torstai 14. toukokuuta 2015

Myllerrystä

Meillä on ollut valtavat lautavarannot pitkään sikin sokin niityllä, mutta olen vähitellen saanut niitä lajiteltua ja järjestykseen. Puutavara on ja pysyy vielä pitkään pihapiirimme "koristuksena", mutta nyt on edes piirun verran kivampi katsellä ympäriinsä, kun pinot ovat suorassa. 


Tuossa aidan takana on vielä yksi iso kasa lajittelematta.


Tämä poltettava kasa on parissa vuodessa pienentynyt puolella, joten siitä päästäneen eroon grillikauden taas alettua.


Mutta, mutta. Venevajan arkkujen vaihto ja reunalaitureiden rakennus aiheutti valtavan myllerryksen vajan ympäristössä. Piha tässä kohtaa on nyt ihan kaamean näköinen. Se ei tietenkään tullut yllätyksenä.  Lisää myllerrystä aiheutti se, että Mikko kaivoi esiin vanhan sähköjohdon, koska päätimme kunnostustöiden yhteydessä vaihtaa sen kunnolliseen maakaapeliin. Nyt ei kannata riskeerata uusittua vajaa huonokuntoisilla johdoilla! No, inhottava roilo, jota saatetaan joutua vielä syventämään, menee nyt vajalta pihan poikki aina ylös navetalle saakka :(. En tykkää tästä näystä yhtään, voin kertoa.
Ensi viikolla venevajaan asennetaan uudet sähköt, vastavalmistuneet ikkunat ja sisätilojen lamput. Kivaa! Sillä välin onkin syytä syventyä pohtimaan, miten pihamaa ympäriltä saataisiin myös mahdollisimman nopeasti kuntoon.

Hauskaa helatorstaita!27 kommenttia:

 1. Hauskaa helatorstaita teille ahkerille ahertajille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos Lovviisa ja sinne samaa!

   Poista
 2. On teillä paljon hommia!

  VastaaPoista
 3. Mielestäni tämä kertoo siitä että sielä on ahkeria ja tekeviä tyyppejä! Aina tulee sotkua kun jotain alkaa tekemään :)! Onnea venevajan sähköistä, ikkunoista ja lampuista! Ja ainahan on parempi edetä hitaasti kuin hosumalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin se taitaa olla! Hitaasti ja perusteellisesti hyvä tulee :)

   Poista
 4. Oh... voimia, kärsivällisyyttä ja sietokykyä! On varmasti hyvin palkitseva tunne,, kun nuo kulmat tikuksillanne saadaan siistiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kummasti pihan ulkonäkö tuntuu tärkeämmältä kuin sisätilojen - no ulkoilmaelämää tämä pääasiassa on!

   Poista
 5. Venevaja alkaa valmistua ja odotan jo kuvia valmiista!
  Sinulle on haaste blogissani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan itsekin kuumeisena, koska pääsen kuvailemaan… :)

   Voi kiitos!

   Poista
 6. Juu, tuttu tunne - isot puu- ja pihahommat täälläkin menossa. Maisema kuin olisi pommin räjäyttänyt. Ehkäpä tuo joskus valmistuu.....Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu hyvältä, että on kohtalotovereita, vaikken tietenkään toivo kellekään pihaa "pommin jäljiltä". Mutta tsemppiä ja sietokykyä meille molemmille!

   Poista
 7. Minä ihailen sitkeyttänne. Aina vaan uutta pinottavaa, kaivettavaa ja korjattavaa. Ja minä kun surkuttelen näiden olemattomien pyykivuorieni kanssa. Voisin vähän reipastua ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta, loputonta järjestelyä, työstämistä ja säätöä tämä on, mutta jostain kumman syystä joka homman osalta myös palkitsevaa. Pyykkivuoret ottavatkin kovemmalle ;)).

   Poista
 8. Meillä on sama ongelma, pihamaa ei tehtyjen hommien takia ole ihan parhaimmillaan. Mutta pitänee kai vaan ajatella, että eteenpäin se kaikki on. Askeleen lähempänä maalia vaikka nyt tuntuisikin kurjalta katsella kaivantoja. Tsemppiä keskeneräisyyden sietoon! Opettelen sitä myös itse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin juuri, eteenpäin edes pienin askelin: eikös sellainen sanontakin ole, että jotain korjatessa "ensin asiat menevät huonompaan suuntaan, jotta ne voivat muuttua paremmaksi". Tähän yritän tuudittautua! ;). Samoin sinne, koetetaan kestää kaivantoja!!

   Poista
 9. Hommaa riittää sielläkin, huomaan. Ahkeruutta ilmassa. Ihana blogi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piupau! Saamme silloin tällöin ahkeruuden puuskia ja asia kerrallaan etenee ;).

   Poista
 10. Anonyymi2.26

  Meillä ei heltorstaita ehkä kuvailisi ihanaksi... liki räntäistä sadetta, lyijynraskaita pilviä, pohjoista puhuria niin, että mittarikin uskalsi nostaa astelukunsa vain karvan verran nollan yläpuolelle, hrrr. Siksipä luovimme kaikista ulkohommasuunnitelmista, viritimme takkatulen ja nautimme aamiaisen pitkällä kaavalla. Hieman helpotti.

