maanantai 20. lokakuuta 2014

Sopimaton senkki

Viikonloppuun osuivat sekä syksyn parhaat että pahimmat säät: lauantaina pelkkää aurinkoa ja sunnuntaina kaameaa kaatosadetta. Meillä ei ollut työn alla onneksi sen enempää mitään sääaltista ja muutenkin puuhailtiin enemmän fiiliksen mukaan. Aloitin kuistin sisäoven maalauksen (mutta unohdin ottaa siitä kuvia), tunnelmoitiin, pelailtiin poikien kanssa ja oltiin vaan. Se tekee kyllä hyvää.

Mauroa muistettiin onnitella: se täytti lauantaina 6 vuotta! Muuten Mauron synttäreitä ei juuri vietetty. Sehän sai olla lempipuuhissaan, eli juosta eessuntaassun koko viikonlopun ja päästä lämpöiseen mökkiin illan tullen nukkumaan. Eli ihan täydellinen syntymäpäivä Maurolle.

Yksi poseerauskuva oli otettava


- No okei, otetaan vielä toinenkin emännän kanssa, kun se ei ikinä pääse itse esille blogissaan.


Joko pöytä olisi patinoitunut ulkona riittävästi? Kyllä, se pitää siirtää suojaan, mutta kas, nyt ei jaksettu.


Mikko savusti lohta


Poikien vene vedettiin ylös ja he tekivät haavan rungoista sille pressutelineen.


Sisällä nautin tunnelmasta

Aamulla, kun nousin, sytytin taas heti kynttilät. Se on ihana hetki.


Ja kun keittelin aamukahvia, kukas se valtasikaan heti paikkani ja loihti kasvoilleen raukean ilmeen!? 


Pojat alkoivat aamulla jupista, että tarvitsevat uudet sängyt. Jos joku muistaa, että he aloittivat päätalon kamarissa nukkumisen hetekoilla, niin ne vaihtuivat jo jossain vaiheessa kesää näihin talonpoikaissänkyihin. No, nyt nekään eivät kuulemma enää kelpaa, vaan ovat heidän mukaansa liian lyhyet. Kumpikaan ei mielestäni ole kasvanut vielä yli kaksimetriseksi… Eikö ulkonäkö muka merkkaa mitään vai onko se juuri se ongelma? Taidan ratkoa asiaa vasta ensi keväänä.


Toiseen probleemiin kaipaisin sen sijaan kipeästi vinkkejä teiltä lukijoilta: mitä ihmettä teen tälle senkille?  


Pelkään, että senkki ei tule koskaan löytämään pääatalosta paikkaansa. Minne muuallekaan se sopisi? Nyt se on tuvassa rojun keskellä, mutta mittasuhteiltaan sinne sopimaton. Ehkä tyyliltäänkin sopimaton? Se on ihan liian iso ja tumma, se imee kaiken tilan ympäriltään. Pitäisikö se maalata, polttaa tai myydä? Jälkimmäinen olisi kamala työ eikä tulisi välttämättä myyntihinnalla katetuksi, mutta sanokaa rehellisesti mielipiteenne. Nyt olen pohtinut asiaa omin voimin jo kaksi vuotta tuloksetta. Fasettihiottu peili siinä on tosi kaunis.


Eipä muuta tällä kertaa. Toivottavasti viikkonne on alkanut kivasti,


53 kommenttia:

 1. Säälihän tuollaista komuuttia olisi polttaa. Kun se nyt kerran on siellä venematkan päässä, eikö sille pitäisi antaa mahdollisuus? Tuli mieleeni, että jos alaosan ja yläosan irrottaisi toisistaan ja sijoittaisi jonnekin erikseen jollakin vaalealla sävyllä maalattuna. Jospa tummasta möhkäleestä kuoriutuisi näillä konstein hillitty komistus tai jopa kaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Polttaminen on käynyt suutahduspäissäni mielessä - kysyisihän se vähän luonnetta, eli mieluummin keksisin jotain muuta käyttöä :) Osiin laittaminenkin on käynyt mielessä, kun kaikkea olen yrittänyt keksiä, mutta enpä tiedä vielä, mistä ratkaisu löytyy!

