sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Kesämuistot kansissa

Ajattelin tehdä pienen kuvakoosteen ja muistella vähän kesää blogissa, mutta sitten päätinkin kokeilla Ifolorin valokuva-albumisovellusta. Pyörittelin ja sommittelin viime kesän kuvia eessuntaassun ja lopulta painoin Tilaa-nappia. Kesämuistot saapuivat viikossa koviin kansiin pakattuina. Kirja näytti kivalta, kivammalta kuin odotin.

Näitä albumisovelluksia on varmaan muitakin, onko teillä lukijoilla kokemuksia? Yksi miinus, mitä tästä Ifolorista minulla on sanottavaa, on, että välillä ohjelma aavistuksen bukitti ja odottelua kuvien latauksen kanssa tuli jonkin verran. Mutta painolaatu oli kyllä hyvä.


Käytin aika paljon koko sivun kuvakokoa enkä liittänyt mukaan lainkaan tekstiä. Suurin osa kuvista on ollut jo aiemmin blogissa, mutta paperisena kuvat heräsivät ihan eri tavalla henkiin. Nyt harkitsen, josko näin jälkikäteen tekisi samanlaiset kirjat edellisistäkin kesistä/talvista. Olen arkistoinut kuvat vuosittain, joten vaiva poimia parhaat otokset, ei tunnu ylitsepääsemättömältä.



Alkukesä oli kylmä, mutta sitten puntari alkoi luvata enenevässä määrin kaunista. 



Voi kun tuo karitsa juuri kerittynä näyttää laiheliinilta (yrittää tulla mökin rappusilta sisään)! Ja me otimme double selfien kuumana heinäkuun 11. päivänä, syntymäpäivänäni.







Kyllä näitä on kiva katsella kynttilänvalossa ja muistella eri tilanteita ja tunnelmia.


On se melkein tehtävä samanlaiset kirjat edellisistäkin vuosista, vai mitä? Kuvakirjat saavat kelvata siihen asti kunnes ryhdyn ihan kunnolla kirjailijaksi :)

Taas on uusi viikko edessä, siispä mukavaa maanantaita!


43 kommenttia:

  1. Upea kirja. Siitä se kirjailijanura sitten lähti ;).
    Kannaltani niin ajankohtainen aihe, sillä juuri tänään olen tuntitolkulla valkannut menneen vuoden kuvia teetettäväksi. Kamala homma. Vielä aion tilata perinteiset kuvat ja albumoida, mutta ehkä talven etelänreissusta voisi teettääkin kuvakirjan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ainakin kuvakirjailijan, haa ;).

      Minä en kyllä jaksa teetättää ja albumittaa jälkikäteen enää yhtään mitään, mutta tämä kirjana tilaaminen onkin onneksi helpompaa.

      Poista
  2. Olenkin miettinyt tuollaista kuvakirjaa, mutta ajatukseksi se on vain jäänyt. Kirjasi näyttää kyllä upealta! Omalla kohdallani valokuvien teettäminen on tyystin jäänyt, kaikki on vain sielä tietokoneessa. Ennen oli ihan eri, kun oli filmirullia, valokuvia tuli todellakin teetettyä. Kiitos tästä, jos se inspiraatio iskisi nyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan sama vika minulla, en enää ehdi/jaksa teettää kuvia. Suosittelen tätä vaihtoehtoa, toivottavasti inspiraatio tulee!

      Poista
  3. Anonyymi19.19

    Hieno kirja.
    Kannustan tekemään enemmänkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kiitos, se on varmaan hyvä idea.

      Poista
  4. Upeita kuvia, ehdottomasti teettäisin edellisistäkin vuosista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä, kiitos. Tämä kävi kuitenkin niin helposti ja muutaman kympin hinta on minusta ihan kohtuullinen muistojen tallettamisesta.

