sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Juhlallista

Pitkän viikonlopun aikana teimme kaikenlaista, mutta nyt tärkein: lipputanko nousi paikoilleen, wuhuu! Ensinnäkin, en ollut varma, onnistuuko tämä vähän omin päin aloittamani projekti alkuunkaan; toiseksi, en tiennyt, saanko Mikon innostumaan ja houkuteltua pystytysoperaatioon; kolmanneksi, pysyykö se pystyssä; neljänneksi, näyttääkö se suoralta; viidenneksi, onko se tarpeeksi pitkä.

Lisäksi, olin salaa toivonut, että tanko olisi pystyssä Juhannuksena, joten tämä on varmaan Idurin historian ensimmäinen projekti, joka valmistui etuajassa ;). Asiaa nopeutti alkuperäinen kalliolla ollut betonijalusta.

Pystytysoperaation työnjako oli hyvä: minä veistin rungon jalkaosaan sopivaksi


 Mikko kiinnitti pylpyrän ja knaapin Pojat ja Mikko pystyttivät tangon ja minä kerroin sivusta, kun se näytti silmämääräisesti suoralta.
Sitten katselimme, kun viiri juhlallisesti nousi ylös ja alkoi liehua salossa.Ja tältä se näyttää - ihan täydellinen. Nähtäväksi jää, haluanko edes maalata runkoa.Ja riittävän pitkäkin - lippu jää talon harjan yläpuolelle. 


Sekä salko että talo ovat oikeasti suorassa ;)


Tämä oli taas hyvä muistutus siitä, että kannattaa yrittää tehdä itse, vaikka olinkin aika skeptinen, kun ei tällaisia tule ihan joka päivä tehneeksi! Hienolta tuntuu, ettei tarvinnut ostaa lipputankoa kaupasta, vaan runko löytyi omasta pihasta. Loppujen lopuksi valmiin jalustan ansiosta tekemiseen ja pystykseen meni yhteensä ehkä kaksi päivää. Jälkikäteen voin todeta: helppo homma! 

Mielestäni lipputanko kuuluu tällaiseen tilaan. Tämä oli jostain syystä minulle aika tärkeä juttu saada - symbolinen asia.

Pitäkäähän tekin lippu korkealla!52 kommenttia:

 1. Siis wau, aivan mahtava! Hyvä sinä ja pystyttäjät!

  VastaaPoista
 2. Kyllä lipputanko kuuluu suomalaiseen pihaan :) Ja varsinkin tuollainen upea itsetehty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ja olen haaveillut siitä ihan ensi metreiltä asti, vaikkei se olekaan ns. välttämättömyys. Jotenkin nyt vasta tuli painettua piste iin päälle, että tila on asuttu.

   Poista
 3. Vau, tulipa siitä hieno, ja niin suora kuin olla ja voi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se tosiaan on; suora runko löytyi ihan sattumalta jo muutenkin kaadettujen runkojen joukosta. Siitä hämmästyksestä tämä projekti saikin pontta, että nyt jos koskaan pitää kokeilla.

   Poista
 4. No voi vitsi, miten hieno! Ja ihan itse, naisenergialla tehty, mikä nostaa asian arvoa ihan omiin sfääreihin. Onnea!
  Jos tuo puu tuosta harmaantuu ja kelottuu, niin eihän sitä toinna ryhtyä maalaamaan. Olette siellä kyllä kovin ahkeria!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten hienosti sanottu: en olisikaan itse kehdannut korostaa naisenergiaa ja ansiotani siihen, että tämä on vieläkin hienompi saavutus kuin mikä tahansa lipputanko ;)). Mutta oudoltahan se tuntuu, että minä tätä lähdin niin ponnekkaasti tekemään. Olet oikeassa, että kelottuneena ja harmaantuneena se näyttänee vielä hienommalta kuin maalattuna. Kiitos Anu!

   Poista
 5. Ihana :)

  Olin ihan varma, että lipputangon maalaamatta jättäminen oli mietitty asia. Se näyttää niin oikeanlaiselta tuohon ympäristöön juuri tuollaisena.

  Hyvä te :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sikäli oli mietitty, että runko on vielä kostea, joten maalaaminen pitää tehdä ehkä vasta vuoden päästä tms. Mutta, minusta se näyttää myös kivalta jo nyt, ja myös ihan arvokkaalta, joten aloin epäröidä maalauksen tarvetta. Kiitos Rauhalan emäntä, oli hyvä saada mielipide!

   Poista
 6. Ei kai tuon idyllisempää enää voi olla! :) Kymmenen pisteen arvoinen suoritus kaikenkaikkiaan. Näyttää kivalta, kun keinussa toistuvat lipun värit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ja ihan mahtavaa, että huomasit tuon "sävy-sävyyn -asetelman" kalliolla ;). Keinun maalasin tasan vuosi sitten ymmärtämättä, että tällä kalliolla tulee meidän täällä ollessa aina liehumaan tämä viiri, Juhannusta ja poikkeuspäiviä lukuunottamatta. Itse panin saman nyt merkille. Jäin tosin miettimään, että minkälainen pikku pöytä tähän vielä sopisi…?

   Poista
  2. Tuo asetelma on kyllä minun silmissäni jo täydellinen. Pöytääkin tietysti monesti tarvitaan. Ehkä ratkaisu löytyy ajan mittaan tai 'kävelee' vastaan. Sekin voi helpottaa pöydän ja sen materiaalin valintaa, kun päätätte, maalataanko tanko vai ei. :)

   Poista
  3. Pöytä olisi tarpeellinen, mutta totta - kaikki tähän astinen on tullut vastaan sattumalta, ei väkipakolla etsittynä ;)

   Poista
 7. Kyllä kannatti tehdä itse! Tuo on todella upea lipputanko :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä ja kiitos, on niin hauska kuulla, että olet tätä mieltä!

