tiistai 26. huhtikuuta 2016

Vaihteeksi remppauutisia


Olemme asettaneet tavotteeksi, että saisimme Juhannukseksi venevajan vinttihuoneen valmiiksi. Viikonlopun nakuttelujen jälkeen alkoi näyttää erittäin positiiviselta: eiköhän aikataulussa pysytä. Seuraavaksi suuntaamme maalikauppaan hakemaan katto- ja lattiamaaleja. 

Osan seinälaudoista olen maalannut Country French -kalkkimaalin mintun sävyllä. Kuulin, että maalin valmistaminen on lopetettu, mutta meillä on onneksi vielä pikkuisen sitä jäljellä, joten eiköhän sillä puuttuvat rivit saada peittoon. Päädyistä ja katosta tulee valkoiset, lattian sävyä edelleen arvon. Ehdotuksia??

Kuistille tarvitsen katonrajaan, korkeimpaan reunaan, paksun kattolistan peittämään parin sentin raon seinän ja katon välissä. Yllätyksekseni päätalon vintiltä löytyi juuri tähän tarkoitukseen sopivaa vanhaa listaa, kun itse asiassa etsiskelin sieltä ihan muita kapeita listoja. Olin tästä löydöksestä varsin iloinen, koska tiedossa on, mitä massiivipuinen koristelista voi maksaa. Sahasin kahdesta palasta sopivan kokonaisuuden ja ryhdyin maalaamaan.



Jouduin maalaamaan kuivat, maalia imevät listat moneen kertaan, joten ne eivät päässeet vielä paikoilleen, vaan jäivät kuivumaan viikoksi päätalon eteiseen.



Ruokahuollon ja jatkuneiden kevätsiivousten lisäksi törmäsin metsässä mielenkiintoiseen sienilöydökseen. Ei, pakuria en ole sittenkään toiveistani huolimatta meiltä löytänyt ;(. Mutta astukaahan nyt sieniasiantuntijat esiin: onko tämä nuorta korvasientä, sitä erehdyttävästi muistuttavaa laakakorvasientä tai jotain syötäväksi kelpaamatonta? Aion odottaa ja katsoa viikon kuluttua uudelleen, miltä sieni näyttää - onko se esimerkiksi kasvanut. Ennen kuin päätän jättää nämä metsään tai kerätä talteen, olisi kiva tietää, mitä meillä kasvaa näin isona mättäänä :).


Lopuksi vilautan vielä yhtä pitkäaikaisprojektiani. En ole osannut päättää, mihin tämä tuoli tulisi käytettäväksi, joten siksi tuoliosan päällystäminen on odotuttanut. Pian selviää, sopisiko tuoli venevajan vintille ja ehkä siitä puolestaan selviää, minkälainen kangas istuinosaan sopii. Jos ei sovi, projekti jää edelleen odottamaan.  


Huhtikuun viimeisiä viedään - puuhaa ja pohdittavaa riittää!



36 kommenttia:

  1. Kaunis tuoli ja listat, minusta molemmat voisivat sopia venevajan vintille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, venevajaankin tarvitaan listoja, mutta ne pitääkin sitten hankkia jostain rahalla :(. Löydöt eivät taida riittää niihin juoksumetreihin...

      Poista
  2. Ihana tuoli ♥︎
    Lattiaan saattaisi hyvin sopia ajopuun harmaa väri. Jäikö sinulle sitä päiväpeiton kangasta yhtään jäljelle? Se saattasia sopia kuvioltaan tuohon tuolliin hyvin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuoli on silmäteräni ja etenkin, koska se on täältä tilalta kotoisin.

      Kiitos väriehdotuksesta, jotain tuollaista minäkin olen miettinyt! Ja arvaa kävikö sama mielessä itselläni tuolin verhoilun osalta!! Sitä vaaleaa kukkakuosia ei jäänyt milliäkään, mutta ruskeaa kyllä jäi. Sekin voisi tosin sopia. Hauskaa, kun ajatukset käyvät ihan yksiin! :)

      Poista
  3. Heissan, ihania projekteja siellä, tuosta vintistä tulee kyllä kaunis!
    En uskaltaisi tuota sientä syödä, en usko että se ainakaan korvasientä on... Mutta odottelen innolla, mitä muut asiantuntijat kertovat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiva kuulla :).