  Saarimökillä olisi tiedossa saunaremppa ja sen yhteydessä suunnittelin minäkin sähkön maakaapelin uusimista. Se kun on aikoinaan 'kaivettu' (lue: viety vaan maata pitkin) - tuvalta liiteriin ja siitä edelleen saunalle - pihan ja metsän läpi ilman sen kummempia suojauksia saati merkintää! Arvaamalla suurin osa sen reitistä on jo tiedossa, mutta pari kertaa olen sen lähes katkaissut raivatessani rusupuskien juuria ja toisen kerran haravoituani vähän pontevammin venevajan ympäristöä. Mökkipihaa voisi kutsua enemmän kuin kiviseksi, on sekä kalliota, suuria siirtolohkareita että irtokiviä - kaikki paljon, joten sekä kaapelin esille kaivaminen että uudelleen peitto tulee olemaan haastavaa varsinkin, kun 1940- ja 50 lukujen taitteessa rakennettu mökki pihapiireineen oli vuosikymmenen verran asumattomana! Puita ja etenkin juuria on _kohtalaisen_ paljon. Mutta pala kerrallaan, eiköhän se siitä etene. Katselen teiltä aina välillä mallia ja imen lisää uskoa parempaan huomiseen <3
  terveisin Keekeläinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Keekeläinen, ihanasti kirjoitettu ja tsempattu!! Meillä on ihan sama tilanne tuon johdon kanssa! Se oli yllättävän pinnassa - ikään kuin vedetty maata pitkin ja sitten vuosikymmenien aikana hautautunut merkitsemättömänä kuivaan maahan. Olemme suunnitelleet tätä pitkään, mutta nyt oli vähän niinkuin pakko ryhtyä kaapelin vaihtoon, ettei se aiheuttaisi sitten myöhemmin mitään palovaaraa. Nämä ovat kovia hommia, kun kaivuu-urakkaan ryhtyy ja tavallaan vähän epämotivoivia, kun lopputulos vaan myllää ja vaatii hikea, mutta ei vie varsinaisesti, ulkoisesti, remonttia mitenkään eteenpäin.

   Teilläpä oli huonoa tuuria helatorstain sään kanssa, mutta silloin onkin hyvä syy nauttia elämästä juuri noin, takkatulen ääressä :). Meillä oli onneksi kaunista ja selkeää, joskin kova, kylmä tuuli. Kivaa viikonloppua sinne "Keekeläisille" ja edetään pienin askelin hommiemme kanssa :)

   Poista
 11. Oi herranjestas, kun teillä on laudat siististi pihassa. Olisipa meilläkin ;) Juuri naputtelin purkujätepostauksen aihiota, ennenkuin tulin teidän kuulumisia kurkkimaan. Taidankin lisätä aihioon kuvan meidän rytöläjistä (joita siis olen tarkoituksella ollut kuvaamatta) jos vaikka niiden katselu vähentäisi harmitustasi omasta lautavarannosta ;)

  Te olette tehneet ihan älyttömän upeaa työtä. Kyllä se kaivanto siitä pian peittyy ja häipyy mielestä, samoin muut mullistukset. Remontoiminen on välillä niin turhauttavaa, kun tuntuu siltä, että ryönää ja epäjärjestystä syntyy vähintään triplaten valmiiseen tulokseen nähden, mutta näin ruudun tältä puolelta teidän tiluksia katsellen näkee enemmänkin sen kaiken valmiin ja kauniin, mitä te olette saaneet aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä ihana viesti! Kylläpä pitää itsekin vain katsella muualle; kaikkeen mitä on jo tehty. Jokainen remppaaja kyllä tietää, miten välillä osaa oikein kunnolla siepata nuo ryjäkasat ja voin kertoa, että niitä meiltäkin löytyy riittämiin! Kivaa ja kärsivällistä viikonloppua sinulle - koitetaan kestää!

   Poista
 12. Aah, niin tuttua puuhaa noiden lautakasojen kanssa puljaaminen! Me saadaan poltettua viimeiset roskalaudat tämän kesän aikana ja sitten yritetään kovasti olla keräilemättä enää niitä kasoja, eli poltetaan aina samantien. No talvellahan se ei välttämättä onnistu, mutta heti seuraavana keväänä sitten. Tällä hetkellä pihan toinen sivu on täynnä kaadetuista puista syntynyttä kamaa, huoh...

  Tsemppiä aherrukseen ja sopivia ilmoja siihen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puljaaminen on juuri oikea termi ;) ! Kuinkakohan paljon siihenkin on käytetty aikas ja energiaa, että joku sopiva pätkä on ollut ihan väärän kasan alla jne jne. No, nyt kussakin pinossa on samanlaista tavaraa. Saman tien poltettavan hävittäminen kuulostaa järkevältä. Kiitos muuten, kun jaoit kohtalotoverin vertaistukea!! ;)

   Poista
 13. Odotan kuvia venevajasta :) Hommaa piisaa teilläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin odotan valmistumista - kuvia luvassa! Sitä on liikkeellä ;)

   Poista
 14. Olettepa jälleen ahkeroineet. Me nautiskelimme Saimaalla pitkästä viikonlopusta akkuja lataillen.

  VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...