tiistai 30. heinäkuuta 2013

Matkan saldo

Viime postauksessa kerroin Götanmaan matkastamme. Kolmella saralla suuhun jäi hyvä maku:

I

Erityisesti antiikkikirppikset ihastuttivat, ja vaikka auto oli jo mennessä pakattu aivan täyteen matkatavaroitamme ja pojan purjehdusvermeitä, sinne mahtui takaisin tuomisina muutama kiva juttu. Muuta vaihtoehtoahan ei ollut, sillä hinnat suorastaan huusivat ottamaan edes nämä.

Ikkunat olivat pääostos, ne maksoivat yhteensä 100 €


3 kpl kauttaaltaan käsinkirjailtuja vanhoja astiapyyhkeitä, yhteensä 6 €


Emalikattila 2 €


Emalimuki 1,5 €


Kolme lautasta, 2,5 € / kpl. Kaksi lautasista Rörstrandia, yksi englantilainen.


Sokerina pohjalla: pieni hopearasia 10 €II

Purjehdusrintamalla PM-kisat eivät tuoneet - emmekä odottaneetkaan - pojalle kärkimenestystä, mutta hän sai kokemuksen ensimmäisistä arvokisoistaan. Oli hauska ja kokemusrikas kisamatka!


III

Purjehdusten päätyttyä ajoimme viimeisenä iltana parin muun perheen kanssa Trollhättaniin, Ruotsin top 10 listattuun, ravintolaan. Upeassa pitsihuvilassa silmä lepäsi sekä rakennuksessa että annoksissa. 


Mutta, nyt on nautiskelut nautiskeltu ja lepäämiset levätty. Huomenna taas juoksujalkaa saareen ja työn touhuun. Jee! 


29 kommenttia:

 1. Hyvät löydöt ja ihanaa tunnelmaa!
  Nyt taas jaksaa paahtaa saaressa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, nyt jaksaa taas paahtaa ja itse asiassa ehti jo tulla pieni huono omatuntokin tästä kaikesta laiskottelusta ja liiallisesta ylellisyydestä :) Nooh, kerrankos sitä!

   Poista
 2. Anonyymi20.31

  Herkullisen näköiset annokset ja mikä miljöö! Olen kuullut, että kaupunki on varsin viehättävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä herkkua :) Valitettavasti emme Trollhättanista ehtineet nähdä juuri muuta kuin ravintolan ympäristön, mutta sillä perusteella jo voi sanoa, että varsin idyllistä.

   Poista
 3. Jotenkin arvasin että nuo ikkunat lähtee teidän matkaan :)
  Hyvä päätös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin tiesin, että ne täytyy ottaa mukaan ;)

   Poista
 4. Hienot ikkunanpokat! Eihän niitä voinut sinne jättää. Jäämme odottamaan, mihin ne Villa Idurissa sijoitetaan. Tuollaisen hopearasian löysin joskus Uudestakaupungista, antiikkipuodista. Myyjä kertoi, että siinä on säilytetty tupakanpuruja... nyt se on säilytysrasiana silmä-ja parsineuloilleni ja kauneimmille pikkunapeille. Hieno kokemus purjehtijapojalle! Kokemus ja harjoitus tekee mestarin! Lempeitä tuulia kuun vaihteeseen, Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Tiedä sitten kuinka hankalaa vielä tulee päättää pokille oikeat paikat :)

   Olipa hauska kuulla tuo rasiajuttu, sillä ehdin jo miettiä, että mihinköhän tämä oikein on alun perin tarkoitettu . Eräältä edelliseltä matkalta olisin halunnut jo ostaa pienen hopearasian, mutta hinta pöyristytti. Nyt ei kymppi sen rinnalla tuntunut missään! Pitää keksiä jokin kiva käyttötarkoitus sille.