      En minäkään usko, että se on korvasientä. Enkä tosiaan uskalla syödä, ellei sitä tunnisteta ihan varmuudella!

      Poista
  4. Voihan upeus & kauneus! Huoneesta tulee niin hieno, näen sen jo. Mintunvihreä seinä on mielestäni nappi valinta. Ja nuo listat, aivan mielettömän kauniit, kyllä minäkin noista olisin onnellinen. Väri asiat on hirveän vaikeita. Olen täälä viime aikoina kamppaillut juuri saman asian kanssa. Mieskin melkein "hermoistui" kun valinta vaihtuu koko ajan :). Nyt värivalinnat on seljennyt. Toivottavasti sinäkin löydät ratkaisun, olisiko jokin ihan vain vaalea lattia. Huh huh, mikä tuoli sinulla jemmassa, sehän on tehty tuohon huoneeseen!! Paljon työn iloa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti olet oikeassa huoneen tulevaisuuden suhteen! ;). Huone on aika matala eikä loppujen lopuksi niin hirveän valoisa, joten pintojen värivalinnat ovat pienoinen haaste. Vaalea lattia on parempi kuin tumma, mutta mietityttää juuri se, että kuinka vaaleaan kannattaa mennä. No, pian täytyy alkaa tehdä ratkaisuja - eihän tätä olekaan kuin vuosi mietitty! Mutta jos menee hutiin, sitten maalataan uudestaan. Työn iloa on, aina on niin kutkuttavaa, kun jotain alkaa ihan oikeasti valmistumaan.

      Poista
  5. Ihana huone teillä siellä tulossa! Itse laittaisin kyllä vaalean lattian, kun näyttää kuitenkin suht pimeältä tuo tila. Ja minustakaan tuo sieni ei ole korvasieni, en sitten tiedä mikä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vaaleahko on varmasti hyvään suuntaan kallistuva valinta lattiassa. Huone on aavistuksen hämärä, muttei kyllä ihan noin pimeä kuin kuvassa. Ovesta tuleva vastavalo tekee kuvaamisesta vaan hankalan, eli siitä pimeys. Valoa tulee kuitenkin vain molemmista päädyistä, joten siksi ehdottamasi vaalea on minunkin mielestä oikea valinta.

      Joo, ei taida olla korvasieni.

      Poista
  6. Jäin tuijottamaan tuota ekaa kuvas, hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, yläkerrasta on kivat näkymät alas :). Pitääkin vielä tehdä tuohon ranskalaiseen parvekkeeseen kaide, ettei tulee liikaa kurkoteltua alas ;).

      Poista
  7. Minäkin laittaisin sitä kukkakangasta tuohon tuoliin. Siitä varmaan voisi löytää rungon värin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruskea kukkakangas, jota minulla on, saattaisi tosiaan sopia hyvin. Tekisi mieli hioa tuolin ruskeaa sävyä myös vähän enemmän esiin. Kiitos, kun kerroit ajatuksesi!

      Poista
  8. Oi, oi, niin kutsuva jo nyt tuo tila. Lattiassa voisi toimia jokin vaaleahko, mutta kuitenkin selppohoitoinen sävy, ehkäpä joku hyvin vaalea harmaasaven sävy, joka olisi valoisa, mutta ei niin putsaustarkka? Se voisi sävynä toimia mintun kanssa kivasti.