   Poista
 2. Oih, samanlainen kuin isoäitini äidillä tuo senkki! Ei polttoon ainakaan, maalaamistakin harkitsisin tarkoin. Näyttäisi upealta vaaleaseinäisessä huoneessa, peilin eteen kynttilät palamaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii-in, arvelinkin, että polttaminen ei saa täällä kannatusta ;)

   Se on totta, että ympäristö ei ole millään muotoa valmis, joten nyt pitää vain pystyä kuvittelemaan jotenkin noin, miten lopputuloksen kuvailet.

   Poista
 3. Anonyymi21.04

  Anna sille mahdollisuus kun se löytää paikkansa et antaisi sitä pois, vaikka juuri tuohon väriin sopiva tapetillinen huone.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voi olla juuri näin: kohtalon ivaa, että viimeiseksi haluamani huonekalu muuttuukin vielä jonain päivänä silmäteräkseni sopivassa ympäristössä :). Sitä on vaikea mielessään kyllä tässä kohtaa nähdä, mutta tämä oli hyvä muistutus!

   Poista
 4. kyllähän noin upea senkki paikkansa löytää, usko pois. Kärsivällisyyttä, joku päivä se vaan ratkeaa. Nyt varmaan kaiken keskeneräisen keskellä hallitsee tilaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkien muiden mielestä upea, paitsi minun - jotenkin arvasin! :)) No, lupaan tutkailla sanojasi ja olla vielä vähän aikaa sen kanssa kärsivällinen ;)

   Poista
 5. Voi - meillä on samanlainen senkki farmilla Sauvossa - ei taida olla ihan noin tumma vaan lämpimän ruskea. Jos ei väri miellytä, kokeile maalaamista - voi hyvinkin sopia tuonne. Ja kuule - kyllä noilla on ottajansa tuollaisilla senkeilläkin. Jos päätät myydä, sovi haku samaan kauppaan;)
  Hienoja syksyisiä tunnelmia, ihana Mauro - ja hieman haikeutta<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaanpa, että kukaan ei lähde tätä hakemaan, ellen maksa siitä ;)). Painaa varmaan 300 kg, joten en itsekään viitsisi kuljetella.

   Kumpa tämä olisikin vähän vaaleampi, mutta kun ei...

   Poista
 6. Samoilla linjoilla kuin tuolla edelläkin jotkut, eli olisin varovainen maalaamisen kanssa - ettei tule peruuttamatonta jälkeä. Ja vielä varovaisempi polttamisen kanssa! Isoja rohjakkeitahan nuo ovat - meilläkin oli mummilassa - mutta sepä saattaa vielä tarkoituksensa löytää, ja paikkansa. Tai sitten annat/myyt pois. Liinavaatteita isoäitini tuollaisessa piti. Minä saattaisin pitää kattiloita ja tokkeloita. Eli eipä ollut tästä kommentista paljonkaan hyötyä... Mutta hei - Maurolle onnittelupusuja kuonoon, hienot poseeraukset ja hieno persoona!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mauro sai pusunsa, kiitos ;)

   No eipä auttanut hirveästi, juu, mutta joudutte sitten joskus tulevaisuudessa kärsimään, kun joka postauksessa vaihtelen ongelmallisen senkin paikkaa talossa sitten joskus 10 vuoden päästä ;)

   Poista
 7. Hieno senkki - ei missään nimessä kannata antaa pois tai hävittää! Maalaamisenkin kanssa olisin varovainen, koska se näyttää lakatulta. Uskon, että sille löytyy paikka myöhemmin, joten kannattaa yrittää varastoida se siksi aikaa jonnekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, se on petsilakattu, mikä tekee maalausajatuksesta astetta kaukaisemman. Olisin niin toivonut, että se olisi ollut edes vähän vaaleampi. Kaipa se on sitten varastoon/vintille roudattava - yleisön pyynnöstä :))

