sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Kasvikuvat seinälle

Kiitos ihanista kommenteista, joita olette jättäneet edelliseen arvontapostaukseeni! 


Vein Englannin tuliaiset, kasvilitografiat, kehystykseen Turkuun. Tiedän siellä yhden hyvän ja edullisen kehystämön (lue: edullisemman kuin pääkaupungissa). Eilen hain valmiit taulut ja tänään pääsin ripustelemaan niitä aiotulle paikalle, kuistin punamullatulle seinälle, joka on kaistale talon vanhaa pontattua ulkoseinää.

Tuon vihertävän oven olen ripustanut seinälle peittämään sähköjohtoa, joka tulee kuistille hassusta paikasta keskeltä seinää. Oveenkin voisi ripustaa jotain, niin se ei näyttäisi niin orvolta.Tauluista tuli hyvät; valitsin hopeanhohtoisen kehyksen, paspiksen ja mattalasin. 
Lampailla alkavat kohta loppua syötävät. Ruoho on vielä vihreää, mutta lehdet tippuilevat jo puista. Olen viime aikoina syöttänyt niille kuivatettuja leivänkannikoita ja tänään katkoin syreenin oksia - ne säilyttävät viimeisimpinä lehtensä vihreänä. Taitaa olla kohta lähtö lähellä, lampailla siis. Pitäisi saada vain Mikko kotiin pitkältä reissultaan toiselta mantereelta: täällä olisi hommia. Kovasti mietin, pystyisinkö tänä vuonna jo olemaan apuna lampaiden päiviltä päättämisessä. Sitä ei vielä tiedä, mutta suunnittelen asiaa, koska lihan käsittelyn työmäärä on aika iso yksin hoidettavaksi. 

Viikon alkuja kaikille tasapuolisesti!


29 kommenttia:

 1. Hienot taulut ja sopivat tuohon punaista seinää vasten oikein hienosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiitos kristiina, kiva kuulla. Ajattelin väriyhdistelmiä valitessani juuri punaista seinää :)

   Poista
 2. Voi miten tyylikäs kokonaisuus niistä syntyikään! Ihan mahtava matkamuisto :).
  Lampaiden suhteen sinulla onkin melkoista mietittävää. Melkein sanoisin, että minusta ei olisi apulaiseksi tuohon touhuun. Vaikka kaikkeenhan sitä sitten venyy, kun tilanne tulee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!!

   Nii-in, tässä on nyt pohdinnan paikka. Voi hyvinkin olla, ettei minusta ole avuksi myöskään. Toivoisin, että pystyisin!

   Poista
 3. Nappi kehysvalinta. Aivan ihanasti sopivat värit toisiinsa. Punaisella seinällä kuvat erottuvat hienosti ja ovenkin värisävyt rimmaavat kokonaisuuteen paremmin kuin hyvin.
  Tein viikonloppuna huikean taululöydön. Hinnalla ei ollut se taulu pilattu - 28 euroa jäi alen jälkeen hinnaksi. Välillä onnistaa :)

  Voi ei... minä en taitaisi kestää tuota lammasten päivien päätämistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla ja onnea omasta löydöstäsi, se oli kyllä edullinen!!

   Viime vuotiseen verrattuna huomaan, että olen jo jotain läpikäynyt ja kokenut, eli en enää niin paljoa tunteile. Ikävää eläimistä luopuminen on, mutta tarkoitusperät omassa lihantuotannossa ovat kuitenkin hyvä ja eettiset, joten yritän keskittää ajatukseni siihen.

   Poista
 4. Kaunis seinä tosiaan. Jäin miettimään tuota lammasprojektia. Jos pystyt psyykkaamaan itsesi siihen, niin nostan hattua. Itse en pystyisi tai jos pakottaisin itseni siihen, siitä jäisi pysyviä ikäviä jälkiä mieleeni... Olen niin vieraantunut siitä faktasta että ihminen on petoeläin, joka tappaa syödäkseen, niinkuin muutkin pedot tällä planeetalla. Tsemppiä päätöksentekoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä vielä nosta hattua, ei ole sanottu, että pystyn. Minä taas nostan hattua kaikille kasvissyöjille, jollaisen muistan sinunkin olevan!

   Poista
 5. Ihanat taulut! Nappivalinta punaista taustaa vasten nuo hopeanhohtoiset kehykset. Tykkään todella kovasti! :)
  Tsemppiä sinulle Pilvi tuohon lampaiden lopettamiseen liittyvään päätöksentekoon. Arvostan teitä suuresti, sillä hyvinvoivana ja onnellisena eläneen eläimen lihaa tulisi meidän kaikkien vain ja ainoastaan syödä.
  Ethän ikinä unohda sitä, että toimintanne on esimerkillistä niin eettisesti kuin ekologisestikin! Lempeitä ja lämpöisiä syyspäivä teille sinne Villa Iduriin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jotenkin kullanväriset kehykset näyttivät tekoprameilta ja nämä vähän kevyemmiltä ja huomaamattomammilta.

   Kiitos tsempeistä, se mielessäni tässä menen, että onnellisia olivat, eivätkä ne siitä onnettomammiksi muutu, jos itse avitan miestäni operaatiossa, jonka seurauksena myös sitä lihaa syön. Mutta, jos se näyttää ihan mahdottomalta ajatukselta, olen myös valmis antamaan itselleni aikaa vielä tuleviin vuosiin.

