sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Talvinen pihapiiri

Tällä kertaa vähemmän tekstiä, enemmän kuvia. Talven harson laskeutuessa pihapiiriin ei paljon sanoja tarvita kuvailemaan sitä tunnetta, joka mieleeni laskeutuu. Kuvista voitte ehkä myös päätellä, miksi niin kovasti haikailen sen ajatuksen perään, että voisimme viettää täällä enemmän aikaa talvella. Tämä edellyttäisi lähinnä toisenlaista kulkupeliä, jota kylläkään ei ole näköpiirissä (lasikuituvene on huonoin mahdollinen vaihtoehto). Nyt juuri on kelirikko pahimmillaan. Lähinnä odottelemme, tuleeko tänä talvena lainkaan paksua jäätä päästäksemme kulkemaan jalkaisin.

Viime käynnillä kuvasin talvista navettaa, päätaloa ja niittyä. Iltapäivä oli muuttumassa hiljalleen siniseksi. 
 Kunnon talvi tai kunnon kevät - välimuodoista en niin perusta. Mutta täällä etelässä talvet ovat nykyjään kyllä kumman epävakaisia, mikä meidänkin kulkuamme häiritsee. Onneksi pääsimme edes kerran näihin talvisiin maisemiin!

 Kiitos vielä mielettömän hyvältä tuntuvista kannustuksista, joita sain edelliseeen venevaja-postaukseen.Ja kaunista viikonloppua kaikille!


30 kommenttia:

 1. Kylläpä näyttää idylliseltä! En yhtään ihmettele hinkuasi päästä enemmän talviaikaan käymään saaressa! Kunnon talvi olisi kyllä mieleen minullakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun kiva kuulla :). Nyt juuri ei muuten yhtään tiedä, kääntyykö tämä vielä talveksi vaiko pian jo kevääksi. Joskus muistan lämpimän talven seurauksena hillittömän takatalven huhti-toukokuussa, eli ero vuosien välillä voi olla tosi suuri...

   Poista
 2. Ymmärrän hyvin halun viettää tuossa paratiisissa talvipäiviäkin. Sää sahaa laidasta laitaan niin, että varmin kulkupeli olisi lentävä laite. Venevaja näyttää upealta ja on todella iloista kuulla, että kunnon rakentajia vielä (taas) löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos paratiisi on hiljainen, levollinen ja pysähtynyt - se on tämä :).

   Mitä tulee rakentajiin, sanot osuvasti "vielä/taas". Veikkaan, että rakennusalan huono maine on kunniakkaiden tekijöiden taakkana.

   Poista
 3. Voi kuinka kauniita ja tunnelmallisia kuvia! Juuri tuollainen talvimaisema on lepoa sielulle. Kunpa meillekin tulisi vielä hieman lunta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin, "lepoa sielulle" elävässä postikortissa :). Lunta toivon minäkin!

   Poista
 4. Niin kaunista. Sininen hetki on vahvasti aistittavissa. Toivottavasti pääsette pian viettämään talvisinkin enemmän aikaa Idurissa. Niin kauniilta se näyttää talviasussaankin. Lunta ja kunnon pakkasta toivoisin minäkin. Piha on liukumäki ja äitikin tarvitsisi kurahousut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saga, aivan ihanan kommentin jätit!

   Juu ei kiitos kurahousuille! ;))

   Poista
 5. Mahtavia kuvia. Niissä on taianomainen tyyneys, ihan kuin aika olisi pysähtynyt. Venevajasta on tulossa upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos. Niinpä, täydellinen hiljaisuus ja pysähtyneisyys, ihana yhdistelmä :)

   Poista
 6. Viimeinen kuva on jotenkin haikea. Vähän niinkuin talo jäisi tuijottelemaan teidän perään ja toivoisi, ettette lähtis pois. (OIkeasti en osaa hahmottaa mihin suuntaan mistäkin kuljetaan, mutta sellainen olo tuli kumminkin).

  Venevajapostaus on tainnut jäädä multa väliin, mutta Cherin kommentista päättelen, että asiat ovat sen suhteen mallillaan. Tai ainakin menossa siihen suuntaan ja se on superia se.

