perjantai 14. helmikuuta 2014

Pellavaverhot

Viime postauksessa näittekin tuoreen huonekaluhankinnan, talonpoikaissängyn, joka löytyi lähikirppikseltä. Sen ja ruokapöytätilauksen lisäksi muita kalusteita ei juuri nyt tarvita; sillä mennään, mitä on. Mutta erinäisiä tekstiilejä tarvitaan, ja olenkin pyhittänyt menneet talviviikot niiden etsintään. Nyt on ollut aikaa surffata netissä, käännellä ja väännellä ajatuksia - ja tehdä joitakin valintoja. Tilasin mm. kaksi uutta räsymattoa, joilla pääsen kuistin kanssa alkuun. Nyt kuitenkin asiaa verhoista.

Olen vuoden päivät etsiskellyt sopivaa pellavakangasta verhoihin. Tuloksetta, koska kaikki myytävät pellavat ovat olleet liian paksuja. Mielessäni pyöri kuva Country By Mail -putiikissa vuosi sitten näkemistäni pellavaverhoista, jotka sen sijaan hulmusivat kuvassa ihanan ilmavasti. Katsokaa nyt vaikka. Sopivan ohuet, eikö?


Kuva: Country By Mail

Nytpä niitä ei sitten enää harmikseni ollutkaan saatavilla, mutta päätin ottaa yhteyttä firmaan ja kysyä, olisiko verhoja mahdollisesti joskus vielä tulossa myyntiin. Laskeskelin lopulta, että valmiit pellavaverhot saisin sittenkin edullisemmin kuin pelkän kankaan. Ilokseni he saivat hommattua tätä verhoa lisää, ja minulle tilaukseni saapui pari päivää sitten. This I call service! Ovat juuri sellaiset kuin pitikin ja aika kesäiset, vai mitä?! Sain tingattua pienen alennuksen, kun otin niitä kerralla riittävästi eri huoneita varten, vaikka kyllä tämä  kertahankintana kirpaisi. Nyt menee kyllä kukkaron nyörit kiinni taas aika pitkäksi aikaa mitä tulee isompiin hankintoihin. Tai vaikkei menisikään, ei siellä hetkeen ole mitään, mistä ottaa, haha. Remonttibudjettiin ei sovi koskea.



Hyvä bonus on, ettei tarvitsekaan itse ommella. Ensi viikolla saapuvat päiväpeittokankaat, joista viimeksi kerroin, joten niiden kanssa saan tyydytettyä vähäisen ompeluinspiraationi ;). Kun kuulostelen sisintäni, olenkin näköjään enemmän maalari ja nikkari kuin ompelija. Kankaiden valinta on silti hauskaa. Niillä tehdään huoneisiin viimeinen silaus, kodikkuus. Ja kivaahan se on, että edes osa on itse tehty.

Hulmuavan hauskaa viikonloppua ihan jokaiselle!


27 kommenttia:

  1. Pellavaverhoja voisi pitää melkein sijoituksena, aika ei aja ohi ja niihin ei kyllästy. Vaikka hankintahinta oli ehkä iso summa rahaa, niin todennäköisesti pidät verhoja pitkään! Siis hyvä hankinta :) Meillä vanhimmat pellavaverhot on 8 vuotta vanhat enkä todellakaan halua vaihtaa pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja, hyvä kun sanoit, että 'sijoitus', kun hintaa joutuu jo vähän perustelemaan itselleen. Juuri tuolla ajatuksella tein päätöksen juuri näistä enkä jostain 'vähän sinne päin' tuntuvista verhoista. Näitä ei tosiaankaan sitten joka vuosi vaihdella, ei edes kymmenes vuosi: vain kuolleen ruumiin yli - ja ajattelin elää vanhaksi :)

      Poista
  2. Aivan ihanat verhot! Tuollaista egyptiläisten prinsessojen pellavaa. Ei ikinä milloinkaan mene pois muodista. Laita vielä kuva, kun ovat ikkunoissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oujee, mikä assosiaatio. Kun kaikki eivät heti tule käyttöön, voinkin ehkä kietoutua yhteen jonain kuumana kesäiltana.

      Kuvat tulee - siis verhoista ikkunoissa - varmasti!

      Poista
    2. Laita kuva siitä kuuman kesäillan kuumasta prinsessa-asusta myös!