   Poista
 5. Hienot ikkunanpokat! Eihän niitä voinut sinne jättää. Jäämme odottamaan, mihin ne Villa Idurissa sijoitetaan. Tuollaisen hopearasian löysin joskus Uudestakaupungista, antiikkipuodista. Myyjä kertoi, että siinä on säilytetty tupakanpuruja... nyt se on säilytysrasiana silmä-ja parsineuloilleni ja kauneimmille pikkunapeille. Hieno kokemus purjehtijapojalle! Kokemus ja harjoitus tekee mestarin! Lempeitä tuulia kuun vaihteeseen, Hanna

  VastaaPoista
 6. Oijoijoi, hiukan hyviä löytöjä! Enpä olisi uskonut, että Ruåttissa on noin edullinen hintataso. Seuraavaksi siis sinne ;)
  Onpas kauniin näköinen ravintola ja herkkuannokset.
  Onnittelut purjehtijapojalle hyvästä kokemuksesta! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen Ruåttin matkaa ja kannattaa mennä vähän pääkaupungin ulkopuolelle, niin hintatasokin näyttäis tällä tavalla laskevan.

   Kaunis kiitos onnitteluista!

   Poista
 7. Kauniita löytöjä, ei ihme ettei niitä raaskinut jättää ostamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon pikkujuttuja olis vielä voinut hamstrata mukaan ja aika paljon kaikkia isompiakin, kuten huonekaluja. Mutta näistä iloitsen nyt :)

   Poista
 8. Ihanat ikkunat ja muutkin jutut !
  Viimeinen kuva sai kyllä nielaisemaan kerran :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ani! Yritin syödä tuota annosta mahdollisimman hitaasti, jotta muistaisin hienostuneen maun vielä silloinkin, kun rempan keskellä kauhotaan jotain arkista lounaskeittoa ;))

   Poista
 9. IKKUNAT olivat kyllä kymppiostos !! Ja ihana palata kotiikonnuille kokemusta rikkaampana. Mukavia sisustushetkiä uusien tavaroiden kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! =) Eiköhän näille ikkunoille jotain käyttöä löydy, ennemmin tai myöhemmin.

   Poista
 10. Teillä on ollut mahtava reissu! Nuo tuliaiset ovat laidastaan kaikki upeita. Mitäs meinaat ikkunoista tehdä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä näitä rantarakennuksia riittää ja on se metsämökkikin mahdollisesti muutostyön alla esim vierasmajaksi tms. Useissa ei ole lainkaan ikkunoita, joten niitä täytyy lisätä. Tarkkaa sijoituspaikkaa juuri näille pokille ei siis vielä ole, mutta ne olivat niin halvat, että ajattelin, että jos niin oudosti kävisi, etteivät ne sopisikaan minnekään, pääsen näistä taatusti eroon.

   Poista
 11. Näyttää ja kuulostaa erittäin onnistuneelta matkalta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep ja aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan :)

   Poista
 12. Hyvä, ettei tarvinnut tyhjin käsin tulla takaisin :) Saareen sopivia löytöjä ja purjehduskilpailumatkamuistoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vaan voinut tulla tyhjin käsin!!

   Poista
 13. Kertakaikkisen ihania tuliaisia! Ja romukoppaan joutaa se pienikin huono omatunto. Mieli ja keho vaativat välillä virkistystä ja palkintona ehkä uutta kipinää ja innoitusta puurtamiseen ;) Niin ja onnittelut vielä pojalle upeasta arvokisakokemuksesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku, puhut asiaa, mutta minkäs sitä luonteelleen voi. No nyt helpottaa omantunnon kaiherrus, kun voi taas kääriä hihat :)

   Poista
 14. Vautsi mitä ostoksia, oikeita löytöjä hyvällä maulla :). Ja ihania tunnelmakuvia reissulta. Jahka tämä vauvamasu lähtee, haluan sun kuvaamaa ruokajuomaa ja tuon kalalautasen tuplana ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hee, kärsivällisyyttä vaan sinne odotuksen kanssa. Kyllä sitten olet ansainnut gourmeeta; samaa mieltä!!

   Poista
 15. Ihania löytöjä ja ihanan näköisiä herkkuja. Jahka minä saan tämän imetysdietin päätökseen, mätän ruokaa ja juomaa kellon ympäri, päiväkausia:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle taas pieni puritaanisuus näin reissun jälkeen tekee oikein hyvää! :)

   Poista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...