perjantai 2. elokuuta 2013

Henkarien uusi ilme



Jossain lehdessä näin vaaleansiniseksi maalatun vanhan vaatepuun. Se näytti niin kivalta, että päätin tehdä saman löytyneille puuhenkareille. En ollut ajatellut ottavani niitä edes käyttöön, mutta lopputuloksen myötä olen muuttanut mieleni. Pitäisikö oikein hamstrata näitä lisää?

Maalivarastoistani löytyi useampiakin sopivia sävyjä tähän tarkoitukseen, joten kokeilin kaikkia. Kuvissa näkyy myös rantamökin ulkopuolelle väsäämäni väliaikainen vaatetanko. Nämä heinäseipäät kerännen tosin talteen sateelta syksyn tullen ja käytän ehkä myöhemmin johonkin muuhun.




Sisälle mökkiin tein naulakon takorautakoukuista ja vajan vintiltä löytyneestä, kauniiseen muotoon sahatusta lankusta.




Näitä voisi maalailla jossain vaiheessa lisääkin, kun on vaan muutaman minuutin homma. Huomasin, että Kierrätyskeskuksessa tällaisia vanhoja henkarteita löytyy ilmaiseksi pois annettavien tavaroiden osastolta. 

Sinisävyisin terkuin,


21 kommenttia:

  1. Itsellänikin on käytössä vanhoja puisia hengareita ja olen miettinyt välillä niiden maalaamista. Sait siis taas ajatukseni liikkeelle, pitäisikö sittenkin (edes osa) maalata. :D Kivoja!! Toi naulakkoki on tooosi hieno.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä helppo toteuttaa, joten why not?!

      Poista
  2. Ai miten kivoja ideoita kaikki! Henkaritkin saavat olla juuri tuollaisia, kaikki eri mallisia. Hitsi kun justiinsa hankin meidän rantamökkiin uusia valkoisia puuhenkareita, selvästi pari päivää liian aikaisin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä teille sopii ne valkoiset ihan mahtavasti! :)

      Poista
  3. Pirteän näköiset henkarit ja koukut on todella kauniit!

    VastaaPoista
  4. Minäkin olen maalaillut joskus henkareita. Tulee heti väriä ja iloa tavallisen tylsään vaatekaappiin. Tuo heinäseipäistä tehty vaatetankokin on hieno, sopii juurikin tuohon paikkaan. Ja helppo tosiaan purkaa koko rakennelma syksyn tullen. Kyllä nuo heinäseipäät on käteviä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) tällaisia pikkutuunailuja, joilla ilmeen saa kummasti muuttumaan, on kiva testailla isomman remontin lomassa.

      Poista
  5. Täälläkin puuhenkareita saa ilmaiseksi, minusta ne ovat ihania! Lapsuudesta muistan, että henkareissa oli joskus virkatut päälliset. Jollain oli ollut ylimääräistä aikaa :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auts, mulla kriteerinä olikin juuri nopeus :) Hatunnosto entisaikojen virkkaajille ja niille, jotka viitsivät!!

      Poista
  6. Hyötykierrätystä parhaimmillaan! Kauniit niistä tuli, sekä henkareista, että vaatetelineestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toden totta, olin jo pois heittämässä...

      Poista
  7. Nuo hieman eri väriset henkarit ovat tosiaan herkulliset yhdessä! Meilläkin oli mummolassa virkattuja puuhenkarin päällisiä :) Yksi kamu tuunasi omat puuhenkarinsa päällystämällä ne kuviopaperilla ja sivelemällä lakkaa päälle. Niistäkin tuli todella hienot. Omien modernien puuhenkareitteni kaulloihin olen solminut vaaleanpunaiset satiinirusetit. Rusetit eivät oikein sovi meidän sisustustyyliimme, mutta se onkin vaatekaappini varjelema salaisuus ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muuta kun tuunaamaan Kaminamin henkeen sopivia vaatepuita ;)

      Poista
  8. Noista puuhenkareista tuli todella mukavan näköisiä. Eipä ole mieleeeni tullutkaan tuota maalaamista. Muutama henkarini on päällystetty tekstiilillä, mutta maalaaminen on paljon nopeampaa puuhaa. Täytyykin tehdä tuo sama juttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä menetelmällä tulee valmista tosiaan käden käänteessä! :)

      Poista
  9. Kauniita ripustimia.

    VastaaPoista
  10. Ihania ideoita ja toteutuksia! Ensi viikolla lähdetään tyttären kanssa etsimään kirppareilta ja kierrätyskeskuksista hänen uuteen kotiin ruokapöytää ja tuoleja. Nyt tiedän että nappaan henkareita myös kainaloon, jos niitä vaan löytyy :) Valkoista maalia meidän varastosta jo löytyykin, mutta luulen että pieni purkki vaaleanpunaista maalia täytyy vielä käydä ostamassa ;) Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  11. Kauniita ovat myös maalattuina ja vanhat hengarit ovat kaikkinensa ihania. Koukkunaulakko on kaunis. Minulla on samanmoinen idea odotellut sopivia koukkuja parisen vuotta;) Upeat ikkunat edellisessä! Mukavaa elokuuta.

    VastaaPoista
  12. Love it, love it, LOVE IT!

    Ihana pieni tuunausidea! Tuo naulakkokin on justiinsa hieno!

    VastaaPoista
  13. Todella kivat henkarit, täytyykin ottaa talteen kun seuraavan kerran ilmaisia kävelee vastaan :)

    VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...