      Poista
  3. Ihanat verhot, nuo on just eikä melkein sitä kesäkotien ikkunoissa kevyesti tuulessa heilahtelvaa verhoa!
    Tuli ihan kesäfiiliskin kun katselee kuvia :)
    Ja ihan varmasti hankinta jota ei tulevaisuudessa kadu, päivnastoin, luulen !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama näky on mullakin silmissäni! Nämä kun ovat meidän ikkunoissa, tulee talosta tosi vetoisa. Pitää nimittäin avata kaikki ikkunat, että saan nämä upeasti hulmuamaan ;)

      En usko myöskään, että ikinä kadun näiden hankkimista. Olen vähän sellaisen pysyvän sisustamistavan edustaja, joten mieltä oikein rauhoittaa se ajatus, että verhovalinta on niin sanotusti lopullisesti ja pysyvästi tehty.

      Poista
  4. Ihanat ja ajattomat!

    VastaaPoista
  5. Eihän tässä kohta enään malta odottaa kesää ja lopputulosta... tai ees osaa valmiista kesäpaikasta :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinäpä sen sanoit. Vähän hirvittää, että hankin isomman määrän kerralla paikkaan, joka on ai-van alkutekijöissään, jos ihan totta puhutaan. Joku nurkkaus ehkä ens kesänä saadaan valmiiksi. Siitä revitään kyllä sitten kaikki ilo irti!!

      Poista
  6. Eihän tuulessa kevyesti hulmuavia pellavaverhoja voi kukaan vastustaa! Sitäpaitsi ne ovat kuin luodut Villa Iduriin ja ovat kauniit ja kestävät. Tuskin maltan odottaa lopputulosta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuskin minäkään maltan ;) Mutta samaa mieltä, nämä on kuin luodut meille, yksinkertaiset, kauniit ja kestävät.

      Poista
  7. Kauniit. Täydelliset siihen rauhaisaan ja lempeään saaristolaistyyliin :)

    VastaaPoista
  8. Meillä on toden totta erittäin hiljaista ja rauhallista. Näissä sama fiilis, olet oikeassa!

    VastaaPoista
  9. Kesätuulessa hulmuavat pellavaverhot ovat kuin ruonoa. Aina kannattaa kysyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä tapauksessa "suun aukaisu" kannatti - ja niin yleensäkin!

      Poista
  10. Aivan ihanat! Ei varmasti mennyt tuo investointi hukkaan.
    Voithan ostaa toiset halpis-versiot, jos haluat joskus vaihtelua :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sekin on totta, että kakkosversiot voivat olla halvemmat, mutta uskon kyllä, että näillä yksistäänkin pärjätään. Ns. talviverhot voivat jossain vaiheessa kyllä tulla tarpeellisiksi lämmöneristystä ajatellen, mutta vielä vähään aikaan ei päätaloa asuta talvisin.

      Poista
  11. Kauniit verhot ja varmasti aikaa kestävä hankinta. En malta odottaa lopputulosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläpä vasta kärsimättömyys kasvaakin sitä lopputulosta ootellessa! :)

      Poista
  12. Pellava on kestävää ja kaunista. Kesäksi vielä verhojen seuraksi ikkunalaudoille vaaleanpunaisia pelargonioita tai lilaa laventelia tai verenpisaroita...

    Olen itsekin joskus tilannyt country by mailista ja havainnut sen hyväksi ja nopeaksi toimittajaksi. Toimitus tuli Ruotsista nopeammin kuin suomalaisista nettikaupoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, juuri noilla tulee täydellinen kesäkuisti :)

      Sama kokemus minulla. Aiemmin onnistuin tilaamaan sieltä ale-tyynyliinoja ja materiaali on ollut nyt näillä kahdella kokemuksella tosi laadukasta. Myös panin merkille nopean toimituksen. Ja ekstrana suomenkieliset, käsinkirjoitetut tervehdykset paketin mukana :)

      Poista
  13. Ihanan näköinen materiaali! Toden totta, pellavaiset verhokankaat ovat aina kovin paksuja.

    Ai hitsi, sitten kun kyllästyn rantamökin räikeisiin oviverhoihin, tahdonkin tuollaiset. Verhojen kauneuden lisäksi kuullosti niin mahtavalta ettei tarttis itse ommella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin! Ota ihmeessä vaan idea näistä käyttöösi, jos siltä tuntuu. Teillekin varmasti sopisivat tällaiset oikein hyvin. Iloitsen kaikesta, mitä vaan saan valmiina, niin piinallisen pitkä työlista on joka tapauksessa itsellä :)

      Poista
  14. Oletpa kauniit pellavaverhot löytänyt. Voin nähdä hulmuamassa ne tuulessa;) Ja viisas valinta, ostaa valmiina tässä tapauksessa. Eikö ole ihana suunnitella ja tehdä hankintoja;)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tosi kiva etsiskellä ja tehdä hankintoja, vaikka toisaalta nyt nousee myös kärsimättömyys, kun ei pääse paikan päälle toteuttamaan suunnitelmiaan. Mutta sillä tavalla ihan positiivisesti tässä kärvistellään :)

      Poista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...