   Poista
 8. Onnittelut ihanalle Maurolle! Niin upeana, että! Ihanan seesteinen tunnelma välittyi kuviesi myötä tänne. Senkille antaisin vielä mahdollisuuden. Se saattaa hyvinkin löytää paikkansa sieltä teiltä vaaleamassa ympäristössä. Senkin saat myytyä kyllä, mikäli se ei kotiudu teidän tilallenne. Muistat vain mainita, että nouto kuuluu ostajalle. Kivaa syysviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos NJ. Siispä lisää ääniä satelee siltäkin suunnalta nykymuotoiselle senkille :)

   Poista
 9. Tismalleen samanlainen senkki oli meillä saaressa itäisellä Suomenlahdella. Ehkä se oli silloista muotia saaristossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, ehkä tämä on aikansa muotia. Kunnon vintage-senkki. Ilmeisesti ei pidä siis luopua ;)

   Poista
 10. Kaunis senkki! Entäpä sitten, kun on tapetit seinillä, se voi päästä oikeuksiinsa, kuin jalokivi?:)
  Terveisin Mauro-fani

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai että oikein jalokivi? :) Kyllä nyt alan epäillä omaa epäilevää tunnettani, kun kaikki kannattavat senkin asettelua paraatipaikalle! Hauskaa.

   Poista
 11. Tosi kaunis on. Ehkä on paras antaa ajan kulua ja rauhassa miettiä mitä sille tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alistun ja uskon. Tämä tuntuu olevan vallitseva kanta :)

   Poista
 12. Anonyymi23.52

  Frouva Keekeläisellä täällä Pohojammaalla on tismalleen samanlainen, salissa (lue: olohuoneessa). Isäni osti sen joskus 50-luvun alkupuolella kokkolalaisen fiinin läkäriperheen huutokaupasta. Sittemmin senkin pelastin kotitaloni ladosta kostuneena, runko vääntyneenä. Pakallinen entisöijä oikaisi, korjasi, ootrasi melko tummaksi, vaihtoi heloitukset ja valitettavasti pilalle menneen peilinkin. Onneksi sivukaappien hiotut lasit säilyivät.

  -Tästä jo arvaat, että puolustuspuhetta pukkaa ;) Elä ihmisen lapsi ainakaan polta senkkirouvaa! Se kätkee sisälleen ison määrän tavaraa ja heijastaa peilin kautta niin lempeät joulun valot kuin kesän pionikimputkin. Ja saattaa siihen kannelle tällätä vaikka ylioppilaskuvien kylkeen purjehduspokaaleitakin, kun oikein fiinit vieraat on tulossa ;D Anna hautua, asioilla on tapana järjestyä. Jos ei se kotiudu Iduriin, tulee vielä joku joka vie sen kiljuen omaan kotiinsa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä ihan paras puolustuspuhe!! :D Nyt taisit osata vetää oikeista naruista: senkki on kuin tehty purjehduspokaaleiden esittelemiseen, heh heh. Ok, sullotaan senkki vintille ja annetaan ajatusten kypsyä.

   Poista
 13. Onnea Maurolle! Aivan ihana senkki, elä ihmeessä hävitä :) Kyllä aika tavaran kaupittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnittelut välitetty, kiitos! Juu juu :)

   Poista
 14. Aivan ihania tunnelmakuvia! Takkatuli, lyhdyt, vesiluonto, villasukat... ihana kombo, jota en voi vastustaa :) Lisäksi hyvää evästä ja ehken viiniä, ah.

  Tuo senkki on kerrassaan järisyttävän ihana. Älä missään nimessä sitä ainakaan päreiksi laita. Jos se ei teiltä paikkaansa löydä, niin ostajia varmasti löytyy. Senkki taitaa olla alkuperäisessä värissä? En sitä maalaisi. Jos olet tuota kaunotarta myymässä, niin pieni haaste on kuljettaa se sieltä saaresta pois, mutta jotenkinhan se on sinnekin saatu, joten ei liene kuitenkaan ylitsepääsemätön este :)

  Ihanaa ja tunnelmallista syyviikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Anu, viikonloppu oli kyllä täydellinen pitkästä aikaa.