  Josko tää välimallin talvi kohta tästä muuttuis ihan oikeaksi kevääksi ja tulis taas joku tolkku näihin vuodenaikoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin on haikea! Sinne se talo jää kylmilleen tönöttämään, kun me lähdemme pois. Siihen TÄYTYY vielä puhaltaa henki!!! Mutta tosiaan, nyt on ollut ensin venevajan vuoro ja kyllä, asiat ovat menneet paremmin kuin hyvin.

   Aivan: EI välimallitalvelle!

   Poista
 7. Kauniita hetkiä!
  Usko pois, että toive vielä toteutuu pidemmistä oloista, kunhan sen aika on.
  Nämä kelit ovat olleet kyllä niin kummalliset. Välillä paistaa ja pakastaa ja sitten räimii räntää tai vettä ja on niin loskaa, että voi ihme sentään.
  Joka päivä ollaan lähempänä kevättä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anu kiitos!
   Näin se on, pari kuukautta menee hujauksessa, kyllä me se jaksetaan veikkosella odotella, eikö?!

   Poista
 8. Ei ihme että mieli halajaa tuonne! Sama tauti vaivaa :)
  Viime keväänä ei muuten helmikuun lopulla ollut lumesta enää tietoakaan....mulle sopis oikein hyvin jos tämä kevät alkais samalla lailla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan kuule, että viime vuonna ihan samaan aikaan lohduttelit ja kerroit varmana tietona, kuinka kevät alkaa varhain. Näin tosiaan kävi ja kiittelin mielessäni viisasta Pepiä. Nyt kuulostat ennustuksinesi kyllä hieman epäröivämmältä…? :)

   Poista
 9. Upeat kuvat, niin kaunista! <3

  VastaaPoista
 10. Lumoavan kauniita kuvia ♥
  Toivon että pääsette pian viettämään enemmän aikaa myös talvisin noissa ihanissa postikorttimaisemissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, ehkäpä joskus, kun talokin on tullut valmiiksi, saadaan hankittua parempi kulkupeli :)

   Poista
 11. Idyllisiä ja harmonisia kuvia ja tunnelmia. Olen samaa mieltä, kuin täällä kirjoitettiin, että talo katselee haikeana peräänne. Tiedätkö muuten mihin tuota renkaalla varustettua kärryä on käytetty tai mikä se siis oikein on? Meidän pihastamme löytyi vastaava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä tuo kärry on ihan vaan tavaroiden kuljetukseen tarkoitettu ja ajaa saman asian kuin maitokärry. Pyörä on sen verran tukeva, että se kulkee ylämäkeenkin suht hyvin (meillä tärkeää) ja päälle voi laittaa painavamman lastin kuin maitokärryyn, esim. kuljettaa lautoja alhaalta rannasta navetalle tai talolle. En usko, että tällä olisi aikoinaan kuljetettu vain jotain tiettyä tavaraa, mutta en toki ole 100%:n varma asiasta. Saattaa olla enimmäkseen ns. työkäyttöön, ei pieniä taloustavaroita varten. Perinteinen kärrymalli tämä on, joten näitä on varmaankin maatiloilla ollut helppo tehdä itse.

   Poista
 12. Kiitos täydellisen kauniista kuvista, joissa silmä lepää. Postikortteja näistä kiitos. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oujee, kiitos kivasta palautteesta :))

   Poista
 13. Todellinen kelirikko teillä. Meidän riesanamme on näin talvisin peltojen keskellä sijaitseva lumituiskussa tukkoon menevä tie, mutta se on onneksi hoidettavissa aurauksella. Vaikka kyllä siinäkin on monet kerrat aikamoista rallia ajeltu, kun aura ei ole vielä ehtinyt kulkea ja on ollut pakko päästä töihin tai milloin mihinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omat haasteensa syrjäseuduilla kulkemisessa on, mutta kyllä niistä yli aina päästään! Mieluummin se kuin liikennevaloissa keskustaruuhkissa :=)

   Poista
 14. Maalauksellisia maisemia. Tuo perinteinen punainen istuu niin hyvin talvimaisemaan. Meilläkin ilolla katselen ulkorakennusta lumihunnussaan. Siinä on jotain kansallisromanttista ja sielua hyväilevää :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat sanat, kyllä niin silmä lepää tuossa värissä. Oon tosi tyytyväinen, että viime kesänä saatiin maalattua toi iso navetta rinteessä. Oli jo aika kulahtanut, mutta nyt näyttää hyvältä :)

   Poista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...