      Poista
  5. Kauniita kuvia :) Minäkin teetän kaikki kuvakirjat ifolorilla, ja olen yrittänyt pyrkiä siihen, että saisin yhden vuoden kuvat yksiin kansiin. Niitä kuvia tulee niin paljon ja jos niitä ei teetä, koneellehan ne jää pyörimään..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just niin siinä helposti käy! Minulla on blogin ajalta muutaman vuoden kuvat hyvässä järjestyksessä, joten se kannattaa hyödyntää ja teetättää hetimiten kirjat edellisistäkin vuosista.

      Poista
    2. Niin, ja sitten on helppo lisätä tekstiä ja päivämääriä kirjaan suoraan tehdessä, Eikä niinkuin ennen muinoin kun tavallisia filmirulla-kuvia, kun teetettiin ja aina piti alkaa kirjoittelemaan päivämäärät, ja järjestelemään kuvia kansioon. Mutta sitäkin olen kyllä miettinyt, että miten tällaiset kestää aikaa.. Että onko sitten vuosikymmenien kuluttua kirjat valkoisia sivuja täynnä..hmm..

      Poista
    3. Minä taas luulen, että tällainen painotuote kestää paremmin, koska perusvalokuvat eivät kovin hyvin kestä aikaa. Ne kaipaisivat erilaiset pinnoitteet kestääkseen.

      Poista
  6. Ihana kirja. Näitä kannattaa tehdä muistioiksi. Minulla kotikoneena on omppukone, jossa on mahdollisuus tehdä Applen oma kirja, kalenteri, kortteja yms. Hyvä ominaisuus ja kirja, jonka anopille tein viime jouluksi oli myös saajan mieleen. Hän piti kovati kirjasta, jossa oli kuvia maalta eli hänen lapsuuden kodistaan.
    Ensi vuonna ajattelin tehdä reseptikirjan parhaista ruoista ja herkuista. Se voisi olla mukava joululahja vuodelle 16. Nyt sitä en ehtinyt tehdä, kun idea pukkasi mieleen vähän liian myöhään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Reseptikirja - mikä loistava idea! Tämän pistän korvan taakse, koska sellaisen voi tehdä vaikka ihan omaksi iloksi, kun tulee myös välillä ruokailuhetkiä kuvattua.

      Poista
  7. Ihanat kuvat ja upeat muistot! Itse olen miettinut tuota ifolorin-kirjaa, mutta on toistaiseksi jäänyt ajatustasolle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samat sanat täällä, kun tällaisen tekeminen on ollut pitkään vain ns. harkinta-asteella. Nyt olen tyytyväinen, että jaksoin kokeilla.

      Poista
  8. Hieno kirja! Olen itsekin teettänyt muutaman Ifolor-kirjan ja tyytyväinen olen ollut tuloksiin. Pitäisikin taas ruveta tuollaista tekemään, kun noita paperikuvia ei tule muuten kehitettyä, vaan kaikki kuvat ovat koneella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, tähän tarvitaan aina oma inspiraationsa ja päätös vain ryhtyä hommaan. Minulle tämä oli hyvä kokemus, eli onneksi keksin kokeilla!

      Poista
  9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  10. Aivan ihanan albumin teit. Jospa minäkin saisin menneen vuoden kuvat valkkauksen alle vihdoin, kiitos tästä muistutuksesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vain hommiin, onhan se vähän urakka, mutta palkitsee kuitenkin :)

      Poista
  11. Ihana muistojen kuvakirja!! Kannatti ehdottomasti painaa sitä Tilaa-nappia! ♥
    Minäkin taidan vihdoinkin lopettaa ikuisen pähkäilyn ja ryhtyä valitsemaan vuoden parhaat hetket kuvina ja laittaa ne yksiin kansiin. Vuodesta 2010 alkaen, jolloin miehestäni tuli oman veneen kippari, saisin taatusti kivat kuvakollaasit tehtyä. Tämähän voisikin olla todella hyvä joululahja armaalle aviomiehelleni :) Kiitos mainiosta vinkistä sinulle Pilvi ja mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin ajattelin ensin antaa tämän Mikolle joululahjaksi, mutta kun se oli niin hieno, niin halusin heti kärsimättömänä esitellä, hah ;). Hyvä idea tehdä kollaasi ensimmäisestä kipparointivuodesta - hän varmasti arvoistaisi lahjaa!