   Kyllä, se on alkuperäisessä värissään. Ostajia ehkä ilmaantuisi, mutta kun se kuljetus… no, onhan meillä tilaa säilöä tätä vielä muutama vuosi, ottaa myöhemmin esille ja katsoa asiaa uudessa valossa. Ihanaa viikkoa myös sinne!

   Poista
 15. Minun isälläni on juuri tuollainen senkki, tosin vaaleamman ruskeana. Alunperin se on mummin peruja. Vastaavaa olen nähnyt huutokaupoissa ja sisustuslehdissä valkoiseksi maalattuna, joten värin muutos keventäsi sen ulkomäköä. Parempi vaihtoehto kuin polttaminen:)

  Rapsutukset Maurolle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun minunkin olisi vaaleampi :(. Kummallista, että monilla on muistikuva samanlaisesta kalusteesta, vaikka itse en ole esim netistä löytänyt vastaavista kuvia. On totta että maalaaminen on parempi kuin polttaminen ;) Saas ny kattoo, raaskinko kuitenkaan näistä kumpaakaan! Rapsutukset välitetty!

   Poista
 16. Minä en lähtisi noin upeassa alkuperäiskunnossa olevaa senkkiä maalaamaan. Jos ei mahdu teille, niin uskoisin että ostajia löytyy meistä jotka rakastavat vanhoja tummia huonekaluja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin kai on paras, olet oikeassa!

   Poista
 17. Kuulostaa ja näyttää kivalta teidän viikonloppu. Sopivasti puuhaa ja rentoutumista ja kivaa yhdessäoloa.

  VastaaPoista
 18. No voih, onpas tylsä probleema. Kaunis on senkki, mutta ymmärrän, että se vaatii sen juuri oikean paikan...

  Voi tuota koirulia, ihana! Ja ihania tunnelmia siellä tuntuu olevan muutenkin!
  Mukavaa arkista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nonna, Mauro on kyllä aikamoinen ilopilleri elämässämme, kun se osaa niin käyttää kaikki tilanteet hyödykseen :)

   Nii-in on pulmallinen tilanne tuon kalusteen kanssa, kun jotenkin tuntuu, että se sopisi jollekulle muulle paremmin kuin meille :(

   Poista
 19. Oi miten ihania tunnelmakuvia! Ja voi tuota ylvästä, ihanaa Mauroa. Oikein kiva kyllä nähdä emäntääkin ;) Onnittelurapsutukset lupsakkaalle luppakorvalle ja mukavaa viikonjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos emännän näkeminen edes kerran viihdytti :)) Ehkä joskus taas vilahdan uudestaan. Rapsutukset on välitetty hartaudella!

   Poista
 20. Ihanaa tunnelmaa taas teillä siellä. Onnea Maurolle :). Meidän anoppilassa on juuri tuollainen senkki upeasti entisöitynä. Se on oikea katseenvangitsija, kun se on hienosti laitettu kuntoon. Jos vain jonnekin tuo senkki teillä sopisi, niin kyllä siitä hienon saisi!
  Blogissani on sinulle haaste. Ehkäpä innostut kuvailemaan mielimaisemaasi :).
  http://nainentalossa.blogspot.fi/2014/10/sielunmaisema-haaste-sinulle.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nainen Talossa, tulen pikapikaa katsomaan! Tosi jännä juttu, kun monet tuntevat jonkun, joka omistaa ihan samanlaisen. Tämä meidän on tosi hyvässä kunnossa, mutta voih, on se vaan niin raskaan oloinen, kun kaikki huoneemme ovat pieniä. Täytyy jatkaa pohdintaa!

   Poista
 21. On kyllä todella musta tuo senkki! Varsinainen mörkö, vaikka sinänsä kaunis.

  Minusta sitä ei kannata pitää esillä, kun se ei tunnu sopivan huoneisiin. Teillä lienee varastotilaa siellä, niin että ongelman ratkaisua voi lykätä. Jos joskus saattaa tulla omaan käyttöön, sitten maalaisin; jos lähtee uuteen kotiin, jättäisin alkuperäiseen asuun.