    Sieniasiaan musta ei ole mitään apua, mutta sitä kyllä ihmettelin, että mikä muu sieni kasvaa keväällä? Kasvaako joku? Sienet ovat mulle niin iso mysteeri, etten itse uskalla poimia mitään :D

    Meri on vissiin vapaa jo ulapalle saakka? Ihanaa, on taas kevät! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun kiva kuulla. Herkän mintun kylkeen tosiaan sopii jokin vähän murrettu, mutta kuitenkin vaalea sävy. Ehdottamasi "harmaasavi" kuvastaa jotenkin minunkin ajatustani hyvin :). Ihan valkoinen lattia meilla on kuistilla ja vähän se on vaativa, joten tässä voisi olla jokin vähän paremmin pientä likaa sietävä väri, ottaen huomioon, että varmaankin pojat valloittavat huoneen!

      Kyllä, ulappa on vapaa - kuin myös keväinen mieleni ;).

      Poista
  9. Kylläpä vinttihuone näyttää jo nyt mahtavalle; hienot juhannusjuhlat siellä tulette pitämään! Jos ei tänä vuonna, on onneksi vielä monta vuotta ja monta juhannusta edessä ;) Tsemppiä urakkaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, käyttöönoton pitäisi tapahtua juhannuksena, jee! Kiitos!!

      Poista
  10. Ihanan näköinen vinttihuone ja kävipä hyvä tuuri, että löytyi sopivaa listaa! Jokseenkin vaaleaa sävyä mäkin ehdottaisin lattiaan, mutta "vaalea" ei oo kyllä mikään väri. Enpä ehdota mitään sen tarkempaa.

    Tosi hieno tuoli, se sopii kyllä taatusti minne vaan! Niin ja sieniä en todellakaan tunne. Ainoa sieni, jonka varmuudella tunnistan, on punainen kärpässieni :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja hyvä, että vaalea sävy saa kannatusta, eli ostan tämän idean! Tuntemattomat sienet kannattaa jättää metsään ja vahvasti näyttää siltä, että näin käy tässä minunkin tapauksessa! Vastauksista päätellen alan pohtia, olenko löytänyt ihan uuden, aiemmin tunnistamattoman sienilajin ;).

      Poista
  11. Kaunista jälkeä tulee ja tuo tuoli on ihana.
    Sieni näyttää tutulta, mutta nimestä ei minulla kyllä ole tietoa, saati sen syötävyydestä.

    Mukavaa päivää sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos. Tutulta näyttää tuo sieni minustakin, mutta ehkäpä jää metsään, kun kukaan ei suoranaisesti ylistä sitä Suomen mahtavimpana ruokasienenä ;).

      Poista
  12. Eih, en kestä! Tuo vinttihuone näyttää tosi ihanalta jo nyt, ja mitkä maisemat sieltä eteen avautuvatkaan. Kuulen jo korvissani meren, tuulen ja lintujen äänet..... ette te vuokraisi tuota huonetta joskus vaikka meikäläiselle? ;)
    Tuo sieni näyttäisi poimureunaisen lakkinsa perusteella suppilovahveroa paljon muistuttavalta kosteikkovahverolta. Sen varsi on huomattavasti keltaisempi kuin suppiksen ja tuoksu voimakkaampi. Tosin kosteikkovahveron satoaika on heinäkuusta lokakuulle, ihan kuten suppiksenkin, hmmmmm...lienee parasta jättää nuo yksilöt sinne paikoilleen ja katsoa heinäkuussa, josko samanlaisia ilmestyy lisää ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tjaa, voipi olla, että jos oikein halutaan vauhdittaa päätalon remppaa, alammekin lisätulojen toivossa vuokraamaan venevajaa kesäasukkaille ;).

      Eipä taida olla mikään vahvero :( joten metsään jää nyt tämä herkullinen ruokasieni täysin tunnistamattoana!

      Poista
  13. Koska minttu ei näytä sellaiselta pastelliselta minttumintulta, vaan paremminkin hillityn vihertävältä, niin ajattelin, että sen kaveriksi (mun mielestä siis) voisi sopia joku vähän vihertävään taittavan harmaa lattiaväri. Ei kovin tumma kuitenkaan, kun tila on muuten niin ihanan valoisa. (Heti tekis mieli ottaa värilastut käteen ja alkaa tutkimaan sävyjä, mutta kun ei nyt oo tässä käden ulottuvilla, niin pakko tyytyä mielikuvittelemaan :)).