      Poista
  12. Valokuvakirjat ovat todella kivoja

    VastaaPoista
  13. Kuvakirja näyttää upealta jo nyt ja vuosien kuluessa se vielä kultaantuu. Jos suinkin ehdit ja jaksat, niin tee ihmeessä aiemmistakin vuosista samanlaiset, kiität varmasti itsesi siitä myöhemmin! Olipa siinä taas hienoja kuvia - edelleen tykkäisin nähdä sinua ja perhettäsi enemmän kuvissa... Eikä tarvitse edes olla tukka kammattuna - saaripeikko look on ihan ok ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hee, tässäkin ollaan vähän saaripeikkoina - huom. Mikko on merivedellä sukaissut tukkansa ojennukseen hehhee.

      Olet oikeassa, tämä tulee vielä kultaantumaan. Nyt jo tuntuu että pari vuotta vanhat digikuvat projektimme alkuvaiheista ovat nousseet arvoon arvaamattomaan. Joten näin se on, ansaitsevat päästä myös kirjoihin ja kansiin!

      Poista
  14. Anonyymi12.33

    Olen myös nähnyt noita kirjoja ja tyttären lapsista on kirjat. Yleensä ne ovat noilta ihmisten etelänmatkoilta, mutta voisin tehdä meidän veneilyreissuista, kun en lennä etelään. Yritän omalta osaltani välttää saastuttavaa elntämistä ja muutakin joka voi aiheuttaa edellisen postauksen kaaoksen. Eli jokainen töihin ilmaston eteen.
    Ihana tuo teidän lahti. Siihen vielä oikea puinen purjevene, niin on tunnelma kohdallaan, vaikka kaikki purjeveneet on ihania.Meidän vanha Trolle voisi käydä sinne hyvin:D t. elina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hei Elina ja kiitos viestistäsi! Totta, ilmastotalkoot koskevat meitä kaikkia.

      Lahtihan suorastaan huutaa purjevenettä pyörimään poijuun, olet oikeassa :)). Mutta, puista purjevenettä meille ei tule, vaikka minustakin kaikki klassiset veneet ovat todella kauniita ja aina ihailen niitä nähdessäni ja sellainen tännekin sopisi. Entisöinti- ja kunnostusinspiraatiomme tulee kuitenkin jatkossakin keskittymään vain näihin rakennuksiin ja jos - ja kun - jonain päivänä meillä on purjevene, se on varmaan enemmänkin uutta raaserikaliiperiä, joka ei vaadi mittavia vuosittaisia kunnostustoimenpiteitä.

      Poista
    2. Anonyymi17.50

      Meillä on moottoripursi Trolle (troll33) vanha mahonkinen ja asutaan 1700-luvun talossa. Joskus kyllä hieman väsyttää nämä rempat, mutta elämäntapa se on tämäkin. Meillä on muutenkin sellaista porukkaa, että eletään vähän eri tavalla. Löysin tänne tyttären blogin kautta, sitä näemmä seuraat ja hänhän elää ilman suihkua, sisävessaa ja muitakaan nykyajan kojeita (esim tv). Tämä taitaa olla sukurasite.

      Poista
    3. Ehdottomasti hieno elämäntapa!

      Poista
  15. Minulla on miltei kaikki valokuvat nykyään tehty kirjoiksi, vanhatkin valokuvat joskus skannasin ja tein niistäkin kirjat. Reissut ominaan, kodeista muutama - olisko yhteensä viitisentoista kirjaa tähän mennessä.
    Lillasta on edelleen jostain syystä tekemättä, kuvia on kai liikaa...
    Samoin on tekemättä molemmat Istanbulin reissut. Herää kysymys, että mihin mun aikani on mennyt?!

