Kyllä sosiaalinen media on vaan niin mahtava juttu! Laitoin Instagramin puolelle yhden kuvan tuoleistani, joita esittelin viime postauksessa. Villa Idurilla on instassa ruotsalaisseuraajia ja eiköhän sieltä tullut heti tietoa tuolieni tyylistä ja ruotsalaisalkuperästä. Vihjeen perusteella etsin lisätietoa.
Kuva: Grannas A Olssons Hemslöjd AB
Tuolit edustavat ns. kurpitsamaalausta. (Hauska nimi tyylisuunnalla.) Talonpoikainen koristemaalaustyyli kukoisti Taalainmaalla Ruotsissa 1770-luvulta lähtien. Perusperiaatteena on fantasiakasvien kuvaaminen tyylitellysti. Kaikki tuntevat myös taalainmaanhevosen ja niiden koristelutapa, dalmåleri, on syntynyt kurbitsmåleri-kruusauksen pohjalta.
Poimin netistä tuolejani muistuttavia kurpitsamaalauskuviointeja:
Kuva: Stockholms auktionsverk
Kuva: c.i.a_cederbergs_interiors
Kuva: Anita Gyllkrans
Kuva: hanro17
Niin että tuolit nousivat ehkä vähän arvossaan silmissäni. Niiden karkea muotokieli, siinä missä värimaailma saivat selityksensä, kuvioinnista puhumattakaan. Alkuperäinen tyylidilemma, josta viimeksi kirjoitin, on toki yhä olemassa. Tuolien tarina jatkunee jossain vaiheessa Juhannuksen tienoilla!
Taas hitusen viisaampana,
No niin, aarteet huusit! Onnea hankinnalle vielä kerran. Kyllä ne paikkansa löytävät :)
VastaaPoistaSe voi olla! :)
PoistaKiitos, että teit meistä muistakin hitusen viisaampia!
VastaaPoistaHyvin mielenkiintoista.Ainakin sinulla on nyt mahdollisuus mahtavaan myyntiartikkeli-esittelyyn, jos lopulta päädyt luopumaan tuoleista.:)
Tuo kolmannen kuvan huonekalu on, kuin samasta sarjasta tuoliesi kanssa.
Hassu paikallinen ruotsalaistyylisuuntaus :). Osuit naulan kantaan, mietinkin, että tällä tiedolla on hyvinkin arvoa, jos päätän luopua tuoleista!
Poista👍🏻👍🏻👍🏻
VastaaPoistaSamaa mieltä, olin peukut pystyssä, kun asia valkeni :)
PoistaOk. Mukava tietää. Minulla on Namussa vastaavalla maalauksella tehty jalallinen "arkku" - tai mikä lienee. Kuitenkin sellainen kannellinen kapistus samaa tyyliä. Kannen sisäpuolella maalattuna kuvien kera nimi Dagny ja muistaakseni vuosiluku 1946.
VastaaPoistaArkut ja kaapit olivat erityisesti niitä kalusteita, joihin kurpitsakoristeita on perinteisesti tehty. Hyvä, että huomasit postaukseni, jos sinulla on samaa tyyliä omaava arkku kotona!
PoistaHih, kurpitsa-Pilvi!
VastaaPoistaVälillä intuitio on oikeassa, niin nytkin. Hienoa!
Kyllä, intuitioni johdatti minut nyt aivan satumaailmaan, jossa voin olla suuri kurpitsafani!
PoistaOlipa kauniita esineitä! Ja voin kuvitella kuinka iloiseksi tulit kun sait lisää tietoa. Netin maailma on todellakin ihmeellinen. Ihanaa pääsiäisen aikaa <3!
VastaaPoistaKyllä, lisätiedon löytyminen ja etsiminen jostain, mitä on ehkä vähän sokkona hankkinut, on ilahduttavaa, mielenkiintoista ja jännää! Samoin sinulle Katinka :)
PoistaHyvä Pilvi, teit todellisen löydön! En todellakaan usko että huutosi oli turha..katsotaan tilanne uudelleen juhannuksen tienoilla :)
VastaaPoistaJännää, kun ei tiennyt, mitä on hankkinut! Toive siitä, että näille löytyisi paikka, tai edes osalle, kasvoi kyllä :). Tieto omistamiensa esineiden taustalla lisää huomattavasti kiintymystä. Tarinat puhuttelevat.
PoistaMinusta tuolit ovat hienot! Mulle käy usein niin, että juuri rumankauniista asioista tulee lempparijuttujani.
VastaaPoistaSitä minäkin mietin, että ovatko nämä sellainen hitaasti kypsyvä rakkaus :)
PoistaHauskaa :). Tuolit ylennettiin kurpitsakategoriaan :D
VastaaPoistaNiin, ehkä sekin on jo jotain, hahhah :D. Täytyy tosin muistuttaa, että lähtökategoria oli hyvin, hyvin matalalla, joten jää jokaisen oman arvion varaan, kuinka suuresta ylennyksestä on kysymys :D
PoistaKiva, että tuoleista löytyi taustatietoa. Minusta ne ovat persoonallisen kauniit.
VastaaPoistaNiinpä ja kiva kuulla!
PoistaAina sitä oppii kun elää! Sä oot todella muodin huipulla :-)
VastaaPoistaJuu en tiennyt ;) ja taidan olla jopa ihan trend setter, koska tyylin muodikkuus on ostokseni ja tämän postauksen myötä vaarassa rantautua tännekin!
PoistaKiinnostavaa! Jännityksellä jään odottamaan tuolien tarinaa :) Kiinnostava toi pakuripostaus myös. Itse olin talvella "vain" kuukauden flunssassa ja viimeisen vuoden aikana enemmän kipeänä kuin pitkään aikaan. Pidän mielessä tuon pakurin.
VastaaPoistaPidä ihmeessä pakuri mielessä - aikamoinen ihmelääke. Tai oikeastaan jopa tutkitusti, että ehkä se ei ollut ihme, että se tehosi minuun. Vain viralliset ihmiskokeet puuttuvat, mutta meitä empiiriä koekaniineja on aika paljon ;).
PoistaSitä oppii kaikenlaista hauskaa, kun somessa avaa suunsa, kuten nyt näistä tuoleista ja tästä hyvin paikallisesta tyylistä :)