin, että koneessanikin on jokin bugi suhteessa Safariin, koska digiosaava poikani ei osannut selittää asiaa, eli että vika ei olisi Safarissa yleensä… tiedä häntä.

   Poista
 15. Hyvä TE, saitte hienoa jälkeä aikaiseksi. Niinhän se monesti on, että toimeen ryhtyminen on se suurin ponnistus =). Nyt on mukavaa kun ei vedä enään =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se juuri tässäkin oli! Pitäisi muistaa tämä, kun seuraavan kerran laiskottaa ;). Juu ei vedä, jippii, saatiin saunaan lämpöä :D

   Poista
 16. Onneksi olkoon. Ikkunasta ja hääpäivästä ja siitä, että tartutte toimeen ja tulosta syntyy :).
  Kivoja kuvia. Mukava nähdä kuvissa teitä työn touhussa. Ja toiseksi viimeinen kuva on tunnelmassaan erityisen ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kommentti :). Aika paljon on viime viikkoina laiskottanutkin, mutta minustakin työn touhun kuvaamisesta syntyy hauskoje kuvia, joita on itsekin kiva jälkikäteen katsella.

   Poista
 17. Koko kesänä en ole ehtinyt piipahtaa Idurissa, mutta nyt varasin aikaa varta vasten selatakseni monen viikon ajan postaukset. Hirmuisesti olette ehtineet puuhata kesän aika hienoja juttuja. Aivan erityisen ihastunut olen venevajan romanttiseen vinttihuoneeseen. Ja vajan ovista tuli todella kauniit punaisine saranoineen. Tuo ikkunaremppa on kyllä kunnioitusta herättävä projekti, ja lopputulos niin onnistunut kuin olla voi.

  Meillä ovatkin hääpäivät melkein yhtä aikaa ;) Meidän tosin oli lauantaina, mutta juhlistimme sitä jo perjantai-iltana mökkisaaremme kioskin terassilla nauttien hampurilaiset valkoviinilasillisen kera. :) Mukavaa elokuun loppua Iduriin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elokuu on hyvä hääkuukausi :)). Kiitos, olipa kiva saada viestisi ja kannustusta. Aina sitä jotain pientä edistystä tapahtuu - muistui oikein itsellekin mieleen, mitä sitä on saatu tehtyä kesän aikana ;). Nyt voi taas ottaa vähän rennommin! Ihania elokuisia iltoja ja päiviä Airisrantaan!

   Poista
 18. Onnea hääpäivän johdosta! Ihanan tunnelmallisia kuvia Idurista.

  Mua pelottaa ehkä eniten vanhan ikkunan kunnostuksessa se, että rikon vanhan kauniin lasin. Mekin saatiin kunnostettua jopa yksi ikkuna meidän taloon, oli ihan voittaja olo, kun ikkuna saatiin ehjänä ja valmiina asennetuksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sama täällä. Vaikka homma oli pieni, tuli niin voittaja-olo. Just sopiva ilmaisu fiilikseen! Kiitos Elina!

   Poista
 19. Tehokaksikolle suuret onnittelut niin merkkipäivän kuin saaren kunnostussaavutusten johdosta! WAU! Ihan uskomattomia kyllä olette, tuli jotenkin tänään sellainen fiilis että wau wau ja wau.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, ihana kommentti. Tästä ammennan pitkään :). Ja ehkä pitäisi tehdä joskus postaus siitä, kun "tehokaksikko" kärvistelee kaameasta laiskuudesta ;).

   Poista
 20. Onnittelut.
  Ikkunahommia täälläkin. Tyttären taloon tuli uudet perinneikkunat (Reetan koti) ja mies yrittää saada ne paikoilleen ennen talvea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon tsemppiä sinne miehellesi ikkunasavottaan. Se on työlästä ja tarkkuutta vaativaa hommaa!!

   Poista
 21. Anonyymi12.34

  Ihan ekana onnea hääpäivään, vaikka tuleekin näin jälkikäteen; ei sitä avio-onnea koskaan liikaa ole (terveisin nimim. 40 vee ja risat entisen poikaystävän vaimona).

  Ja kiitos rohkaisevasta kirjoituksesta. Meillä on uudella mökkisaunalla vanhat ikkunat (ja ovet), en vaan voinut luopua niistä. Ihanat haat ja saranat, vanhaa vedettyä lasia jonka läpi maisema elää aivan toisella tavalla kuin nykyisten steriilien ja standardit täyttävien ruutujen. Mutta puitteet irvistelevät ja ovat kovin harvat... remppa-reettaa tarvittaisiin. Kun näin kuvat ja luin postauksesi vakuutuin siitä, että minäkin saattaisin osata. Ihmisethän näitä hommia tekee, miksen siis minäkin.
  Vakuuttuneena Keekis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtava kuulla. Jos lasit vain irvistelevät reunoista eivätkä ole rikki/vaadi vaihtoa, kannattaa ehdottomasti kitata. Kittauksen kun tekee, varmistaa, ettei rikkoontumisia tulekaan. Meillä lasit olivat varmasti juuri siksi rikkoontuneet, että kittaukset olivat rapistuneet pois ja sittenhän lasit alkavat liikkua ja helistä paikoillaan. Kittiä saa lasiliikkeistä. Kiva siis, jos juttuni kannusti yrittämään vanhojen upeiden ikkunoidenne pelastusta. Kuulostaa niin säilyttämisen arvoiselta. Kyllä se siitä ja ei tosiaan ole mistään tähtitieteestä kyse!