    Ja vinkki: pysy Ifolorissa, normaalisti se on pelittänyt ihan hyvin, ehkä nyt jotain ruuhkaa tms. Olen nimittäin paria muutakin valmistajaa kokeillut ja on enemmän tai vähemmän surkeaa tavaraa. "Paras" oli kun koko aukeaman kuvat olikin hupsis vaan jaettu yhden lehden molemmin puolin!

    Kuvia tulee ihan toisella lailla katseltua kun ne on kirjoina :D
    Nyt pitäis kyllä tarttua itsekin taas tuohon urakkaan....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän se oma urakkansa on. Kiitos vinkistä, luulenkin, että pysyn Ifolorissa, koska mitäs sitä hyväksi havaittua vaihtamaan. Uskon kans, että kuvia tulee katseltuna enemmän kun ne ovat kirjassa. Tämäkin kirja pyörii nyt ahkerasti kädestä toiseen olkkarin pöydällä :).

      Poista
  16. Aivan ihanalta näyttää! Ajattelin muuten juuri tehdä postausta kesäkuvista... Minä vaan en taida nyt taipua kirjantekoon samaan syssyyn, sen verran on haipakkaa. Mutta ehkä se postaus...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesäkoosteet tähän aikaan vuodesta ovat ihan MUST ;)

      Poista
  17. Upeita kuvamuistoja! Nuo kuvakirjat ovat ihania katsella, vaikka itse en olekaan sellaisia tehnyt. Siskon perheellä on tapana taltioida esimerkiksi sukujuhlia kuvakirjoiksi ja antaa sitten lahjaksi. Pitäisi kokeilla itsekin, kun tavallisia kuvia ei taida enää olla olemassakaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä. Sinullakin tulee varmaan otettua aika paljon kuvia, joten parhaista parhaat jäävät ihanasti elämään painettuihin kansiin.

      Poista
  18. Voi, kun hyvä idea. Tosi upeita kuvia ja tunnelmia. Me olaan myös mietitty, että olisi kiva saada blogi ainakin osittain kansiin viimeistään sitten, kun se alkaa kaartua loppuaan kohden. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu, mutta onneksi päätin nyt aloittaa. Voi olla että tulis liian iso taakka lopussa ;).

      Poista
  19. Aivan ihana! Otat tosi hyviä kuvia. Mä olen teettänyt kuvakirjoja lähinnä lapsista, mutta voisi kyllä harkita, että parhaita kuvia teettäisi muutenkin. En kyllä joka vuodesta jaksaisi, muuten olisi kirjahyllyt täynnä kuvakirjoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos :). Ajattelin myös, että vain harvat ja valikoidut kuvat pääsevät kansiin, jottei hyllyt ala notkua liiaksi!

      Poista
  20. Kirjailijahan se on kuvakirjailijakin :-) Ja jos yksi kuva on tuhat sanaa, niin ei ihan lyhytkään kirja. Tyylikkään näköinen eepos, jota on varmasti talvella mukava selailla.

    Mä en ole kokeillut tuollaista kuvakirjan tekemistä, ainoastaan ihan perinteisiä valokuvia teettänyt ja eri firmojen kuvatilausohjelmissa on kyllä huomattavia käyttävyyseroja, jotkut ajaa käyttäjänsä suorastaan hulluuden partaalle kadottamalla kaikki 99 ladattua kuvaa bittien taivaaseen kun yhteys pätkäisee sadannen kuvan kohdalla. En vaan yhtään muista mitkä oli hyviä ja mitkä huonoja :-(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hee, kiitos! En millään jaksa enää teettää yksittäisiä kuvia, koska sitten vielä ne pitäisi asetella albumeihin jne. Mutta hyvä, ken jaksaa! Tämä oli kyllä helppoa, joten kannatan.

      Poista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...