    Sieniin en uskaltais koskea, mutta koska mun sienitietämys on täysi nolla, veikkaan, että nuo on todennäköisesti on oikeinkin syötäviä ja varmaan jotain harvinaisia herkkuja..

    (Mulle muuten tuli yllätyksenä tuo, että Country French-maalin valmistus on lopetettu. Tuntuu nyt olevan pinnalla Annie Sloan-kalkkimaalit, joita tekis mieli vähän itsekin kokeilla, mutta en ole keksinyt mitään maalattavaa, eikä mikään turha projekti nyt innosta. Siis sellanen, että maalais vaan sen takia, että iskee pakkomielle..)

    Iloisia remppahetkiä! Vapuksi on luvattu hyviä maalauskelejä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet oikeassa, seinän mintunvihreä on sellainen maansävyinen, murrettu vihertävä. Kiitos ehdotuksesta, luotan täysin tyylitajuusi ja ymmärrykseesi vaativasta luonteestani! Harmaan eri sävyt täytyy ottaa nyt tarkempaan syyniin. Ja joo, kelit ovat paranemaan päin. Pidetään siis peukut pystyssä, ettei tule perinteistä vappukeliä vaan ihan kunnon kevätsää :).

      Luulen samoin, sienet ovat varmasti harvinaista herkkua, mutta tietämättömyyteni vuoksi en milloinkaan saa nauttia tästä makuelämyksestä :(.

      Poista
  14. Wau, miten upealta teillä näyttää!!
    Vaaleaa harmaata minäkin olisin ehdottanut lattian väriksi. Valkoinen on niin kovin herkkä, jos ei ole jyssäämässä ja siivoamassa koko ajan.

    Tuoli on myös aika herkku, itsekin olisin yhdistellyt istuinosaan jotain jo käyttämääsi kangasta, tilkkutäkkimaisesti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiitos! Lattian sävygallup tuottaa selvästi tulosta, kun harmaa saa sinultakin kannatusta. Tuolia ihastelen itsekin aina silloin tällöin ja nyt on alkanut houkuttaa, että sen saisi käyttöönkin. Lähden penkomaan vanhoja käyttämättömiä ja käytettyjä kankaita!

      Poista
  15. otapa lastu seinää mukaan maalikauppaan, joku kaunis vaalea helmenharmaa voisi olla lempeä väri lattiassa, ei heti jokainen jaloissa kulkeutuva murunen näy häiritsevästi, mutta ei myöskään söisi luonnonvaloa.

    Iloa touhuun, eiköhän nämä surkeimmat kelit ala olla taas takana ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helmenharmaa kuulostaa ihanalta. Kumpa lattia hohtaisikin oikein helmen lailla…

      Kiitos, iloa on ja uskon myös, että tästä päästään vain parempia säitä kohti!

      Poista
  16. Vintti näyttää todella kauniilta! Savenharmaa kävi minulla mielessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Savenharmaa on saanut muiltakin kannatusta. Harmaa taitaa olla valittu väri, mutta sävyä lähden nyt vielä täsmentämään!

      Poista
  17. Oi kun vintistä tulee kaunis. Tikkurilan Vanhan ajan värikartassa lattioiden kohdassa on pari hyvää harmaan sävyä :) Tuoli on ihana... Mukavaa vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niin... Pääsi unohtumaan, blogissani on pieni haaste sinulle.

      Poista
  18. Vintti näyttää jo nyt niin hyvältä. Voin vain kuvitella, miten tunnelmallinen siitä käsissäsi vielä syntyy, kun tulee ihan valmista.
    Tuo halloumihässäkkä liedellä edustaa juuri sitä, mitä minun tekee mieli laittaa. Vastaavat kasvispitoiset pannupaistokset ovat joka keväinen innostukseni. Lihapadat ovat nyt niin passé ;) Aurinkoista päivää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, valmista kohti mennään :). Me syödään tällaisia remppapatoja lounaaksi, helppoja laittaa ja kuitenkin riittävän kevyitä.

      Poista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...