   Poista
 22. Voi teitä taitavia torppareita! Ette lakkaa hämmästyttämästä tarmokkuudellanne ja taidoillanne :)¨
  Ja voi noita upeita tunnelmakuvia......tuo toiseksi viimeinen kuva sykähdytti erityisesti.
  Myöhäiset mutta sitäkin lämpöisemmät onnittelut teille hääpäivän johdosta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hee, kiitos Ansku!! Välillä rentoillaan ja välillä taas joku pikku homma jaksetaan eteenpäin :)

   Poista
 23. Kaikkea te osaattekin! Kuvasi ovat aina olleet upeita, vaikka kohteena olisi remonttikin, mutta erityiskiitos siitä, että nykyään julkaiset myös "ihmiskuvia" :) Jollain tavalla se tekemisen kuvaamineen tekijoineen vaikuttaa paljon tunnelmaan.

  Onnea hääpäivän johdosta vielä tätäkin kautta <3 Teillä on näköjään sama maku kuplajuoman suhteen kuin meillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan kyllä, että oot esittänyt toiveen näistä ihmiskuvista ja nyt tässä on ihan holtittomasti ruvettu sitä toteuttamaan! :))

   Hyvää kuplajuomaa tärkeisiin hetkiin :)

   Poista
 24. Voi että jaksan ihailla teidän projektia ja taitoa ja silmää miten sitä työstätte! Hyvältä näyttää taas. Ja onnea hääpäivän johdosta! Tunnelma ja miljöö olivat ainakin kohdillaan teidän kilistellessä 😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tunnelmaan ja juhlistamiseen ei tarvita suuria ja ihmeellisiä elementtejä mielestäni. Kaunis hiljainen ilta, paras seura ja pullo hyvää skumppaa riitti!

   Poista
 25. Onnea hääpäivän johdosta ❤ Yhdessä puuhastelu on mukavaa. Upeat yökuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Niinpä, olen kiitollinen, että on joku, jonka kanssa puuhastella!

   Poista
 26. Voi vitsit, miten teillä hommat etenee ihan pikavauhtia! Ikkunasta tuli hieno ja on varmaan aika mukavaa nauttia vedottomasti saunasta. Ainakin hetken aikaa muistaa, miten hyvää työtä teki! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä en tiedä, eteneekö pikavauhtia, mutta etenee joka tapauksessa ;). Kyllä näin on, jo nyt oli viikonloppuna niin kova myrsky ulkona, että kyllä huomasi eron, kun ikkunat oli ehjät! Jippii!

   Poista
 27. Liityin kuoroon "ei ikinä ikkunoita" jo ennen kun kuistin lasit livistivät meiltä, mutta nyt oisin jo ihan valmis siihenkin puuhaan - jos olisi ne hitsin ikkunat olemassa :D Niin moni bloggaaja on empinyt ja epäillyt ikkunoiden kittauksia ja kunnostuksia, mutta sitten puuhaan ryhdyttyään lopputulos on ollut hieno ja se puuhakin jotenkin kuulostaa sellaiselta aivojoogalta! Siis että siinä loppupeleissä vaan tekee kunnes on tyytyväinen, sormet muovailee kittiä, antaa tuulen heilutella hiuksia ja ajatusten kulkea solkenaan omia polkujaan ja sitten joskus x tuntia myöhemmin ikkuna on valmis :D

  Tuosta suolavajastakin tulee niin ihana. Mitä idylliä kerrassaan! Täällä pitäisi vielä ennen lumia yksi pajatilakunnostaa. Saas nähdä miten ehditään. Mä en ehdi nyt yhtään auttelemaan ja sääkin on sateinen alvariinsa, mutta kahtellaan ;)

  Onnea hääpäivän johdosta, sanotaan ja minäkin, mutta eniten kyllä haluan onnitella niistä kaikista päivistä, joita ilmeisen mukavissa merkeissä osaatte keskenänne viettää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, niin ihana viesti. Kun luin kuvaustasi tuosta ikkunanlaitosta heräsi kysymys mielessäni, että olitko siinä selän takana katsomassa??! Niin tuttu tunne ja meditatiivinen työ se oli, että kuvauksesi osui just oikeaan ;)).

   Suolavajasta pitäisi minun mielestä tehdä nyt vierasmaja, niin kiva pieni soppi siitä tulee, mutta ikävä kyllä bensakanisterit ja moottorisahat sun muut valtaavat sen, yhyy!

   Kiitos onnitteluista: hääpäivä ei hirveästi eroa muista päivistä, kun kaikkein parasta on vaan yhdessä tekeminen. Parasta näin!

   Poista
 28. No mutta niin upeaa jälkeä tulee! Kaiken "nysväyksen" jälkeen oli hyvä viettää hääpäivää kauniissa iltatunnelmissa. <3

  Kivaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista
 29. Hieno työtä ja hienon paikan olette saaneet aikaiseksi. Tämän saman aiheen parissa olemme puuhastelleen vaimoni ja tyttäreni kanssa. Hyvää jatkoa!

  VastaaPoista
 30. Anonyymi13.31

  On kyllä totta, että helpompaa vaihtaa lasi paikan päällä kuin ottaa ikkunat irti ja viedä jonnekin. Meilläkin viime syksynä korjattiin muutama ikkuna. Lasi ei ollut rikki, mutta ikkunoista veti. https://2kkoivu.kotisivukone.com/

  VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...