  Nautin kovasti teidän syystunnelmasta näin kuvien välityksellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sinäpä sen sanoit, täys mörkö. On ihan totta, että jos meinaa loppujen lopuksi myydä mörkön jollekulle, se kannattaa jättää maalaamatta. Siispä vintille odottamaan talon valmistumista.

   Poista
 22. Oi mikä tunnelma teiltä sieltä taas välittyy.. Kiva nähdä Idurin emäntääkin kuvissa! :) Elekee ny hyvät ihmiset polttako senkkiä, makustele ja anna ajan hetki kulua niin kyllä sille paikka löytyy oli se sitten missä muodossa tahansa. :)

  Alkuviikosta posteljooni oli tiputtanut laatikkoon lappusen, jossa kerrottiin että kannattaa ehdottomasti käydä paikallisessa postitoimistossa. Kiitos Pilvi, se oli äärimmäisen ihana ja mikä parasta tarpeellinen yllätys. <3 http://hexunblogi.blogspot.fi/2014/10/aavistamatonta-kauneutta.html

  VastaaPoista
 23. Poikien kommentit sängyistään on hulvattomat :-)
  Minusta senkki on kaunis tuollaisenaan, vaikka yleensä aina kaiken maalaankin valkoiseksi! Vaaleaan muuhun kalustukseen tuo on juuri täydellinen! Eikä näytä yhtään liian isolta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voi vielä tosissaan ollakin niin, että jos jonain päivänä tuvassa (tai muualla) on vaaleaa, niin senkki sopiikin tällaisenaan taloon. Rasittavan iso ja painava huonekalu se kyllä on, mutta raahattava vintille odottamaan parempia fiiliksiä, ei siinä muu auta.

   Ne teinit, ne teinit...

   Poista
 24. Onkohan minulla jäänyt joku postaus lukematta, kun kyselen että onko tuo pöytä harmaannutettu rautaoksidilla? Meillä sillä käsiteltiin koko laiturityyppinen mökkiterassimme. Se tuntui sopivan wanhan luotsitupamme pihapiiriin.
  Senkin jättäisin varastoon säilytyskaapiksi, jolloin saa lisää miettimisaikaa...
  Koiruusterkut puolivuotiaalta Hugoltamme<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, käsittelin kertaalleen pöydän rautaoksidilla. Se tosin antoi ensin vihreän sävyn, joten jätin pöydän kesäksi ulos aurinkoon. Nyt siitä on tullut hyvä!

   Hugolle terkut takaisin - nauttikaa puolivuotiaastanne - vaikka täytyy sanoa, että välillä tätä meidän ADHD-tapausta edelleen luullaan riehakkaaksi pennuksi lenkkipoluilla, eli iän mukanaan tuomaa arvokkuutta odottelemme edelleen :)

   Poista
 25. Anonyymi21.07

  Hei,

  Meillä on samanlainen senkki mökillä, kalastajatilalla Turun saaristossa. Ainoat erot ovat väri, meidän on vaaleampi sekä keskimmäinen alakaappi, jossa meillä on vain yksi ovi. Mökillä senkki on keittiössä ja pitää sisällään lautasia, laseja, kuppeja ja ruokailuvälineitä. Kauniissa lasikaapeissa on laastareita ja pattereita. Kostealla säällä ovet ja laatikot jumittavat, mutta senkki on mielestäni hellyttävä pullukka.

  terveisin kalastajatorppa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi kalastajatorppa! Olisin toivonut, että meidänkin senkkimme olisi hieman vaaleampi, mutta minkäs sille nyt voi, että se on näin tummaksi petsattu. Täytyy katsoa sitten joskus, kun tupa on valmis, josko sen saisi sinne sovitettua ja josko minäkin sitten tykkäsin tästä pullukasta :)

   Poista
 26. Ompa komea senkki! Jos vain paikan muuten keksitte, niin maalatkaa ihmeessä itseänne miellyttävällä värillä tai sitten myykää se. Polttopuiksi noin hienoa kalustetta olisi kyllä sääli laittaa!

  VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...