   Poista
 6. Tosi kauniit taulut!
  Oikein mukavaa alkavaa viikkoa :)

  VastaaPoista
 7. Kauniita kasvikuvia ja hyvin kehystetty! Ja sopivan hienosti tuohon seinälle!
  Tsemppiä lampaiden kanssa - minulta ei onnistuisi, mutta minulta nyt tippa tulee melkein silmään siitä, että luen tämän♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ja voih, ei ollut tarkoitus itkettää :(. Lammastuotanto - tai oikeammin tämä vuodenaika - on tunteellinen asia itselle, mutta näköjään myös lukijoille. Ymmärrän sen tosi hyvin ja kiitän kannustuksesta, jota saan, vaikka asia riipaiseekin lukijoita.

   Poista
 8. Sopivat todella hyvin tuolle paikalle, kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva kuulla, että mielestäsi olen onnistunut :)

   Poista
 9. Kaunis taulukokonaisuus?
  Sopisiko oveen vaikka yrtit kuivamaan?

  Tsemppiä lampaiden kanssa. Jos tänä vuonna et hommaan pysty, niin ehkä ensi vuonna? Tai jos pystyt auttamaan itse lihan käsittelyssä, vaikka "tositoimissa" et. Apu sekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet niin oikeassa - oveen sopisi hienosti oikeat kasvit, kasvikuvien viereen. Erittäin hyvä idea. Kiitos!

   Ajatus olikin, että en tositoimissa, vaan nimenomaan tässä leikkaamisessa ja pakkaamisessa. No, katsotaan, onko sen hetki tänä vuonna vai ensi vuonna vai koska?!

   Poista
 10. Kauniit kasvitaulut, sopivat hienosti tunnelmaan!

  Lampaiden kanssa tsemppiä. Mulla on menossa vastaava ajatusleikki, mutta paljon iisimpi. Nimittäin kalojen suhteen. Asumme ilmaisen ravintolähteen äärellä, mutta minen pysty tappamaan kaloja. Lampaan kohdalla joutuisin kyllä soittamaan Lempeän Teurastajan paikalle. (Sellainen oikeasti on, tai sillä nimellä häntä kutsutaan.) Mutta nämä teidän lampaat ovat kyllä eläneet hienon elämän, olen kertonut varmaan kaikille Idurin lampaista ja miten luonnolliselta se koko lampaiden pito kuulostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta enhän minäkään pysty tappamaan kalaa! ;) On se kumma, että siihenkin tarvitsen miehen tai lasten apua. Heiltä se kyllä käy. Minulla on "lempeä teurastaja" omasta takaa, onneksi.

   Onpa ihana saada tällainen viesti ja tuntuu ihan ihmeelliseltä, kun sanot noin. Siinä olet kyllä ihan oikeassa, että jotenkin se lampaiden pito tuntuu niin luonnolliselta, saaristoon niitä mahtuisi mielestäni enemmänkin!

   Poista
 11. Voihan... mä en oikein tiedä, miten kykenisin siihen lammashommaan. Villat kyllä keritsisin, mutta siihen taitaisi jäädä. Meillä täällä Uudessa Englannissa on ihmisillä tosi paljon kanoja takapihalla. "Back yard chickens". Munia saa ihan mukavasti, jos sattuvat munimaan. Kaverilla on nyt kanoja, mutta ei ole saanut vielä yhtään munaa jostain syystä. Puhuttiin juuri asiasta, että eipä ole pystynyt kananlihaa syömään sen jälkeen, kun ottivat ne omaan kasvatukseen. Jos saamme uuden talon paikasta, jonne voi ottaa kanoja, meinaan kokeilla.

  Toinen juttu, taulut. Tuli tosi hienot. Mulla oli ihan sattumalta tänään tarkoitus hakea kehykset omiin vanhoihin kasvikuviini, jotka ovat roikkuneet kehystämättöminä jo vaikka kuinka kauan. Jospa nyt saisin aikaiseksi, sun innoittamana :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan joku stressitekijä, ettei munia siksi tule? (En kyllä ole yhtään kana-asiantuntija, en tiedä niistä juuri mitään).

   Kylmiltäänhän ajatus lampaiden teurastuksesta tuntuu hurjalta, mutta tämä on ollut prosessi, joka on edennyt metsästyksestä lampaan kasvatukseen, eli omaan lihantuotantoon. Mies on ihan pro asenteella, itse tulen perässä asian työstämisen suhteen, mutta päätös oli yhteinen enkä kadu, että tällä tiellä ollaan.

   Toivottavasti into tarttui ja saat aikaiseksi kehystyksen. Kehykset saavat ihmeitä aikaan!

   Poista
 12. Tulipa hienot noista tauluista, kerrasaan kauniita! Huh, minä olen niin herkkäsieluinen, että en varmaan pysytyisi olemaan ainakaan siinä "tositoimessa", lihojen käsittely varmaan kuitenkin onnistuisi :) Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari! Lihojen käsittelyä itsekin pohdin ja haluaisin sitä opetella. Lopetus on vain yksi nopea laukaus - siinä ei minua tarvita, onneksi.

   Poista
 13. Ihanat taulut! Upeasti sopii punaiseen seinään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maija, tykkään itsekin kovasti, sillä kuvien koko oli onneksi juuri sopiva, jolloin punainen seinä pääsee edelleen oikeuksiinsa ja yleisilme on rauhallinen.

   Poista
 14. En edes muista mitäkautta sinun blogiin pääsin, mutta tulen ehdottomasti takaisin lukemaan ja ihailemaan kuvia. Ihana blogi! Ja aivan upea paikka teillä on!! :) t. Ida

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Ida, onpa kiva, kun eksyit tänne :) ja tervetuloa vaan uudelleen!

   Poista
 15. HI ¡ i love your house and your blog ! Is Very interesting all your post
  Angelica

  VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...