   Poista
 8. Tulisitko tekemään minullekin lipputangon?
  Harvallapa sitä onkaan ihan omin käsin tehty lipputanko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hee, kiitos :). Annan yksinkertaiset ohjeet ;).

   Poista
 9. Onnittelut ! Siitä tuli upea !

  Kyllä tuntuu juhlalliselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura, nyt tuntuu tosi juhlalliselta, kun kukkulalla liehuu viiri!

   Poista
 10. Kaikkeen sinä pystyt! Hienoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ja onneksi on näitä apulaisia paikkaamassa, mihin itse en pysty :)

   Poista
 11. Upea projekti, onnittelut sinulle siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos - lopputulos oli kyllä kannustava.

   Poista
 12. Hyvä te, hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
 13. Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
 14. Tulipa siitä hieno! Pitäisköhän meidänkin yrittää tehdä salko itse? Valmista pystytyspaikkaa ei kylläkään ole. Esimerkkinne kuitenkin voi rohkaista muita yrittämään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jos vain löytyy sopiva puunrunko, niin kuoriminen tavallisella oksavesurilla sujuu kyllä yllättävän helposti. Eli kannustan! Luulen, että pystytysmenetelmän miettiminen (kuoppa+betoni tms.) on se hankalin juttu, mutta sekin varmasti ratkaistavissa.

   Poista
 15. Täydellistä! Paitsi tanko, myös saumaton yhteistyö :)

  Ja ihan varmaan olis mennyt ne samat pari päivää valmiin lipputangon kuljetus- ja pystytyspuuhiin, eikä lopputulos olis ollut yhtään noin persoonallinen. Sinivalkoinen suoritus taas kerran :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä muuta sano, ihan totta! Aivan varmasti olisi mennyt kuljetuksineen yms. vaikka kuinka paljon energiaa uuden tangon kanssa säätöön - se ei olisi tietenkään sopinut olemassa olevaan jalustaan jne. Kiitos Annukka, persoonallinen kuulostaa kivalta, jollekin se voi pistää silmään vähän kroisina, mutta meille kelpaa ja aika patinoi!

   Poista
 16. Upeaa. Ehdottaisin lipputangon tekijälle omaa liputuspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeeeee, hyvä idea!!! Se onkin sitten jatkossa pystytyspäivän kunniaksi 15.5.!!

   Poista
 17. Hienolta näyttää ja kuvat ovat ihanan keväisen sävyisiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, kiva kuulla, vaikka kylmä oli, kuten toppatakeista voi päätellä :)

   Poista
  2. Ai en edes huomannut toppatakkeja - sehän on meillekin ihan normaalia vielä toukokuussa. Olisin ennemminkin huomannut, jos teillä olisi ollut shortsit. :D

   Poista
  3. Niinpä tietysti, tämä se on Suomen kevään ja aika pitkälle myös kesän todellisuus :D.

   Poista
 18. Kyllä on komea!!!

  VastaaPoista
 19. Siellä se lippu nyt liehuu ! Hitsi toi on kyllä sellainen asia mikä tännekin kuuluu ja jos se kerta oli "helppo homma" niin sitten ei muuta kun pystytys hommiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, hyvä sinä! Kannustan ihan oikeasti jos vain sopiva runko löytyy!

   Poista
 20. Kyllä sä oot pätevä! Mahtava nikkarointiprojekti!

  Mäkin (salaa mieheltä) haaveilen lipputangosta, mutta meillä ei ole joulukuusen raatoa suurempia tee-se-itse -materiaaleja, joten ei ainakaan vastaavaa projektia tule syntymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos! Salaahan minäkin, aluksi, hee. Ei siinä hänellä sitten auttanut muu kuin hyväksyä asian eteneminen ;).

   Poista
 21. Hieno!
  Ja parasta on se, että näet kättesi työt joka kerran, kun vilkaiset viiriin ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, saan nauttia tästä pidempään kuin osasin ajatellakaan!

   Poista
 22. Oi, rakastan viirejä ja lipputankoja. Minusta on aina niin ihana nähdä kuinka viirit liehuvat saloissa ja on kesä. Tulee mieleen aina lapsuus. Juhannuksena nostettiin lippu salkoon ja sen jälkeen koko kesän oli viiri liehumassa. Ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin, jostain syystä liput ja viirit tuntuvat minullekin tosi tärkeiltä :). Veneessä aina liputimme kunnialipuilla juhannusta ja kaikki kesän synttärimme, joten nyt on ollut saaressa vähän tätä ikävä. Vihdoin asia on kunnossa, kun viiri liehuu salossa!

   Poista
 23. Juuri tuollainen, ulkosaaristoon sopiva itse tehty, todella hieno! Lapsuudesta muistan myös vanhasta reimarista tehdyn, siis itäisellä Suomenlahdella, ei täällä Lapissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Ai kun kiva kuulla, että muutkin ovat tehneet itse ja muistat sen. Saapi nähdä kuinka kauan tämä meidän pysyy käyttökelpoisena, mutta toisaalta tekeminen oli niin nopeaa, että eiköhän se uudestaankin synny, jos tarvitaan jossain vaiheessa uusi.

   Poista
 24. Juhuu!! Hieno!! Kuulu tuollaiseen paikkaan, lippu salkoon, ehdottomasti. Oma tekemä on huippujuttu!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, tuntuu niin kivalta saada näin kannustava kommentti!! Olen kyllä hirmu iloinen, että tuli ryhdyttyä liikoja miettimättä vaan hommiin :)

   Poista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...